Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen grijpen naast Olympisch ticket na nederlaag tegen Duitsland

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben zich niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Nederland moest het duel om de derde plaats van de Nations League winnen van Duitsland om het laatste ticket te bemachtigen, maar ging in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen onderuit: 0-2.

Nederland moest het doen zonder de niet fitte Vivianne Miedema. Bondscoach Andries Jonker besloot daarom om Wieke Kaptein te laten starten: het basisdebuut voor de middenvelder van FC Twente. Verder wijzigde Jonker de basiself niet ten opzichte van het duel met Spanje (3-0 nederlaag).

Het eerste bedrijf viel enigszins tegen: veel grote kansen vielen er aan beide kanten van het veld niet te noteren. Duitsland kwam er een aantal keer gevaarlijk uit op de counter, maar mede dankzij Dominique Janssen leverde dat geen gevaar op.

Toch werden de bezoekers wel één keer echt dreigend. Halverwege de eerste helft zag middenvelder Sjoeke Nüsken haar afstandsschot op de paal belanden. Nederland was voor de rust het dichtst bij een goal via Kaptein, wier inzet via een verdediger net naast ging.

Nederland had niet makkelijk, en dat was ook na de rust grotendeels het geval. Een afstandsschot van Nüsken werd over het doel getikt door Daphne van Domselaar, een goal van Lea Schüller werd afgekeurd wegens buitenspel en even later gooide Van Domselaar zich succesvol voor de bal toen opnieuw Schüller gevaarlijk werd.

Toen lieten ook de Oranje Leeuwinnen zich af en toe zien. Bijvoorbeeld toen Lineth Beerensteyn diep werd gestuurd door Jackie Groenen, maar de bal recht op keeper Merle Frohms af schoot.

Halverwege de tweede helft kwam Duitsland dan toch op voorsprong. Lena Oberdorf torende boven iedereen uit in het strafschopgebied van Oranje, legde de bal zo klaar voor Bühl en laatstgenoemde scoorde van dichtbij: 0-1.

In de fase daarna was Nederland simpelweg niet bij machte om dreigend te worden. Duitsland was juist meermaals dicht bij de 0-2, en een kwartier voor tijd viel die ook, toen Schüller na een hoekschop binnen kon koppen. Die klap kwamen de Oranje Leeuwinnen niet meer te boven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht. Deze afgelopen dagen gewoon te min.

28 februari 2024 om 23:50

Ik heb alleen de tweede helft gezien.Van het kant Nederlands elftal leek niet eens op voetbal. Wat zwakke wedstrijd. Duitsland verdient gewonnen.

28 februari 2024 om 22:42

Tja, als je nog geen eens 3 passes naar elkaar toe kan spelen..

28 februari 2024 om 22:44

Grappig man.

28 februari 2024 om 23:36

Gemankeerd elftal dat dan helaas tekort komt tegen dit soort tegenstanders. Vond de keepster erg goed spelen! Hadden misschien een verlenging kunnen forceren als ze even volhielden, al hadden de Duitsers wel echt het flinke overwicht. De wissel van die rechtsback, Wilms, deed het hem naar mijn idee. Stond echt meermaals lucht te dekken, ook bij de goal totaal geen idee waar anderen zich bevinden en uiteindelijk in haar zone staat er 1 die vrij kan inschieten. Niet dat ze schuldig is aan de nederlaag, maar vond haar serieus de dissonant die zorgde dat de rest van het team meters moest maken die ze zelf wellicht al tekort zouden komen in de eindfase.

Al met al een terechte overwinning voor Duitsland. Oranje kwam tekort. Tot de goal had je wellicht nog het idee dat ze hem "op zijn Duits" over de streep konden trekken, maar eigenlijk zag je wel aankomen dat ze dit niet gingen volhouden. Jammer, maar helaas wel reëel.

28 februari 2024 om 23:42

Keeper goed? Nieuwe definitie van een lijn keeper. Bij dir afgekeurde goal bleef ze gewoon op de lijn. Echt bizar

29 februari 2024 om 07:18

Dat kwam eerder door die Duitse spits die erin kwam, dacht Schule. Die was ontiegelijksnel snel. Ik vond Wilms ook tegenvallen (speelt toch bij Wolfsburg basis, maar Spitze heb je ook weinig achterin met zo’n snelle spits. Toch zijn het de standaardsituaties die Oranje de das om doen.

Er misten 3 klasbakken. Maar er zit genoeg potentie op de bank met Grand en Snoelj. Dalmares speelt ook alles bij Lyon en zit bij Oranje op de bank.

Het is voornamelijk teren op de namen die succes hebben gebracht, maar momenteel niet of nauwelijks presteren (door blessures).

Wat een drama wedstrijd was dit zeg van Oranje. Kunnen geen enkele kans creã«ren met deze rare tactiek van de coach. Of het ligt aan de kwaliteit van deze groep. Niet met een spits spelen, waardoor Beerensteyn volledig alleen voorin staat. Ook omdat Martens gewoon helemaal niks kan. Die kan beter met pensioen gaan want voetballen kan ze niet meer. Voor de rest was Duitsland ook fysiek veel sterker. Bij beide goals worden de verdedigers van Oranje zo makkelijk afgetroefd in de lucht. Echt bizar dat je nog een tweede kans kreeg voor een ticket naar de Olympische Spelen. En dan is dit je performance.





28 februari 2024 om 22:47

Martens niet te geloven zo zwak, mag ook gewoon blijven staan. Daarnaast waren een aantal dames duidelijk fysiek geen 100%. Verkeerde keuzes coach....?

28 februari 2024 om 23:03

Dat jullie naar zo’n potje ook echt gaan kijken terwijl er volop FA cup voetbal is.

28 februari 2024 om 23:29

Vind ik ook raar. Chelsea - Leeds was goed

29 februari 2024 om 01:50

Leuk en aardig maar niet heeft iedereen toegang tot FA cup voetbal he.

29 februari 2024 om 07:00

Dat jij FA gaat kijken terwijl er ook Down the Road op is.

Ieder zijn smaak blijkbaar

29 februari 2024 om 08:21

Precies. De kijkcijfers van de Nederlandse vrouwen zijn in NL stukken hoger dan FA Cup voetbal. Het is gewoon een ander publiek. Mijn dochtertje kijkt graag naar de dames maar kan nog geen 3 PL clubs noemen. Ieder z’n ding toch? Leven en laten leven

29 februari 2024 om 08:43

Heiky, iedereen heeft juist wel toegang tot de FA cup daar de bbc altijd gratis wedstrijden doet uitzenden

Onthutsend zwak. Bij vlagen apathisch en 90 minuten aan rare beslissingen. Als je niet 3 ballen naar een teamgenoot kan spelen moet je als coach ook een ander plan bedenken. Stop dan met kansen weggeven en pomp alles op goed geluk de diepte in.

Helaas! Mogen we nog wel een kritische noot plaatsen of is dat not done als het gaat om vrouwenvoetbal?

29 februari 2024 om 00:41

Brrrr wat heb ik toch een hekel aan die types die bij alles zeggen "of mag dat ook al niet meer". Je mag gewoon kritisch zijn. Het was namelijk echt een zaadpot. Vooral die Groenen heeft echt sinds dat WK waarin ze de finale haalden, nooit meer zo goed gespeeld voor Oranje.

Waar heb ik naar gekeken, weg 1,5 uur.. wat een verschrikkelijke pot

28 februari 2024 om 23:14

Ik begrijp niet eens dat je een poging waagt. Is helaas gewoon een belabberd niveau

28 februari 2024 om 23:41

Waarom heb je dan gekeken? Neem aan dat je van te voren ook al geen hoge pet op had van damesvoetbal. Of heb je alleen NPO 3 als zender ?

29 februari 2024 om 07:52

Dat slaat nergens op, ook bij een CL pot als Atletico-Inter of Porto-Arsenal zou je na die tijd kúnnen zeggen: Waar heb ik naar gekeken? Wat een verschrikkelijke pot.

29 februari 2024 om 09:10

Ik denk dat je gewoon met een andere insteek moet kijken. Vrouwenvoetbal is geen mannenvoetbal en je moet kijken met het idee dat je achter Nederland staat. Schaatsen is ook een dood saaie sport, maar dat kijken we omdat Nederland successen haalt en formule 1 kijken veel mensen alleen maar om Verstappen.

Helaas. Het was niet best. Jonker out.

29 februari 2024 om 01:52

En dan? Wie moet het dan gaan doen? Vertel eens?

29 februari 2024 om 03:45

Heiky niet zo opgefokt doen man. RedondoNo5 geeft enkel zijn mening. Blijkbaar mag dat niet meer? Het is ook niet zijn verantwoordelijkheid om een nieuwe trainer te vinden. Maar alles beter dan wijsneus Andries.

29 februari 2024 om 07:15

OVERMARS! Wedden dat de dames dan wel kunnen (weg) rennen.

Grapje...

29 februari 2024 om 09:31

Iemand van het niveau Wiegman of hoger. Dan kom je snel uit op een mannelijke coach met wat meer ervaring. Ik denk dat er veel meer uit dit Oranje te halen is, maar met een Jonker ga je dat gewoon niet bereiken. Er moet ook een keer een ervaren coach de stap wagen naar het vrouwen voetbal. Andersom gebeurd het ook met Wiegman als voorbeeld, maar ook met scheids en grensrechters, stafleden etc.

Ik snap echt niks van het strijdplan van vandaag, was er wel een plan? Geen fatsoenlijke aanval gezien. Na de 2-0 verwacht je direct een extra spits, maar nee eerst nog 10min wachten. Heel zwak optreden, alsof ze er geen vertrouwen in hadden. Jammer...

Je ziet nu dat de basis van het Nederlandse vrouwenvoetbal eigenlijk nog veel te dun is. Als er wat spelers wegvallen (miedema / Pelova) of niet opstaan (van der Donk / Martens) blijft er niet veel over helaas.

Had al niks met vrouwenvoetbal en terecht blijkt maar weer!
Niet om aan te gluren.

Zwak en misselijk Terecht verloren Zijn niet zo goed als ze zijn en hebben niets te zoeken bij de Olympische spelen. Moeten veel verbeteren ook de aanwas aan goede speelsters daar stokt ook . Dus veel werk aan de winkel

Godzijdank, het voetbal lijkt nergens op en zat al niet te wachten op al die zendtijd en aandacht voor het niveau van het 8e van de plaatselijke vereniging.

28 februari 2024 om 23:29

Je hebt vast een erg goedkoop abonnement met alleen NPO3 op je tv. Balen man!

29 februari 2024 om 08:26

Ach laat ze toch. Zoals ik hierboven aangeef kijkt mijn dochter en haar vriendinnen graag naar het Nederlands vrouwenteam. Fortuna-NEC blijven ze niet voor thuis. Sterker nog, ik denk dat ze niet eens weten uit welke steden die clubs komen. De één heeft plezier bij de lokale bvo, de ander volgt het vrouwenvoetbal en weer een ander kijkt alleen naar topvoetbal. Wat maakt het uit?

29 februari 2024 om 12:45

Helemaal mee eens. Van sommigen mag er op tv blijkbaar alleen uitgezonden worden waar zij graag naar kijken! Daar hebben wij een benaming voor.....

Tactisch gewoon matig. Jonker bouwt elke keer maar een elftal om spelers die ooit gepiekt hebben, maar nu op de terugweg zijn. Een Spitse en Martens voegen toch niks meer toe? Martens echt al 2 jaar uit vorm als het niet langer is. Tijd om door te selecteren.

29 februari 2024 om 01:55

En dan? Wie moet het dan gaan doen? Altijd zo makkelijk om een coach de schuld te geven zonder met alternatieven te komen.

29 februari 2024 om 07:17


Davids!!

Eerste helft vond ik het aardig heen en weer gaan in een hoog tempo maar daarna was het niet om aan te zien, Lieke is toch wel einde oefening en je moet winnen waarom staat Beerensteyn er dan helemaal alleen voor.
Nederland en spelen tegen Duitsers dat is nooit een goed huwelijk geweest

Duitsland was gewoon de ( veel ) betere en heeft 100% terecht gewonnen. Voor de dames vind ik het heel erg jammer dat ze niet naar de Olympische Spelen gaan. Voor die eigenwijze Jonker vind ik het eigen schuld dikke bult. Afgelopen kampioenschappen had hij Kalma al niet geselecteerd, een spits die er in de eredivisie dames meerdere seizoenen al minimaal 30 doelpunten per seizoen maakt. Trouwens gisteren ook weer gescoord voor jong Oranje. Toen waren al problemen met de fitheid van de aanvalsters, maar deze eigenwijze trainer heeft waarschijnlijk een hele andere kijk op voetbal. Als je een garantie op doelpunten al niet eens selecteerde, snap je er echt niets van. Waarom gingen er bij het Nederlandse Elftal voor mannen altijd al een Kieft, een van Hooijdonk, een Weghorst en bijvoorbeeld een Luuk de Jong altijd mee. Die kunnen iets forceren, hebben lengte en kunnen een doelpunt maken. Slaap maar lekker verder Andries Jonker.

Teleurstellende wedstrijd, teleurstellend niveau bij Nederland. Dat Duitsland een sterkere ploeg blijkt te hebben kan. Maar ik heb gisteren geen team gezien dat heeft gestreden om resultaat te halen. Makkelijk van de bal afgelopen worden, onbegrijpelijke passes die zo in de voeten van de tegenstander worden geschoven. Enfin, er is een goede generatie geweest. Maar die is duidelijk op. Bovendien wordt er door Jonker niet door geselecteerd. Dan ga ik er voorzichtig vanuit dat er op het moment ook gewoon niet beter aanwezig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren