Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hulshoff stopt door Slot als assistent bij Oranje; Koeman vindt direct vervanger

Laatste update:

Dwight Lodeweges treedt per direct toe tot de technische staf van het Nederlands elftal, zo maakt de KNVB bekend middels een persbericht. De 66-jarige Lodeweges, die een verbintenis heeft tot en met het Europees kampioenschap, vervangt Sipke Hulshoff die de KNVB heeft laten weten te stoppen als assistent-bondscoach.

De 49-jarige Hulshoff is al jarenlang de trouwe assistent van Slot en is sinds 2023 ook assistent trainer bij het Nederlands elftal.

Dat hij nu stopt als rechterhand van bondscoach Ronald Koeman, heeft alles te maken met de aanstaande transfer van Arne Slot naar Liverpool. Het is wachten tot Feyenoord en the Reds de overstap van de hoofdtrainer wereldkundig maken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Liverpool begint in de zomer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het EK duurt van 14 juni tot en met 14 juli.

Lodeweges


Lodeweges kent het klappen van de zweep bij Oranje. Toen Koeman in maart 2018 voor de eerste maal werd aangesteld als bondscoach was hij ook diens assistent. De in Canada geboren Lodeweges maakte tot en met het EK 2020/21 deel uit van de technische staf.

Met de komst van Lodeweges, ziet de staf van Oranje voor het EK 2024 er nu als volgt uit:
Ronald Koeman (bondscoach), Erwin Koeman, Dwight Lodeweges en Michael Reiziger (assistent-bondscoach), Patrick Lodewijks en Khalid Benlahsen (keeperstrainer).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha ja die gaat natuurlijk op z’n sokjes nog mee naar liverpool. Dat is ook te begrijpen. Maar heeft hij geen commitment uitgesproken richting het aankomende EK? Ik vermoed dat Liverpool de dubbelfunctie niet ziet zitten; of zullen ze dat zelf bedenken? Lodeweges is een veteraan maar volgens mij voegt hij minder toe dan Hulshoff die er ook bij Feyenoord erg goed op staat/stond. Ik vind onze staf voor het komende EK niet erg charismatisch, maar ik zou het wel fijn vinden als we ons als natie eens achter onze ploeg zullen scharen. En na afgelopen voetbalseizoen kijk ik persoonlijk onwijs uit naar komend EK.

14 mei 2024 om 10:26

Wel bijzonder dat hij het schijnbaar wel te combineren vond met Feyenoord, maar niet meer Liverpool.

14 mei 2024 om 10:29

Ja, best wel raar dat het van Rotterdam naar Zeist makkelijker gaat dan van Liverpool naar Zeist

14 mei 2024 om 10:54

Ik denk dat vooral Liverpool er moeite mee heeft. Die zal de stad compleet willen hebben bij de start van de voorbereiding. Hij zou dan eventueel nog op vakantie kunnen zijn. Niet ideaal als je ergens nieuw komt

14 mei 2024 om 11:18

De selectie van Liverpool is vele malen groter. Ik verwacht dat dit gewoon door willen trainen op oorlogssterkte tijdens interlandperiodes.

14 mei 2024 om 11:21

Er gaat wel elke keer een vliegtuig met Van Dijk en Gakpo, dus het kan prima.

14 mei 2024 om 12:46

Hahaha en Kees van Wonderen gisteravond bij Rondo nog Wytse voor gek verklaren op de vraag of hij dacht dat Hulshof zou stoppen bij het NL elftal ivm overstap naar Liverpool

14 mei 2024 om 10:44

Er is al een aantal jaar een disconnect tussen Oranje en de bevolking is mijn indruk. Dat heeft volgens mij een aantal oorzaken, die nogal vaak bij de KNVB liggen:

De tamme sfeer door het verkopen van kaartjes aan veel zakenlui. Het constant aanstellen van behoudende coaches die Oranje op een onherkenbare manier laten spelen. De vervelende oefeninterlandbreaks (dit ligt vooral bij Uefa/fifa). En de overvolle speelagenda met vaak meer aansprekende wedstrijden.

De helft van de Oranje wedstrijden is niet om aan te gluren. Of omdat Oranje er geen zin in heeft, of omdat de tegenstander Gibraltar is.

Ik verwacht echt geen prijzen, maar ik vind dat Oranje een soort weerspiegeling moet zijn van hoe we in Nederland naar voetbal kijken. Dat vond ik bijvoorbeeld onder Van Basten wel tot uiting komen, met heel aantrekkelijk voetbal. Maar onder van Marwijk en ook onder Van Gaal was dat al veel minder.

Daarna was het he-le-maal niks met Hiddink, De Boer en Blind en nu de 2e periode Koeman ook niet. Dan haak ik toch een beetje af.

14 mei 2024 om 18:58

Het ligt toch vooral aan de kwaliteit van de selectie.
er hebben in het verleden wat ups en downs in gezeten, maar vanaf eind jaren 80 tot ongeveer 2012 heeft Nederland een selectie gehad die hoorde bij de absolute wereldtop, zeker aanvallend. Je komt uiteindelijk toch naar het stadion (of zet de TV aan) voor van Basten, Bergkamp, van Nistelrooy, van Persie en Robben en niet voor van Dijk die op zijn positie misschien wel net zo goed is.

Zowel het spel als de resultaten waaren daarvoor echt niet veel beter. Het EK 2008 met van Basten was fantastisch bijvoorbeeld, maar de kwalificatie niet, dat was ook altijd 0-0. 1-0 of 2-0. Zelfs tegen Luxemburg werd het 2x 1-0, als de Boer of Koeman met die score thuis waren gekomen waren ze direct het land weer uitgezet.

Voor mijn gevoel is het probleem rond het sentiment er veel meer in dat je toen naar teams keer die als ze even aanzetten van iedereen konden winnen terwijl we het nu op de verdedeging na moeten doen met internationale B of C garnituur die hard moeten werken voor de punten en daarnaast dat je op creatief vlak geen aanvallende speler hebt in de top. Zet een top spits in dit team en je gaat al snel met veel meer enthusiasme kijken dan wanneer je naar Depay, Bergwijn, Malen, Brobbey, Weghorst, Janssen of Luuk de Jong moet gaan kijken.

Dat begint recent weer een beetje bij te draaien gelukkig (maar het zegt toch genoeg dat Depay nog steeds de beste aanvaller is terwijl hij, ook door blessures, tweede keus is bij Atletico). Hiddink, Advocaat, Blind en de Boer zullen allemaal best hun fouten gemaakt hebben. Maar zet vooral creatief en aanvallend die selecties eens af tegen wat we de afgelopen 30-40 jaar gehad hebben en dan is het gewoon heel matig.

Kom er maar in met de aankondiging van Slot nu.

Dat zal vast zijn omdat Liverpool geen dubbelfunctie tolereert.

Ik vind het altijd allemaal getuigen van een mentaliteit van lik m'n reet. Je bent toch onderdeel van een groep die een gezamenlijk doel heeft? Namelijk een mooi EK spelen? Oranje is toch gvd geen liefdadigheidsinstelling waar je zomaar mee kunt stoppen als het je uitkomt?

14 mei 2024 om 10:24

Snap gevoelsmatig heel goed wat je zegt. Maar snap ook dat als hij moét kiezen dat je die kans bij Liverpool niet laat schieten. Denk dat alleen hele principiële mensen dan zullen zeggen dat dat niet kan omdat je afspraken bij de nationale ploeg hebt. En ik denk dat ik zelf ook niet zó principieel ben ingesteld. Dus ik vind het zelf wat lastiger te veroordelen. Wellicht dat jij wat principiëler van aard bent. Zou je in ieder geval sieren. Maar in de praktijk zullen de meeste mensen denk ik dezelfde keuze maken.

14 mei 2024 om 15:28

Het is inderdaad wat kort door de bocht, maar ik erger me aan die vrijblijvendheid die er bij Oranje al jaren maar blijkt te zijn. Koeman geeft zelf het slechte voorbeeld natuurlijk. En ik kan me niet voorstellen dat Liverpool hem het EK niet laat afmaken. Maar goed, aannames..

14 mei 2024 om 10:25

Normale werknemers hebben een uitwerkperiode, zou dit voor assistent bondscoaches niet gelden? Tenzij de knvb dit allemaal wel best vind.

14 mei 2024 om 10:58

Oranje is wel een liefdadigheidsinstelling voor Hulshof omdat hij dit erbij doet. Zijn voornaamste inkomstenbron is assistent bij Feyenoord en straks bij Liverpool. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom hij in dienst bij Feyenoord dit wel kan combineren en straks bij Liverpool weer niet. Het kan ook een beslissing van Koeman zijn om gelijk afscheid te nemen en Lodewijks in dienst te nemen om weer verschillende redenen.

Om zo gelijk verontwaardigd hierover te doen over notabene een van de assistent coaches lijkt me dan ook een tikkeltje overdreven

14 mei 2024 om 18:38

Ach die zag zijn collega ook op de barca trein springen zodra het kon. Dus waarom hij niet als assistent... blijf het belachelijk vinden dat Koeman weer met open armen ontvangen is.

Ik zie Slot alleen niet slagen bij Liverpool.
Salah is niet meer de wereldtopper.
Van Dijk is niet meer de wereldtopper.
En hij komt voor de Engelse toch bij een kleine club vandaan en niet zoals Klopp bij grote Dortmund.

Pfoe, aderlating voor oranje. Sipke is tactisch erg sterk. Als ik de rest van de staf bekijk zie ik vooral peoplemanagers en geen bovengemiddelde tactisch onderlegde trainers.

Vanuit Sipke natuurlijk volledige te begrijpen.

14 mei 2024 om 10:29

Zeer zeker mee eens. Ik sluit niet uit dat reiziger wellicht tactisch nog wat te bieden heeft; maar dat weet ik eerlijk gezegd ook niet zeker. Het is wat dunnetjes zo op het eerste oog. Maar voor een toernooi is denk ik vooral sfeer erg belangrijk bij een ploeg met toch wel een sterke selectie. Dat we er als natie achter staan en dat we niet in die negatieve mediaspiraal terechtkomen. Ben daar toch wel bang voor.

Of opvolger van Slot? Zag dat ook ergens voorbij komen.

Even iets anders, weet iemand wanneer de voorselectie bekend wordt gemaakt? 1 juni deadline voor definitieve, maar dan zal de voorselectie een dezer dagen toch al wel komen?

Bespottelijk hoe de KNVB zich laat gebruiken door trainers.

Kijkcijfers zijn niet denderend maar ben ik de enige die Rondo heeft gekeken? Van Wonderen beweerde dat Hulshoff 100% naar het EK gaat ipv Liverpool. Die valt ook even door de mand zeg haha

14 mei 2024 om 18:26

Klopt, opvallend. Al vind ik dit niet ‘door de mand vallen’, ik denk mede op basis van de rest van de aflevering dat van wonderen niet de persoon is die dit zo doen. En dan dus ook niet kan begrijpen dat Hulshof er überhaupt over na zou denken.

Tsja, Koeman kon ook moeilijk nee zeggen aangezien hij een paar jaar terug precies hetzelfde deed.

Lodewijks wat een verrassende keuze zeg....not. Weer eentje uit het old boys network.

Zijn eerste baan is bij Feyenoord, en dan kan je het goed combineren als je al gesetteld bent. Als je aan een nieuwe baan begin en je wilt iets opbouwen past een EK gewoon niet, dus snap deze keuze heel goed. En misschien brengt Dwight het elan terug van de eerste periode onder Koeman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren