Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nummer 4 van Engeland en een succestrainer: alles over Ajax-opponent Aston Villa

Laatste update:

Ajax werd vrijdagmiddag tijdens de loting voor de achtste finales van de Conference League gekoppeld aan Aston Villa. De Amsterdammers spelen op donderdag 7 maart eerst thuis, en gaan een week later op bezoek in Birmingham. In dit artikel de belangrijkste informatie over de Engelse opponent, die zich als winnaar van Poule E plaatste voor de laatste zestien van het Europese toernooi.

Ajax wist zich donderdag zelf te plaatsen voor de achtste finales door in de tussenronde met 1-2 te winnen van FK Bodø/Glimt, door doelpunten van Steven Berghuis en Kenneth Taylor. Die nipte zege volstond nadat het heenduel in Amsterdam vorige week in 2-2 was geëindigd.

De volgende horde voor de Amsterdammers is dus Aston Villa, en dat is allesbehalve een gunstige loting voor Ajax. The Villans zaten in de Conference League-poule bij AZ, Legia Warschau en Zrinjski Mostar. Die groep werd met dertien punten uit zes duels gewonnen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Villa verloor het openingsduel met Legia Warschau (3-2), en speelde de laatste wedstrijd in de groepfase gelijk tegen Zrinjski: 1-1. De overige vier duels werden gewonnen. Ook AZ moest zijn meerdere erkennen in Aston Villa. In Alkmaar werd het 1-4, in Birmingham 2-1.

Unai Emery


Aston Villa, opgericht in 1874 en spelend op Villa Park, behaalde het grootste Europese succes in 1982, toen de Europacup I werd gewonnen. Daarnaast wist de club in eigen land zeven keer de First Division te winnen, de voorloper van de Premier League. De laatste keer was in 1981.

In 2016 degradeerde de club nog uit de Premier League, maar sinds 2019 is Aston Villa terug op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen werd de beste eindklassering in jaren in de Engelse competitie genoteerd, met een zevende plek.

Onder Unai Emery, die sinds november 2022 manager is van Aston Villa, doet de club het dus uitstekend. Met de Spaanse trainer bezet de club momenteel een uitstekende vierde plek in de Premier League.

Ook Europees zullen de verwachtingen hoog zijn, niet in de laatste plaats omdat Emery in zijn trainerscarrière liefst vier keer de Europa League in de wacht sleepte. Drie keer als trainer van Sevilla, één keer in dienst van Villarreal.

Ollie Watkins


Onder de lat bij Aston Villa staat doorgaans Emiliano Martínez, in Nederland nog bekend van de kwartfinale van het WK in Qatar tegen Argentinië. Daarnaast staan er met Clément Lenglet, Lucas Digne, Youri Tielemans en Leon Bailey ook nog een aantal andere grote namen onder contract in Birmingham.

De grote man dit seizoen is echter Ollie Watkins, de 28-jarige spits. Hij staat momenteel vierde op de topscorerslijst van dit Premier League-seizoen, met dertien doelpunten. Bovendien gaf hij liefst tien assist op het hoogste Engelse niveau. In de Conference League scoorde Watkins tot dusver twee keer deze jaargang.

Eén duel


Ajax en Aston Villa troffen elkaar slechts één keer in een officieel duel. Dat was in oktober 2008. Ajax ging toen in het kader van de UEFA Cup met 2-1 onderuit. Martin Laursen en Gareth Barry scoorden voor de Engelsen, Thomas Vermaelen namens Ajax.

In maart heeft Ajax dus kans op revanche, al zal dat allesbehalve makkelijk worden. Het heenduel wordt op 7 maart in de Johan Cruijff ArenA gespeeld, waarna de Amsterdammers op 14 maart de return op Villa Park zullen spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sjon zal de komende 3 weken een ijzersterke tactiek erin slijpen waardoor het B-elftal van Aston Villa ongenadig hard op zijn donder krijgt. Het Europese geluk is aan onze zijde natuurlijk.

23 februari 2024 om 13:44

Dat gaat vast lukken. We zien per week immers flinke progressie.

Tja aanvallend zijn ze ijzersterk maar ze spelen ook gewoon met 60 meter in hun rug als het even kan, beetje lange ballen spelen op wat hardlopers voorin en gokken op een foutje meer hoef je ook niet te verwachten van dit Ajax.

Het is eigenlijk sowieso al bijzonder dat je in de achtste finales staat met in feite maar één overwinning. Goed, in de voorronde ook een keer gewonnen en gisteravond na verlenging kan je er ook bij zetten.

Maar het mooie is, het maakt geen bal uit. Nu moet je gewoon doorpakken, de beker is vaker gewonnen door een team dat zich door de eerste rondes heen struikelde. Aston Villa is pittig, maar ook weer niet onmogelijk.

23 februari 2024 om 14:20

De nummer 4 van de Premier league. Staan momenteel boven clubs als Tottenham, United en Chelsea. Alles is mogelijk, maar het is wel echt een tegenstander van een heel hoog kaliber dit jaar.

23 februari 2024 om 14:29

Aston Villa is dan ook de favoriet, maar je weet nooit hoe serieus Engelse teams in deze fase de Conference League gaan nemen. Zeker nu er voor hun een kans is op plek 4, wat onder aan de streep waardevoller is voor Villa. Tussen de wedstrijden met Ajax komt Spurs op bezoek, als je in de eerste wedstrijd thuis een aardig resultaat neerzet (niet verliezen denk ik) moet ik het nog maar zien in Birmingham. Villa speelt drie dagen na de replay uit bij West Ham, ook een pittige horde. Als je na de eerste pot nog kans hebt kan er veel gebeuren.

Grote nadeel voor Ajax, wat Feyenoord in mindere mate ook heeft, is dat het een grote naam is uit het verleden. Daarvoor weten clubs zich vaak redelijk goed op te laden. Onderschatting ligt dan niet zo snel op de loer.

23 februari 2024 om 14:32

Ene Emery is de coach van Villa. Die gaat echt geen b team opstellen. Sws kunnen spelers prima 2x in de week spelen.

23 februari 2024 om 14:38

Portugal wist in 2016 op het Europees kampioenschap maar 3 keer te winnen maar ging er wel met de titel vandoor.

En samen met ons en Everton de enige founder member van de Football League en de Premier League😉 Mooie, historische club Villa. Eindelijk weer op het niveau wat we eigenlijk altijd mogen verwachten van de grootste club uit de tweede stad van Engeland. Ajax heeft een klein wonder nodig, maar daar zijn we het allemaal denk ik wel over eens

23 februari 2024 om 15:59

@Roversboy22 Preston?

23 februari 2024 om 17:25

Nope. Alleen de Football League🙃

Toen ik de titel zag wist ik al dat er geen woord vuil word gemaakt aan verreweg de beste speler van deze selectie. Watkins mag dan de schijnwerpers op zich hebben maar het is toch echt Douglas Luis die de motor van dit team is. Absolute top middenvelder die zowel aanvallend als verdedigend zijn werk fantastisch doet. Die gaat nog wel een stap maken richting de echte top van Engeland.

23 februari 2024 om 21:22

Klopt, Douglas Luiz duidelijk de beste speler dit seizoen. John McGinn ook heel belangrijk. Watkins heeft dit seizoen hele goed statistieken maar speelt niet altijd top. Ik zie het overigens nog wel gebeuren dat Villa niet met de beste spelers tegen Ajax zal gaan spelen. Best veel blessures en plek 4 vasthouden is belangrijker dan de Conference League. Achteraf gezien jammer dat we Dendoncker naar Napoli hebben laten gaan nu Kamara voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

23 februari 2024 om 23:00

Leuke speler idd. Kan mij de chants nog herinneren toen ik vorig seizoen in old Trafford zat, ('your bird's not that fit' over lehmann) dat vond ie iets minder leuk. 😜 Deed zn spel ook weinig goed die pot

Het is verbijsterend om te zien dat ‘relatief’ goede voetballers niet goed kunnen samenspelen. Als je gisteren eerst Ajax hebt gezien en daarna Feyenoord , dan zie je het verschil in de kwaliteit van de trainers. Bij Ajax loopt iedereen hard achteruit om niet te verliezen en bij Feyenoord vecht iedere speler voor iedere meter om te willen winnen. Ajax was niet om aan te zien en ze gaan door omdat de scheidsrechter geen ballen heeft om 2x rood te trekken in 5 minuten. Feyenoord vliegt eruit ondanks het feit dat ze beter waren … Zeg het maar. Ik houd mijn hart vast tegen Aston Villa. Het kan weleens de grootste vernedering worden van het Nederlandse voetbal met de spelopvatting van dit Ajax en haar trainers staf …

23 februari 2024 om 22:15

Jij hebt echt geen verstand van voetbal, mijn hemel! Feyenooord heeft op elke positie een betere optie dan wij hebben. Ze zijn in balans qua leeftijd en beschikken over spelers met de juiste mentaliteit. Dat icm een moderne trainer die spelers bewezen beter maakt en een team kan smeden. John heeft niets bewezen als trainer dus dat klopt idd maar zelfs Pep kan niks maken van deze verzameling voetballers bij Ajax. Geen killer mentaliteit zoals een Martinez, nul,nul creativiteit als een Kudus of Antony en geen enkele leider van een bepaalde leeftijd die opstaat (Henderson krijgt van mij nog het voordeel van de twijfel) Ik zal eerlijk met je zijn dit seizoen maakt mij en vele Ajacieden met mij bijzonder nederig en terecht. We zullen hier zeker sterker uitkomen maar dat zal gestaag gaan. Ik baal dat wij met deze krankzinnige slecht samengestelde selectie door zijn in EU, want wij hebben alle energie nodig om ons staande te houden in de ED. Ik vind het jammer dat Feyenoord niet door is en ik hoop tegelijk dat PSV ver komt in de CL.

Tot zover het europese avontuur van Ajax
Dat wordt in Amsterdam 0-4 en in Birmingham 8-0

24 februari 2024 om 12:50

Het beste wat Ajax kon overkomen. Genoeg te leren van een goede tegenstander als Villa en als je er hard af gaat is het ook in één klap duidelijk wat er moet gebeuren volgend seizoen. Ik acht ze vooraf kansloos, maar Villa is een team dat wil voetballen en dat geeft Ajax nog wel kans om iets van indruk te maken.

Het enige wat je over Villa hoeft te weten is dat ze dit Ajax er zowel uit als thuis met een nulletje of vier, vijf af gaan tikken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren