Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ontketende’ international hoeft bij Oranje weinig minuten te verwachten

Laatste update:

Juventus gaat zoals verwacht aan kop in de Serie A. De manschappen van trainer Maurizio Sarri lijken net als in de afgelopen acht seizoenen af te stevenen op de landstitel, met momenteel 29 punten uit 11 wedstrijden. Er lijkt deze voetbaljaargang maar één ploeg te zijn die la Vecchia Signora van het zoveelste kampioenschap kan afhouden: Internazionale. Een Nederlands tintje dat dit seizoen van zeer belangrijke waarde is voor i Nerazzurri: stille kracht Stefan de Vrij, wiens laatste interland voor Oranje opvallend genoeg uit oktober 2018 dateert.

Door Tim Siekman

Internazionale moest afgelopen dinsdagavond een bittere pil slikken in de Champions League. De ploeg van coach Antonio Conte stond op bezoek bij Borussia Dortmund na 45 minuten spelen op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar na de onderbreking stortte Inter in. Achraf Hakimi (2x) en Julian Brandt pijnigden de uitploeg (3-2), waardoor Inter in Groep F nu vier en drie punten achterstaat op respectievelijk Dortmund en Barcelona. Het bereiken van de volgende ronde in het miljardenbal lijkt zodoende een moeilijke stap voor De Vrij en consorten.

In eigen land staat Inter er florissanter bij. De huidige nummer twee van de Serie A heeft negen van de elf duels gewonnen en heeft met zes punten voorsprong op naaste belager AS Roma een duidelijk gat geslagen. Slechts twee keer moest Inter in de competitie een domper verwerken. Op 6 oktober verloor de club met 1-2 van Juventus en drie weken later zat Parma dwars. De middenmoter vond twee keer het net en wist een punt te pakken tegen Inter (2-2). Uitgerekend bij dit duel besloot Conte een andere koers te varen door de 'herboren' De Vrij op de bank te zetten en rust te gunnen.

Antonello: 'Inter is op de juiste weg terug naar de top'

Dubieuze overstap binnen Italië
De Vrij wordt door Conte beschouwd als een belangrijk onderdeel van de driemansdefensie bij Inter, verder doorgaans bestaande uit Diego Godín en Milan Skriniar. De 27-jarige Oranje-international is bekend met het systeem, daar hij er bij Lazio onder Simone Inzaghi al kennis mee had gemaakt. De club uit Rome betaalde na het WK van 2014 circa zeven miljoen euro aan Feyenoord om de stopper in te lijven. Afgezien van het rampseizoen 2015/16, toen De Vrij wegens blessureleed een jaar verstek moest laten gaan, was hij niet weg te denken uit de basiself van i Biancocelesti.

Internazionale hapte na vier jaar toe en lijfde De Vrij transfervrij in. De overstap maakte veel los, daar Lazio en Inter in de laatste speelronde van het seizoen 2017/18 tegen elkaar streden om een Champions League-ticket. De Vrij beschikte over een aflopend contract bij Lazio en had al in het Giuseppe Meazza getekend op het moment dat de wedstrijd tegen Inter werd gespeeld. Lazio kwam twee keer op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 2-3 na twee doelpunten van de bezoekers in een tijdsbestek van drie minuten. De Vrij speelde een hoofdrol door met een overtreding een penalty te veroorzaken die uiteindelijk de 2-2 van de voet van Mauro Icardi betekende.

"Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor die nederlaag tegen Inter, omdat ik heb toegestaan dat De Vrij speelde", zei Claudio Lotiti, voorzitter van Lazio, onlangs tegenover Corriere dello Sport. Lazio greep uiteindelijk naast Champions League-voetbal vanwege het mindere onderlinge resultaat met Inter. "Ik had in moeten grijpen. Ik had nooit moeten toestaan dat hij speelde, aangezien we die wedstrijd verloren vanwege De Vrij. De staf vertelde mij dat hij een geweldige professional was, terwijl ik hen gewaarschuwd heb dat het geen goed idee was om hem onder deze omstandigheden te laten spelen. Het is mijn fout geweest om van die waarschuwing geen bevel te maken."

Dit bericht bekijken op Instagram

Grande prestazione di tutti??????

Een bericht gedeeld door Stefan de Vrij (@stefandevrij) op

'De Vrij is als Bonucci'
In zijn eerste seizoen onder Luciano Spalletti kon De Vrij vrijwel altijd rekening houden met een basisplaats. De resultaten hielden niet over, maar Inter wist toch de vierde plek en dus Champions League-voetbal te bewerkstelligen. Spalletti moest desalniettemin het veld ruimen, waarna Conte zijn intrede deed. "Ik heb voor Inter gekozen vanwege de status van de club, de goede basis die er ligt, de ambities en de historie. Ik wil Inter terugbrengen waar het thuishoort", zei de voormalig trainer van Chelsea en Juventus op de site van zijn nieuwe werkgever.

Vooralsnog slaagt Conte in zijn missie de club weer tot de top van Italië te laten behoren. Met een miniem verschil met Juventus en een flinke voorsprong op de rest geldt Inter weer als een factor om rekening mee te houden. De vijftigjarige tacticus leunt, net als bij zijn vorige werkgevers, op een solide basis met sterke verdedigers, ditmaal onder anderen op De Vrij. Afgelopen zomer liet Conte volgens diverse Italiaanse media al blijken de Nederlander een belangrijke rol toe te dichten, aangezien de Italiaan een stokje zou hebben gestoken voor een transfer naar Barcelona.

De Catalaanse grootmacht, die in medio 2018 ook al interesse had getoond in de toen transfervrije De Vrij, klopte naar verluidt afgelopen zomer wederom aan bij de verdediger. Onder anderen transferexpert Fabrizio Romano meldde dat Barcelona bereid was vijftig miljoen euro neer te tellen voor De Vrij, die zelf weinig zin had om Inter na een seizoen al te verlaten. Daarnaast liet Conte van zich horen. De oefenmeester wilde zijn pupil absoluut niet naar het Camp Nou laten verkassen, aangezien de verdediger volgens Conte perfect in het systeem zou passen.

De status van De Vrij in Italië is groeiende. De complimenten voor de Nederlander zijn nu niet meer alleen afkomstig van teamgenoten of trainers, zoals Conte onlangs na de met 2-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Dortmund. "De Vrij wordt, net als Leonardo Bonucci in het verleden (bij Juventus, red.), een belangrijke speler voor ons, zeker als je kijkt naar de opbouw van achteruit", aldus de coach. "Ik heb ook altijd gezegd dat onze drie verdedigers onze eerste spelmakers zijn. Zelfs Godín heeft assists op zijn naam", zo stelde Conte vast.

Candreva: 'Onder Conte is Inter misschien wel twee keer zo goed geworden'

'Renaissance' van De Vrij
Serpents of Madonnina, een fansite van Inter, ziet een duidelijke 'renaissance' van De Vrij. Men wijst daarbij eveneens naar de gelijkenissen met Bonucci toen Conte de leiding had bij Juventus: als meest centrale verdediger zorgen voor de creatieve inbreng, terwijl collega's Skriniar en Godín meer de duels uitvechten. 'De Vrij wordt de vrijheid gegund om vaker de bal te hanteren, passjes te versturen en het tempo te dicteren. Zijn kwaliteiten aan de bal waren altijd al evident, maar Conte heeft deze kwaliteiten op nieuwe manieren weten te ontketenen', zo klinkt het.

Schoolvoorbeeld is de 'masterclass' van De Vrij in het duel met Dortmund (2-0 winst), toen hij met een bekeken pass aan de basis stond van de openingstreffer van Lautaro Martínez. Waar Italië vol lof is over het voetballende vermogen van De Vrij, wordt de ex-Feyenoorder bij Oranje juist gezien als een speler met iets mindere technische kwaliteiten. De stopper moet het onder bondscoach Ronald Koeman steevast afleggen tegen Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. Marten de Roon wist in gesprek met het Algemeen Dagblad de statusverschillen treffend te verwoorden aan de hand van de discussie of de middenvelder bij Oranje niet plaats moest maken voor Donny van de Beek.

De vijftienvoudig international stelde dat hij een type speler is waar er in Nederland maar weinig van zijn. "Ook niet bij Oranje. Veel jongens hier zijn opgeleid bij de topclubs. Veel is daar op balbezit gericht, op techniek, met het positiespel als graadmeter. Daar ligt niet mijn grote kracht. Het past vooral heel erg bij de Nederlandse voetbalcultuur", aldus de middenvelder van Atalanta. "In Italië snappen de mensen bijvoorbeeld niet dat Stefan de Vrij niet speelt bij Oranje. In hun ogen een ijzersterke verdediger, die je altijd moet opstellen."

Verwacht jij dat Internazionale dit seizoen landskampioen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stefan de Vrij mag best eens een keertje een kans krijgen. 2 jaar geleden vond ik hem maar een slappe jongen maar hij heeft zich met name bij Inter goed ontwikkeld tot een stabiele verdediger bij een topclub.

8 november 2019 om 00:50

Klopt de Ligt speelt niet al te best en de Vrij speelt stabiel. Tegelijkertijd moet de Roon echt gaan oppassen. Donny speelt bij Ajax steeds vaker op dezelfde positie als de Roon en begint het steeds beter in te vullen. Steeds taakbewuster. Als hij op die positie een soort gelijke ontwikkeling door maakt als op 10, dan kan het wel eens snel gaan. Middenveld van Ajax draaide namelijk als een tierelier tegen Chelsea en met de balans leek ook weinig mis.

8 november 2019 om 12:43

Dat zou ook helemaal niet erg zijn. Ik zie liever Van De Beek dan De Roon, maar op die positie is hij niet dermate goed dat hij lang onbetwist zal zijn. Het is dan toch vooral wachten tot een talentvolle middenvelder die definitief doorbreekt zich aandient. Van De Beek zit nou eenmaal in een lastig pakket bij Oranje.

8 november 2019 om 00:51

Bij lazio heeft hij zich sterk ontwikkeld en inter gaf het laatste zetje richting een topverdediger.

8 november 2019 om 00:57

Hij was twee jaar geleden ook geen slappe jongen. Met afstand de meest onderschatte speler van Nederland.

Kunnen we de discussie nu afsluiten voorlopig ? De vrij speelt uitstekend al lange tijd. Maar er zijn nog 2 goeie en daar geeft Koeman de voorkeur aan. Dit mede omdat die goed op elkaar zijn ingespeeld geraakt tijdens De Vrijs jarenlange afwezigheid door blessures bij Oranje altijd , ook als hij het weekend erna wel bij Inter speelde . Punt, hoeveel artikels voetbalzone ook schrijft dat de ligt slecht is , en de ligt schuldig is aan een doelpunt omdat hij op de helft van de tegenstander een kopduel verloor of hoe geweldig de vrij wel niet is. Maar het is natuurlijk een gigantische luxe om De Vrij achter de hand te hebben. En hij komt vroeg of laat echt wel aan zijn speeltijd toe, of dat nu is omdat hij de ligt uit de basis speelt maar toch zeker gaan er blessures en schorsingen komen. Zo weet je bijvoorbeeld bij het ek als Oranje ver komt dat een centraal verdedigingsduo er nooit vanaf komt zonder blessure of 2 gele kaarten dus weet je nu al dat je ook hem zeker nodig gaat hebben .

8 november 2019 om 03:19

Je kan ook met drie achterin spelen? Nederland is momenteel goed, maar ik denk dat Nederland nog beter kan. Qua defensie zit Nederland echt bizar goed, als je spelers als Ake en De Vrij op je bank hebt dan mag je niet klagen. Maar je backs zijn niet ideaal, als je met drie achterin speelt kan je spelers als Bergwijn en Promes op de wingback zetten, en dan nog steeds heb je een goed middenveld en aanval. Dan kan je De Roon op de bank zetten, en met Wijnaldum, Depay, Malen, De Jong en Van de Beek op het middenveld en in de aanval spelen. Zeker tegen de kleinere landen moet dat kunnen.

8 november 2019 om 09:55

Zou kunnen. In het begin hebben E
Het even geprobeerd met 3 centrale verdedigers . Het is bijna zonde inderdaad als je die 3 hebt , om er 1 niet op te stellen. Zou de van heel wk variant zijn he . Maar ik denk dat
We daar toch een Robben achtige speler voor missen. Ik zou juist liever een mannetje erbij zien op het middenveld . Een 4-4-2 of als je heel gewaagd durft te zijn een 3-5-2 , hetgeen jouw voorstel ook eigenlijk wel is .

8 november 2019 om 11:11

3-5-2 in de volgende opstelling lijkt me heel interessant om een keer te zien. Je zou dat ook nog kunnen kiezen voor Gini op de plek waar nu De Roon staat en Hateboer op die rechterflank (precies hoe hij bij Atalanta speelt).

Cillessen
De Ligt
Van Dijk
De Vrij
Wijnaldum
De Roon
Frenkie
Promes
Donny
Memphis
Malen
8 november 2019 om 07:30

VZ is vanwege de click baits in éã©n stroom van Ajax gerelateerde berichten getransformeerd. Er zijn wel andere voetbal websites die aandacht voor andere clubs tonen. Daar kun je terecht voor het overige nieuws. De keuze van VZ moet echter worden gerespecteerd. Het gaat om de inkomsten. Op deze sturing van bovenaf heeft een moderator geen invloed. De werkelijke eigenaar kijkt naar iets anders en dat weet een ieder. De berichten omtrent De Vrij verleidt Ajax-fans om hierop te klikken. De bedreiging van De Ligt is het eigenlijke topic. Het doel is de kliks van Ajax-fans. Respect voor VZ. Wil je een andere kleuring van de berichten dan zul je elders moeten zoeken. Het zal mij niet verbazen als VZ over enkele jaren aan Ajax zal worden verkocht. Het netwerk is ontwikkeld, de klanten zijn er. Iets wat zeer aantrekkelijk voor Ajax zal zijn.

8 november 2019 om 09:51

@pprins haha dit is een beetje de omgekeerde wereld. De Vrij speelt al tijden goed, maar nu pas begint Voetbalzone er berichten over te schrijven. Na zoveel overdreven positieveberichten over Frenkie en De Ligt vind ik het juist wel verfrissend en terecht dat de positie van De Ligt aan de kaak wordt gesteld. En zo lang de Ligt, ondanks zijn goaltje zijn niveau niet haalt is het gewoon terecht dat de discussie blijft bestaan. Het zou niet fair zijn ten opzichte van de vrij als hij geen kans zou krijgen. Of vond jij dat Strootman ook maar moest blijven staan toen hij belabberd speelde?

8 november 2019 om 10:02

Ja sec gezien verdient de vrij een kans . Maar bij een centraal duo isnop elkaar ingespeeld zijn en duidelijkheid ook heel belangrijk . Van dijk en de ligt zijn nu op elkaar ingespeeld en kunnen nog jaren mee. In het centrale duo moet je als het even kan niet gaan schuiven want daarmee haal je automatismen weg. Koeman heeft nu gewoon gekozen coor de ligt - van dijk . Einde discussie . Maar waaarschijnlijk krijgt de vrij nu al tegen noord Ierland weer eens een kans en er zullen heus wel vaker blessures en schorsingen zijn. Heerlijk om een klasbak als hij dan achter de hand te hebben .

8 november 2019 om 12:40

Ik vind de wisselwerking tussen Van Dijk en De Ligt vooralsnog helemaal niet zo lekker ogen. Van Dijk doet het goed, maar De Ligt maakt in Oranje nog te veel fouten. Natuurlijk zal dat uiteindelijk wel recht trekken want daar is zijn potentieel te groot voor, maar op dit moment is De Ligt toch wel een risico in Oranje. Als je dan een topverdediger op de bank hebt zitten, mag die keuze niet heel moeilijk zijn. Zeker in het internationale voetbal kun je een speler niet beoordelen op potentieel. Je bent dan afhankelijk van kwaliteit en vorm.

Hij zal het zeker goed doen daar maar in de CL ging het deze week toch akelig mis tegen Dortmund. Vorig jaar ook al tegen Frankfurt in de EL.

8 november 2019 om 12:37

Als we spelers gaan afrekenen op fouten, is de optelsom bij De Ligt toch een stuk groter over het afgelopen halfjaar, terwijl hij in Oranje sowieso nog onzeker oogt. De Ligt is nog ontzettend jong, maar dat wil niet zeggen dat zijn positie al onbetwist hoort te zijn. Hij speelt gewoon niet goed in Oranje en dan mag zijn positie best in twijfel getrokken worden, vooral als je nog een andere topverdediger op de bank hebt zitten die het wel structureel laat zien in de Serie A.

8 november 2019 om 15:05

Mwoah. Zeker maken De Ligt en Van Dijk ook wel eens fouten, maar beiden hebben afgelopen seizoen over de gehele linie veel indruk gemaakt. Ver komen in de CL en een hoofdrol opeisen in de duels in de eindfase van de CL helpt hierbij gewoon. De Vrij heeft het op het WK 2014 zeer goed gedaan maar is daarna internationaal een beetje blijven hangen. Dat Lazio en nu Inter de afgelopen jaren niet ver kwamen in Europa is hier denk ik debet aan. De Ligt en Van Dijk hebben zich de laatste drie jaar op dat niveau tot in de eindfase laten zien.

8 november 2019 om 16:09

Maar dan heb je het alleen over de Champions League en bij De Ligt was dat zelfs slechts 1 jaar. De Ligt speelt gewoon nog niet structureel goed bij Oranje en is eigenlijk erg wisselvallig. Hij heeft natuurlijk aardig wat krediet gezien z'n status als wondertalent, maar op dit moment verdient hij geen basisplaats in Oranje naar mijn mening. Als international word je beoordeeld op inbreng, niet op potentieel.

Het valt me wel op dat jonge spelers altijd enorm veel krediet hebben, terwijl oude(re) spelers moeiteloos worden vervangen als ze niet presteren. De Ligt speelt al een tijd niet goed in Oranje en dan mag je wel een keer ingrijpen. Nu kom je ermee weg omdat je op papier bijna gekwalificeerd bent, maar op het EK zijn dat soort fouten al snel een dooddoener. Het is in mijn ogen prima dat je vastigheid wilt, maar daar horen wel grenzen bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren