Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ongeloof en woede bij FC Utrecht na twee cruciale besluiten van VAR Makkelie

Laatste update:

FC Utrecht heeft zondagmiddag opnieuw averij opgelopen in de strijd om de play-off-plekken voor Europees voetbal. In De Galgenwaard werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Volendam. De thuisploeg zag maar liefst drie doelpunten worden afgekeurd. Utrecht behoudt de zevende plaats op de ranglijst, maar RKC Waalwijk nadert op vier punten. Volendam blijft dankzij het gelijkspel dertiende.

Pas na een half uur spelen diende de eerste grote kans van de wedstrijd zich aan. Sean Klaiber zag Anastasios Douvikas helemaal vrij staan in het strafschopgebied en zette de spits met een bekeken pass alleen voor de doelman. Douvikas bezweek echter onder de druk en schoot de bal tegen het gezicht van Volendam-doelman Filip Stankovic aan. Vlak voor rust was Bart Ramselaar dicht bij de openingstreffer. Hij zag zijn schot van richting veranderen en tegen de paal ketsen. In de rebound stuitte Douvikas weer op Stankovic.

Luttele minuten na rust leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Sander van de Streek kopte een hoekschop door op Nick Viergever, die de bal van dichtbij binnentikte. De vlag ging echter meteen omhoog voor buitenspel, waardoor er een streep door de treffer ging. Na een uur spelen werd er in De Galgenwaard nog een treffer van de Domstedelingen afgekeurd. Klaiber pikte de bal bij de zijlijn op, gaf een lage voorzet die door doelman Stankovic bij Ramselaar belandde. Hij schoot de bal beheerst in de rechterbenedenhoek. VAR Danny Makkelie riep scheidsrechter Richard Martens naar de kant omdat de bal op het moment dat Klaiber hem oppikte volledig over de zijlijn was geweest.

Tien minuten voor tijd had het er alle schijn van dat Utrecht eindelijk op voorsprong kwam. Douvikas werkte een van richting veranderd schot met de buitenkant van zijn voet binnen. De supporters van FC Utrecht hadden het kruisje op het Douvikas-spandoek in het stadion al gezet, maar Makkelie riep Martens opnieuw naar de kant. Het doelpunt werd na enig overleg alsnog afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van Bas Dost. In de vijfde minuut van de extra tijd werd een inzet van Mike van der Hoorn nog van de lijn gehaald.

Het Douvikas-spandoek met het veertiende kruisje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is weer een grote VAR show dit weekend. Moet niet kunnen op het hoogste niveau

2 april 2023 om 16:43

Weg met de VAR. Zelfs met videobeelden ontstaan er verschillende discussies en is het niet 100% sluitend.

2 april 2023 om 17:21

Ligt niet aan het systeem. Maar aan degenen die de beoordeling maken. De VAR is geweldig. De VAR-mensen wat minder.

Lullig voor dat kruisje, hoop dat ze ook typex hebben.

2 april 2023 om 17:42

Vooral benieuwd waar ze verder gaan als de vakjes vol zijn

Utrecht heeft keihard geknokt, dus je kan jezelf niet heel veel kwalijk nemen. Maar ongelofelijk hoe de VAR en de scheids deze wedstrijd hebben geleid!

Hoe kan die goal nou worden afgekeurd als Dost niet voor de keeper staat en de keeper hem zelfs niet had kunnen hebben als ie Ter Stegen heette. Nooit hinderlijk..

Uitslag stond al vast op het toto formulier van Makkelie. Wat een schande zeg! Net als bij Ajax vandaag gewoon gemanipuleerd

2 april 2023 om 18:45

Ook Feijenoord is benadeeld vandaag. Alleen winnen die dan gewoon alsnog

Schandalig en die scheids die natuurlijk niet tegen meneer in durft te gaan

Op deze manier is voetbal echt geen bal aan.

2 goals hier. 1 van Kudus

2 april 2023 om 16:48

Kudus was niet zeker he, camera stond schuin. Lijntjes hadden er wel moeten zijn.

2 april 2023 om 19:11

Het gaat mij erom dat 3x over de aanvallende partij wordt benadeeld. Terwijl scoren al lastig zat is.

Jammer dat hieronder feyenoorders het aangrijpen om te doen alsof ze enorm benadeeld zijn met penalty’s.

T ging mij om het voordeel voor de aanvallende partij.

2 april 2023 om 19:32

O dat ben ik met je eens Shenkie, soms en dat is in alle wedstrijden het geval lijkt het alsof ze iets zoeken om een goal af te keuren.

2 april 2023 om 19:55

Maar Go Ahead werd ook genaaid. De corner was al genomen en toen floot hij af. Die bal zat er goed in, Rulli was kansloos. Ajax werd daar geholpen door de scheids. Daar hoor ik geen Ajax fan over. Tadic zei dat hij vooraf al floot en dat ze niets deden, maar dat was absoluut niet zo., net nog gezien bij Studio sport.

2 april 2023 om 16:56

En iemand van Sparta deed aan handbal vandaag en sloeg zomaar een bal weg en de VAR deed er niets aan. Terwijl ze Sparta wel eentje gaven die zeer twijfelachtig was. Grote onvoldoende voor de VAR dit weekend.

2 april 2023 om 17:14

De penal van sparta was niet twijfelachtig. Gewoon terecht. Wel had feyenoord inderdaad een duidelijke penal moeten krijgen

2 april 2023 om 17:50

Hoezo terecht? Hij krijgt die bal van 1 meter tegen zich aangeschoten, tegen de hand die hij langs zijn lichaam houdt..

2 april 2023 om 19:58

Ik had niet het idee dat die tegen Feyenoord terecht was, ik heb het diverse keren gezien maar kan niet echt zien dat de bal op zijn arm komt. Maar goed, soms wordt ie gegeven. Dat een VAR niet eens kijkt naar ie handsbal van Vriends was echt bizar, zo duidelijk te zien.

Lachwekkend en zo Volendam wat niet wil voetballen word nog beloond ook.

Kan iemand mij uitleggen waarom er bij het afgekeurde doelpunt van Douvi niet meer gekeken wordt naar die handbal?


Ik hoop dat we de rest van dit seizoen niet meer met Makkelie te maken krijgen.

2 april 2023 om 16:43

Ik vermoed omdat dat een logische actie zou zijn en dat doen ze natuurlijk niet aan... Alleen willekeur en achterlijke beslissingen zijn toegestaan.

De inconsistentie van de VAR is vandaag maar weer opnieuw bewezen. Pak de uitleg bij het afgekeurde doelpunt van Kudus en plak die op de situatie van het doelpunt van Douvikas. Er was geen camera die ontegensprekelijk liet zien dat de bal over de lijn is geweest. FC Utrecht is bestolen door Zeist.

2 april 2023 om 19:59

Ik snap ook niet dat die grens bij Utrecht niet reageert, stond er een meter vandaan

Wat is het hier het verschil met PSV-Ajax vorig jaar? Notabene Makkelie was de scheids en de var mocht niet ingrijpen omdat er geen camera op de lijn staat????

Mooi of goed was het niet, maar elk puntje is goud waard in deze fase van de competitie. Met Excelsior, Emmen en Vitesse weer op 3 puntjes slapen we toch weer met een wat geruster hart de komende week. Heel wat geluk vandaag met de VAR, maar dat mag ook wel een keer de goeie kant op vallen!

Op naar Heerenveen en PSV met hopelijk nog een paar gestolen puntjes voor de finales van het seizoen starten! Come on FC...

Terecht afgekeurd,alle twee,bal was dik buiten de lijn geen goal

2 april 2023 om 17:00

Altijd sterk, een mening stellen als feit... Als er was gevlagd door de grens dan prima, nu wordt er ingegrepen op basis van beelden die hooguit iets sterk doen vermoeden. Dat is niet genoeg om te overrulen.

Phoe wat een spanning. Ik snap de frustraties bij de utrecht supporters maar die bal lag bijna tegen de boarding😂. Derde met hinderlijk buitenspel was mazzel. Maar dit punt telt dubbel.

Doelpunt 1 viergever terecht afgekeurd.
Doelpunt 2 mag natuurlijk nooit afgekeurd worden als je geen 100% bewijs hebt. Doelpunt 3 mag de var volgens de regels waarschijnlijk wel afkeuren maar hier is de Var natuurlijk nooit voor bedoeld. Winnaar Makkelie verliezer Voetbal

Ik snap het gejammer over Makkelie niet zo. Het is toch goed dat de VAR de scheidsrechter naar de zijlijn roept? Als de bal over de zijlijn lijkt te zijn geweest, dan is het goed dat de VAR de scheids naar het scherm haalt. Als er sprake lijkt te zijn van buitenspel, dan is het goed dat de VAR de scheids naar het scherm haalt. De scheidsrechter moet vervolgens een beslissing maken. Als je dan boos bent, waarom dan op Makkelie en niet op de scheidsrechter?

2 april 2023 om 17:33

De Var is bedoeld om 100% fouten van de scheids te corrigeren en dat moet je ook met 100% bewijs komen en niet met vanuit deze positie lijkt het erop etc. Je hebt wel gelijk dat de scheids ook een slappe zak is dat hij zich zo laat corrigeren en eigenlijk zijn eigen grensrechter afvalt maar hij zal wel een keertje mee willen als 4e man met makkelie als hij weer in SA gaat fluiten

Wat ook zo vreemd is dat de Var de scheidsrechter de situatie terug laat kijken. Als hier sprake is van een bal over de lijn dan zal de Var zelf die beslissing moeten maken. Dit is met buitenspel ook zo, hier is namelijk geen interpretatie mogelijk

Als ik(weer) zeg dat de KNVB Utrecht niet Europa in wil hebben ben ik weer calimero, jankerd enz.
Vandaag maar weer eens gebleken dat ze er weer alles aan doen.
Zelfs de grensrechter die er 30 centimeter naast staat vlagt niet maar kan er ook niets aan doen dat onze nationale(corrupte) bond andere orders geven aan Makkelie

Makkelie? een grote klootzak
Martens? een angsthaas

De knvb? de grote winnaar.

Het voetbal is ziek, echt doodziek.

Maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren