Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen beginnen EK met knappe remise tegen Duitsland

Laatste update:
/

Het Nederlands vrouwenelftal heeft het openingsduel op het EK in Zweden gelijkgespeeld tegen Duitsland. De Oranje Leeuwinnen van bondscoach Roger Reijners hielden knap gelijke tred met de toernooifavoriet en kregen zelfs goede kansen op meer. Omdat ook Noorwegen en IJsland in hun eerste groepsduel de stand in evenwicht hielden, is de strijd in groep B nog volledig open.

Duitsland, dat met zeven Europese titels geldt als de absolute grootmacht in het Europese voetbal, leek enigszins verrast door de kracht van de Oranje-vrouwen. Nederland hield namelijk knap stand en kreeg gedurende de eerste helft de beste kansen op de openingstreffer. Lieke Martens, uitkomend voor het Duitse Duisburg, zag haar schot knap gepareerd worden door de Duitse goalie, die niet veel later het geluk had dat een kopbal van Kirsten van de Ven vlak voor haar neus werd weggehaald.

Op slag van rust kregen de Duitsers echter de grootste kans, maar doelvrouw Loes Geurts zag tot haar opluchting hoe het wippertje voorlangs ging. Na rust schakelde Duitsland een tandje bij en had Nederland het aanvankelijk lastig. Oranje voetbalde zich echter knap onder de druk uit en kreeg na een uur spelen meer grip op de wedstrijd. Ook nu leidde dat tot een aantal grote kansen. Zo verscheen Manon Melis na een prachtige lange pass zielsalleen voor het Duitse doel. De spits verloor echter op het laatste moment haar beheersing en kwam met een slappe inzet.

Duitsland probeerde in de slotfase alsnog met powerplay de winnende treffer te forceren, maar vond geen gaatje in de hechte Nederlands afweer. Oranje hield de rijen dan ook betrekkelijk eenvoudig gesloten en zal het puntje koesteren als een overwinning. Over drie dagen wacht nu de ontmoeting met Noorwegen. De nummers een en twee van iedere groep plaatsen zich voor de halve finale. De nummers drie maken daar via een omweg ook nog kans op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelooflijk die laatste kans had er gewoon in gemoeten. verder niet alles gezien maar nl viel mij niet tegen. erg knappe resultaat tegen de topfavoriet Duitsland

11 juli 2013 om 22:33

Jammer dat ze in de 2e helft geen goaltje konden maken. Maar die laatste kans had er natuurlijk in gemoeten. Zeer slecht uitgespeeld.

11 juli 2013 om 22:35

Je had de wedstrijd moeten zien. Was van hoger niveau dan sommige uit de jupiler.
Eerste helft Duitsers beter tweede helft grootste gedeelte Nederland

11 juli 2013 om 22:38

Ik heb ook niet zo'n hoge pet op van vrouwenvoetbal dacht ik, maar ik moet mijn mening bijstellen. Het was zeker niet slecht. Balletje ging goed rond en 2e helft (de helft die ik heb gezien) waren we beter dan de Duitsers,

Laatste counter hadden ze toch even moeten bekronen. Twee tegen één in die slotfase afronden was leuk geweest tegen de Duiters. Maar een terechte uitslag denk ik en geluk dat de bal niet op de stip ging toen Anouk hands maakte. Kun je zeker een pingel voor geven.

Zullen er nou echt mensen geld betalen om hier naar te kijken?

11 juli 2013 om 22:27

raargenoeg wel

11 juli 2013 om 22:27

Weet niet of je de wedstrijd hebt gezien, maar voor deze wedstrijd had ik wel geld willen betalen. Okee, er waren veel fouten, maar dat maakte de wedstrijd ook wel leuk. Golfde heerlijk op en neer en veel kansen over en weer!

11 juli 2013 om 22:31

er was toch wel een leuke oefenwedstrijd. Alles lijkt me beter als dit.

11 juli 2013 om 22:32

Kijk liever naar een spannende vrouwen wedstrijd die eindigt in 0-0 dan in een oersaaie oefenwedstrijd waarin de profclub wint met 12-0...

11 juli 2013 om 23:17

Triest he.. Hij liep ook al te zeuren in ander topic dat hij een Feyenoord wedstrijd wou zien.. Misschien dat hij daarom zo zielig reageerde

11 juli 2013 om 22:58

@fabia Haha schijnbaar. Dit was pure amusement. Je had me echt op kunnen vegen. Zo slecht voetbal heb ik nog nooit gezien. Ik vind het sneu voor het totale project van het laten voetballen van vrouwen en ik ben zeker niet anti-vrouw, maar dit was echt niet om aan te gluren. Ongelofelijk.

12 juli 2013 om 09:23

@Bennyy: Heb je echt gekeken dan? Bij vlagen werd er voetbal gespeeld, waar men zeker in de jupiler league niet eens aan toe komt!

12 juli 2013 om 12:45

Groot gelijk Erwin.
Er wordt bij vlagen toch degelijk gevoetbald. Jammer dat er soms geen goed idee achter blijkt te zitten. Het balletje gaat wel rond, de duels gaan ze ook wel aan. Maar op tactisch gebied valt er nog wel wat te winnen.
Ik vind het geen schande om naar te kijken. Hier en daar nog wel eens opgewonden omdat er zo'n leuke blonde in beeld is. Al met al is dit toch wel echt vermaak.
Ik volg het damesvoetbal al een aantal jaren en er lopen zeker wel een paar rond die minimaal Jupiler League aankunnen. Bennny hierboven zou eens naar die keeper van het US team moeten googelen...hope Solo. 31 jaar oud, goede meevoetballende keeper en heeft een paar geweldige reflexen.

Jammer dat ze inderdaad die laatste kans niet beter uitspeelden was een echte stunt geweest, vond dat ze echt een team waren en echt streden voor een goed resultaat complimenten.

Zeer knap resultaat van Nederland tegen de zevenvoudig Europees Kampioen. Tweede helft was ijzersterk en Nederland verdiende, gezien het spelbeeld, echt de overwinning!

11 juli 2013 om 22:33

Mag wel vermeld worden dat Duitsland in de eerste helft een 300% penalty werd onthouden door de scheidsrechter.

11 juli 2013 om 22:54

Dat klopt. Koster ging even goed in de fout daar!

Gaan we met 6 teams de halve finales in op staat het er verkeerd. De nummers een en twee gaan naar de halve finales. De nummers 3s maken daar via omweg ook nog kans op?

11 juli 2013 om 23:55

Volgens mij zijn er 3 poules waarvan de eerste twee doorgaan en vervolgens komen daar nog 2 beste nummers 3 bij. Er gaan dus meer wel door dan niet door.

12 juli 2013 om 09:25

Ow dan moet er dus kwart finales staan. Dat verklaart een hoop. Dankje. Lekker bezig VZ

12 juli 2013 om 09:25

@karimbu: er staat toch dat ze er kans op maken? Er staat niet dat ze ook echt door gaan allemaal...

12 juli 2013 om 09:27

Er staat nummers 3 kunnen de halve finales ook nog bereiken via omweg. Maar dat moet dus kwart finales zijn

Ik vind het wel apart hoe in dit hele verslag niet één keer de eindstand vermeld is.

Overigens geen leuke wedstrijd om te zien, niveau is om te huilen, maar dat is te verwachten.

12 juli 2013 om 09:40

@Nic_D: Er wordt gesproken over een gelijk spel... Er worden geen doelpunten beschreven... begrijpend lezen en we weten wat ze bedoelen...

12 juli 2013 om 15:04

Natuurlijk weet ik wat ze bedoelen, het wordt me alleen niet echt makkelijk gemaakt. Ik moet het zelf uitzoeken, wat me niet de bedoeling lijkt.

Wow wat een stappen hebben die meiden gemaakt zeg! Vergeleken net 2009 zijn ze echt beter gaan voetballen.
Vond dat koster wel uitblinken. Jammer dat martens te veel met de bal ging lopen maar ze had wel een goed schot en actie.

Dankzij de scheidsrechter is het 0-0 gebleven, want Duitsland had minimaal 1 penalty moeten krijgen.
De dames treuzelen veel te veel als ze de bal krijgen, al met al een terechte uitslag

Niveau was beter dan verwacht! Het vrouwenvoetbal in Nederland heeft grote stappen gemaakt! Snelheid omhoog, opbouw van achter (2e helft), beleving en strijd! Alleen nog een cursus ingooien!

Aan de ene kant mazzel aangezien Duitsland sowieso 2 penalty had moeten hebben, echter, Nederland heeft ook minimaal 2-3 grote kansen die er echt in moesten om zeep geholpen.
Maar ja, het ene is onrechtvaardigheid en de ander is eigenlijk gewoon onkunde dus wat dat betreft mag Nederland gewoon blij zijn.

11 juli 2013 om 22:44

Kijk je wel eens vaker vrouwenvoetbal?
Elke wedstrijd missen ze honderdprocentkansen. Dat zal in de knock-oufase ook zeker een paar keer gebeuren in elke wedstrijd.

Heren, dames voetbalk is zo anders...op zich een hele aparte klasse. Niet beter, niet minder maar anders. Voetbal is voetbal het gaat om inzet, passie, belevenis, bezieling en toewijding. Man of vrouw, voetbal is voetbal. Als liefhebber kan ik van het totale spel genieten, of het nu Bayern is, topklasse, amateurs, dames, g voetbal, minder validen voetbal. het gaat om bovenstaand. Gewoon een goede prestatie van de dames

Edit Dammie:
laatste zin verwijderd

Onze meiden hebben echt enorme stappen gezet. Op fysiek en technisch vlak zijn we nu eindelijk in staat overeind te blijven.
We hadden eigenlijk wel moeten verliezen. twee niet gegeven pingels voor duitsland.

Maar!

IK heb écht genoten van ons elftal en ben echt super blij op deze vooruitgang :D

Even serieus he. Waarom zijn er hier mensen die zeiken over het niveau en waarom mensen hier naar kijken? Ik zie wel eens mensen voorbij komen op deze site die de turkse en Spaanse derde divisie uit hun kop kunnen. Wat is dat dan? Dit is tenminste nog het Nederlands elftal.

12 juli 2013 om 00:30

Inderdaad. Mensen kijken toch ook naar wedstrijden van het eerste bij hun amateurclub. Dan is dit niveau hoger. Als je dan nog zeurt, ben je gewoon tegen vrouwenvoetbal omdat het vrouwen zijn. Erg triest.

ik vond het niet slecht, maar soms zie ik goede acties waarbij ze teveel treuzelen.ik zie dit in het hedendaagse damesvoetbal (zowel prof als amateur) veel minder. Jammer dat ze bezwijken onder de druk, want op trainingen etc. valt dit reuze mee.

De tweede helft waren ze gelukkig wat zekerder, dat was terug te zien in hun spel. En ja, die laatste kans.. Ik hoef niet veel daarover te vertellen.

Ik ben het met Bax08 eens. Damesvoetbal is gewoon anders, ik kan dat zelf bevestigen aangezien ik zowel bij jongens als bij vrouwen speel. Maar het blijft voetbal! het is wel leuk om die progressie te zien, you go ladies!

Edit: compliment voor VZ! Leuk dat jullie wat over damesvoetbal plaatsen. Er zijn bijna tot geen vrouwelijke leden, maar deze lid waardeert het

12 juli 2013 om 09:30

@YaseminBas: Leuk!! Een inhoudelijke reactie van iemand die er echt verstand van heeft! Beter dan sommige andere trieste rescties!

12 juli 2013 om 17:07

Dankje! Hetnleuke is, is dat ik zowel verstand heb van heren- als damesvoetbal. De meesten hier zijn wat eenzijdiger.

Het is natuurlijk geen mannen voetbal, maar wat ik dan wel weer leuk vind om te zien dat de dames meer strijdt leveren in de duels. Zijn net bitches zo nu en dan. Verder prima resultaat alhoewel je ze pijn kon doen door te scoren in de laatste minuut.

11 juli 2013 om 23:01

Dat zeker! Vrouwen onderling zijn echte bitches voor elkaar, het is ook moeilijker om als nieuwkomer in een vrouwenelftal te starten dan een mannenelftal. En in duels: That bitch wanna be faster than me? Over my dead body!

Viel me op dat de dames zich mannelijker gedragen in het veld dan de mannen, en dan in de zin minder zeuren, aanstellen, drama maken noem maar op.

11 juli 2013 om 23:26

Vrouwen voetballen meer met hun hart, ze verdienen natuurlijk ook een stuk minder he. Er is hierdoor minder 'show' te vinden in hun spel.

Vrouwen voetbal in de lift? In 2009 konden ze nog niets, nu iets meer, maar nog steeds is het niet om aan te zien. Veel foute ballen, weinig goed uitgespeelde kansen.

Illustrerend was wel de kans op het laatst, dat kan echt niet!

We kunnen dit team ook wel in de JL stoppen, komt het niveau alleen maar ten goede. Top vrouwen!

Ik vond het maar een rare keuken

11 juli 2013 om 23:36

Heel erg flauw

Was wel een omschakeling qua niveau zelfs in verhouding met de Eredivisie. Al was het van mindere kwaliteit blijft de wedstrijd Nederland - Duitsland toch iets speciaals hebben en dan maakt het niet uit wie of wat het hem speelt. Persoonlijk vond ik het wel grappig om Anouk en Van der Donk bezig te zien. Het blijft voor mij een apart gezicht om een knappe blondine een sliding zien te maken en zich in het veld te gedragen a la Davids

Die delen in een wedstrijd wel wat uit zeg. Daar kan onze Nigel nog een puntje aan zuigen. Ik mis dat wel een beetje bij de mannen als het niet loopt. Na Van Bommel en De Jong is er wat dat betreft toch een gat gevallen. Met ideale schoonzonen De Vrij, Janmaat en Blind wordt dat natuurlijk moeilijk

12 juli 2013 om 00:09

Ik vind haar helemaal niet zo knap, maar wie ben ik he.

12 juli 2013 om 08:39

Voor een voetbalvrouw wel

12 juli 2013 om 08:59

Mwah, ze is best ok. Bij Duitsland liep er ook een aardige blondine over het middenveld. Qua niveau blijft het matig, maar er is wel sprake van veel progressie. Je ziet af en toe leuke aanvallen en qua schotkracht is het ook wel beter geworden. Een jaar of 4 geleden was er nog geen vrouw die van buiten de 16 op goal kon schieten.

Ik vind die Koster echt een vrouw met ballen, die is zeker beter dan Marcelo.

Gelijkspel blijkbaar, maar wat was de uitslag dan? Dat staat niet in het artikel.

Ja... maar dan kunnen ze toch ook halve finale halen

Alle kritiek hier op het niveau is natuurlijk flauwe kul. Het vrouwenvoetbal in Nederland is nog volop in ontwikkeling, geef de dames een kans.
Natuurlijk is het niveau beduidend minder dan de eredivisie maar deze dames zullen echt niet laatste worden in de jupilier league.
Aan alle criticasters die het niveau belachelijk maken; stap eens met 10 maten op het veld en speel eens tegen deze dames; wedden dat je met het schaamrood op de kaken van het veld stapt daarna.

Als we het EK U21 uitzenden, en jeugdtoernooien zoals bijvoorbeeld de Aegon future cup dan is er toch ook ruimte voor damesvoetbal lijkt mij. Ik kijk aanstaande zaterdag in ieder geval weer.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren