Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oud-Feyenoorder (36) betrokken in enorm drugskartel: vier jaar cel geëist

Laatste update:

Het Openbaar Ministerie eist vier jaar gevangenisstraf tegen Ferne S., zo weet het Algemeen Dagblad. De 36-jarige oud-linksback van Feyenoord is volgens justitie betrokken geraakt in een van de grootste drugszaken van de afgelopen jaren. Er staan in totaal dertien mannen terecht, waarvan de vermeende kopstukken tot negen jaar cel tegen zich hoorden eisen.

De criminele organisatie waar S. aan gelinkt wordt handelde volgens het OM grootschalig in drugs, met name cocaïne, crystal meth en xtc. In totaal zouden er vijf drugslaboratoria verdeeld over Nederland zijn ingezet voor de productie van de synthetische middelen. Er werd samengewerkt met Mexicaanse 'koks', die werden ingevlogen naar Nederland om de productie te leiden. Ook had de organisatie minimaal zes opslagplaatsen en werden er wasserijen gevonden waar cocaïne werd bewerkt.

De organisatie wordt verdacht van het smokkelen van 1200 kilogram drugs. De politie trof bij invallen niet alleen drugs aan, maar nam ook 280.000 euro aan contant geld in beslag, net als diverse auto's, een plezierjacht en een waterscooter. De rol van oud-Feyenoorder S. is volgens justitie beperkt. De oud-voetballer, die ook voor NEC en NAC Breda uitkwam, zou zijn huis ter beschikking hebben gesteld voor het bewerken van cocaïne. Ook zou hij daarvoor zelf opgeleid willen worden door de organisatie. S. zegt onschuldig te zijn, maar weigert verder op de zaak in te gaan. Hem hangt dus vier jaar celstraf boven het hoofd.

De 36-jarige oud-profvoetballer stond in de eerste jaren van deze eeuw te boek als groot talent bij Feyenoord en speelde voor diverse jeugdelftallen van Oranje. De linksback debuteerde in 2003 in De Kuip, maar kwam uiteindelijk slechts tot achttien optredens bij Feyenoord. Hij speelde vervolgens in de Eredivisie met NEC en NAC, waar hij beide keren met problemen vertrok. Trainers verweten hem onprofessioneel gedrag en overgewicht. Na een weinig succesvol buitenlands avontuur bij het Hongaarse Újpest FC zat zijn carrière er al op 27-jarige leeftijd op. Later begon hij een tattoostudio, waar hij bekende voetballers als Eljero Elia, Kevin-Prince Boateng, Quincy Promes en Wout Weghorst naartoe haalde als klant, zo vertelde hij een jaar geleden aan ELF Voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ferne Snoyl, die naam heb ik lang niet meer gehoord zeg. Dat hij al 36 is....

21 februari 2022 om 22:16

Hoho, Ferne S. Kunnen dus een heleboel oud-Feynoorders zijn

Je zou je bijna afvragen wie het is, de 36 jarige oud-linksback van Feyenoord Ferne S..
Zo ontzettend dom om je daar mee in te laten als ex-voetballer. Maar ik snap het enigszins wel, je bent een levensstandaard gewend die je nooit kunt waarmaken omdat je gewoon niet de capaciteiten hebt om in het normale leven zoveel te verdienen.wat dat betreft is begeleiding voor topvoetballers op dat gebied echt wel aan te raden, maar goed dit soort dingen zie je overal niet alleen in de voetballerij.

21 februari 2022 om 20:20

Ook lang niet elke profvoetballer heeft een vangnet. Ik vind het ook altijd schrijnend als voetballers zeggen dat ze zonder voetbal waarschijnlijk de criminaliteit in waren gegaan. Dat spreekt nou niet echt voor je als persoon, als je zo weinig te bieden hebt als voetbal wegvalt.

22 februari 2022 om 09:41

@sirius mensen vervallen eerder in de criminaliteit omdat hun situatie uitzichtloos is en het er op lijkt dat de maatschappij hen weinig te bieden heeft (en vaak is dat ook zo) dan dat er een bewuste afweging gemaakt wordt tussen crimineel of een willekeurig beroep. je opmerking is een beetje simpel.

22 februari 2022 om 12:23

We hebben het hier over een Nederlander en dus een Nederlandse burger. Tenzij je het faliekant voor jezelf verpest, is er altijd een vangnet en er zijn hier volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Dat vind ik echt een vreselijk slap excuus. Waarom zou de maatschappij hem weinig te bieden hebben? Die jongen is nota bene profvoetballer geweest en heeft genoeg geld bij elkaar gespeeld om niet in de criminaliteit te hoeven belanden. Dan ben je bij voorbaat al bevoorrecht. Als iemand niet kan functioneren in deze maatschappij, moet die persoon het bij zichzelf zoeken. Niets persoonlijks hoor, maar ik vind jouw reactie behoorlijk schrijnend. Je hebt in Nederland geen enkel houdend excuus om in de criminaliteit te belanden en zeker niet als je profvoetballer bent geweest en ver boven modaal hebt verdiend.

Oud-prof zegt anders ook wel voldoende. Letterlijk veel meer duels gespeeld voor andere clubs dan voor Feyenoord, los van de jeugd.

21 februari 2022 om 20:29

Alles voor de clicks hé. Maar dan wel een NAC foto plaatsen.... RTL Voetbalzone.

On: En hij is pas 36? Kon me nog herinneren dat hij rood kreeg toen Feyenoord voor het laatst in de Arena won.

21 februari 2022 om 20:37

Fr

Wees blij dat VZ niet iets had bedacht als oud Feyenoord speler die ooit een wedstrijd gespeeld heeft tegen Ajax

Pff ben deze speler helemaal vergeten. Kan mij echt weinig herinneren over hem.

Sloeg eerst zijn vrouw, nu dit. Die ben je liever kwijt dan rijk.

22 februari 2022 om 03:45

Kan me herinnerrn dat ie meedeed in wedstrijd RKC- NAC ( eredivisie)..direct na zn taakstraf. Hij speelde toen echt fantastisch als linksBuiten nota bene. Die man kon voetballen! Was gewoon de beste van t veld
Schofterig dat zo n figuur zn leven zo vergald terwijl wij normale stervelingen jaloers zijn op dat niveau...kan er niet tegen dat mensen hun talent zo verspelen!!!

Zwart balkje voor iemand’s ogen op een voetbal site; nou heb ik echt alles gezien op VZ…

21 februari 2022 om 20:24

Haha ik wilde precies hetzelfde zeggen, wat heeft het ook voor nut, 1 keer zijn naam Googlen en je ziet meteen zijn gezicht 😂

21 februari 2022 om 21:50

Dit is een media-afspraak, dat je van verdachten niet de achternaam noemt en de ogen niet toont. Maar ja, in dit geval is het wel heel potsierlijk.

21 februari 2022 om 20:36

Dit laat inderdaad het niveau van de redactie van VZ zien, of ze moeten het humoristisch bedoeld hebben. Dan is het wat mij betreft wel gelukt

Aah, dus zo komen al die zielige, maar vooral kansloze schuimbekkies in dat stadion dus aan de gewenste drugs. Pauper volk

21 februari 2022 om 20:31

Pauper volk zegt ie... haha je zou je er goed thuis voelen met zo'n opmerking ... Over kansloos gesproken.

21 februari 2022 om 20:37

@grasveld7 soms denk ik echt dat jij af en toe een soort psychose hebt en dat je juist op die momenten op VZ komt om te reageren. Letterlijk al jouw reacties zijn doordrongen van afgunst, haat, hypocrisie en laatdunkendheid. Alsof je alleen kunt reageren in opwellingen. Vrij sneu wel.

21 februari 2022 om 21:26



Meest kansloze reactie die ik heb gezien in een hele lange tijd, gedraag je zeg.

22 februari 2022 om 09:43

Helemaal met je eens hoor. Snap ons paupervolk ook niet helemaal, tegenwoordig lijkt het de norm om simpel te zijn. De reacties op je vind ik ook raar, nergens ingaan op wat er gezegd wordt. Maar volgende week misdraagt een groep fans zich onder invloed van drugs en zijn het dezelfde mensen die reageren dat het absoluut niet kan wat die mensen doen.

Snoyl eerst losse handjes en zijn vrouw zonder tandjes nu dit weg ermee en tot ziens

Tijdens zijn carrière zorgde deze jongen al voor problemen en deed hij helemaal niks met het talent wat hij echt wel had. En na zijn carrière is het echt duidelijk alleen maar erger op geworden. Geen respect voor vrouwen en nu ook betrokken bij criminele activiteiten. Wat een kansloos figuur

Ferne S. Goh, wie zou dat zijn..

Want niemand herkent een persoon als er een balkje voor zn ogen geplaatst wordt he....zucht

21 februari 2022 om 21:40

Ergens wel komisch om het op deze manier te doen. Maak hem dan helemaal onherkenbaar. Dit heeft geen enkele zin. Kende de beste man niet. Maar even googelen en voila. hij komt tevoorschijn.

Snoyl...
Was al - net als Bogarde - een keer de fout ingegaan doir zijn vrouw totaal in mekaar te slaan. Met taakstrafje10 jr terug....
Heb m nogal eens zien voetballen en vond t een groot onderschat talent. Mooie techniek. Onbegrijpelijk dat ie weer de fout ingast en ondanks dst de voetballerij hem weer een tweede kans gaf....wat zit er toch fout in de genen van sommigen?

22 februari 2022 om 11:34

vrienden, afkomst, milieu ga zo maar door

Kijk momenteel echt tig documentaires over de onderwereld.
Ben echt benieuwd in wel "stamboom" deze organisatie te linken is waar Ferne in zit.
Maar voor hem geld ook, eenmaal in is enkel dood eruit.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren