Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw wedstrijd in Keuken Kampioen Divisie stilgelegd vanwege fans

Laatste update:

De wedstrijd tussen De Graafschap en MVV Maastricht is vrijdagavond tijdelijk stilgelegd. Supporters van de uitploeg gooiden bekers met bier het veld op toen Ruben van Bommel in de 31ste minuut op fraaie wijze voor een 1-1 tussenstand had gezorgd. Scheidsrechter Ingmar Oostrom floot resoluut voor een tijdelijke staking van een kwartier, zoals de richtlijnen voorschrijven. Indien er opnieuw een voorwerp op het veld belandt, wordt het duel definitief gestaakt.

Het duel in de Keuken Kampioen Divisie begon tien minuten later dan gepland, omdat de spelersbus van MVV onderweg naar Doetinchem vertraging had opgelopen. De Graafschap vecht voor zijn allerlaatste kans op deelname aan de play-offs en kwam in de 29ste minuut op voorsprong via Devin Haen, die een vrije trap van Alexander Büttner wist te verlengen met het hoofd. Twee minuten later tekende Van Bommel voor de gelijkmaker. De linksbuiten, die in grootse vorm steekt, wist een lastige bal knap te controleren in het zestienmetergebied en vuurde vervolgens laag in de onderhoek: 1-1. De juichende MVV-fans gooiden bekers op het veld, waarna het duel dus tijdelijk gestaakt werd. De wedstrijd werd na de hervatting met 2-1 gewonnen door De Graafschap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

zit je rond de 2uur in de auto, bus of trein richting een wedstrijd van je club.
ga je als een achterlijke halvezool een plastic beker op het veld gooien.... hoe ontzettend dom ben je dan?

5 mei 2023 om 21:09

Hahaha doe toch normaal moraalridder. Iemand gooide zijn biertje in de lucht toen MVV scoorde. Je weet wel.. emotie. Dat het biertje dan net het veld inwaait .. pff wat erg zeg. Het is niet gericht op een speler o.i.d.

Maar ga lekker zo door. Competitie wordt totaal oninteressant voor spelers en buitenlandse media. Wie wilt er nou ergens voetballen waar om elk onbenullig ding de wedstrijd wordt gestaakt.

5 mei 2023 om 21:12

Hahah, ja, vanuit emotie gaat bier vliegen. Het is goed hoor. Ik, en de meesten met mij, gaat gewoon naar het voetbal maar hebben nog nooit wat gegooid.

Ben ik blij zeg dat ik niet met jou woon.. Liggen er iedere keer dat je ergens blij van wordt koppen koffie en thee op het laminaat..

5 mei 2023 om 21:17

Dat jij lekker rustig met je reet op het stoeltje zit, en af en toe boehoe roept prima. Ik beschouw mezelf als fanatieker. En jij doet nu alsof ik iedere week voorwerpen op het veld gooi. In dit geval ging het om de gelijkmaker , en iemand gooide zijn biertje in de lucht. Joh dat waaide het veld op. Moet je daar al voor staken?

5 mei 2023 om 21:22

Weet niet voor welke club jij bent maar bij de meeste clubs waar ik ben geweest (en dat zijn er veel) vliegt er altijd bier in de lucht na een doelpunt. Dit wordt niet gegooid om een speler/scheids/trainer of wie dan ook te raken maar is puur uit vreugde. Hiermee doe je ook niemand kwaad buiten de persoon voor je omdat hij/zij nat wordt (maar ook die persoon vind het niet erg omdat hij/zij in extase is).

5 mei 2023 om 21:26

Ja, ze moeten gewoon "jottem, Hup en Hoezee" en andere krachttermen roepen als er gescoord wordt. Niet te veel uit hun kuipstoeltje opveren en daarna weer rustig gaan zitten. Bah, blijdschap en ontlading bij een doelpunt, je moet er niet aan denken.

5 mei 2023 om 21:33

Je kan gewoon je bekertje vasthouden hoor als je blij juichend op de tribune staat. Is niet zo moeilijk.

5 mei 2023 om 21:33

Ik heb vaker dan eens een gevulde beker bier in mijn nek gehad tijdens het juichen. Ik zit daar niet op te wachten, ook niet als ik in extase ben na een doelpunt. Ik snap dat je niet al je drinken in je beker kunt houden tijdens het juichen, maar een volle beker in mijn nek smijten, nee bedankt.

5 mei 2023 om 22:14

Dus jij gooit thuis, bij je ouders, op je werk, bij je partner ook altijd je drinken de lucht in als je blij bent? Gedraag je!

5 mei 2023 om 22:14

@Martijn. Zeker een van de hoofdtribunes. Nee lekker braaf 90 minuten lang voor je uit staren en zitten nadat er doelpunten vallen is de norm 🤡. Zo werkt het natuurlijk niet maat... Geloof er ook weinig van dat jij wedstrijden bezoekt.

5 mei 2023 om 22:15

@Marcianorbc ‘Maar ook die persoon vind het niet erg omdat hij/zij in extase is.’ Fijn dat jij dat even weet van alle personen die voor jou hebben gezeten/zullen zitten. Kan jij toevallig gedachten lezen? Ik kan ook helemaal los gaan en genieten bij een goal, maar ik hoef geen bierdouche.

5 mei 2023 om 22:34

Bezoek al meer dan 30 jaar wedstrijden waarvan meerdere jaren uitwedstrijden en Europees. Alles meegemaakt. IN Duitsland kunnen ze zich prima gedragen. En in Engeland geen bier in het vak. Dat is even wennen. Maar werkt prima. Sfeer is vele malen beter. Alles loopt door elkaar. En geen gezeik. 1 van de redenen waarom ik de afgelopen jaren geen Eredivisiewedstijden meer bezoek. Hoe mooi zou het zijn. Als Ajax met 5000 man naar de Kuip kan en andersom. Zelfde met Vitesse-NEC. Nee. In Nederland kan dat niet. In Duitsland gaan er standaard bij iedere club duizenden supporters mee. Vaak al de avond voor de wedstrijd. Geen gezeik. Zo moet het zijn.

5 mei 2023 om 22:59

Tuurlijk @basbroek. En in welke sprookjes geloof jij nog meer? De sfeer in Engeland is juist minder en minder. Grote clubs komen tegenwoordig grotendeels dagjesmensen. Duitsland zuipt men zich een ongeluk, hou toch op met dat gezwets. Kijk voor de grap gewoon eens op Yt. Dan durf ik te wedden dat jij je in NL veel veiliger voelt.

5 mei 2023 om 23:22

Nou Basbroek,ik zie anders behoorlijk wat rellen op internet langskomen bij Duitse wedstrijden hoor. Kijk ook eens naar de Europese tour van Eintracht Frankfurt. En dan zeuren over een bekertje op t veld tijdens t juichen? Knvb is helemaal gek geworden met deze nieuwe regels, en we worden t lachertje van Europa zo.

6 mei 2023 om 00:23

Kansloze reactie. Als je al zo emotioneel bent is er iets mis met je. Goh een doelpunt, laten we dingen in de lucht gooien want we sporen niet

6 mei 2023 om 06:49

Oh oh @bas de jong. Iemand viert niet op de maatschappelijk wenselijk manier zijn doelpunt, dan is er wat mis met je hoor!!! Dan hoor je niet bij het voorbeeldige volk, maar categorie extreem tuig!

Vooral stilzitten , bescheiden juichen, niet te hard zingen vanwege potentieel gehoor schade bij iemand aan de andere kant van het stadion. En mooiste zou zijn als er alleen water beschikbaar is ipv bier, en ipv broodje worst overal een fijne verse salade.

Lets go maatschappij anno 2023!

Plastic bierglazen.. waar gaat dit over

5 mei 2023 om 21:11

Om mensen op te voeden dat ze gewoon niet met spullen moeten gooien. Of zullen we ook eens bij al die mensen op hun werk langsgaan en dan met bier naar hun gooien als ze aan het werk zijn?

5 mei 2023 om 21:13

Consequent zijn, daar gaat dit over...

5 mei 2023 om 21:17

Want dit schiet ook echt op, ze gooien al minder zo te zien om elke scheet wedstrijd staken. Mickey mouse competitie.

5 mei 2023 om 22:13

Op het fatsoen dat je geen dingen naar andere mensen gooit. Dat het normaal gevonden wordt dat je iets naar een ander persoon gooit omdat hij tegen je cluppie scoort is toch volslagen idioot?

5 mei 2023 om 22:28

Allemaal moraalridders hier, jullie denken dat de wereld moet bestaan uit de perfecte mens. Idioten heb je en zal je altijd houden gaat erom hoe je ermee om gaat. Dit slaat nergens op, dit geeft die mensen nog meer motivatie on het te blijven doen. Maar blijf vooral geloven dat dit helpt.

5 mei 2023 om 23:18

Niet bepaald, ik denk wel dat ik het echt niet tof zou vinden om een beker bier in m'n kraag te krijgen omdat ik kan voetballen en bij de tegenstander zit. Maar ga vooral lekker met overprijsde drankjes gooien, lekker op tijd weer thuis.

5 mei 2023 om 23:21

Als je maar beseft dat dit soort onzin alleen in Nederland gebeurd. Daarom zal Nederland nooit aanhaken met de top van Europa.

5 mei 2023 om 23:32

Die colleratie mis ik. Omdat er geen voorwerpen meer gegooid mogen worden zullen de sportieve prestaties eronder lijden? Hoe zie je dat dan? (Niet sarcastisch bedoeld, ik zie de link oprecht niet)

5 mei 2023 om 23:41

Nederland is gewoon heel soft op sportief gebied, waar in Europa zie je dat om elke scheet een wedstrijd stil gelegd wordt. Geldt ook voor de kunstgras hier in Nederland. Wordt gedaan alsof de hel los breekt met een plastic bekertje.

6 mei 2023 om 00:02

Maar dit gaat over de regelgeving en daar zijn we het niet met elkaar over eens. Het sportieve aspect staat er los van. Ik denk dat het een positief effect kan hebben op de spelers als ze niet bekogeld zullen worden met allerhande coorwerpen en daarmee de prestaties kunnen verhogen. We gaan het zien! Ik hoop ook dat de stakingen niet meer nodig zijn en we allemaal pissig kunnen zijn bij een tegengoal, of mega blij kunnen zijn bij winst. Het liefst zonder dat we als publiek een wedstrijd vergooien erbij doen.

mensen zijn hardleers…..

Als je een beker niet in je handen kunt houden, zowel bij het juichen als wanneer het tegen zit, koop dan geen bier.

5 mei 2023 om 21:08

Is vanuit het uitvak dus geen bier maar plastic beker cola

5 mei 2023 om 21:14

Is bier in het uitvak niet toegestaan?

5 mei 2023 om 21:41

Meestal is er geen bier bij uitwedstrijden inderdaad

5 mei 2023 om 22:03

Ligt er aan namens welke club je een uitwedstrijd bezoekt. Tussen bepaalde clubs ken er door eerdere ongeregeldheden bepaalde restricties gelden. Heb bij de meeste uitwedstrijden “gewoon” bier kenne drinke. Dus weet nie waar je het over hebt

5 mei 2023 om 22:04

Welke uitwedstrijden ga jij dan? Ken vrij weinig uitvakken waar er geen bier geschonken word

Het is misschien wat overdreven. Maar goed dat de KNVB en scheidsrechters nu wel consequent proberen te zijn.

6 mei 2023 om 00:29

Consequent?
Alles behalve. De ene wedstrijd wordt stil gelegd, de meerderheid niet.
Als ze consequent zijn dat hadden alle wedstrijd afgelast, want bij alle wedstrijden wordt er wel iets op het veld gegooid. Vooral bij een doelpunt.

Juichen mag dus ook al niet meer. Doorgeslagen regels. Pak de excessen en individuen aan. Maar een plastic bekertje dat perongeluk de lucht in gaat bij het juichen proberen uit te bannen slaat helemaal nergens op.

5 mei 2023 om 22:19

Als je je beker bier niet kan vasthouden, moet je geen bier of drinken kopen. Prima dat de KNVB dit zo doet nu. De supporters moeten zich maar eens gedragen.

8 mei 2023 om 10:43

Ga dat dan in elk stadion doen, in heel de wereld. Doorgeslagen regels in Nederland vanwege een aansteker, wat heel wat anders is dan een beker bier. Zeker bij het juichen kan zo'n beker bier perongeluk gaan vliegen. En nee, dat is zeker niet de bedoeling. Maar voetbal = emotie. Dus als er een enkel biertje de lucht in gaat, dan gelijk staken is echt buitenproportioneel. Maar als het om voetbal/voetbalfans gaat schijnt proportionaliteit niet meer van belang.

We gaan naar een tijdperk toe dat elk publiek eruit zal komen te zien als zittend klapvee met een klappertje zoals az jaren had... met andere woorden over een aantal jaar is voetbal niets meer dan een veredelde vorm van handbal... enige positieve hieraan is dat meer mensen de weg naar de plaatselijke amateurclub gaan vinden omdat hier nog wel voetbalsfeer te proeven is.

5 mei 2023 om 23:35

Daar schenken ze ook gewoon in glas, gooit lekkerder!

Je weet toch dat het ook zo blijft als de fans niet veranderen van gedrag. Hoe ik het ook vervelend vind voor de spelers, staf en scheidsrechterskorps. Het is ook een tijdje aan gang geweest bij andere wedstrijden die we ook meegemaakt hebben. Ik denk dat bestaande regels van de KNVB niet meer werkt omdat de fans zich niet van aantrekken, zo weer een bekertje op het veld gooien tijdens de wedstrijd.

Hoe we ook onze verstand blijven gebruiken komt het ook goed, maar aan andere groep mensen niet, vanwege slechte opvoeding of slechte jeugd. Op een dag zal het wel erger worden wat er ook in toekomstige voetbalwedstrijd gebeurt met eventueel een vuurwerk naar een speler/trainer/arbiter gooien. Deze soort gedrag kan je men niet in 1,2,3 afleren, vergt ook wel professionele begeleiding om zich weer in positieve gedrag te komen.

De vertrutting van de Nederlandse maatschappij

5 mei 2023 om 21:50

Of de verpaupering van de Nederlandse maatschappij die denkt dat ze alles kunnen maken. Goed dat daar tegen op getreden wordt. En zelfs dan zijn er paupers die zich niet kunnen gedragen.

Nee dit is het strijden tegen een asociale nederlandse maatschappij.

5 mei 2023 om 21:45

Ja is het ook, enkele jaren zijn veel mensen aso geworden zowel ook goed te zien in de maatschappij. Het is een kenmerk van "ik ik ik en de rest van stikken"-maatschappij, waar ook eigen belang veel belangrijker is dan belang die we samen voor ogen hebben. Het is ook in het verleden vanaf jaren 70 langzamerhand aan de gang gekomen,

In het verleden waren ook voetbalrellen in Nederland geweest zoals van Feyenoord-supporters en Ajaxsupporters, zeker blijven ze ook rivaal van elkaar. Ik meen het ook oprecht dat het ook met andere supporters ook kwade bedoelingen kunnen hebben om een wedstrijd beïnvloeden met bijvoorbeeld een bom of staaf te gooien naar een speler of arbiter.

5 mei 2023 om 22:27

Sinds wanneer is het asociale maatschappij? Dit is al decennia geoorloofd. En nu pietje zegt dat het niet meer mag spring iedereen op de barricade.

Stop eens met deze waanzin knvb

5 mei 2023 om 21:51

Het is waanzin dat je je rotzooi op het veld gooit. De KNVB doet het goed. Als mensen zich uit zichzelf zouden gedragen was dit niet nodig geweest.

5 mei 2023 om 22:16

Amen, compleet doorgeslagen. En al die moraalridders hier meegerekend. Wat een farce dit.

5 mei 2023 om 22:25

En toch konden jullie het met de Derby ook. Ondanks de enorme afstraffing. Toen werd voor de wedstrijd gezegd dat er geen uitsupporters meer bij zouden zijn als het zou escaleren. Er was reden genoeg voor. Maar gebeurde niet.

Het gaat beter en beter. Voor de maatregelen werd er bij elke wedstrijd met dingen en bier gegooid. Nu nog maar ééntje. En dit bedoel ik niet sarcastisch.

Gewoon net als in Engeland geen bier meer in het vak. Het is heel simpel op te lossen. Minder geweld. Minder gezeik. In Engeland is de sfeer in de stadions meer dan goed. Tijdens de rust en voor de wedstrijd drinkt men genoeg.

5 mei 2023 om 22:36

Alcohol wist ik. Maar mag je ook geen beker water meenemen in het vak? Is al een poosje geleden dat ik een wedstrijd in Engeland heb bijgewoond

5 mei 2023 om 22:42

Minder geweld in Engeland hahaha. Daar is veel meer geweld dan bijvoorbeeld in Nederland. Zeker in de lagere klasse. En daar wordt gewoon buiten het stadion gevochten, verplaatsing van het probleem.

Alleen wordt er niet zoals in dit trieste land aandacht aan besteed. Gewoon door voetballen en de daders pakken. Klaar. Nee wij staken om een plastic bekertje. En dat waaide op het veld. Niet eens met de intentie om schade aan te richten.

6 mei 2023 om 00:31

Nou dat verklaard waarom er meer geweld en racistische uitlatingen zijn.

Gewoon naar Engelse voetbalwet, niet dat staken om een bekertje water. Voorbeeld nemen aan de Engelsen, gewoon door voetballen.

Bij de afgekeurde goal van MVV gooiden de Maastrichtse supporters wederom met bier, deze belandden gelukkig net niet over het hek heen, anders was het gewoon definitief gestaakt. Wat een mafklapper ben je dan.

Ik hoop dat het tijdens Ajax-AZ gebeurt en iemand geraakt wordt. Waarom? Omdat ik benieuwd ben of de KNVB ballen heeft. AZ kan immers niet optijd de wedstrijd in halen. Helemaal niet als er volgende week nog een incident zou zijn. De KNVB zou dan volledige speelrondes moeten gaan verzetten vanwege deze regel. Ik ben heel erg benieuwd of ze dan hun poten stijf houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren