Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ophef rond Zeefuik: ‘Hij nam één beker mee, de agenten toonden begrip’

Laatste update:

Het was in Nederland even stil rond Género Zeefuik, die actief is in Turkije. De aanvaller weet de schijnwerpers nu vol op zich gericht en daar is de 26-jarige spits van Balikesirspor flink van geschrokken. Zeefuik zou meerdere bekers van zijn club gestolen hebben om een operatie van zijn zoontje in Nederland te bekostigen. Het echte verhaal is iets anders, zegt een betrokkene tegen De Telegraaf.

/

“Dat is echt onzin”, zegt een naaste van Zeefuik, die liever anoniem blijft. “Género heeft zeven maanden geen salaris ontvangen, dus dat gaat om een flink bedrag. Als je alles hebt geprobeerd om het geld, waar je recht op hebt, te krijgen en als je steeds meer inteert op je spaargeld, word je op een gegeven moment wel wanhopig. En om de club te laten zien dat hij het gedraai zat was, heeft hij één beker meegenomen.”

Volgens de betrokkene heeft Zeefuik één uur op het politiebureau gezeten, maar de agenten toonden begrip voor zijn situatie en lieten de Nederlander snel weer gaan. Het uitblijven van het salaris is aangekaart bij de FIFA. Tot slot zegt de betrokkene dat de actie van Zeefuik niets te maken had met de operatie van zijn zoontje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb hier niks van meegekregen maar vreemd om een beker tijdelijk te stelen zodat ze je loon gaan betalen.

17 december 2016 om 07:56

Vreemd dat ze niet gewoon je loon betalen bedoel je.

Dit kaart je inderdaad aan bij de fifa. Vreemd gedrag

17 december 2016 om 08:11

Jij zou is 7 maanden geen loon moeten hebben, kijken wat je doet!

Dat is wel "dikke" pech voor Zeefuik. Toch wel een probleem wat vaak voorkomt bij ploegen in die hoek van Europa, het uitbetalen van de salarissen.

als ik 7 maanden geen salaris zou krijgen van me werkgever zou ik ook een boormachine mee naar huis nemen.

Als ik zeven maanden geen salaris zou ontvangen had ik waarschijnlijk 4 maanden geleden mijn ontslag ingediend.

17 december 2016 om 09:06

Dan moet je wel een nieuwe werkgever hebben. Anders heb je helemaal geen inkomsten. Off, weet iemand of Zeefuik het daar goed doet?

17 december 2016 om 09:06

En hoe ga je voor je gezin zorgen als je jezelf niet eens meer in de kijker kunt spelen? Dit is gewoon een erg lastige situatie, helemaal voor prof voetballers aangezien zij buiten voetballen niet veel relevante skills hebben doorontwikkeld.

17 december 2016 om 12:36

dat is wel heel generaliserend, er zijn genoeg voetballers die buiten het voetbal een studie doen. Ik geloof meteen dat dit lager is als het landelijk gemiddelde maar deze week stond er nog een artikel dat een speler van vitesse naar harvard gaat.

Het zijn vaak dezelfde competities en dezelfde clubs die dit flikken. De FIFA zou gewoon moeten werken met een zwarte lijst waardoor spelers snel kunnen zien met wat voor een club ze te maken hebben. Dit soort clubs moeten ook bikkelhard gestraft worden, je zou er zelfs aan kunnen denken om de bond te straffen als die hier niet tegen optreedt.

17 december 2016 om 09:40

Eens. Idioot dat er geen salaris wordt over gemaakt. Ik zou per wedstrijd 11x in eigen doel schieten als team zijnde. Daarbij moet de club inderdaad hard gestraft worden.

Verder is er natuurlijk ook de verantwoordelijkheid van spelers zelf om goed te onderzoeken in welke competities en bij welke clubs dit soort zaken spelen. Een wijze les voor Genero denk ik..

Ik vind het onbegrijpelijk dat dit soort dingen nog steeds gebeuren. De UEFA en FIFA zouden dit soort clubs gewoon failliet moeten verklaren. In Nederland ben je met 1 ton schuld en 3 maanden betalingsachterstand al officieel failliet, terwijl dit gewoon allemaal maar mag?

Je werkt jezelf behoorlijk de nesten in Zeefuik..

Het gaat om balikesirspor uit de 2e competitie van turkije. Alleen is een belangrijke aanvulling dat zeefuik 2 dagen vast heeft gezeten, zeker geen uurtje. Die club heeft maar een handje vol bekers, als je er dan 2 meeneemt (ook foutje van artikel)...

Verandert niks aan het feit dat zijn salaris gewoon uitbetaald moet worden. Echter, deze oplossing kun je in die stad niet maken. Hij heeft geluk dat de voorzitter van de club inmiddels is veranderd. De oude was een type met meer illegale praktijken..

Zo'n club moet dat toch wel gewoon onder curatele komen te staan !!! Toch super triest gewoon dat ze iemand 7 maanden geen salaris kunnen geven

Ik snap ook echt niet dat dit mogelijk is. We zien het overal en toch zijn spelers nog steeds de sjaak. Waarom kan de FIFA dit soort clubs niet beboeten met een vast en extreem hoog bedrag?

Zulke dingen gebeuren wel vaker in de turkse competitie, ik dacht sneijder ook bij galatasaray in een dergelijke situatie heeft gezeten?

Misschien moet Zeefuik de zelfde zaakwaarnemer als Henk de Jong nemen.

Trieste zaak, zoontje ziek, gratis werken... Balotelli had bij de voorzitter een dartpijl in z'n oog geduwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren