Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

NRC heeft gelekte apps Mislintat in handen: niet alleen transfer Sosa is dubieus

Maandag, 2 oktober 2023 om 08:20Mart van Mourik • Laatste update: 10:30

Het NRC heeft nieuwe berichten van Sven Mislintat in handen gekregen. De krant onthulde vóór het ontslag van de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax al dat er op dubieuze wijze gehandeld werd rond de transfer van Borna Sosa, en nu wordt duidelijk dat ook de handelswijze bij de deal van Josip Sutalo controversieel is. De centrumverdediger schoof op het laatste moment zaakwaarnemer Marin Bule aan de kant en koos plots voor Marco Lichtsteiner, met wie Mislintat al vaker samenwerkte.

Bule, die Sutalo al sinds de jeugd van Dinamo Zagreb begeleidde, dacht tot op de dag van de transfer dat hij zou verdienen aan de verkoop. Dat bleek plotseling anders te lopen, want Bule werd, zonder geïnformeerd te worden, aan de kant geschoven door de Kroatische verdediger. Als vertegenwoordiger van de speler staat op de transfercontracten niet Marin Bule, maar de verder onbekende Zdenko Ostojic. De link met Dinamo Zagreb is dat hij een vriend is van een voor fraude veroordeelde oud-directeur van die club. In het geval van Sutalo blijkt dat de ervaren Zwitserse spelersmakelaar Marco Lichtsteiner, waarmee Mislintat ook bij eerdere clubs werkte, wél geld verdient aan de deal.

Het is vooral de individualistische werkwijze van Mislintat die volgens het NRC, bovenop het dubieuze berichtenverkeer, vragen oproept. De krant benadrukt onder meer dat Ajax bij de aanstelling van Mislintat al signalen had gekregen vanuit Stuttgart over zijn werkwijze. “Mensen die hem kennen uit eerdere functies waarschuwen dat hij moeilijk kan zijn om mee samen te werken. Zo zegt een hooggeplaatste (oud-)medewerker van Mislintats vorige club VfB Stuttgart, die door Ajax is gebeld voor een referentie, dat zijn imago niet strookt met de werkelijkheid. En dat je hem niet te veel ruimte moet geven.” Die ruimte kreeg Mislintat tóch volop, mede door het vertrek van voormalig algemeen directeur Edwin van der Sar.

Verder is ook de handelswijze rond het aantrekken van Chuba Akpom opvallend te noemen, benadrukt de krant. “Bij Middlesbrough vinden ze het vreemd hoe de transfer van aanvaller Chuba Akpom (12,3 miljoen euro, plus 2 miljoen aan bonussen) tot stand komt, vertelt een hooggeplaatste bron binnen de club die bij de deal was betrokken. Akpoms zaakwaarnemer, Emeka Obasi, belooft volgens de bron een beter bod dan dat van RC Lens binnen te hengelen. Lukt dat, dan heeft hij recht op een percentage van de meeropbrengst, zo spreekt Middlesbrough met hem af. Vervolgens komt Obasi met Ajax. Het opmerkelijke is, vertelt de betrokkene van Middlesbrough, dat Obasi adviseert het eerste bod van Ajax af te wijzen. Hij weet dat Ajax met een tweede bod zal komen – en hoe hoog dat zal zijn. Dat bod komt. 'Tot op de penny nauwkeurig', zegt de bron in de clubleiding van Middlesbrough. Hoe Obasi aan die gevoelige informatie komt, is onduidelijk."


Competitie:Eredivisie
Datum:Woensdag 6 december 2023, 20:00 uur
Stadion:Mandemakers Stadion (Waalwijk)
40967165565
Jay Gorter477600
6.5
J. Šutalo460387
6.5
J. Hato783173
6.5
G. Ávila594879
6.5
Devyne Rensch601396
6.5
S. Vos778100
6.5
Carlos Forbs649886
6.5
S. Bergwijn319305
6.5
B. Brobbey520146
6.5
D. Ramaj562543
6.5
B. Tahirović659484
6.5
0 stemmen

Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door hansje1969)

De data-Duitser blijkt nog gevaarlijker te zijn dan een data-lek. Ben benieuwd wat ze allemaal gaan vinden, maar het einde lijkt nog niet in zicht.

1 oktober 2023 om 23:20

Het einde is zeker nog niet in zicht want ik denk dat er wel wat rechtszaken tegen Mislintat vanuit Ajax aangespannen gaan worden.

2 oktober 2023 om 00:49

Dat kan zo zijn, Ajax heeft hem alsnog met volle (krankzinnig) verstand de portemonnee gegeven. Er zal vast een staartje aan zitten voor Mislintat zijn verdere carrière en inkomsten hieruit, maar ik denk dat Ajax er financieel erg weinig mee op gaat schieten. Alle transfers zijn namelijk goedgekeurd door de RvC. (Deels) dezelfde RvC die Ocampos en Vlachodimos blokkeerden.

Rechtsgeldig is het dus eigen schuld dikke bult lijkt me.

2 oktober 2023 om 03:18

Ik moet het nog zien als ik eerlijk ben.
Hij is niet de eerste TD die spelers vraagt om over te stappen.
Zo lang hij niet duidelijk zelf iets aan die transfers heeft gehad denk ik niet dat er vanuit Ajax een rechtzaak tegen Mislintat wordt aangespannen.

2 oktober 2023 om 07:48

Gelukkig gaat een rechter hierover en niet Tyuin die met wat krachttermen loopt te gooien.

2 oktober 2023 om 09:20

Het is wel vreemd dat je dus gewaarschuwd schijnt te zijn maar dat je daar dan niet mee doet. Dan moet je toch vooral jezelf kwalijk nemen.

2 oktober 2023 om 17:37

Londo... "hij is niet de eerste TD die spelers vraagt om over te stappen"
Is volgens mij toch redelijk ongebruikelijk. Td's deden het volgens mij niet eens (of bijna nooit in ieder geval) bij raiola, waar ze toch redelijk massaal een hekel aan leken te hebben.
En je zou het toch op zijn minst moeten melden met een heel goede uitleg. Want ik kan niet zo snel een toegevoegde waarde voor de clubs of speler verzinnen. Lijkt me zelfs heel vervelend voor een speler om degene die hem heel zijn leven bijgestaan heeft aan de kant te moeten schuiven net voor de payday.

1 oktober 2023 om 23:21

einde lijkt zeker nog niet in zicht. Het op laatste moment wisselen van zaakwaarnemer bij meerdere spelers en ook het precies weten van biedingen die gaan binnenkomen op een speler voorspelt nog een flinke beerput. Die Mislintat heeft lekker in zijn uppie in 4 maanden over de rug van Ajax een aantal vrienden van hem erg veel geld bezorgd.

2 oktober 2023 om 13:28

Doe alleen heel even normaal. He tis toch volstrekt logisch dat als je ergens een directie-functie vervuld, je ook mensen meeneemt om bepaalde posities in te vullen die kennelijk nog niet bestonden of gecreëerd moesten worden? Ook wat betreft die transfers is er nog niet perse sprake van corruptie ofzo.. Sosa, Avila, Akpom, Medic Mikautadze, Mannsverk, Tahirovic, Forbes en Sutalo zijn in principe gewoon aankopen die voor Ajax goed te verantwoorden zijn.

Door de aanwezigheid van Godts en Bergwijn en de kans op El Ghazi vind ik Forbes eigenlijk overbodig, maar tot nog toe is hij nog niet perse een transfermisser.

Als dit klopt gaat er wel een beerput open zeg.

1 oktober 2023 om 23:03

Ik vraag me oprecht af of dit in de voetballerij geen schering en inslag is.

Vorig seizoen hetzelfde met Malenovic die als zaakwaarnemer de technisch directeur speelt.

1 oktober 2023 om 23:22

Dit roep ik al enige tijd hier op Voetbalzone. Ben werkzaam in de wereld en man je hebt echt overal sjoemelaars. Zowel zaakwaarnemers als technische directeurs. Ook hier in nl…dit is bijna het ‘normale’ gang van zaken in de voetbalwereld, helaas!

1 oktober 2023 om 23:25

Verschil is echter wel dat Ajax beursgenoteerd is, dan gelden er andere regels.

2 oktober 2023 om 17:34

mentalist lijkt me wel. Maar je moet wel alsnog ervoor zorgen dat mensen er niet achter komen.

Het is wel duidelijk dat Mislintat er een heel vreemde werkwijze op na heeft gehouden waarbij achterkamertjes- en vriendjespolitiek constanten waren. Iets dat vrij normaal is binnen de voetbalwereld, maar hij lijkt er toch verder in te gaan.

Ik heb zelden zo een rampzalige passage bij een club gezien als deze man heeft gehad.

1 oktober 2023 om 22:59

Monchi bij AS Roma komt in de buurt en had daar nog wat meer tijd voor ook. Maar indd, het is echt een clusterfuck geweest. De man heeft volledig in z'n eentje het transferbeleid kunnen bepalen zonder invloed op bespreking met/van buitenaf. Heel bijzonder voor zo'n grote club als Ajax. Ik verwacht nog wel een staartje in de vorm van een rechtszaak Ajax vs Mislintat.

1 oktober 2023 om 23:04

Was ook een ramp inderdaad. Maar zoals je zegt toch op langere termijn. Dat vind ik nog het indrukwekkendste aan Mislintat. Die heeft het echt op drie maanden klaargespeeld.

Verder ook wel geestig hoe snel het gekeerd is. In het begin waren velen nog positief omdat hij zinnige dingen zei (al vond ik zijn waanzinnige overdrijven over het talent van aankopen echt belachelijk), er eindelijk geen lekken naar de pers meer waren en Ajax alleen voor de topdoelwitten ging, er een heel multifunctionele selectie werd samengesteld en dat het daarom allemaal wel eens wat langer kon duren.

1 oktober 2023 om 23:25

Mislintat had mooie praatjes inderdaad. Ik ben daar ook best lang in meegegaan omdat ik wilde wachten wat de aankopen zouden brengen. Door velen werd hij al afgemaakt voor zijn eerste officiële werkdag erop zat. Dat was absurd, want zoals het nu gelopen is had niemand kunnen voorspellen. Nu blijkt dat de aankopen en niet zo goed zijn, en volgens dubieuze deals tot stand zijn gekomen voor wellicht veel te hoge transfersommen. Daarbij schijnt hij op de werkvloer ook niet te functioneren. Maar dat blijkt nu pas allemaal. Was in zijn eerste maanden totaal nog geen spraken van.

1 oktober 2023 om 23:29

Nee dat zeker. De totale shitshow die er ontstaan is kon niemand zien aankomen. Maar dat “hij zegt geen gekke dingen” vind ik altijd zo vreemd om positief over iemand te zijn.

Verder was er al in het begin genoeg vreemds aan de gang. Enorme overdrijvingen over het talent van aankopen (dan denk ik specifiek aan iemand als Tahirovic) en een rijkelijk te laat transferbeleid. Want ook al gaan de aankopen renderen, die hebben tijd nodig.

2 oktober 2023 om 00:08

Klopt allemaal wat je zegt maar het blijft voetbal natuurlijk. Als Ajax na 5 wedstrijden 15 punten had gehad dan zouden de twijfels over de handelswijze van Mislintat door 95 procent van de Ajacieden zijn afgedaan als gezeur en had hij er nog gewoon gezeten.

2 oktober 2023 om 08:40

Dat zeker. Alleen was die kans niet zo heel groot.

2 oktober 2023 om 12:51

@lierse1997 - Het is als supporter ook wel verleidelijk om na zo'n rampseizoen in mooie woorden te gaan geloven. Ik had eigenlijk al wel snel het idee dat het in ieder geval allemaal niet zo mooi zou zijn als dat hij schetste. Als een TD zo in superlatieven begint te praten, is het vaak misse boel. Normaliter zijn Td's niet zo uitbundig en betrekken ze het collectief en hun visie en plan ook vaak. Mislintat ging daar niet inhoudelijk op in.

Dat het echter zo mis zou lopen, dat zie je niet zomaar aankomen bij een club als Ajax. Los van het sportieve vlak (waarbij je nog niet echt iets zinnigs kunt zeggen over de kwaliteiten van de aankopen) kon de man zichzelf en/of anderen dus ongecontroleerd verrijken. Dan vraag je je toch af waarom sommige mensen nog in dienst waren bij Ajax. Wat doe je daar nog als je je functie niet eens uitoefent?!

Hulde aan nrc, als zij zich ergens in vastbijten dan gaat de beerput open. Zie eerder de grootschalige mestfraude van boeren bijvoorbeeld. Fijn dat ze zich nu ook op sport richten. Ook hun speltechnische analyses zijn niet verkeerd, kan me niet herinneren dat ze dat vroeger ook al deden en ik heb nu al een tijd een abonnement

1 oktober 2023 om 23:03

Nrc is ook al jaren mijn krant, met name vanwege dit soort onderzoeksjournalistiek en beerputten die ze openen. Maar sportjournalistiek, als in: wedstrijd- en competitieanalyses, dat blijf ik echt meer hobbywerk vinden waarvoor je net zo goed op VZ kan kijken.

1 oktober 2023 om 23:08

Ik vind de stukken van Steven Verseput de laatste tijd erg interessant, afgelopen maanden soms ook speltechnisch redelijk diepgaand. Het is nog geen Pieter Zwart, maar die analyse afgelopen zomer van Brobbey in jong oranje of recenter die van ajax zijn zeker de moeite waard. Dat was in het verleden nooit zo.

1 oktober 2023 om 23:07

Een fijne krant ja, ik lees zelf de Trouw die op onderzoeksgebied ook erg goed zijn. Die hebben alleen een magere bezetting van de sportredactie, maar VI compenseert voor mij voldoende. Echte kwaliteitskranten waar je iets aan hebt in mijn ogen.

2 oktober 2023 om 12:52

Volgens mij waren zij toch ook de partij die de problemen rond Overmars bij Ajax aan de kaak stelden?

2 oktober 2023 om 15:03

Klopt, alleen namen ajax en Overmars toen de vlucht naar voren door het opstappen bekend te maken voordat de NRC het artikel af had.

Dit alleen is al reden voor de RvC en overige directie leden om op te stappen. Hoe kan je allereerste zo amateuristisch zijn om iemand via een head hunter aan te stellen. Voor aanstelling zoek je naar referenties die ook nog eens negatief blijken te zijn om de beste man nog eens aan te stellen en ondanks waarschuwing letterlijk alle ruimte te geven. De ruimte kreeg hij werd eerder geschreven omdat er niemand verstand had van voetbalzaken in het bestuur en bij de RvC dus vertrouwden ze op zijn oordeel. Daarnaast mogen ze ook best een zaak tegen Mislintat aan gaan spannen.

Dit gaat echt gigantisch puin ruimen worden en bizar dat zoiets amateuristisch bij een club als Ajax kan gebeuren. Anderzijds moet je van de gelegenheid gebruik maken en dit alles zien als lesgeld. Je zou nooit meer met alleen maar mensen in de RvC en het bestuur moeten zitten die geen verstand hebben van voetbal. Leuk een beursgenoteer bedrijf maar uiteindelijk dient er op het veld gepresteerd te worden. Zet de juiste mensen op de juiste posities. Alex Kroes nu zo snel mogelijk aanstellen en dan heel snel puin ruimen.

2 oktober 2023 om 00:21

Alle pijlen worden nu op de RVC gericht, maar met Van der Sar, was er op dat moment een AD werkzaam. Gezien zijn staat van dienst, zou hij dus gezien kunnen worden als iemand met “voetbalverstand”. Het is opvallend hoe hij totaal genegeerd wordt, terwijl hij verantwoordelijk is geweest voor de aanstelling van Mislintat. Ook is Van der Sar voor een eerdere komst van Kroes gaan liggen, als opvolger van Overmars.

De komst van Kroes was iets dat de RVC wilde en zo goed als rond was. Als ik me niet vergis had Kroes daar zelfs zijn aandelen voor weg gedaan zodat het niet in strijd was met Ajax het beursgenoteerd bedrijf. Dit was dus de wens van diezelfde RVC, die het na het vertrek van Van de Sar alsnog mogelijk heeft gemaakt (weliswaar met vertraging) en die nu weg moet…

Dat er dingen niet goed zijn gegaan is duidelijk, maar de RVC is door het “plotselinge” vertrek van Van de Sar in een positie gezet, dat voor niemand te doen zou zijn. Simpelweg omdat zij er niet voor zijn om als AD te fungeren, laat staan een TD controleren.

2 oktober 2023 om 00:34

Eens, hij is mede-verantwoordelijk geweest voor de aanstelling van Mislintat. De eerste keuze, TD van Liverpool Ward ging niet door en toen kwam Hendriks met zijn head hunters aanzetten waardoor het Mislintat is geworden. Dit is overigens door de RvC goedgekeurd zonder enig grondig onderzoek. Maar van der Sar heeft geen controlerende taak gehad bij de transfers dus daarvoor kan je niet naar hem wijzen.

Hij kondigde op 30 mei weg te willen en zou officieel pas op 1 augustus zijn taken neerleggen. Dus de RvC heeft tijd zat gehad om alles netjes af te wikkelen aangezien Mislintat toen ook zo’n beetje begon. De meeste aankopen kwamen dus ook nadat van der Sar officieel weg was, toevallig?? Je kan voor de aanstelling van Mislintat naar van der Sar wijzen maar verder in mijn ogen niet echt.

Ik begrijp niet zo goed waarom van der Sar wat over de aanstelling van Kroes zou moeten zeggen? Hoe kan hij weg gaan en beslissen wie hem vervangt, klinkt toch totaal niet logisch?Als dit waarheid is, zeker dat stuk over Akpom dan kunnen we ons voorbereiden op rechtzaken van Ajax tegen Mislintat. Ajax is dan waarschijnlijk heel veel geld verloren dankzij ''duistere dealtjes''. En dat zal Ajax ongetwijfeld gaan proberen te verhalen op Mislintat.

Wel mooi dat er kwaliteitsmedia zijn die dit soort zaken boven water krijgen.

2 oktober 2023 om 12:56

Ik denk niet dat Ajax dat voor elkaar gaat krijgen. Ajax had z'n eigen zaken moeten controleren en hebben dat niet enigszins gedaan. Ik denk dat Ajax al tevreden is als ze Mislintat geen geld meer hoeven over te maken vanwege z'n ontslag. Het is namelijk ook heel lastig in te schatten wat Ajax dan verloren zou hebben. Tevens is het nog moeilijker om te bewijzen.

Die Mislintat is toch ook ongelofelijk. Snap niet hoe Ajax bij hem is uitgekomen. Echt amateuristisch gedaan.

1 oktober 2023 om 23:34

Ja het laatste cadeau van de eeuwige stagiair (e.v.d.s.) en daar plukken we nog jaren lang de vruchten van

2 oktober 2023 om 23:55

Ja, Edwin is de allerslechtste AD die Ajax ooit gehad heeft. Jarenlang in dienst geweest, jarenlang alles fout gedaan. Het is verbloemd door Overmars, maar elke keuzes die hij maakte was de verkeerde. Dat is gewoon knap.

3 oktober 2023 om 07:31

En soms nam hij niet eens een beslissing omdat hij geen idee had wat hij moest doen

Hij is er terecht uitgegooid, wederom een solist als TD op wie je geen grip krijgt, net als zijn voorganger. Het einde is nog lang niet in zicht. De RVC mag zich het meeste schamen, ze vliegen er niet voor niets allemaal uit, en terecht.

1 oktober 2023 om 23:18

Absoluut terecht. Ben wel benieuwd wat ie er nou allemaal zelf aan verdiend heeft….

3 oktober 2023 om 07:21

Maar even afwachten wat er van waar is. Maar ik ben ook heel benieuwd hier naar

2 oktober 2023 om 23:59

Waarschijnlijk zochten ze een TD met duidelijke visie die heel Ajax naar zijn hand zou zetten, zoals Overmars eigenlijk ook deed. Ze zochten waarschijnlijk ook iemand die heel zelfstandig handelde en wist waar hij mee bezig was. Na H2 zullen ze gedacht hebben dat er iemand moet komen die weet wat hij doet. En Mislintat heeft wel hele gladde praatjes.

Zoals hierboven al gezegd wordt: extra reden waarom de gehele rvc moet opstappen. Dit klinkt allemaal zo enorm amateuristisch, en nu wordt zelfs duidelijk dat Ajax er al voor gewaarschuwd was. Dat het met F-side dreigementen moet is natuurlijk enorm kwalijk en treurig, maar dat er nog rvc-leden zitten na dit schandaal is gewoon om te janken. VVD mentaliteit van jarenlang alles verprutsen en schandaal aan schandaal rijgen, maar alsof je van teflon bent alles van je af laten glijden en geen verantwoordelijkheid nemen.

2 oktober 2023 om 04:47

Leuk dat je iedereen er tegelijk uit wil hebben, maar dat kan natuurlijk helemaal niet. Dat moet gefaseerd gebeuren.

Niet te geloven allemaal. Als dit allemaal waar is heeft Mislintat hele vreemde deals gesloten. Wat een ongelooflijke fout om deze man carte blanche te geven en meer dan 100 miljoen te laten spenderen. Kan Ajax geen aangifte doen tegen deze man? Omdat hij Ajax schade heeft toegebracht voor persoonlijk gewin? Zowel financiële schade als imagoschade bijvoorbeeld. Daar zou dit best op uit kunnen draaien.

1 oktober 2023 om 23:20

Tja, vraag is alleen wat je er mee kunt bereiken…. De schade is al toegebracht en zal lang doorzeuren, maar wat je van Mislintat kunt claimen, weet ik niet….

1 oktober 2023 om 23:42

Zal heel ingewikkeld zijn, als er überhaupt al kan worden aangetoond dat Mislintat iets strafbaars gedaan heeft. Maar stel dat aangetoond kan worden dat er bewust te veel betaald is voor Akpom zodat iemand daar persoonlijk meer aan verdient kan ik me voorstellen dat dat voor Ajax een reden kan zijn een zaak te starten tegen Mislintat en die zaakwaarnemer.

1 oktober 2023 om 23:23

Dan zal wel moeten blijken dat er iets strafbaars gebeurd is en dan moet ook nog blijken dat Ajax niet op de hoogte was van die dingen. Want wie weet wat er allemaal op het stuurloze schip dat Ajax was afgelopen maanden gebeurd is.

1 oktober 2023 om 23:36

Je hebt gelijk. Eerst zal moeten blijken of Mislintat iets strafbaars gedaan heeft, ik loop een beetje vooruit op de zaken. Zou zo maar kunnen zijn dat het blijft bij dubieus en daar kun je weinig mee. Ik denk overigens niet dat er iemand binnen Ajax op de hoogte was van de details in deze transfers. En dat is nog wel het het meest kwalijke van alles eigenlijk. Niemand heeft Mislintat scherp gecontroleerd zo lijkt het. Heel slecht voor iemand die echt pas net in dienst is en tientallen miljoenen mag uitgeven naar eigen inzicht.

2 oktober 2023 om 03:33

Voorlopig is er nog nergens uit naar voren gekomen dat hij aan zelf verrijking heeft gedaan.
Het kan best dat dat alsnog ergens omhoog komt natuurlijk. Tot die tijd zou ik niet weten waar ze aangifte van moeten doen. In tegenstelling tot de transfer van Sosa heeft Mislintat voor zover we nu kunnen zien met deze zaakwaarnemers geen zakelijke band. Van mogelijke belangenverstrengeling zoals bij de transfer van Sosa is hier dus niet direct sprake.

Iemand vragen om van makelaar te switchen is misschien niet netjes. Maar hij zal niet de eerste TD zijn die dat doet. En daarnaast lijkt het mij ook niet strafbaar. Hoe hoog de commissies zijn geweest die Ajax aan deze zaakwaarnemers heeft betaald en of die marktconform waren is ook nog niet naar buiten gekomen (ik geloof het zelf niet direct, maar het is natuurlijk ook nog mogelijk dat Ajax door die switch goedkoper uit was).

En als er wel buitensporige bedragen betaald zijn, dan heeft ook Susan Lenderink lopen slapen, die zit er inmiddels lang genoeg om te weten welke bedragen of percentages normaal zijn.

Ik verbaas me regelmatig over het amateurisme in het profvoetbal omtrent het aannemen van de technische staf en spelers. Ook wel apart dat je blijkbaar op elk gewenst moment van zaakwaarnemer kunt wisselen zonder opzegtermijn.

2 oktober 2023 om 13:03

@bruine Kevin - Tja, je kunt nog zoveel verstand van het ene hebben, maar als je geen verstand van het ander hebt waarvoor je wel mensen aan moet stellen, dan krijg je dit. Die zakenmensen binnen Ajax weten niets van voetbal. Niet oppervlakkig en al helemaal niet 'onder de motorkap'. Ook lijken ze er nogal moeite mee te hebben dat ze mensen met voetbalverstand erbij moeten betrekken.

Maar goed, zelfs dan is het een behoorlijke puinhoop als je aan komt zetten met mensen als Van Halst die al eens een club naar de afgrond hebben gebracht. Dan ben je niet alleen incapabel op het gebied van voetbal, maar ook als zakenmens ben je dan totaal ongeschikt. Het eerste wat je dient te doen als je als zakenmens een voetbalbedrijf binnen rolt, is zorgen dat je verstand krijgt van voetbal. In ieder geval dermate dat dit soort dingen ver buiten de deur van de club blijven.

Het begint er meer en meer op te lijken dat Mislintat niet de belangen van Ajax behartigde, maar vooral zijn eigen. Het geld stroomde via stromannen binnen, terwijl Ajax werd opgescheept met bedorven fruit. Dat Sutalo vooral alleen maar naar Ajax wilde, komt nu plots in een heel ander licht te staan. Veel te duur, en iedereen verdiende aan Ajax. Blijkt Sutalo ook nog eens een kat in de zak. Uiteindelijk voor al die inkomende transfers dik 100 miljoen over de balk gegooid, en voor minimaal 5 jaar opgescheept met bederfelijke koopwaar. Die jongens gaan banken en iedere maand innen. Maar blijkbaar wisten zo'n beetje al die spelers wel dat ze vooral werden gebruikt als pionnen in de schimmige dealtjes van Mislintat. En als de beerput straks nog meer openbaart zal de rol van Mislintat waarschijnlijk onder juridisch vergrootglas worden gelegd. Maar de schade die aan Ajax is toegebracht is zo groot dat voor zover mogelijk is, hiervoor de verantwoordelijken moeten worden gestraft. En dan kom je toch weer uit bij van der Sar, Hendriks, de RVC, inclusief van Halst, en ook penningmeesteres Lenderink. Allen hebben zich in meer en mindere mate een enorm oor aan laten naaien. Hendriks lijkt, als ik de verhalen mag geloven dat hij de drijvende kracht was achter de aanstelling van Mislintat, de grootste dader te zijn. Die moet je eigenlijk nu al direct op non actief zetten, al zal dat sowieso vroeg of laat gebeuren. Van der Sar is al weg, evenals Eringa. En voor zover ik de berichten uit de media mag geloven gaat de rest van de verantwoordelijken er achteraan. V.w.b. Lenderink heb ik daar nog niets over gehoord of gelezen. Wordt echter zeker vervolgd.

2 oktober 2023 om 13:06

Ik zou Sutalo niet direct 'een kat in de zak' noemen. Die zit wel opgescheept met twee backs die vreselijk veel ruimte weggeven en een knaap van 17 jaar naast zich waarbij het onbevangen gedeelte ook steeds meer plaatsmaakt voor spanning, druk en moeite. Het doet me denken aan Senesi in het begin bij Feyenoord, maar dan erger. Ik denk nog steeds dat Sutalo kwalitatief in ieder geval een goede aankoop is, maar die komt ook wel binnen in een puinhoop, zeg! Dat los je niet enkel op met Sutalo die naar verluidt niet eens Engels spreekt.

2 oktober 2023 om 14:03

Dat de rest van de defensie ook niet stabiel is, klopt als een bus. Maar je mag van een Sutalo, een speler van het Kroatisch elftal, toch verwachten dat hij basisvaardigheden beheerst? Zoals ballen correct inspelen, op de juiste manier positioneren, stabiel in de persoonlijke duels, maar niets van dit alles. En dat was zichtbaar in al zijn wedstrijden voor Ajax. Natuurlijk, het is ook voor hem wennen, maar je mag toch echt meer verwachten van een aankoop die meer kost dan 20 miljoen. Dan gelden er na een aantal wedstrijden geen verzachtende omstandigheden meer. Vooral als het niet beter, maar vooral minder wordt. Helaas is hij niet de enige dissonant in de Ajax defensie, want Gorter kost iedere wedstrijd bijna minimaal 1 tegendoelpunt - een raadsel dat Steijn die net gehaalde keeper niet een kans geeft, want deed het prima in die paar gespeelde wedstrijden. Rensch heb je helemaal niks aan. Ik ben al blij als hij een zesje scoort. Hato is verdedigend nog steeds een junior, en Avila is wat het is. Niet top, maar ook geen flop. En als je fundament niet goed is, kun je stabiel verder bouwen wel vergeten. Want het middenveld is namelijk de volgende te restaureren linie. Wordt zeker vervolgd...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3013
6.Ajax214
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper80
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

10 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 10 5 0 0
2023/2024 Middlesbrough 0 0 0 0
2022/2023 Middlesbrough 40 28 6 0
2021/2022 PAOK Saloniki 34 7 3 0
2021/2022 Middlesbrough 1 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren