Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Olympique Lyon trekt 22 miljoen euro uit voor nieuwe aanvalsleider

Laatste update:

Moussa Dembélé is de nieuwe spits van Olympique Lyon. Celtic maakt bekend dat men met de club uit de Ligue 1 een akkoord heeft bereikt over een transfersom voor de aanvaller. De 22-jarige Dembélé kost naar verluidt 22 miljoen euro.

Lyon heeft de komst van de Fransman nog niet bekendgemaakt, maar zou een vijfjarig contract hebben klaarliggen voor de aanwinst. Daarmee komt er na twee jaar een einde van de periode van Dembélé bij Celtic. “Iedere beslissing die wij nemen, nemen we in het belang van de club en de supporters”, reageert manager Brendan Rodgers op de website van de Schotten.

Celtic wilde Dembélé niet kwijt en sloeg daarom donderdag een bod af. “De beslissing om de aanbieding alsnog te accepteren, is genomen in het belang van de selectie, mijn technische staf en de cultuur en omgeving die we de afgelopen twee seizoenen hebben gecreëerd.” Rodgers lijkt daarmee aan te geven dat Dembélé per se weg wilde bij the Bhoys.

Dembélé, international van Jong Frankrijk, speelde in de jeugdopleiding bij onder meer Paris Saint-Germain en via Fulham kwam hij in de zomer van 2016 bij Celtic terecht. In 94 wedstrijden maakte hij 51 doelpunten voor de club uit Glasgow. Hij geldt als de opvolger van de naar Real Madrid teruggekeerde Mariano Díaz.

Een goede aanwinst voor Olympique Lyon?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit echt een goede speler. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in een zwaardere competitie.

31 augustus 2018 om 23:30

Prima voetballer, benieuwd hoe hij het gaat doen bij Lyon

Een koopje in de huidige markt. Geweldig gehandeld van Lyon. Hopelijk kan Dembélé zelf ook stappen maken nu en zich verder blijven ontwikkelen. Groot talent!

En Depay dan? Die deed het toch vrij aardig in de spits of staat ie tegenwoordig weer LV?

31 augustus 2018 om 22:44

Dit is de vervanger van Diaz. Depay inderdaad LV

31 augustus 2018 om 22:44

Ik denk het wel. Of misschien gaan ze met 2 spitsen spelen

31 augustus 2018 om 23:24

De ene keer spelen we met 2 spitsen en de andere keer weer met één. Genesio weet niet wat ie wil...

31 augustus 2018 om 22:45

Depay kan in twee spitsen systeem, op de vleugels of op 10. Depay stond vandaag als eenzame spits opgesteld, met een 10 erachter.

31 augustus 2018 om 22:46

Gaan net als vorig jaar een 442 in een ruit spelen met Dembele en Depay in een vrije rol vooraan. Toen was Depay ook op zijn best. Dembele is gehaals als de vervanger van de naar Real Madrid vertrokken spits Mariano Diaz.

31 augustus 2018 om 22:51

@jesuis

Gaan die dan niet te in elkaars weg lopen? Vrije rol klinkt altijd leuk voor 2 spelers maar dan moet je nog altijd rekening met elkaar houden en alles op elkaar afstemmen (lopen van routes, opentrekken of dicht lopen van gaten, ...).

1 september 2018 om 05:51

Volgens mij was dat precie de rol waarin Memphis excelleerde. Nu volg ik Lyon niet op de voet, maar het zou natuurlijk idd goed kunnen dat hij die klik (die je idd nodig hebt als twee man een vrije rol krijgen), wel met Mariano had, maar dalijk minder blijkt te hebben met Dembélé.

Memphis terzijde lijkt me dit een uitstekende tranfser voor Lyon. Goede, jonge spits. Erg benieuwd hoe hij het gaat doen buiten Schotland

1 september 2018 om 08:37

Goede aankoop. Wil hem samen met Memphis zien spelen in 2 mans voorhoede.

Goede vervanger voor Diaz en ook voor een leuke prijs, toch opvallend dat geen andere club heeft toegeslagen. Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen in een grotere competitie.

Depay erachter op 10 zetten en gaan.

31 augustus 2018 om 23:25

En Fekir dan? Die speelt altijd indien fit.

Is het een rare gedachte dat Ajax deze speler voor dit geld had moeten halen met het oog op de CL?

31 augustus 2018 om 23:27

22 Miljoen is echt wel heel veel geld voor een Nederlandse club. Dan had Ajax in één seizoen meer dan 60 miljoen uitgegeven, dat is onverantwoord. Als je dat af zet tegen de begroting, dan zouden ze procentueel meer hebben uitgegeven dan de grootste koopclubs van deze wereld. Wellicht voldeden ze dan niet eens aan de regels van Financial Fair Play.

1 september 2018 om 00:45

Ajax heeft Dolberg. Die heeft door blessures bijna een seizoen stilgestaan, maar hij is op de weg terug en blijft een uitzonderlijk talent. Dolberg moet gewoon spelen wanneer hij weer fit is en kan mijnziens een veel hoger niveau bereiken dan deze Dembele. Maar dan moet hij uiteraard wel zijn belofte inlossen; het is altijd afwachten na zoveel blessureleed, maar ik verwacht een goede comeback want hij is een enorm begaafde speler.

Lyon wilde Dolberg ook hebben, maar hij is niet haalbaar voor hun.

Is het een rare gedachte dat Ajax deze speler voor dit geld had moeten halen met het oog op de CL?

Wat een toptransfer! Deze jongen is zó goed. Ze hebben Mariano weg gedaan voor veel geld en zijn er met deze transfer alleen op vooruit gegaan. Het verbaasd mij dat hij zolang bij Celtic heeft gezeten en de transfersom vind ik ook relatief laag in deze gekke markt.

Een mil voor elk jaar van zijn huidige leven, zo, dat wou ik even zeggen.

On: uitstekend speler, dus nu Depay spits,Traore rechts en Dembele links? Heerlijke aanval, met monsterlijke snelheiden

31 augustus 2018 om 22:52

Ow dembele is spits blijkbaar

31 augustus 2018 om 23:10

Lyon zal zeer waarschijnlijk in de aanval-formatie gaan spelen;
Memphis Dembélé
. Fekir

Wel grappig dat jahanbaksh duurder is dan deze topper in spe, zo zie je maar hoe de PL onnodig met geld smijt

31 augustus 2018 om 22:55

Jahanbaksh was toch 15 exclusief variabelen?

31 augustus 2018 om 23:15

Volgens mij 25

31 augustus 2018 om 23:15

Volgens mij 25

31 augustus 2018 om 23:00

Dat komt denk ik ook omdat iedereen weet dat Engelse clubs zat geld hebben. Dus als een Engelse club langs komt kan je wat meer vragen. Als bijv. Spurs of Everton zich voor deze jongen haf gemeld dan was Celtic denk ik niet akkoord gegaan met 22 miljoen.

Heerlijk voetballer!!
Had echter verwacht dat hij zelfs een stap hoger kon dan met alle respect lyon.

Lyon heeft de spitspositie goed bezet met Dembele, Maolida en Gouiri. Sowieso hebben ze echt een mooie ploeg, vooral de aanval en het middenveld zijn echt om te smullen. Depay, Fekir, Ndombele, Aouar, Tousart, Traoré.... kanonnen wat een spelers.

31 augustus 2018 om 23:29

Maolida is verkocht aan Nice deze zomer. We hebben alleen Dembele als echte (diepe) spits die er direct kan staan. Gouiri is een (mega)talent en moet en gaat zeker wat kansen krijgen dit seizoen maar je kan er nog niet vanuit gaan dat hij het maar even gaat doen. De basis staat prima inderdaad alleen het merendeel wat op de bank is te wisselvallig of komt gewoon tekort...

Toch wel weinig voor deze speler?

Ik vind het altijd zo leuk dat men hier altijd over een speler weet te praten, zonder dat zij hem hebben gezien. Was Dembele een prima spits voor Celtic? Ja. Maar dan met nadruk op prima. Was hij van ongelofelijk niveau, a la Wanyama? Nee, zeker niet. In alle eerlijkheid vind ik 22 miljoen echt fantastisch. Griffiths weer in de spits en verder uitbouwen. Potentie heeft hij zeker, maar dat is het dan ook wel imo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren