Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ongeloof bij Manchester City: ‘Ik had niet hoeven te komen’

Laatste update:
/

Manchester City trof het niet bij de loting voor de achtste finale van de Champions League. De Engelse topclub neemt het op tegen Barcelona, een van de favorieten op de eindzege. Vorig seizoen nam Manchester United het in de achtste finale ook al op tegen Barcelona; destijds werd het 0-2 en 2-1 voor Barcelona.

“Maar we hebben nu genoeg vertrouwen. We hebben de volgende ronde bereikt door te winnen van Bayern München en AS Roma”, zegt directeur Txiki Begiristain tegen Manchester Evening News. Voor de bestuurder is het ook een bijzondere wedstrijd, want hij was in het verleden werkzaam in Catalonië. “Ongelooflijk. Ik had niet hoeven te komen, want elke keer is het hetzelfde”, luidt zijn reactie op de loting.

Begiristain spreekt desondanks van ‘een fantastisch affiche’. “In deze fase van de Champions League zijn alleen de beste clubs over, dus goed voetbal is gegarandeerd”, klinkt het. Ook collega Andoni Zubizarreta van Barcelona heeft het over een mooi duel. “Het duurt nog even totdat we het in februari tegen elkaar opnemen, dus het is afwachten in welke vorm de twee teams steken tegen die tijd. Dit worden zeker twee spannende ontmoetingen met geweldig voetbal van beide kanten”, zegt hij tegen Canal+.

Maakt Manchester City dit keer wel een kans tegen Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie pot! Toch denk ik dart Barcelona relatief gemakkelijk gaat winnen. Doet Aguero trouwens weer mee als deze wedstrijd plaats vindt?

15 december 2014 om 14:58

Waarschijnlijk wel, z'n huidige blessure was maar 6-8 weken geloof ik.

15 december 2014 om 14:58

Ja Aguero zou dan hersteld moeten zijn en dat zou genoeg zijn om voor 2 wedstrijden city te dragen om vervolgens met een rugblessure uit te vallen.

15 december 2014 om 15:05

Forzazitterd

Volgens columnist Robbie Savage behaalde City met Aguero een lager winstpercentage dan zonder hem, met hem won City 69 procent van hun wedstrijden en zonder hem 73. Dat zegt natuurlijk niet alles, verre van zelfs, maar het is wel een indicatie dat City niet zo afhankelijk is van Kun als velen denken. Of hij ze zo erg draagt betwijfel ik dus, het is gewoon een wereldspits die in vorm zat, maar Dzeko is ook een wereldspits die wanneer in vorm ook zijn goals maakt, maar een ander type spel vereist. Tegen Barcelona zou Dzeko met zijn gestalte en targetman capaciteiten een serieuze kwelgeest kunnen zijn voor Barcą.

15 december 2014 om 15:13

Het is een beetje humor, en Dzeko is momenteel uit vorm

15 december 2014 om 15:15

Dat vn die blessure maar daar ging ik ook niet op in en Dzeko kan terug in vorm komen tegen dan, momenteel zegt dat niet veel.

15 december 2014 om 15:45

Misschien moet Robbie Savage zich met andere dingen bezig houden dan met tellen, want dat is niet zijn sterkste kant. Dit seizoen pakt city gemiddeld meer punten zonder Aguero ja, maar hij miste ook maar 4 wedstrijden dit seizoen. Hoe er 73% uit komt in 4 wedstrijden is mij een raadsel

Wat je zelf al aangeeft, City is niet zo afhankelijk van Aquero, maar met Aguero erbij wel stabieler.

15 december 2014 om 16:02

Jdg

Ging over het Seizoen 2013-14, was wel zo handig geweest van mij om dat er even bij te vermelden haha

15 december 2014 om 16:29

Vorig seizoen was Agüero ook niet zo goed als dit seizoen.

15 december 2014 om 18:17

Forza zitterd kumse oet zitterd?

15 december 2014 om 23:41

Dat zegt helemaal niks. Je kan beter naar het scorend vermogen kijken van city met en zonder aguero, winst percentage ligt namelijk ook voor een groot deel aan het middenveld, de verdediging en de keeper.

15 december 2014 om 15:00

Hij is 4 tot 6 weken out, haalt het dus normaal wel.

15 december 2014 om 15:01

Aguero zou in januari weer fit zijn geloof ik

15 december 2014 om 16:07

Baseer je dat op de wedstrijd tegen Getafe?

Jammer dat het weer tegen Barca word. Kans op doorgaan is niet zo groot voor City. Maar goed, het is voetbal en dat kan verassen. Ik hoop dat ze dit keer wel met een volledig fitte team kunnen spelen want voorheen was dat niet zo.

Als ik de redactie was zou ik het stukje nog 1 keertje herlezen. Jack van Gelder heeft ook een hekel als zijn naam verkeerd uitgesproken wordt. City dat veranderd in utd is ook wel wat jammer.

'elke keer is het zelfde'. Die gast doet net alsof City altijd mee mag doen met de loting, haha!

15 december 2014 om 15:03

Hahaha precies dat. Wat een.huilebalk. Paar jaar geleden hadden ze niks.op het agenda.staan.voor.dagen zoals.deze. Hooguit een PL wedstrijd in de avond.

15 december 2014 om 18:14

Seizoen 1 poulefase: poule des doods
Seizoen 2 poulefase: Real Madrid, Dortmund, Ajax
Seizoen 3: Barca (voor het eerst geen lastige poule)
Seizoen 4: Zware poule en weer Barca

Dit komt mede doordat City in pot 2 zit en niet in pot 1. Ik vind het vooral jammer dat het weer in dezelfde ronde Barca is. Ik vind het dan persoonlijk leuker om tegen Real te moeten dit keer. Al is een makkelijkere loting altijd gunstiger in dit vroege stadia.

16 december 2014 om 23:39

Als je kampioen bent van Engeland zorg je maar dat je wint, ongeacht de tegenstander.. Klagen over de poule is onzin, zeker als het gaat om City. Die zijn toch zo goed?

16 december 2014 om 23:53

Je keur het ook niet per se goed dat hij klaagt. Maar het is wel waar dat City het over het algemeen zwaar getroffen heeft. En daardoor worden de slechte prestaties van City overschat vind ik. Ze presteerden zeker onder hun kunnen, maar gezien de omstandigheden, kan ik het me nog een klein beetje voorstellen.

Ik denk dat FC Barcelona ook liever een andere tegenstander had gezien dan Man City.

15 december 2014 om 15:59

Ik denk eerlijk gezegd dat barca niet zo bang is voor Man City.. Natuurlijk is het een goed team met geweldige spelers maar Europees hebben ze nog niet veel voor elkaar gekregen. Barca heeft het vorig jaar ook niet moeilijk gehad tegen city.

15 december 2014 om 18:16

@roedii

Barca heeft het vooral niet moeilijk gehad om die penalty rode kaart. City heeft grote kansen gehad tegen Barca. Barca was beter, maar City was alles behalve kansloos.

Wat een gejank zeg. Je wilt als topclub gezien worden, dus dat betekent dat je ook tegen andere toppers moet. Bij city willen ze de lusten maar niet de lasten. Wel gezien worden als een van de betere maar alleen tegen zwakkere broeders willen spelen.

15 december 2014 om 15:37

Huh? Heb je de rest van zijn tekst wel gelezen?

15 december 2014 om 15:53

Jazeker. Hij spreek zichzelf gewoon flink tegen. Eerst janken over de loting vervolgen zeggen dat het normaal is om barca te loten in deze fase

15 december 2014 om 16:08

Hij jankt niet over de loting, dat is volledig jou interpretatie en de bedoeling van de schrijver van dit artikel. Robben wilde ook geen Arsenal meer loten, clubs en spelers vinden diversiteit wel leuk. Altijd van dat gezanik hier, om moe van te worden.

Dit is toch om je voor kapot te schamen?? Manchester City, huidig kampioen van de Premier League, die zo zit te janken om dat ze tegen een sterke tegenstander moeten. Mijn god... premier league is 1 van de sterkste/beste leagues in de wereld, dan moet je je ook gedragen als een zo'n club man. Arsenal heeft het elk jaar moeilijk(behalve dit jaar maar zij kunnen zich tenminste wel elk jaar plaatsen naar de knockoutronde).

15 december 2014 om 15:15

dat is het net, de Premier League wordt zwaar overschat. het is vooral de leukste en aantrekkelijkste. het hoogste niveau dat behaald wordt is toch wel in Spanje en Duitsland.

15 december 2014 om 15:23

Dat het overschat is ben ik met je eens maar alsnog hebben Chelsea & City een hele sterke ploeg en moeten ze gewoon elk jaar met de titel van de CL kunnen meedoen. En dat doet Chelsea gelukkig ook maar City?? Dit jaar gingen ze er ook weer bijna uit in de groepsfase. De beste spelers spelen nog steeds in Spanje, Duitsland EN Engeland en juist daarom is dit zo triest. City die zogenaamd als grote club bekend wil staan, wil alleen maar makkelijke tegenstanders zodat ze ooit eens de kwartfinale gaan halen.

15 december 2014 om 16:31

City hoeft inderdaad niet echt te zeuren, Arsenal loot in 5 jaar 2 keer Bayern en 2 keer Barcelona, daar hoor je de mensen van de club ook niet over zeuren. Het viel me mee dit jaar, ik had eigenlijk op Real Madrid als tegenstander gerekend.

15 december 2014 om 16:50

City loot 2 maal in de groep bayern en nadien 2 maal barca dus dat is zowat hetzelfde!

15 december 2014 om 16:56

In de groep is wat anders. Dan heb je nog twee andere clubs om je punten tegen te pakken.

15 december 2014 om 17:10

Arsenal in de laatste 5 jaar: 3 keer Dortmund, 2 keer Bayern, 1 keer Schalke, Milan, Napoli, 2 keer Barcelona, 2 keer Marseille, Montpellier, Shaktar Donetsk, 3 keer Olympiacos, AZ, Braga, Porto, Partizan, Standard Luik, Anderlecht en Galatasaray.

Toch ook geen makkelijke tegenstanders zou ik zo zeggen. Natuurlijk, er zitten makkelijkere teams bij, denk aan Partizan, maar die heeft City ook gehad met Plzen.

15 december 2014 om 18:27

wel irritant dat jij bij elke topic arsenal erbij moet halen

Manchester city is natuurlijk niet kansloos tegen Barcelona, maar het zal erg lastig worden. Als iemand het verschil kan maken is dat Aguero natuurlijk. Barcelona is offensief gezien natuurlijk van wereldklasse, maar achterin zijn ze zeer kwetsbaar. Manchester city moet gewoon achterin blijven hangen en hopen op een goede counter. Dat is de enige manier waarop ik ze zie winnen.

Dit verdient City echt niet..

Ik bedoel mensen moeten zich realiseren wat voor een zware weg deze club over de jaren heen heeft bewandeld. Met wat voor een "moeite" die club naar de top is gestegen.
Het was toch echt bloed, zweet en tranen totdat een rijke eigenaar werd gevonden die bereid was om er miljoenen in te pompen. En dan worden ze daarvoor weer een beloont met alweer een zware loting...... het kan niet. Ze moeten zich schamen bij de Uefa!

Maar even serieus..

Iedereen maakt zich zorgen om City, maar ik maar me juist zorgen om Barca.

Mensen moeten zich realiseren dat Barca het hier op neemt tegen de kampioen van Engeland, de kampioen van de competitie der competities, de kampioen van de sterkste competitie van het universum. Ik bedoel fuck de rest van de CL die win je makkelijk, maar als je tegen de kampioen van de BPL moet. Dan heb je het toch echt zwaar getroffen. Als iemand hier zou moeten huilen en zeuren hoe moeilijk ze het hebben dat zou dat in dit geval Barca moeten zijn.

Txiki heeft overschot van gelijk. In de groepsfase heeft city gespeeld tegen 2011/2012 Bayern, Napoli, Villareal, 2012/2013 Real, Dortmund, Ajax, 2013/1014 Bayern, CSKA, Pilzen en 2014/2015 Bayern, CSKA, Roma. In de knock-out fase tweemaal tegen Barcelona. Is dit nog allemaal toeval. Ge zou voor minder wat achterdochtig worden!!

15 december 2014 om 16:05

Tja, een groep met Cska en Pilzen is City verplicht te overleven en van Ajax moet er met dat budget ook gewoon gewonnen worden maar aan die twee ontmoetingen hielden ze met pijn en moeite een punt over. Zo lang er Europees niet gepresteerd wordt zal City voorlopig in pot 2 blijven zitten en heb je altijd kans op een Barcelona in de 8e finales.

15 december 2014 om 16:37

Vind je dat veel? Arsenal in de CL in de laatste 5 jaar: 2 keer Bayern, 2 keer Barcelona, Napoli, Schalke, Milan, 3 keer Dortmund, Shaktar Donetsk, 2 keer Marseille, Montpellier, 3 keer Olympiacos, Anderlecht, Montpellier, AZ, Braga, Porto, Standard Luik, Partizan, en Galatasaray, toch ook niet de minste teams.

City heeft niet te klagen.

15 december 2014 om 18:45

Er is een duidelijke top 3 in het europees voetbal: Bayern, Barca en Real. Als je er elk jaar minstens 1 en dikwijls 2 van hebt vind ik dat veel. De kloof met de andere is er gewoon. Dat weet iedereen die een beetje voetbal volgt.

Geweldig voetbal moeten we nog maar afwachten. Vaak zijn de verwachtingen zo hoog dat het tegen valt

Ondanks dat ik voor Barca ben geef ik City toch wel een kans. Zo goed is de verdediging van Barca nu ook weer niet. Daar staat natuurlijk wel een voorhoede van formaat tegenover, maja we zullen zien.

Loting is ook altijd hetzelfde als je byvoorbeeld kijkt hoe vaak ac milan barca had geloten..

Vind het vooral jammer dat het weer Barca als in dezelfde ronde. Als je er nu uit gaat krijg je straks ook weer van iedereen te horen dat City niks voor stelt. Maar met een gunstigere loting kunnen ze een heel stuk verder komen. De winnaar van de CL zou er tegen een andere tegenstander zomaar eruit kunnen hebben gelegen. Net als dat Brazilie op het WK misschien wel tegen Frankrijk gesneuveld zou zijn als zij die zouden hebben getroffen.

Bizar dat jaar in jaar uit steeds dezelfde affiches in het miljoenenbal verschijnen. Als ik niet beter wist zou ik bijna zeggen dat de loting georkestreerd is door de UEFA om vanuit commercieel oogpunt het maximale rendement eruit te halen. Maar goed, mijn voetbalhart gaat wel sneller kloppen bij wedstrijden van Europese giganten. Dus in die zin hoor je mij niet klagen. Bovendien komen de sterkste teams toch altijd naar boven drijven. Daarom verwacht ik een Bayern tegen Real in de finale. We zullen het zien. Stiekem denk ik dat de Citizens gaan stunten tegen de Catalanen.

vorig jaar nam city het op tegen barcelona maar op het artikel staat er man united op Voetbalzone heeft het mis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren