Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Padt weerlegt kritiek van Koeman: ‘Dat was ook niet de hoofdreden, denk ik’

Laatste update:

Sergio Padt behoorde onlangs niet tot de selectie van Oranje voor de interlands tegen Duitsland en België. Bondscoach Ronald Koeman liet doorschemeren dat hij de doelman van FC Groningen niet had opgeroepen, omdat hij niet fit genoeg was. In gesprek met de Volkskrant geeft Padt aan dat hij het niet eens is met die kritiek.

“Ik las net een statistiek dat ik tienduizend minuten onafgebroken gekeept heb. Daar ben ik trots op. Dat kan geen speler die nu speelt me navertellen. Fitheid is een breed begrip, maar als je tienduizend minuten op rij keept, ben je fit. Dat was ook niet de hoofdreden, denk ik”, aldus Padt, die in opspraak raakte nadat hij werd opgepakt na een incident in een trein. Vorige week maakte de doelman tevens een blunder in de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

“Ik heb afgelopen week een paar keer tegen mezelf gezegd dat zelfs de beste keepers van de wereld fouten maken. Dat verzachtte de pijn en hielp me mezelf te herpakken”, vervolgt de doelman. Hij wist dat het incident in de trein weer ter sprake zou komen na de blunder. “Dat zou sowieso komen. Als ik de fout twee jaar later had gemaakt, was het er ook bijgehaald. Ik heb tussendoor twee keer goed gekeept. Maar ik weet hoe de pers is, daar kijk ik doorheen.”

“Ik moet lering trekken uit fouten, dat heb ik gedaan. En dan moet je verder. Sinds een maand zoek ik mijn naam niet zoveel meer als vroeger op Twitter”, aldus Padt. FC Groningen ging afgelopen weekeinde met 1-2 onderuit tegen PSV en is nog altijd hekkensluiter in de Eredivisie. De Groningers pakten vier punten uit de eerste tien wedstrijden en hebben één punt minder dan NAC Breda.

Vind jij het terecht dat Sergio Padt onlangs niet tot de selectie van Oranje behoorde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Ik las net een statistiek dat ik tienduizend minuten onafgebroken gekeept heb

Tgen heracles stond ie in het doel, maar keepte niet ;-)
(flauw, ik weet het)

29 oktober 2018 om 13:00

Misschien flauw maar je hebt wel een punt. Er is een groot verschil tussen op doel staan en keepen. En dan hebben we het nog niet eens over op doel staan en fit op doel staan. Fit genoeg naar maatstaven van de rode lantaarn drager uit de eredivisie betekent niet automatisch fit genoeg voor Oranje. Onbegrijpelijk dat hij dat zelf niet begrijpt of lijkt te willen begrijpen. Dat iemand met zo’n lichaam international is dat vind ik ook een aanfluiting. Als ie nou nog zou presteren ala, maar dat doet ie ook niet.

Toch lijkt hij altijd wat papperig. Het ziet er ook niet uit dat hij alleen maar spieren heeft. Ik ken zijn cijfers niet qua fitheid, maar 't is toch gek dat een eredivisie te zwaar oogt. Hoe moeilijk moet 't kunnen zijn voor iemand die dag in dag uit met sport bezig is om een kg of 5 af te vallen.

29 oktober 2018 om 11:46

Het zijn sowieso geen spieren. padt staat erom bekend redelijk vaak een biertje of wat dan ook te nemen in het uitgaansleven.

29 oktober 2018 om 11:46

Misschien kan hij in de toekomst beter de fiets pakken in plaats van de trein.

29 oktober 2018 om 11:48

Aanleg kan ook een oorzaak zijn om sneller aan te komen

29 oktober 2018 om 12:06

Als je de aanleg hebt om snel aan te komen, kun je ook snel afvallen. Elk pondje komt door ´t mondje.

29 oktober 2018 om 14:36

Als je dagelijks topsport bedrijft en dan nog zo ‘vol’ oogt is er iets mis met je voedingspatroon. Als mensen hier al aangeven dat hij regelmatig wat gele rakkers weg hapt snap ik wel hoe het kan dat hij er bij staat zoals ie er bij staat. Het volgen van een voedingspatroon is voor veel mensen vele malen moeilijker dan het volgen van een trainingsregime. Puur discipline en toewijding.

29 oktober 2018 om 12:02

Daarnaast zegt dat onafgebroken keepen ook niets over zijn fitheid. ´blessurevrij´ en ´fit´ zijn wel twee verschillende dingen.

Ik snap echt niet waarom Padt uberhaupt wordt opgeroepen. Totaal geen toegevoegde waarde als 3e keeper. En het is ook niet zo dat hij in potentie de nieuwe doelman van Oranje zal worden. Dan kan je beter voor een ervaren keeper die weliswaar op de bank zit zoals Stekelenburg, Vorm en Krul kiezen. Die kunnen tenminste nog een stukje ervaring mee brengen in de kleedkamer

29 oktober 2018 om 11:49

Tijd voor verjonging lijkt me dan moet je niet met deze keepers aankomen is mijn mening.

29 oktober 2018 om 12:05

Vertel me eens met wie dan wel? Bijlow? Die is nog 10x minder

29 oktober 2018 om 12:22

Cillessen en Zoet kunnen nog heel lang mee. Tijd voor verjonging is qua keepers voorlopig niet aan de orde.

29 oktober 2018 om 12:25

Nou nu sla je de spijker op zijn kop.
We zijn 3 keepers nodig,dus wat is er mis met Padt?
Is Bizot van AZ zoveel beter?
Padt prima derde keus!

29 oktober 2018 om 12:27

Dus wat is er mis met Padt als derde keeper?als Bijlow nog 10keer minder is.

29 oktober 2018 om 12:40

Het probleem van Padt is dat hij ouder is dan Zoet en even oud als Cillessen. Je zult er dus nooit iets aan hebben voor het Nederlands elftal. Als derde keeper kan je dan beter voor een jong talent gaan om alvast klaar te stomen voor het moment dat hij het moet overnemen, of anders een 'veteraan', een hele ervaren keeper die van waarde kan zijn in de kleedkamer etc. Padt is geen van beide.

Bij de eerste twee keepers is daadwerkelijke kwaliteit dus belangrijk. Bij de derde keeper spelen vaak andere dingen mee, zoals karakter, potentie etc. Zelfde geldt trouwens voor Bizot.

Iedereen mag zijn mening hebben over Padt.
Het trein incident was uitermate dom.
Tegen Hercacles was het inderdaad niet best.
Maar ik ben trots dat een keeper als Padt bij mijn cluppie in het doel staat en zijn contract verlengt heeft voor aanvang van het seizoen!
Deze man heeft vorig seizoen veel punten gepakt.
Tegen PSV zeer goed herpakt,reddingen waar de meeste keepers van de eredivisie hem niet stoppen.
Zoals gezegd mag iedereen vinden van Padt wat hij/zij wil,maar wat mij betreft sta je nog een mooi poosje bij de Fc in het doel Padt!

29 oktober 2018 om 13:31

Was dom, maar kan meer mensen gebeuren als alles even verkeerd valt. Ik vind dan ook dat alles wel erg opgeblazen werd terwijl we het exacte verhaal nog steeds niet weten. Deze jongen leeft wel voor de club en geeft altijd 130%, dus ik snap jou wel.

29 oktober 2018 om 13:56

Mooi om zoiets te horen van een Ajaxcied.
Hij leeft inderdaad voor de Fc en dat valt in deze tijd niet mee.
Hij wist min of meer al dat het een redelijk zwaar seizoen zou worden en tekend toch bij.
Dat zegt genoeg over zijn karakter en mentaliteit.

Alsof er nu, en de afgelopen seizoenen, er een betere tweede keeper was bij Groningen die Padt zou vervangen. Ja bij gebrek aan beter heb je 10.000 minuten onafgebroken gespeeld.

Padt bij Oranje? 0.0 toegevoegde waarde.

Ik snap niet waarom je als voetballer je naam op Twitter zou opzoeken eigenlijk. Op Twitter zal je altijd wel negatieve dingen vinden van mensen die lekker anoniem hun mening kunnen geven (lees: hun gal kunnen spuwen), en deze mensen durven vaak ook daardoor meer dingen te zeggen die je normaal niet in iemands gezicht zou zeggen. Kan je mijn inziens beter gewoon lekker laten voor wat het is en je niet mee bezig houden, je haalt er alleen maar negativiteit uit.

29 oktober 2018 om 12:05

als padt bij het laatste doelpunt niet was uitgelopen had dumpfries niet gescoord. Verkeerd moment om uit te lopen vanaf die kant moet je alleen je hoek klein maken door te blijven staan. Wordt de bal ook niet door je benen geschoten.

29 oktober 2018 om 12:31

Als Padt was blijven staan had Dumfries misschien wel de bal voor gegeven,en had iemand anders gescoord.
Allemaal als als,als we alles van te voren weten dan hadden we misschien wel niet verloren van Psv.
Tja als als,daar koop je niets voor.
In een seconde maak je een keuze en daar heb je mee te dealen.
Terug draaien is niet mogelijk

Wat lees ik hier toch uitermate domme reacties van mensen die waarschijnlijk nog geen hele wedstrijd van fc Groningen hebben gezien. Qua postuur zag Padt er precies zo uit toen hij bij Groningen binnen kwam en dit zat hem niet in de weg om als zeer betrouwbare keeper te fungeren. Heeft er in veel wedstrijden voor gezorgd dat Groningen al niet eerder onder de streep is beland. Heeft ook zichzelf niet geselecteerd voor het NL elftal, dat heeft de bondscoach gedaan. Trein incident was dom en een blunder tegen Heracles fataal. Maar maakte ook , de wel fit lijkende Bijlow, geen blunder??? Ook maar niet meer selecteren dan? En Zoet ?... is die foutloos???? Mensen moeten eens stoppen elkaar na te papegaaien, net of deze jongen er helemaal niks van kan. Zal nooit geen werelster worden maar voor eredivisie begrippen een uitstekende keeper waarvan ik hoop dat hij nog een poos bij Groningen blijft.

29 oktober 2018 om 20:57

Ach als Padt bij Ajax of PSV had gezeten met treinincident en die blunders vorige week, dan nog had iedereen geschreeuwd dat hij bij Oranje moest zitten omdat hij bij een Ajax of PSV keeper is. Maar omdat het "maar" Groningen is schrijft iedereen hem af. Die man heeft zoveel punten gepakt voor Groningen, maar dat wordt niet gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren