Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oliseh verliest arbitragezaak en grijpt naast stevige promotiebonus

Laatste update:

Sunday Oliseh heeft opnieuw een arbitrageprocedure van zijn voormalig werkgever Fortuna Sittard verloren. In april vocht de ex-trainer tevergeefs zijn ontslag aan bij de club uit Limburg en nu grijpt hij naast een promotiebonus van honderdduizend euro, zo meldt de promovendus.

Oliseh meende recht te hebben op een bonus van honderdduizend euro omdat Fortuna Sittard het afgelopen seizoen via de tweede plaats op de ranglijst directe promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. In het contract van de Nigeriaan was opgenomen dat hij recht had op deze bonus. Fortuna Sittard dacht daar anders over, mede vanwege het eerder vastgestelde ‘verwijtbare handelen aan de kant van Oliseh’ en de arbitragecommissie heeft de club in het gelijk gesteld.

Het verzoek van Oliseh is afgewezen en de clubloze trainer is veroordeeld tot het betalen van de kosten van de procedure. “Fortuna Sittard is blij dat ook deze zaak in zijn voordeel is uitgevallen. De club had de “kwestie Oliseh” al achter zich gelaten en had de focus volledig verlegd naar het nieuwe seizoen. Met het vonnis in deze tweede zaak kan nu definitief een streep gezet worden onder deze vervelende en langslepende affaire. De sfeer in de spelersgroep is inmiddels zoals deze behoort te zijn en de club kijkt dan ook met veel vetrouwen uit naar het komende seizoen in de Eredivisie”, meldt Fortuna in een statement.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat Oliseh ergens wel een punt heeft. Ondanks alles heeft hij het meeste bij gedragen aan de promotie van Fortuna.

20 juli 2018 om 15:15

Inderdaad! Geef hem dan op zn minst de helft!!

20 juli 2018 om 15:19

op basis waarvan? als ik jou was zou ik me alvorens een mening te vormen even wat research te doen.

fortuna had weliswaar de periodetitel gehaald, maar het spel was al enige weken dramatisch. de potjes werden met veel geluk vlak na en vlak voor de winterstop gewonnen, het was al zichtbaar dat de spelers niet meer wouden onder hem. om vervolgens drie elkaar achter elkaar kansloos te verliezen. dit met fantasieopstellingen waarop totaal niet getraind was en de spelers onwennig mee waren. (emmen-thuis 1-2 verlies, 5-3-2) ook deed hij totaal niet meer aan coaching, hij weigerde dit zelfs. we trainde daarnaast nog maar twee keer in de week. als oliseh was blijven zitten dan waren we in het meest positieve geval 9de geã«indigd. hij heeft ons goed op weg geholpen, maar meer ook niet. (zie het bankzitten van hutten en cantwell - steunpilaren van de promotie)

mijn dank voor oliseh gaat uit naar periode 1 en 2. de promotie? hofland's mentaliteit en visie. oliseh zijn bijdrage is te summier en zijn afbraak te groot, om ook maar ergens recht op te hebben beste keizer.

on-topic:
fijn, nu kunnen we dit hoofdstuk sluiten!

20 juli 2018 om 16:35

Op basis van de behaalde resultaten voor de winterstop.. Fortuna draaide tot december prima en Oliseh had alles prima op de rit. Oliseh heeft de basis gelegd voor de promotie en dat verdiend een waardering ongeacht randzaken.

20 juli 2018 om 16:49

"fortuna draaide tot december prima en Oliseh had alles prima op de rit. "

Als je Lisandrosemedo's verhaal hierboven leest, en wat volgens mij klopt, is dit dus niet zo. En dus heeft hij geen recht op (een deel van) die bonus. Lijkt me dat de arbitragecommissie daar ook wel goed zicht op heeft, en die oordelen hetzelfde.

20 juli 2018 om 18:56

Ik heb de reactie van Lisandrosemedo gelezen en die zegt duidelijk "mijn dank voor oliseh gaat uit naar periode 1 en 2". Lijkt me toch dat dat hij dan 2 volle periodes goed heeft gepresteerd en dat is circa de helft van het seizoen.
Voor de rest zal het mij een worst zijn.

21 juli 2018 om 09:14

Lezen is ook een kunst.. We hadden al drie weken op rij kansloos verloren. En de weken ervoor was het ook meer op geluk. Weliswaar was het de helft. Maar er was nul perspectief onder hem, we waren als een baksteen omlaag gevallen op de ranglijst. Niet trainen en coachen is funest.

Dus nee. Zijn bijdrage is niet zo groot als sommige leden hier doen overkomen.

20 juli 2018 om 16:33

Wat zijn de redenen dat het is afgewezen? Ben ik toch wel benieuwd naar, een weldenkend mens zou deze man gewoon in zijn gelijk stellen of in iedergeval deels

Zo is het wel gemakkelijk van Fortuna, als het doel bijna in zicht is de coach ontslagen en dan hoef je geen bonus te betalen. Volg al een tijdje de zaak van Oliseh en vind het echt smerig hoe hij daar is behandeld. Hopelijk kan hij nog in beroep gaan en toch een deel van dat geld krijgen en Fortuna zakt sowieso volgend seizoen terug naar de eerste divisie met zo’n walgelijk bestuur.

20 juli 2018 om 17:34

Als je ergens geen verstand van hebt kun je gewoon beter niet reageren knul.

Als je de zaak echt had gevold weet je hoe Oliseh in elkaar steekt en welke geintjes die allemaal heeft geflikt om Fortuna de promotie door de neus te boren. Zo trainde hij al een flink aantal weken nog maar 2x per week maar liefst 45 minuten lang! Laten we de fysieke en verbale aanvallen op collega's(Fysio bij de nek gegrepen en de Keeperstrainer uitgedaagd tot een gevecht nog maar even achterwege)

Van de fratsen die Oliseh heeft uitgehaald kun je een boek vol schrijven. Knappe prestatie ook als beginnende trainer om overal weg gestuurd te worden met gezeik(Vise/Nigeria/Fortuna)

Gek dat de beste man nog geen nieuwe baan heeft....

20 juli 2018 om 17:48

Er is geen reden om te schelden “knul”. Je kunt niet ontkennen dat de resultaten er waren en dat het dankzij hem is, als Mourinho zulke stoten uithaalt is het geniaal volgens sommigen. Je was er niet bij en dat van 2 maal trainen dat klopt niet, verschillende spelers hebben dit al gezegd. Hij was een weekje ziek en daarom werd er toen maar 2 keer getraind. Hij zal er nog wel staan let maar op.

20 juli 2018 om 19:11

Laat lekker gaan. Die Fortune supporters, die zelf vaak niet eens weten hoe het nou werkelijk zit en die ook echt geen vonnis van de aritragecommissie lezen, zijn nogal militant en zagen je hier bij je enkels af als je bijvoorbeeld, echt helemaal terecht, aanstipt dat Fortuna als werkgever gewoon heel erg zielig bezig is geweest en ervoor heeft gekozen om deze zaak publiekelijk uit te vechten, er een moddergevecht van te maken en om haar plichten als goed werkgever na te leven. Dat je en coach ontslaat, okay, maar daarna wikkel je als BVO en werkgever die zaak gewoon snel en efficient af en dan ga je niet nog eens een keer met een hoop media aandacht rollebollend over straat. Maar Fortuna, met die rare aandeelhouder, die overal ruzie zoekt, deed dat niet. Die maakten er een show van.

Nou, die Fortuna fans missen het besef dat hun club, als ze zo'n houding aannemen, gewoon per definitie verloren hebben. Zelfs als je 'wint' bij de arbitragecommissie. Want de schade is al aangericht. Als club heeft Fortuna zichzlef hier enorm te kakken gezet. Maar dát snappen die fans niet. Die dansen liever op een vulkaan. Ik wens ze daar succes mee.

20 juli 2018 om 20:53

Informatie is uit 1e hand en volg de club al 15 jaar op de voet. Oliseh is een narcistische gek en zal daarom nooit doorbreken als trainer. Een vak dat hij op zich prima beheerst ware het niet dat zijn persoonlijkheid hem in de weg zit.

Wat ik hier schrijf is nog maar een fractie van wat er allemaal is voorgevallen. Dat je dat niet weet kan ik je niet kwalijk nemen maar stop aub met het verdedigen van deze idioot.

20 juli 2018 om 20:55

@ Constant kante
Ik heb zelden een post gezien met zoveel onwaarheden bij elkaar. Chapeau!

blij dat die die dwaas weg is. als hij zo 'goed' zou zijn geweest had ie al lang een andere club gevonden. het ligt echter voor de hand dat niemand meer dit 'paard van troje' wilt binnen halen. ellende gegarandeerd.

eerste seizoenshelft heeft oliseh het prima gedaan. het doet echter pijn aan je ogen als je hem als een lamme zak ziet zitten tijdens een thuiswedstrijd omdat meneer zijn trots heeft. dat je vervolgens de vuile was gaat buiten hangen zegt iets over hem. sunday 'i do it for the fans' oliseh is een narcistische persoonlijkheid die zichzelf het belangrijkste vond/vindt en absoluut niet professioneel is. blij dat hofland en co het tegendeel heeft bewezen. na 17 jaar ellende heb ik genoeg 'persoonlijkheden' bij mijn club gezien die zichzelf belangrijker vonden dan de club. meneer oliseh moet zijn plaats kennen en weten wat de hoogte van zijn bijdrage aan het succes is geweest. bedankt en de groeten! we zijn terug (en dat komt niet door oliseh!)!

Rb1973

"eerste seizoenshelft heeft oliseh het prima gedaan. "

"we zijn terug (en dat komt niet door oliseh!)!"

Een duidelijk staaltje 'spreek jezelf tegen in twee zinnen' zag ik zelden.
Oliseh heeft de belangrijkste hand gehad in de promotie van Fortuna. Dat heeft iedereen wel kunnen zien. Enorm ondankbaar dit.

20 juli 2018 om 19:42

Haha ‘enorm ondankbaar dit’ en ‘spreek jezelf tegen in twee zinnen’. Kerel, ik was er afgelopen 17 jaar iedere thuiswedstrijd (zoals 1500 andere idioten). Heb veel passanten gezien. Dit succes is maar aan 1 persoon te danken: Gün. Ik was er ook sceptisch over maar hij verdient de credits. Als je een ongemotiveerde groep (vanwege die zot) tijdens de winterstop opraapt en er een solide voetbalmachine van maakt dan ben je pas een ECHTE baas! Oliseh heeft een goede eerste seizoenshelft gedraaid maar met hem waren we nooit gepromoveerd.

20 juli 2018 om 19:53

"haha ‘enorm ondankbaar dit’ en ‘spreek jezelf tegen in twee zinnen’. Kerel, ik was er afgelopen 17 jaar iedere thuiswedstrijd"

Ja? Ik geloof je. Maar so what? Dan kan je jezelf niet tegenspreken of zoiets?? Onzin. Je spreekt jezelf duidelijk tegen.

Sterker nog, je doet er nog een paradoxaal schepje erbovenop als je ook nog beweert: "dit succes is maar aan 1 persoon te danken: Gün."

Dus Oliseh uitstekend gedaan eerste seizoenshelft, maar Gun ja dát is de man! Wat een onzin. Ik zal het nog een keer herhalen, al is dat voor het laatst, maar de man die jij een echte baas noemt heeft jouw cluppie neergezet als wespennest en als een toko waar je niet hoeft te rekenen op een behandeling als werknemer die een goed werkgever betaamt. Fans zullen dat zonder enige twijfel niet zien, prima, maar de buitenwereld heeft wel een aandeelhouder gezien die zijn verantwoordelijkheid niet neemt en die er niet voor terug deinst om zijn club mee de goot in te slepen voor ordinaire moddergevechten in een rechtszaal. Snap dat jij hem een held vindt, maar ik vind dat we tegenwoordig echt hele vreemde snuiters, patjepeeërs en andere parvenues tot 'helden' bevorderen. Verkeerd signaal. Waar zijn de normale mensen gebleven, die gewoon normaal doen?

20 juli 2018 om 20:14

Haha, lachwekkende baas ben je. Bij Fortuna Sittard was de afgelopen 17 jaar de materiaalman tegelijk technisch manager en ook nog de commerciële man (bij wijze van spreken). Nu ga je de baas afrekenen dat hij in 1 jaar geen solide organisatie heeft neergezet. Kerel, er was niets, nul, zero in Sittard. We zijn binnen 1 jaar gepromoveerd (onverwachts, planning binnen 3 seizoenen). Ik geniet ervan. En komend seizoen ook. En nog meer zonder Oliseh! Oliseh is een hele rare snuiter.

20 juli 2018 om 20:59

Als Oliseh het niet intern wil oplossen wat had Gun dan moeten doen?

Ik denk dat vele niet beseffen hoe narcistisch Oliseh eigenlijk is.

Als je Gun sinds zijn aantreden bij Fortuna had gevolgd had je wel gezien dat er een heel wezenlijk verschil is tussen het doen en laten van Gun en de meeste buitenlandse investeerders die een club overnemen.

21 juli 2018 om 09:29

Ik lees dit forum/platform al jaren. Het is eye-opening hoe ongefundeerd en ongelezen mensen zijn nu je daadwerkelijk je in een discussie mengt.

Fortuna een wespennest als werkgever? Misschien voor de ongelezen Voetbalzone-verslaafde die alles van een site als deze klakkeloos overneemt. Als er een onwerkbare situatie is gecreëerd door de persoon in kwestie, dan is dat een zéér voorbarige en eenzijdige conclusie, Constant Kante. Gun heeft in deze niks fouts gedaan. Mij bekruipt het gevoel dat je eerder een aversie hebt tegen buitenlandse clubeigenaren. En dat je om deze reden al zijn acties onder een vergrootglas plaatst. (aanname) Hij heeft gehandeld voor de toekomst en lot van onze club. En voornamelijk voor de gezondheid en leefbare werkomstandigheden van zijn werknemers! (nogmaals lees je in wat er gebeurt is) Overigens, Oliseh is degene die alles naar buiten heeft gebracht. Fortuna heeft slechts gecommuniceerd dat hij op non-actief is gesteld. Fortuna heeft hierop gereageerd gezien dat het narcistische onwaarheden waren. Zou jij niet als club?

Anyway, de rechter zijn uitspraak spreekt je vrij ongefundeerde reacties ook tegen. En kan me voorstellen dat deze zich wel heeft ingelezen.

Onder Oliseh waren de resultaten goed (althans, vergeleken met daarvoor), maar dat kwam niet door hem, maar door het betere spelersmateriaal. Bij zijn vertrek stond Fortuna overigens niet op een plaats die recht gaf op promotie.
Daarna ging het beter: er werd niet meer verloren en Fortuna promoveerde alsnog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren