Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oerwoudgeluiden richting spelers van Jong Ajax: ‘Dit is onacceptabel’

Laatste update:

Enkele spelers van Jong Ajax waren vrijdagavond in het competitieduel bij RKC Waalwijk (4-4) het slachtoffer van oerwoudgeluiden. Vanuit het vak van de harde kern van de thuisploeg kwamen racistische geluiden zodra donkere spelers van de Amsterdamse bezoekers aan de bal kwamen. RKC keurt het gedrag van een of meerdere supporters ten zeerste af.

/

“Het incident is onacceptabel en wij keuren het natuurlijk ten zeerste af”, zo verzekert perschef Sander Mijnhijmer in gesprek met Ajax Showtime. “We hebben in ieder geval van een man gehoord dat hij schuldig is. Hij is gelukkig meteen gecorrigeerd door medesupporters. We weten inmiddels ook wie deze man is en we gaan hem uitnodigen voor een gesprek.”

“Dit kan natuurlijk niet. We gaan het zeker verder uitzoeken, want dit is, nogmaals onacceptabel.” Het is nog niet duidelijk of de KNVB actie gaat ondernemen. Dat is mede afhankelijk van de rapporters van de waarnemers van de wedstrijd. Volgens Ajax Showtime zou het niet om één maar om meerdere supporters van RKC gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort hersenloze dwazen moeten voor het leven uit stadions worden verbannen.

22 februari 2015 om 09:51

Helaas vrees ik dat RKC dit niet zal doen. Zij hebben al niet zoveel fans, als ze dat ook nog stadionverboden gaan uitdelen zullen ze snel failliet zijn.

Maar ik ben het er wel mee eens dat zulke mensen nooit meer in een stadion moeten mogen komen.

22 februari 2015 om 10:29

Rodybboss,

Je moet ze er wel tijdelijk uitgooien. Zo corrigeer je hun gedrag en vinden anderen het voetbal terug leuk.

Op lange termijn zou RKC net meer supporters aan zich weten binden.

Levenslang stadionverbod is wel te hard voor dit vergrijp. Dan kan je wel doen bij zwaar vandalisme of vechtpartijen.

Hier is het niet eens zeker of het echt-echt racisme was. Meestal dienen die oerwoudgeluiden gewoon maar om te provoceren, de tegenstander van slag te brengen. Dat wil niet zeggen dat je het mag en moet aanvaarden, echt niet. Maar levenslang stadionverbod is wel te hard.

22 februari 2015 om 10:35

Als RKC geen actie onderneemt, dab moet de KNVB heel simpel handelen en gewoon RKC aanpakken. Alle organisaties pleiten voor fair play en respect, als een club daar niet aan wilt meewerken moet je die ook niet meer willen.

22 februari 2015 om 10:37

Ik vind racisme minstens net zo erg als zwaar vandalisme of iets dergelijks. Dit is het afzetten van een bevolkingsgroep en vind ik echt een van de verwerpelijkste zaken in de maatschappij.

22 februari 2015 om 10:38

Wat een zielige clubje is het als ze door 10 of 20 supporters failliet gaan?

22 februari 2015 om 10:39

Jij bent het nu aan het bagataliseren. Wat als er een joodse club op bezoek komt en maakt slis geluiden? Zeker ook geen levenslange verbod? Wat voor de 1 provocerend is kan voor de ander uitermate kwetsend zijn!

22 februari 2015 om 10:57

Vincieajax,

Dat kan het zeker zijn. Maar racisme komt zoals zo veel zaken in gradaties.

Je gaat ook niet dezelfde straf geven voor een ordinaire winkeldiefstal van een brood, als voor een gewapende overval met zwaar geweld.

22 februari 2015 om 11:24

Dat jij dit enigszins probeert goed te praten, triest.

Als het om Feyenoord gaat wil je wel direct de hardste maatregelen doorvoeren. En dat je vandalisme hier ook als een zwaarder incident aankaart heeft ook alles te maken met jou statements van gisteren. Je bent jezelf wel heel belachelijk aan het maken.

22 februari 2015 om 11:33

Cocoafc,

Ik praat het niet goed. Zal even mezelf citeren:

" Je moet ze er wel tijdelijk uitgooien. Zo corrigeer je hun gedrag en vinden anderen het voetbal terug leuk."

" Dat wil niet zeggen dat je het mag en moet aanvaarden, echt niet. "

Maar het is niet de eerste keer dat je er iets van wil maken, dat het niet is. Prik prik, prik. En daar gaat je drogreden.

En neen, wanneer het om Feyenoord gaat, moet je niet direct de hardste maatregelen doorvoeren. Het gaat niet om de club, het gaat om de daad.

Ik vind zwaar vandalisme nog altijd een stuk erger dan oerwoudgeluiden produceren. En daarom mag je het eerste ook harder aanpakken.

Maar goed, jij vindt dat blijkbaar niet. Dan weten we dat ook weeral.

22 februari 2015 om 12:02

Iedereen komt, ik begrijp je punt volkomen maar moet ook zeggen dat je zo eigenlijk nooit kunt weten of het echt racisme is of enkel een simpele provocatie. Waar ga je op dat moment de lijn trekken? Wellicht bedoeld de supporter het provocerend maar de donkere speler raakt het als echt racisme ipv een simpele provocatie. Ik vind het lastig.

22 februari 2015 om 12:20

JK-Ajax,

Dat is inderdaad een groot probleem. Je weet het gewoon niet. Je kan niet in het hoofd van iemand kruipen.

Hooguit kan je eens gaan kijken naar wat ie allemaal te zeggen heeft op pakweg sociale media en hoe zijn profiel is gestoffeerd.

Als je daar extreemrechtse symbolen, linkjes en praatjes kan vinden, dan is de kans groter dat je wel degelijk met een raszuivere racist te maken hebt.

Maar zelfs, als het 'ludiek' bedoeld was, dan nog moet je het niet aanvaarden en moet je alsnog effectief zo'n oerwoudgeluiden bestraffen.

Als je het zou toelaten, dan gebruikt 'iedereen' ze, na een tijdje. Dat wil je niet.

Maar we moeten ook niet gaan doorslagen en dit spartaans afstraffen. Dat kan je wel doen in geval van recidivisme bijvoorbeeld.

Bestraffen ja, te hard neen. Tenzij je niets uit je eerste straf geleerd hebt dus.

22 februari 2015 om 09:51

Enige reden dat je zo'n persoon uitnodigt om tw praten moet zijn om de seizoenskaart in te trekken en een stadionverbod op te leggen. Korte metten mee maken met zulke idioten

22 februari 2015 om 10:15

Dit soort hersenloze dwazen moet je een enkeltje Burkina Faso of een sloppenwijk in Kaapstad geven. Dan leren ze het gauw af als ze het dan nog überhaupt kunnen navertellen.

22 februari 2015 om 16:54

Je heb gelijk dat dit soort hersenloos is. Maar negeren is mijn inziens het beste.
Weet nog goed at AZ speelde in de Arena en Altidore ook oerwoud geluiden naar zich toe kreeg.
De scheids vroeg aan Alitdore of hij er last van had.
Altidore zei : Doorspelen.
Dat vind ik klasse en hoe je er mee dient om te gaan.
Aan de club en de stewards om er mee om te gaan.

23 februari 2015 om 00:31

steward,

Ja, op het niveau van de spelers, best negeren. Maar na de match pak je zo'n oerwoud geluid makende kerel er toch wel uit hoor.

En dat na al een paar jaar te moeten horen dat racisme niet bestaat in Nederland.

22 februari 2015 om 09:52

Het enige wat in Nederland bestaat is een tokkieprobleem. Dat zie je in het voetbal, maar ook op straat, bij het uitgaan, op tv en zelfs in de politiek.

22 februari 2015 om 10:43

Mooi woord "Tokkie". Wat maakt iemand nou een tokkie? Wil je zeggen dat de rijkeren onder ons of normale mensen geen racisme kunnen hebben. Tussen het "tokkie" publiek kan ook een succesvolle zakenman zitten.

Keihard aanpakken.
Racisme hoort nergens op de wereld thuis.

22 februari 2015 om 10:06

Bij racisme moet je iedereen aanpakken.
Daar is geen plek voor in de wereld.
Helaas zijn er te veel die dat wel denken.

Uiteraard zijn het meerdere personen. Als er een iemand "oe oe oe" gaat roepen, hoor je het niet. Pas als het een groep is hoor je het op het veld. En als groep voelen deze eencelligen zich heel wat. Met een iq niet groter dan hun schoenmaat hebben ze geen idee wat ze aan het doen zijn. Aanpakken die hersenloze nitwitten (of "koekwausen" zoals ik hier op het forum nog wel eens lees. Mooi woord, koekwaus).

Iemand die zich schuldig maakt aan oerwoud geluiden uitnodigen voor een gesprek? Wat een sterk optreden zeg, even met een bakje koffie een tik op de vingers? Verbannen dit soort idioten, voor altijd.

Toren hoge boete Aub! Knvb laat je ballen zien. Laat RKC maar dienen als voorbeeld.

22 februari 2015 om 10:38

Tja, aan de ene kant ben ik het met je eens dat je dit soort gedrag keihard moet aanpakken en duidelijk moet maken dat je dit niet accepteert. Aan de andere kant betekent een torenhoge boete waarschijnlijk ook het einde van de club en is het ook wel makkelijk omeen kleine club hard aan te ppakken. Aanpakken had moeten gebeuren op het moment dat dit zich voordeed namelijk tijdens de wedstrijd. Een scheidsrechter kan de wedstrijd gewoon stilleggen in plaats van vrolijk doorspelen want daarmee geef je eigenlijk een signaal dat je dit accepteert.

22 februari 2015 om 10:39

Wat is dat nou voor domme beredenering, alleen omdat rkc weinig geld heeft of wat?

ik wist niet dat de harde kern van RKC net zoals lazio Roma banden heeft met extreem rechts.

Zielig dat ze zulk gedrag daar onderling accepteren.

Uitnodigen voor gesprek.. Nou, nou. Wat gaan ze doen? Gezellig een kopje koffie drinken met een gebakje? Doe normaal zeg, dit soort gasten verdienen op zijn minst een boete en eigenlijk een stadionverbod. Hoop dat de Knvb dit oppakt.

Ik vind het al knap dat er mensen er zitten bij RKC. Maar een harde kern? Zijn die jochies van 12 jaar?

Kan misschien een RKC fan wat over deze harde kern vertellen? Want ik weet nog wel toen RKC in de Eredivisie voetbalde was het nog minder sfeerloos dan op Woudenstein. Toch zullen deze supporters geen verbod krijgen.

22 februari 2015 om 10:41

Ik had vroeger een seizoenkaart en nu ook, maar vroeger zat het een stuk voller alleen qua sfeer noem ik het nu bijna beter dan toen. Er zit relatief meer harde kern die er onvoorwaardelijk achter blijven staan

Het grappige is dat het vaak gde mannen zijn die ook gewoon kinderen hebben, wel goed dat die ene is aangesproken door mede supporters want dit is gewoon beschamend en hij zal zich vast ook wel geschaamd hebben, naja hopen dat ze hiervan leren want dit is zo primitief.

Die zwakzinnigen in één ruimte zetten samen met enkel en alleen donkere mensen. Als hij dan nog durft geluiden te maken dan is hij echt stoer en verdient hij toch wat waardering.
Maar denk dat hij zijn broekje al volgescheten heeft als de deur dicht gaat.
Zielige, zwakzinnige en de schande voor de maatschappij!
Dit zijn de mensen die de samenleving op de proef stellen, met elke gevolgen van dien.
Stadionverboden en openlijk excuses laten maken.

Goed gedaan van het publiek van RKC om deze man er op aan te spreken.

Anpakken en verbannen uit je stadion, je mot hier altijd een voorbeeld stellen.

Ben tegen racisme hoor, laat dat duidelijk zijn.
Maar vraag me wel eens af of het niet allemaal wat overdreven is. Tuurlijk slaat het nergens op zulk gedrag, maar tegenwoordig ontstaat er nog meer ophef over racisme als dat er een moord is gepleegd.
Misschien moeten zulke debielen maar gewoon negeren en geen aandacht aan geven.....

22 februari 2015 om 12:23

En niet straffen? Terwijl hun gedrag in gaat op artikel 1 van de grondwet?

22 februari 2015 om 12:26

Spoor ze op aan de hand van camera beelden.
Bedoel er mee te zeggen dat tegenwoordig mensen reageren alsof het ergste wat er kan gebeuren gebeurt. Dat er niks ernstiger is als racisme...
Helemaal als je kijkt wat spelers tijdens een wedstrijd naar hun hoofd geslingerd krijgen, en racisme daar dan boven moet staan in ernst....

Altijd leuk dat een club met de meeste zwarte spelers donkere spelers van andere clubs gaan racistisch bejegenen(chelsea,rkc). What's next? Feyenoord? En dan nog met hem praten?? Misschien hem met een zweep te lijf gaan. Dan stopt het misschien een keer

Dit soort 'supporters' vind ik net zo erg als andere hooligans. Hard straffen, dit soort 'supporters' brengen de club alleen slecht in het nieuws. Zonde en vooral onnodig.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren