Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain na goals Mbappé en Barcola hard op weg naar volgende ronde

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft uitstekende papieren om de kwartfinale van de Champions League te halen. De ploeg van trainer Luis Enrique was lang niet altijd beter dan Real Sociedad, maar won wel in het eigen Parc des Princes: 2-0. Kylian Mbappé tikte een klein kwartier na rust binnen, waarna Bradley Barcola met een soepele voetbeweging voor de dubbele voorsprong zorgde. De return in San Sebastián volgt op 5 maart.

Aan de kant van PSG was Mbappé de spits van dienst. De superster werd geflankeerd door Barcola en Ousmane Dembélé. Dat hield in dat onder meer Marco Asensio en Randal Kolo Muani op de bank moesten plaatsnemen. Bij Sociedad ontbrak Sheraldo Becker wegens een spierblessure. De aanval werd daarom gevormd door Takefusa Kubo, André Silva en Ander Barrenetxea.

Tien minuten nadat Mbappé oog in oog met Álex Remiro faalde kwam Sociedad dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap belandde bij de tweede paal, waar de bal scherp voor het doel werd gegeven. Een doelpunt leek aanstaande, totdat Marquinhos erger voorkwam door vlak voor de doellijn weg te werken. Sociedad was de bovenliggende partij in die fase en kwam andermaal gevaarlijk voor het doel via Kubo, die naar binnen trok en in gevaarlijke positie een teleurstellend rollertje produceerde.

Sociedad bleef aanzetten en ook André Silva mocht even dromen van een doelpunt, ware het niet dat zijn kopbal net naast ging. PSG viel tegen op eigen veld, al werd het hier en daar dreigend uit spelhervattingen. Een van die hoekschoppen leek niets op te leveren, totdat het gekraakte schot van Achraf Hakimi plots belandde bij Barcola, die ietwat leek te schrikken van de kans en van dichtbij over kopte. Toch bleef Sociedad de betere ploeg en op slag van rust werd het alsnog bijna 0-1, maar Mikel Merino zag zijn fraaie pegel via de lat over gaan.

Een klein kwartier na rust was het PSG dat de voorsprong pakte. Een hoekschop belandde via Marquinhos bij de tweede paal, waar Mbappé zijn been uitstak en binnentikte: 1-0. Het was zijn 44ste Champions League-goal ooit en zijn vierde in deze jaargang. Mbappé kreeg vleugels en loste niet veel later een verwoestende knal, die door Remiro ternauwernood tegen de lat kon worden getikt.

Twintig minuten voor tijd deelde PSG de volgende klap uit aan Sociedad. Dembélé passte strak in op Fabián Ruiz, die op zijn beurt het spel verlegde naar de linkerkant. Daar genoot Barcola wat ruimte, waarna hij zijn directe tegenstander uitspeelde en net op tijd onder de uitgekomen Remiro door binnenprikte: 2-0.

PSG had na de treffers beduidend meer controle over het spel en kwam in de slotfase nog enkele malen voor het doel van de Basken. Zo probeerde invaller Asensio landgenoot Remiro te verschalken met een geplaatst schot, waar de doelman geen nachtmerries van kreeg. Een ander invaller, Kolo Muani, kreeg een grotere mogelijkheid. Hij sneed vanaf links naar binnen, om vervolgens naast te schieten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had het Sociedad wel gegund. Vond ze ook best aardig spelen, maar voorin net te weinig kwaliteit en die kwaliteit voorin maakt voor Paris juist net het verschil. Vind het toch een beetje moeilijk om Paris nu te zien winnen, aangezien ze niet meer in het toernooi hadden mogen zitten.

14 februari 2024 om 23:08

Het wordt wel eens tijd dat Psg de CL wint,want ze worden al jarenlang een Europese topclub genoemd overal, maar hebben werkelijk nog niks gepresteerd in Europa.....laat staan iets gewonnen.

14 februari 2024 om 23:12

Ja dit seizoen ook weer meer dan 400 miljoen uitgegeven. Misschien dat dit het jaar van Mbappe kan worden

14 februari 2024 om 23:35

Natuurlijk gaan ze niet de CL winnen.

Ze hebben een vrij middelmatig team, helemaal vergeleken met 2 jaar geleden.

Zijn minstens 6 clubs beter dan PSG

15 februari 2024 om 00:28

Sociedad heeft ook wel heel veel pech dat die Oyarzabal. Die net weer een paar maanden meedeed na er bijna een jaar uit te hebben gelegen. Nu wéér uit is met een blessure. Is in principe hun beste speler. En dan hebben ze met hem en Kubo echt wel veel kwaliteit voorin.

We moeten niet vergeten dat PSG dankzij een schandalige penalty in blessuretijd überhaupt door de groepsfase is doorgekomen.

14 februari 2024 om 23:02

In die wedstrijd tegen Newcastle werd PSG ook 2 keer een penalty door de neus geboord, dat moeten we ook niet vergeten.

14 februari 2024 om 23:06

Mm dat is toch anders. Dat waren interpretatiemomenten. Bij de penalty van Paris werd er letterlijk tegen de regels in gehandeld.

14 februari 2024 om 23:13

Hakimi die op volle snelheid gewoon in z'n rug wordt gelopen, een interpretatiemoment?

14 februari 2024 om 23:18

Ja, want de scheidsrechter moet toch beoordelen of het zwaar genoeg was voor een penalty? Ik heb het nog even opgezocht op YouTube en zo zwaar was het echt niet wat Gordon daar bij Hakimi deed

14 februari 2024 om 23:22

Dat was gewoon een 100% strafschop. En als we zo gaan beginnen, kan de scheids ook interpreteren dat het een terechte pingel was omdat Livramento niet zijn arm langs zijn lichaam had.

14 februari 2024 om 23:25

Nee. In de regels staat dat een bal die vanaf een spelers eigen lichaam op de arm weerkaatst geen strafbaar hands is.

14 februari 2024 om 23:31

En in de regels staat ook dat je iemand niet in zijn rug mag lopen.

14 februari 2024 om 23:37

En van dat in de rug lopen was blijkbaar niet genoeg sprake

14 februari 2024 om 23:59

Slap verhaal Damsterdam. Het mag beide niet. Dan is het interpretatie van de scheids, beide kanten op

15 februari 2024 om 00:10

Mwah er zit wel degelijk een verschil tussen maar goed. Feit blijft dat heel de voetbalwereld toen schande van de penalty voor PSG sprak

15 februari 2024 om 00:18

Dat moeten we juist wel vergeten, sterker ik was t al vergeten. Van mij mag psg er snel uit, maar blijven zeuren over een fout vd scheids heeft geen zin, dat hoort helaas bij de sport

Sociedad is het zoals verwacht toch weer helemaal kwijt geraakt na een fantastische seizoenstart. Sinds ze geplaatst zijn voor de KO fase van de CL hebben ze nog amper resultaat weten te behalen en staan ze nu alweer 450+ minuten droog wat goals betreft. Blijft een terugkerend fenomeen de laatste jaren bij het team van Imanol. Zonde.

Je kan wel merken dat Real Sociedad de laatste niet niet meer in vorm zijn. Laatste 5 wedstrijden niet gewonnen en niet gescoord. Deden leuk mee in de eerste helft, maar in de tweede helft leek het wel alsof de pijp leeg was. Twee hele zwakke goals weggegeven. Eerst staat Kubo te slapen, en bij de tweede grijpt er niemand in. Aanvallend zwaar onmachtig. Er gebeurde alleen iets als Kubo de bal had. Tis te hopen voor Sociedad dat ze wat sterkhouders als Oyarzabal kunnen gebruiken in de terugwedstrijd.

En zo denderend vond ik PSG ook niet. Wat een geluk ook dat zij als nummer 2 Real Sociedad loten, terwijl het ook makkelijk City, Bayern, Real, Arsenal, etc had gekund.

14 februari 2024 om 23:07

Aan de andere kant kregen ze vorig jaar Bayern en dat jaar daarvoor Real haha

14 februari 2024 om 23:37

Ja ach, dat is ook weer zo. In de kwartfinales ga je pas echt de krakers krijgen. Op papier horen daar Real, City, PSG, Arsenal, Barcelona en Bayern bij. Alleen Inter - Atletico en PSV - Dortmund zijn voor mijn 50/50 wedstrijden.

15 februari 2024 om 00:00

Ik zou Barcelona ook onder de 50/50 scharen persoonlijk. Wat zijn die slecht. Hebben nog geluk dat Napoli niet in vorm is

14 februari 2024 om 23:16

Geluk? Heb je de groepsfase gezien waar PSG in speelde? Om nog maar te zwijgen over het feit dat PSG regelmatig ploegen als Real, Bayern en Barcelona is tegengekomen in de achtste finale.

14 februari 2024 om 23:32

Dat jullie jullie zelf nog zo moeilijk hebben gemaakt tot aan de laatste wedstrijd, in zo poule met zo elftal, zegt al wat hoe PSG in elkaar steekt. En ja geluk ja, niks mee toch? Het is altijd fijn en lekker als je gunstig loot, helemaal tegen een team dat niet in vorm is en niet weet wat scoren is.

14 februari 2024 om 23:38

PSG lukt het al jarenlang niet om überhaupt eerste te worden in de poulefase. Hebben middelmatig team vergeleken met 2j geleden.

Hebben geluk met een makkelijkste tegenstander, maar worden gewoon uitgeschakeld in kwartfinale als ze tegen Arsenal City of Real loten

Zou Mbappe nou echt denken dat PSG de CL kan winnen? Haha

Het lukt ze al jarenlang niet eens om 1e te worden in de poulefase. Standaard uitgeschakeld worden in de achtste finales.
In2020 hadden ze de kans en toen met Messi en Ramos 2jaar geleden.

Ze hebben heel veel geluk dat ze de makkelijkste tegenstander hebben geloot dus zullen de kwartfinale wel halen. Nr8 van LaLiga.

Hopelijk loten ze ManCity Real of Arsenal.

Lelijkste club van Europa is PSG .

14 februari 2024 om 23:20

Real werd in 2018 ook niet eerste in hun poule. Liverpool in 2019 idem dito. En dan heb je zojuist zelfs Ivoorkust op de Afrika Cup gehad die derde werden in hun poule en alsnog wisten te winnen, net als Portugal in 2016. Je hoeft niet eerste te worden in je poule om een toernooi te winnen.

14 februari 2024 om 23:37

Goed punt, maar PSG gaat de CL natuurlijk niet winnen. Ze hebben een heel middelmatig team, vergeleken met 2 jaar geleden.

Zijn minstens 6 clubs stukken completer.

Gezien je naam ben je voor PSG, denk je dat Mbappe eindelijk gaat vertrekken?

15 februari 2024 om 08:09

Ik denk het wel, lijkt mij wel dat hij eens in een andere competitie wilt spelen. Maar zeg nooit nooit, de vorige keer had ook niemand verwacht dat hij last minute zou bijtekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren