Overtuigende zege FC Dordrecht, indrukwekkend eerbetoon Ricksen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond met overtuigende cijfers afgerekend met FC Den Bosch. Op eigen veld won de koploper met 5-0. De Schapenkoppen hebben nu zeven punten voorsprong op nummer twee Sparta Rotterdam, dat wel twee duels minder heeft gespeeld. Volgende week staat op Het Kasteel de topper tussen Sparta en Dordrecht op het programma. Willem II ging met 3-1 ten onder bij Telstar. Hekkensluiter FC Oss won knap bij MVV Maastricht (1-2), waardoor het inloopt op Almere City FC, dat in eigen huis met tien man gelijkspeelde tegen Fortuna Sittard (1-1).

/

FC Dordrecht - FC Den Bosch 5-0
Giovanni Korte was met twee doelpunten wederom belangrijk voor FC Dordrecht, maar het was Rihairo Meulens die tegen het einde van de eerste helft het team van coach Harry van den Ham op 1-0 zette. Vlak na de onderbreking verdubbelde Adnan Alisic de voordelige marge: 2-0. De bezoekers, die vorige week een 7-1 nederlaag tegen Sparta leden, konden een ruimere nederlaag niet voorkomen. Korte maakte na vijftig minuten de 3-0 en Andreas Luckermans zette de koploper met dank aan de matig keepende Simon van Beers op 4-0. Korte bepaalde de eindstand: 5-0.

/

Telstar - Willem II 3-1
Willem II verzuimde door de nederlaag druk te houden op FC Dordrecht, dat zelf wel tot winst kwam en inmiddels een fraaie voorsprong op de Tilburgers heeft. Gaston Salasiwa bracht de Witte Leeuwen na een kwartier spelen op voorsprong en vlak voor rust verscheen ook de naam van Calvin Mac Intosh op het scorebord. Bruno Andrade verzorgde na rust vanaf elf meter de aansluitingstreffer. Twee minuten later bracht Tim Keurntjens de eindstand op het bord. Kevin van Essen kreeg een tweede gele kaart toen hij vanaf eigen helft de bal in het doel van Willem II schoot, nadat scheidsrechter Jeroen Sanders had gefloten voor een vrije trap. Jeroen Lumu kreeg bij de thuisploeg rood in de slotfase.

/

Almere City FC - Fortuna Sittard 1-1
Het eerbetoon van de honderd meegereisde fans aan de ernstig zieke oud-speler Fernando Ricksen was indrukwekkend; het resultaat na dik negentig minuten was dat vanzelfsprekend niet. Vanaf de tweede minuut werd Ricksen bezongen door de Fortuna-aanhang. De bezoekers uit Limburg namen na een uur spelen de leiding. Patrick Amoah benutte een elfmetertrap na een charge op Gevaro Nepomuceno, waarvoor Stefan Lilipaly een rode kaart had gekregen. Fortuna slaagde er niet in om het duel te beslissen en zodoende was de snoeiharde gelijkmaker van Sven Nieuwpoort in de slotminuut een flinke domper.

/

MVV - FC Oss 1-2
Het team van Tini Ruijs weet weer wat verliezen is: sinds 7 september verloor MVV geen enkele competitiewedstrijd, tot vrijdag. Guyon Philips trapte de bezoekers uit Oss al na vier minuten op voorsprong: 0-1. Doelman Bram Castro voorkwam met enkele knappe reddingen de 0-2. Na de onderbreking zorgde Phillips met een heerlijke omhaal voor de tweede treffer van de avond. De hoop in De Geusselt leefde op toen Danny Schreurs de aansluitingstreffer maakte, maar daar bleef het bij.

Geeft FC Dordrecht de eerste plaats nog uit handen?