Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen leren van kritiek: ‘Zwijgen over uitslag doen we niet meer’

Laatste update:

Het Nederlands vrouwenelftal verloor dinsdag achter gesloten deuren met 1-4 van Engeland, maar het duurde even voordat die uitslag naar buiten kwam. De Oranje Leeuwinnen spraken van tevoren met the Lionesses af om ook de eindstand geheim te houden en nadat daar op social media de nodige kritiek op kwam, werd er toch bekend gemaakt dat de regerend Europees kampioen met ruime cijfers onderuit was gegaan.

Bondscoach Sarina Wiegman geeft aan geleerd te hebben van deze situatie: “De Engelsen hadden redenen om volstrekt geen communicatie over deze trainingswedstrijd te willen. Ze verzochten ons vooraf om ook over de uitslag geen contact te hebben met de buitenwacht. Daar hebben we uit collegialiteit aan willen voldoen”, legt ze uit via de officiële kanalen van de bond.

“Die uitslag lekte uiteraard gewoon uit. Op die gang van zaken reageerde de buitenwacht gisteren terecht verbaasd. Zoiets werkt niet, dus dat doen we niet meer. Iedereen mag weten welke resultaten het Nederlands elftal boekt”, gaat Wiegman, die merkt dat er na het succesvolle EK alleen maar meer belangstelling is vanuit de media en het publiek, verder.

De nederlaag tegen Engeland vormde na een eerder verlies tegen Spanje de tweede tegenvaller op rij. Wiegman geeft echter aan dat er onbeperkt gewisseld mocht worden, waardoor er in de tweede helft maar twee EK-finalisten binnen de lijnen stonden: “Ik wil daarmee het resultaat niet vergoelijken, want uiteraard willen we elke wedstrijd winnen, maar het was wel echt een trainingswedstrijd.”

Vond jij de kritiek terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het vooral ongelofelijk naief om ook maar te proberen er aan mee te werken. Het lekt altijd uit en voor de rest zal er niemand wakker als je de uitslag communiceert. Nu hadden ze 4-1 verloren, maar als ze 2-2 gelijk hadden gespeeld of 4-1 hadden gewonnen had er ook weinig reactie opgekomen. Juist het verzwijgen van de uitslag levert extra aandacht op. Dat kun je ook vantevoren bedenken.

Natuurlijk lekt de uitslag uit. Dachten ze dat nou werkelijk? Haha!

Vreemde gang van zaken. Is er iets bekend over de reden dat niemand het mocht weten?

'de Oranje Leeuwinnen spraken van tevoren met the Lionesses af om ook de eindstand geheim te houden en nadat daar op social media de nodige kritiek op kwam, werd er toch bekend gemaakt dat de regerend Europees kampioen met ruime cijfers onderuit was gegaan.'

Ja dat vind ik dus gewoon een rare gang van zaken. Ook vind ik het sneu dat er weer eens achter gesloten deuren gespeeld moet worden, je speelt toch voetbal om je fans te vermaken?

Laten we maar hopen dat ze er wat van geleerd hebben.

24 januari 2018 om 15:16

‘Fans’ en ‘vermaken’ gaat wat mij bedreft toch niet samen met vrouwenvoetbal. Ik heb respect voor wat ze bereikt hebben, maar na die discussies van de leeuwinnen over een beloningsverhoging van de KNVB, heb ik het een beetje met ze gehad. Als ze daarbij nog argumenten gebruiken als wij winnen het EK en de mannen halen het niet eens... Nogmaals mooi dat ze een EK winnen maar dit vrouwenelftal zal nog met dubbele cijfers verliezen van het mannen elftal van San Marino.

24 januari 2018 om 15:46

Hou nou eens op met de vergelijking te maken met het mannen voetbal. Je moet het zien als een aparte tak van sport. Net zoals tennis, hockey en weet ik nog wat meer.
Als je beschouwt dat het vrouwen voetbal in nederland nog in de kinderschoenen staat is het heel knap dat ze europees kampioen zijn geworden.
En even terugkomen op het meer geld te willen. De Knvb heeft met het EK een hoop geld verdiend. Het enige wat de vrouwen wilden was een hogere premie voor het behalen van deze titel.
De opmerking wij winnen het EK en de mannen halen het niet eens...was sarcastisch bedoeld. De vrouwen zijn niet achterlijk. Ze weten ook wel dat de exposure in het mannenvoetbal veel hoger is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren