Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallend experiment bij Oranje: ‘Maar ik zie hem liever zoals bij Ajax’

Laatste update:

Het Nederlands elftal begint dinsdagavond met de nodige verrassingen aan zijn laatste EK-kwalificatiewedstrijd, op eigen veld tegen Estland. Bondscoach Ronald Koeman gunt Calvin Stengs voorin zijn debuut, terwijl Quincy Promes als rechtsback lijkt te spelen. Arnold Bruggink is benieuwd hoe de samenwerking tussen Stengs en Promes vanavond zal verlopen

Voor Stengs worden het zijn eerste minuten in Oranje, nadat hij afgelopen zaterdag tijdens het uitduel met Noord-Ierland (0-0) nog negentig minuten op de bank zat. Bruggink denkt dat Estland de ideale tegenstander is voor de rechtsbuiten van AZ. "Je bent uiteraard benieuwd naar Stengs. Ik denk dat het een mooie wedstrijd voor hem is", vertelt de analist bij FOX Sports.

Stengs zal vermoedelijk met grote regelmaat gaan combineren met Promes. Laatstgenoemde was tegen Noord-Ierland nog linksbuiten, maar zakt vanavond twee linies en staat zodoende rechtsachter. "Ik ben benieuwd naar de combinatie tussen Stengs en Promes", vervolgt Bruggink. Verslaggever Milan van Dongen vraagt zich af of Promes met het oog op de toekomst een serieuze optie is voor Koeman als rechtsback.

"Ik geloof dat Promes een optie is voor de toekomst als Koeman echt met drie verdedigers zou gaan spelen. Hij kan dan de hele rechterkant gaan bestrijken. Dan zou hij wel een optie zijn", repliceert Bruggink. "Maar ik zie hem liever gewoon zoals hij bij Ajax speelt: voorin vanaf de zijkant. Vanaf links en heel veel van positie wisselend, omdat ik zijn grote kwaliteit vind dat hij veel scorend vermogen heeft. Dat haal je nu eigenlijk wel weg", aldus de oud-middenvelder.

Vind jij Quincy Promes een serieuze optie als rechtsback in Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

@ Boadurum ik denk dat Stengs best veel naar binnen zal trekken zodat er ruimte voor Promes ontstaat. Datzelfde geldt op links voor van Aanholt omdat ook Depay nogal graag naar binnen trekt. Ik vind het een prima tactisch idee om mee te beginnen.

19 november 2019 om 20:26

Doet strengs ook heel vaak bij az trek naar binnen haast op de nummer 10 positie en geeft dan een steek pass. Nu er ook ruimte voor promes komt zou hij er dan over heen kunnen vliegen voor een voorzet. En natuurlijk met de jong als kopsterke spits verwacht ik een goal van de jong met assist van promes waar een pass van strengs aan te voren ging!!

Ik roep dat al een jaar. Gelukkig is Koeman een keer niet zo eigenwijs. Jammer voor Weghorst weer.

Denk dat Promes veel over Stengs heen zal kunnen komen en ik denk dat beiden dat van elkaar gaan aanvoelen, zoals bij AZ Svensson over Stengs heen gaat en Wijndal over Idrissi.en dan de Jong in het centrum (hoewel ik liever Boadu had gezien ) om de bal af te maken.

Zoals Promes bij Ajax speelt qua positie, is hij niet goed genoeg en op de flanken is hij ook vaak nauwelijks aanwezig. Ik vind dit een uitstekend experiment tegen dit soort landen. Het scorend vermogen van hem in Oranje is namelijk allesbehalve indrukwekkend en hij is natuurlijk geen jong talent van 23 jaar meer.

19 november 2019 om 21:00

Iedereen, maar ook iedereen zou voorin moeten schuiven zodat Promes in zijn spel komt zoals bij Ajax. Want in de aanval lopen er momenteel 2 spelers die een basisplek hebben bij minimaal Europese subtop. Depay en Promes. Wat mij betreft heeft Ten Hag aangetoond dat elke bondscoacheen brevet van onvermogen heeft als Promes niet bij veel goals betrokken is. Ten Hag gooit hem letterlijk door het hele elftal en die jongen scoort regelmatig. En dat is zeer indrukwekkend. Die Rusland verhalen blijken opeens geen onzin.....

20 november 2019 om 12:16

Natuurlijk zijn die Rusland-verhalen geen onzin. Ik stel ook niet dat Promes een slechte speler is, maar dit is Oranje. Als je het hele elftal gaat omgooien voor Promes, is dat juist een brevet van onvermogen naar mijn mening. Verder schreeuwt die eerste zin spreekwoordelijk de term 'subjectiviteit'. Dit is Oranje, geen Ajax. Je gaat toch niet beweren dat Promes geen kansen heeft gehad in Oranje om zich te onderscheiden?!

Denk dat Promes de oplossing is voor de rechtsback positie. Want op de manier waarop Koeman wilt spelen is de rechtsback eigenlijk een soort rechtsbuiten, iets wat soms nog voor problemen zorgde bij Dumfries en Veltman. Met een Bergwijn of Stengs in dit geval die veel zwerven naar binnen, is Promes misschien de ideale rechstback voor dit Oranje.

Koeman gunt het zowel Promes en Stengs om te spelen. Die hebben beiden dit seizoen heel goed gespeeld en verdienen het beiden. Dan wordt er op rechtsachter voor Promes een plekje vrijgemaakt en rechtsvoor voor Stengs. Noch Veltman noch Dumfries hebben een onuitwisbare indruk gemaakt op rechtsachter dus die mogen even banken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Blind. Die heeft teveel matige tot waardeloze momenten in de wedstrijden in Oranje op linksachter. Eindelijk krijgt Van Aanholt zn kans. Hopelijk voor hem pakt hij die kans want op die positie is Oranje met Blind erg kwetsbaar. Duo De Ligt-Ake is natuurlijk zoals verwacht en ook het middenveld is zoals verwacht. Maar De Roon moeten we niet afschrijven want die heeft tegen Frankrijk, Duitsland en Engeland aangetoond een meerwaarde te zijn voor Oranje tegen toplanden (misschien zelfs beter dan Propper). Nu Babel geblesseerd is kun je Luuk de Jong inderdaad een kans geven. Is wat ongelukkig bij Sevilla maar doet het nog niet eens zo slecht. Veel beter dan in zn Moenchengladbach tijd. Boadu komt er denk ik ook wel in. In de 85ste minuut gok ik zo.

Poehpoeh, hij durft wel zeg die Koeman. Oke als je dan toch wil experimenteren omdat je al geplaatst bent, doe dan op zn minst iets realistisch en toekomstbestendigs. Dit is leuk en aardig, hopelijk winnen ze met 7-0 maar nooit van zn leven doet hij dit weer.

Dat is wel verrassend Promes als RB , hopelijk pakt het goed uit voor hem en Stengs . Of laten zien dat het potentie heeft.

Het wordt pas interessant als je Promes straks tegen een topland op deze positie test. Tegen Estland kun je Ralf Seuntjens bij wijze van spreken nog wel rechtsback zetten. Dat hij de aanvallende kwaliteiten heeft weet iedereen, maar de vraag is hoe hij zich tegen een goede linksbuiten verdedigend houdt.

Wat is die Stengs goed zeg?! Van AZ naar NL elftal is geen abc tje zelfs niet tegen Estland. Hij komt er wel maar niet van vandaag op morgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren