Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje begint EK-kwalificatiereeks met uitwedstrijd in Tsjechië

Laatste update:

Zondag werd duidelijk tegen wie Nederland het moet gaan opnemen in de EK-kwalificatiereeks. Oranje werd ingedeeld in een groep met Turkije, Tsjechië, IJsland, Letland en Kazachstan en begint op dinsdag 9 september met een uitwedstrijd tegen Tsjechië. Dat bleek zondag enkele uren na de loting bij de presentatie van het speelschema, meldt het ANP.

De eerste thuiswedstrijd van het Nederlands elftal is op 10 oktober tegen Kazachstan, een land waar Oranje nog nooit eerder tegen speelde. Op maandag 13 oktober wacht de uitwedstrijd tegen IJsland en op zondag 16 november de thuiswedstrijd tegen Letland. De overige duels in de EK-kwalificatiereeks worden in het nieuwe kalenderjaar (2015) afgewerkt.

De UEFA heeft voor de komende kwalificatiereeks de 'Week of Football' geïntroduceerd, waarin de wedstrijden worden gespeeld van donderdag tot en met dinsdag. Bij een 'dubbel' programma hebben de landen tussen de wedstrijden door steeds twee dagen rust. Op elke speeldag staan acht tot tien wedstrijden geprogrammeerd.

Complete speelschema Oranje:

2014:

dinsdag 9 september: Tsjechië-Nederland (20.45)
vrijdag 10 oktober: Nederland-Kazachstan (20.45)
maandag 13 oktober: IJsland-Nederland (20.45)
zondag 16 november: Nederland-Letland (18.00)

2015:

zaterdag 28 maart: Nederland-Turkije (20.45)
vrijdag 12 juni: Letland-Nederland (20.45)
donderdag 3 september: Nederland-IJsland (20.45)
zondag 6 september: Turkije-Nederland (18.00)
zaterdag 10 oktober: Kazachstan-Nederland (18.00)
dinsdag 13 oktober: Nederland-Tsjechië (20.45)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wanneer is die Week off Football dan?

23 februari 2014 om 17:53

Elke interlandperiode. Nu worden de wedstrijden verspreid van donderdag t/m dinsdag ipv vrijwel alles op vrijdag en dinsdag. Normaal was er in interlandweken het hele weekend eigenlijk geen voetbal, nu dus elke dag.

Een lastig begin van de kwalificatie, maar mede door het feit dat er twee landen doorgaan naar het EK lijkt deze poule me een formaliteit. Met een nieuwe lichting jonge spelers kunnen we hopelijk hoge ogen gooien!

28 maart 2015! Kan niet wachten

Kwalificeren voor het EK is zo makkelijk geworden dat ik denk dat het Nederlands elftal voortaan bij elk EK Kwalificatieperiode met jonge spelers moet experimenteren om ze het ritme te geven voor hun toekomst binnen Oranje. Hetzelfde geldt ook voor Turkije, wat ze nu al van plan zijn.

Die hele kwalificatie is nu toch een lachertje. Alle groepshoofden van deze kwalificatie zijn nu al zeker van het EK en ik durf ook wel te zeggen dat alle nr's 2 ook al zeker zijn. Deze kwalificatie is eigenlijk pas interessant voor de ploegen die als nr 3 ingedeeld zijn

Lastig begin tegen een traditioneel voor Nederland heel moeilijke tegenstander, die geen WK speelt en fris en gemotiveerd aan de start zal verschijnen. Heb een hard hoofd in die eerste wedstrijd, waardoor je snel achter de feiten aan kunt komen te lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren