Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NOS-commentator bij Ajax - FC Utrecht onder vuur: ‘Meld je dan maar ziek!’

Laatste update:

Jeroen Grueter ligt onder vuur vanwege zijn commentaar bij de NOS-samenvatting van Ajax - FC Utrecht (2-0). De verslaggever verveelde zich zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA en liet dat duidelijk blijken in zijn commentaar. "Denkt Grueter dat-ie in zijn eigen podcast zit? Afzeikradio?", aldus journalist Henk Spaan op X.

Ajax - FC Utrecht was een weinig spectaculaire wedstrijd, waarin de Amsterdammers bijna constant de bal achterin in bezit hadden. De verdedigers zochten samen met doelman Diant Ramaj geduldig naar oplossingen aan de bal, terwijl de aanvallers van Utrecht afwachtten. Zo ontstond een duel met weinig kansen voor beide doelen.

Grueter stoorde zich hoorbaar aan het tempo van de Eredivisie-wedstrijd. "Rensch speelt ook maar terug op de keeper... Er zit geen enkel geloof, er zit geen enkele overtuiging in dat veldspel van Ajax. Utrecht stelt er ook helemaal niets tegenover."

Sébastien Haller, ex-spits van Ajax en FC Utrecht, was zondag aanwezig in de Johan Cruijff ArenA. "Haller zal niet weten wat hij ziet hier", aldus Grueter. "Het is een peilloze sportieve crisis waarin Ajax zich bevindt. Ook vanmiddag lijkt het weer nergens op. Er zit geen enkel tempo in het spel. Aangezien ook Utrecht het allemaal wel gelooft, is het doorbijten in de ArenA."

Op X is de nodige kritiek op het verslag van Grueter te lezen. "Wat een commentaar bij Ajax - Utrecht...", aldus DuBlanqeBogarde, een bekend gezicht op X. "Als je er geen zin in hebt, kun je je ook een keer ziekmelden of zo."

Oud-tennisser John van Lottum is het daarmee eens. "Ja echt een zuurpruim. Lekker estafette zwemmen blijven doen met z’n geschreeuw altijd", aldus Van Lottum.

Grueter kreeg de kritiek ook mee en komt met een reactie. "Afgaande op reacties in mijn tijdlijn blijken er mensen te zijn die vandaag hebben gesmuld van Ajax - FC Utrecht. Ik wist niet dat de lat tegenwoordig zo laag ligt in Amsterdam."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Men is tegenwoordig wel erg snel geraakt. Feit is toxh gewoon dat het een enorm saaie wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer. Waarom zou dat niet benoemd mogen worden?

3 maart 2024 om 21:06

Exact dit. Het was abominabel.

3 maart 2024 om 21:13

Je zit daar als commentator om verslag te doen. Niemand is geïnteresseerd in jouw mening, dus hou die gewoon voor je.

3 maart 2024 om 21:14



Deels mee eens. Een commentator mag best het niveau van een wedstrijd benoemen, maar hij mag er ook voor zorgen dat een wedstrijd leuker wordt. Het commentaar van sommige commentators maakt sommige wedstrijden nog verschrikkelijker om naar te kijken.

3 maart 2024 om 21:15

Snape: ook het geval bij de wedstrijd Bodo - Ajax, een vreselijke pot om naar te kijken die nog slechter werd dankzij het commentaar van Driessen.

3 maart 2024 om 21:17

Abominabel nog wel, nou nou. Blijkbaar heb jij dit seizoen nog niet vaak naar wedstrijden van Ajax gekeken.

3 maart 2024 om 21:29

Exact het is niet de grote Jeroen show

3 maart 2024 om 21:30

Meeste grote onzin. Mag je dan ook niet zeggen dat het spannend is? Of dat het een onbesuisde tackle is? Juist een commentator moet zijn mening geven op wat hij ziet.

3 maart 2024 om 21:36

genieterr er is nog wel een verschil tussen zeggen of iets spannend is / een overtreding beoordelen of de hele pot alleen maar lopen te zuchten en steunen dat het zo slecht is wat je te zien krijgt.

3 maart 2024 om 21:37

Hij zit daar juist bij uitstek voor z'n mening. Zo een commentator die alleen opnoemt wie aan de bal is, is ook onzinnig. Dat kan iedereen zelf wel zien.

3 maart 2024 om 21:45

maroc: heb jij de samenvatting waar dit artikel over gaat gezien eigenlijk? dit ging echt veel verder dan een gemiddelde negatieve commentator. Had je dit commentaar gehad bij Feyenoord - Groningen dan was je daar ook echt niet blij mee geweest denk ik.

3 maart 2024 om 22:23

@jtjevtt, ik reageer op iemand die zegt dat zo'n commentator niet zn mening mag geven. Commentators zijn juist bedoelt om een mening te hebben, natuurlijk wel objectief. Een saaie wedstrijd hoort daar ook bij. En wel ironisch dat jij het over de hele pot hebt, terwijl het puur de samenvatting is.

3 maart 2024 om 22:25

Hij zit daar niet om z'n mening te geven. Hij is verslaggever geen opiniemaker. Dat mag hij 's avonds bij studio voetbal gaan doen.

3 maart 2024 om 22:31

Hij man wel zn mening geven. Je kan geen verslag doen als je niet je mening mag geven. Heel de beleving is een mening. Een harde overtreding, een mooie redding, een idiote actie. Allemaal meningen. En zo ook een saaie wedstrijd benoemen.

3 maart 2024 om 22:33

Grueter heeft gewoon de hele pot becommentariseerd vanuit de NOS en daar hebben ze een samenvatting van gemaakt lijkt mij? Je gaat toch niet iemand op alleen maar een samenvatting commentaar laten geven? Het was duidelijk dat in zijn commentaar ook geknipt was hier en daar.

Grueter was gewoon een zeurkous in zijn verslaggeving en dat ging een stuk verder dan een beetje negatief doen, anders zou er ook niet zo'n artikel verschijnen. Toen ik de samenvatting terugkeek vroeg ik me ook al af of ik een andere wedstrijd had gezien met hoe negatief hij overkwam. Zijn commentaar achteraf is ook een beetje treurig vind ik:

"afgaande op reacties in mijn tijdlijn blijken er mensen te zijn die vandaag hebben gesmuld van Ajax - FC Utrecht. Ik wist niet dat de lat tegenwoordig zo laag ligt in Amsterdam."

Een beetje zuur allemaal. Misschien heeft hij zijn dag niet.

3 maart 2024 om 22:36

NOS heeft toch geen live rechten. Gruter praat alleen de samenvatting bij elkaar. Waarom zou hij 90 minuten commentaar geven, terwijl dat nergens wordt uitgezonden....

3 maart 2024 om 22:41

Voor de radio? Zodat je er een samenvatting van kan knippen? Misschien heb je gelijk hoor maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze hem gewoon in de Arena neerzetten voor commentaar tijdens de hele pot om daar een samenvatting uit te knippen. Zo klinkt het in elk geval wel in de samenvatting.

3 maart 2024 om 23:13

Een commentator moet vertellen wat hij ziet. Zijn mening daarover mag hij mooi voor zich houden tenzij hij voetbalverstand heeft. Helaas hebben de commentators in Nederland dat niet.

Analisten, vaak oud-voetballers, zitten er voor hun mening, de commentator niet.

4 maart 2024 om 07:38

Het verslag was dan ook; het is saai en slecht. Dat is best wel waar.

4 maart 2024 om 07:41

Hij zag een slechte, saaie wedstrijd tussen twee teams die niet wilden of konden.

Ik luister nogal eens verslag op de radio en dan worden deze termen nogal vaak gebruikt, bij bv Heracles tegen Almere of zo, en dan weet je meteen wat voor wedstrijd het is. Echt, no problem. Maar nu met Ajax, omdat een paar zogenaamde bners er wat van vinden gaat iedereen daar zielig over lopen doen? Kleinzerig

4 maart 2024 om 11:23

Yoda: heb je het commentaar gehoord? Je kunt het op NPO Start terugkijken. Begint op minuut 20. Vind het bijzonder dat hier zo veel reacties neergezet worden voordat men uberhaupt weet waar ze het over hebben. Alsof fans zouden vallen over iemand die een beetje negatief was of de wedstrijd saai noemde. Het ging veel verder dan dat.

Het heeft niks te maken met of je wel of niet negatief mag zijn over Ajax of Utrecht. Als dat zo was dan hadden we allemaal dit hele seizoen al het geluid uit mogen zetten.

Het gaat erom dat het nergens voor nodig is om ZO negatief te zijn als Grueter was (over zowel Ajax als Utrecht). In lachen uitbarsten en sjongejongejonge roepen bij een vrije trap van Utrecht roepen. Na het eerste balversie van Ajax " het lijkt werkelijk nergens op wat Ajax laat zien. " " Haller weet niet wat hij ziet hier. " En na de goal: " het is behelpen vanmiddag maar de minst slechte van de twee scoort. "Na de rode kaart van Rensch: " nou we zijn weer 10 minuten verder en Utrecht is tegen 10 man nog geen een keer in de buurt van Ramaj gekomen. " En dan allemaal op een toon waar Maarten van Rossem nog jaloers van zou worden

De wedstrijd was ook slecht. Saai, degelijk. Prima. Mag je vinden. Ik zit verder ook niet met het commentaar van Grueter maar het valt me op hoeveel leden hier meepraten zonder het gezien te hebben en gelijk weer de kans aangrijpen om Ajax en de fans weer weg te zetten als kleinzielig, niet tegen kritiek kunnen, dat soort zaken. Mocht jij het wel gewoon hebben gezien dan gaat dat niet over jou, maar ik vind jou normaliter wel heel redelijk hier dus krijg je indruk dat je het ook niet gezien hebt.

3 maart 2024 om 21:16

Jawel hoor. Alleen vraag ik me af of Grueter dit ook doet als dit de wedstrijd Heracles - PEC is. Het leek nu meer op een persoonlijk statement of persoonlijke afrekening dan commentaar geven.

3 maart 2024 om 21:20

Heeft misschien ook te maken met de verwachtingen. Bij Ajax-Utrecht verwacht je voorafgaand een spektakelstuk. En dan begrijp ik best de teleurstelling als je dit krijgt voorgeschoteld.

3 maart 2024 om 21:30

Is niet relevant, hij is daar als verslaggever. En zoals je merkt was zijn niveau dat nog onder het niveau van de wedstrijd

3 maart 2024 om 21:41

Utrecht-Ajax was een spektakelstuk maar vooral omdat abominabel slecht was en er veel fout ging. Zeker de eerste helft was gewoon een tactisch steekspel waar ze elkaar niet tot fouten konden dwingen. Niet spectaculair maar ook niet heel slecht.

3 maart 2024 om 21:48

Even voor de duidelijkheid: Hij klaagde over het spel van Ajax, dat dat niet verzorgd was, veel terug etc. Als je op dit punt nog verwacht dat Ajax mooi verzorgd aanvallend voetbal speelt dan heb je echt niet opgelet. Alleen even ter verduidelijking; van mij mag Grueter vinden wat hij wil ik heb daar geen last van.

3 maart 2024 om 21:51

Het antwoord op je vraag is: ja. Het was toch ook gewoon saai en slecht? Er komen zo vaak samenvattingen voorbij waarin de commentator gewoon duidelijk laat merken dat het saai en verschrikkelijk was om naar te kijken. Ookal is dat dan vaak bij een bloedeloze 0-0 of als 2 degradatie ploegen tegen elkaar spelen. Maar omdat het nu Ajax-Utrecht is zou het niet benoemd mogen worden?

3 maart 2024 om 21:52

@scummyman eerst zeg je dat het een spektakelstuk was en vervolgens zeg je dat het niet spectaculair was.

3 maart 2024 om 22:00

Suc6magnet: het was saai en slecht maar moet je dan echt bij elke actie gaan zuchten en zeggen dat het publiek zo zielig is, of dat de 'minst slechte' ploeg op voorsprong komt wanneer Brobbey scoort in plaats van gewoon benoemend dat het een mooie voorassist was oid?

Je laatste zin zit echt op het randje van provocatie. Het heeft helemaal niks met Ajax te maken en hij was net zo negatief over Utrecht. Het gaat erover dat hij een matige pot qua niveau nog eventjes 3 treetjes naar beneden trekt door zo ongelofelijk azijnzeikerig te doen bij elke actie.

3 maart 2024 om 22:11

Wat heeft dit nu weer met provocatie te maken? Ik benoem dat alleen maar omdat ik uit het artikel opmaak dat met name Ajax supporters op X gereageerd hebben. En zoals het artikel en Ewoud hierboven beschrijven was het met name over het spel van Ajax, in veel mindere mate het spel van Utrecht. Die konden het vandaag gewoon niet brengen. Maar ik heb het aangepast hoor. Ik snap gewoon best dat een commentator bij een wedstrijd als Ajax-Utrecht, wat normaal toch een vuurwerkpotje is waar ook een commentator zich op kan verheugen (die beste man moet er ook 90 minuten naar kijken), het dan duidelijk wil maken in zijn verslag dat het oersaai was om naar te kijken.

3 maart 2024 om 22:19

Het was niet provocerend bedoeld maar je past het toch maar snel even aan. Prima jongen. Ga zo door.

De zin "maar omdat het over Ajax gaat mag het opeens niet benoemd worden." heeft gewoon niks te zoeken in deze discussie.

Er is een groot verschil tussen benoemen dat een wedstrijd wat tegen valt of bij letterlijk elke actie gaan lachen, zuchten of 'tjongejongejonge' roepen. Dat laatste is wat je zou verwachten van een fan die al weken op de tribune naar dit Ajax kijkt, niet van een NOS verslaggever die betaald krijgt voor de verslaggeving.

3 maart 2024 om 22:33

@jtjevtt, ik had jou hoger zitten. Net even de samenvatting teruggekeken. Gruter commentaar valt echt mee. Eerste 20 minuten geen negatief woord. Dan pas benoemt hij dat het saai is en nergent op lijkt, op basis van 2 fragmenten. Daarna is het ook klaar. Snap niet waarom jij het dan groter maakt, en het een aanval richting ajax ziet.

3 maart 2024 om 22:53

"@jtjevtt, ik had jou hoger zitten."

Huh? Omdat ik het niet met je eens ben ben ik nu gedaald in jouw beoordeling?

De samenvatting die op de NOS website te vinden is begint veel later dan wat er tijdens de uitzending werd laten zien. Ik heb het uit interesse even opgezocht. Online begint op minuut 18 en springt ineens naar 38. In de uitzending begon het op minuut 2 van de wedstrijd. Heb je het fragment gezien met Haller bijvoorbeeld? Daar roept hij "zal niet weten wat hij ZIET hier." Ze hebben op de website samenvatting allles tussen minuut 18 en 38 eruit geknipt en daar zitten de meeste van zijn overdreven negatieve statements in. Zal vast geen toeval zijn.

Hoezo zie ik dit als een aanval richting Ajax? Ik ben het eens met een artikel waarin gesuggereerd werd dat hij wel erg negatief was in zijn commentaar. Dat commentaar ging over Ajax en Utrecht. Het meest opvallende moment is misschien nog wel dat hij in de lach schiet en "sjongejongejonge" roept bij een slechte vrije trap die toch echt door Utrecht werd genomen.

Mocht je de daadwerkelijke samenvatting willen zien waar dit artikel over gaat, begint op NPO Start bij Studio Sport Eredivisie rond minuut 20. Ik denk dat als je dit terugziet dat je misschien ook inziet wat wij bedoelen hier en wat veel fans op X ook zagen.

4 maart 2024 om 06:23

We zitten op 3/4 van de competitie en Ajax heeft welgeteld 1 fatsoenlijke helft gevoetbald: eerste helft uit bij psv. Voor de rest ziet het er niet uit en is de verdediging to lek als een mandje. Minimaal 2 tegendoelpunten is de norm en de spelers die voorin nog een beetje iets kunnen forceren zijn geblesseerd (behalve Brobbey).

Hoezo verwacht je dan spektakel?
Hoezo verwacht je balsnelheid?

Ajax breekt de ongeslagen reeks van Utrecht en houdt de nul. Dus f*ck Grueter met z’n gezeur en gegaap: deze tactiek werkt blijkbaar voor de fase waarin Ajax nu zit. Wie is hij om daar iets van te vinden?

En zijn opmerking op X is voor mij reden om deze man op non actief te stellen. Dat is namelijk pure provocatie en dat van mijn belastingcenten.

4 maart 2024 om 07:56

Dat is misschien juist het hele punt. Als supporter zal je altijd wel blijven kijken en vind je het interessant wat er gebeurt. Voor de neutrale toeschouwer was het gewoon verschrikkelijk saai.

4 maart 2024 om 11:28

Maroc je reageerde eerder ook al niet op mijn vraag of je de hele samenvatting hebt gezien waar dit artikel over gaat. Vind het bijzonder dat jullie allemaal je mening klaar hebben voordat je uberhaupt de situatie hebt kunnen beoordelen.

Op NPO Start gewoon terug te zien (Studio Voetbal Eredivisie). Minuut 20 begint de samenvatting van Ajax. Niet de online samenvatting op de NOS website pakken want daar hebben ze de helft van zijn gezanik uitgeknipt.

Er wordt hier gestrooid met termen als kleinzielig, de suggestie dat Ajacieden niet tegen kritiek kunnen etc. maar er is nauwelijks iemand die de moeite neemt om zich echt genoeg te verdiepen om het even terug te kijken. Makkelijk praten dit.

3 maart 2024 om 21:31

Niet de fans, niet de neutrale toeschouwers, zeker niet de mensen thuis en ik weet 100% zeker ook niet de spelers op het veld hebben een geweldige wedstrijd gezien, alles uit de mond van de commentator was geen woord gelogen. Laten we ophouden met elke keer een onzin onderwerp omhoog halen. Die man zit daar voor ze centen commentaar te geven op een ongelofelijke saaie match. Beide kanten was het slecht maar Ajax potjandoedel, het hele team gaf niet thuis, niemand helemaal niemand, droeg het Ajax embleem aan ze hart. Jeetje allemaal geldvoetballers met nul komma nul liefde voor het spel.

3 maart 2024 om 21:34

Vraag me af welke pot jij hebt gezien. Het was niet geweldig en zeker niet het niveau van Ajax onder Ten Hag maar ze waren redelijk comfortabel aan de bal, hadden het middenveld onder controle. Verdediging had totale controle achterin op twee slaap momenten van Rensch na. Alleen de aanvallende intentie was wat matig, maar zelfs zonder buitenspelers kwam je toch nog tot een handjevol kansen in de eerste helft.

Is ook niet zo gek als je zoekende bent in een nieuw systeem dat het aanvalsspel daar nog even op aangepast moet worden. Maar dat moet ook nog gaan groeien. Twee van je drie gevaarlijkste aanvallers zijn notabene geblesseerd. Zet je Berghuis erin voor Hlynsson en dat komt ook wel weer. Ik vraag me af of je alle potten van Ajax hebt gezien dit seizoen als je er na vandaag zo'n negatieve analyse uit kan persen

3 maart 2024 om 22:02

Er werd misschien niet veel gecreëerd en dan is er voor de neutrale toeschouwer inderdaad niet veel aan, maar dit was op veel vlakken echt de beste wedstrijd van het seizoen. Het positiespel was verzorgd, achter het drukzetten leek zowaar een idee te zitten, ze voetbalden vaak goed onder de druk van Utrecht vandaan en gaven amper wat weg. We moeten zeker niet overdrijven, maar Grueter had denk ik een jerrycan azijn voor z’n ontbijt leeggelurkt, want hij deed alsof Ajax een niveau haalde dat lager was dan Roel van Velzen en dat was gewoon écht niet waar.

3 maart 2024 om 23:29

Ook voor de niet neutrale toeschouwer was dit enorm saai...

4 maart 2024 om 09:02

Wat is er toch een hoop verandert in Amsterdam, sinds herbelegt gaat moet zelfs de verslaggever het bezuren. Zulke reacties las ik nooit toen het goed ging en iedere speler bewierookt werd. Het is de nieuwe realiteit waar ze aan moeten wennen. Het spel ziet er niet uit, de spelers zijn niet van het niveau wat van Ajax verwacht mag worden. Het enige dat nu telt zijn de punten.

Haha. Grueter moet je wanneer het op Ajax aankomt niet zo serieus nemen. Is in alles een Feyenoorder, maar hij durft er op de een of andere manier niet voor uit te komen. Nouja, prima. Zijn optredens in de NOS Podcast zeggen genoeg.

3 maart 2024 om 23:20

Haha hoor hem nog: ‘Feyenoord geeft nooit op!!’ schreeuwen in de samenvatting van Feyenoord-PSV vorig seizoen

Tja. Als Ajacied kan ik beamen dat het niet echt een feestje is om naar Ajax te kijken dit seizoen (en eigenlijk vorig seizoen ook). Deze wedstrijd was dan serieus nog een positieve uitschieter tov wat je in eerdere potjes te zien kreeg. Wat is dan wijsheid; de lat hoog blijven leggen en elke wedstrijd roepen dat het niet goed is, of accepteren dat het niet goed is en de lat maar wat lager leggen?

3 maart 2024 om 21:35

Wijsheid is opnieuw beginnen en de lat de lat laten, want een topclub als Ajax moet omhoog kijken en als dat niet met deze staf spelers kan, dan moet het op de schop. Kroes moet toch beginnen deze maand, dus hopen dat hij wel weet wat er gedaan moet worden en de hele boel eruit smijten, het veld leeg halen en de spelers gebruiken die hij kan gebruiken “ook echt gebruiken”. Elke wedstrijd s er wel een wijziging zelfs van’ t schip doet maar wat want hij is geen topclub trainer en helemaal geen goede coach. Dus al met al schoon schip en die hoge lat gebruiken als meer punt.

3 maart 2024 om 21:42

Dat begrijp ik allemaal; maar dat kan pas vanaf de zomer. Feit is dat het nu niet goed is en dat het met deze spelers niet veel beter gaat worden. Ga je dan elke wedstrijd verbaasd roepen dat het sportieve crisis is en dat het niet goed is? Op een gegeven moment weet je dat toch ook wel? Tegelijk snap ik ook (en daar ben ik het met Grueter mee eens wel) dat je ook niet te positief kan gaan doen over een Ajax dat zo speelt; dus misschien iets meer een middenweg.

Ajax heeft nu eenmaal niet de selectie die we jaren gewent waren en nu hebben ze gewoon het accent wat meer op verdedigen gelegd , dat is met deze selectie het meest realistisch en dat een commentator zich daaraan stoort is voor zijn rekening , feit dat dit de eerst wedstrijd sinds oktober is dat Ajax de nul houd zegt genoeg lijkt mij , het was niet best maar wel gewoon 3 punten .

Zijn commentaar bij de samenvatting was gewoon tenenkrommend. Het niveau van de wedstrijd was zeker niet hoog maar Grueter klonk meer als een zure fan op de tribune met drie bier achter de kiezen dan een serieuze sportverslaggever. Hoe die bij de vrije trap van Utrecht ook in lachen uitbarstte. Zo slecht als hij het liet klinken was het nou ook weer niet. In elke zin wel iets van "nou ik heb te doen met het publiek" of "ik weet niet wie slechter is, Ajax of Utrecht.".

Beetje onnodig allemaal. Blij dat hij niet de commentator was bij ESPN .

3 maart 2024 om 22:33

@jtjevtt Maar die commentator van ESPN was ook een verschrikking, Zat vanaf minuut 1 alleen maar te zeiken op Ajax.

3 maart 2024 om 23:21

Nouja het spel van Ajax nodigt ook niet uit tot heel veel positief commentaar maar wat Grueter deed ging nog wel een paar niveautjes verder dan wat de commentator bij ESPN deed.

Nee, Haler kijkt zijn ogen uit bij Borussia

De NOS meent sowieso dat al hun verslaggevers hun mening door hun verslag moeten laten doorsijpelen, daar heb ik een broertje dood aan. Het is de taak van een verslaggever niet om diens onvrede over de wedstrijd te laten blijken, ze moeten enkel zeggen wat ze zien. Ze hoeven niet te analyseren.

Maar goed, als je als voetbalverslaggever wat kan zit je wel bij de commerciëlen. Daar zijn ze ook niet allemaal goed, maar het niveau is een stuk beter dan die lieden van de NOS.

Het ligt niet aleen aan Grueter, maar aan de hele NOS. Lees bijvoorbeeld het wedstrijdverslag op Teletekstpagina 824 (ja, ik gebruik nog gewoon Teletekst als een ouwe lul 😉). De negativiteit straalt er gewoon van af

Aangezien dit voor Ajax het tweede seizoen is dat het een stuk minder gaat is het realistisch om de lat een stuk lager te leggen. De gene die de lat nog zo hoog leggen als toen onder Ten Hag , die hebben volgens mij onder een steen gelegen.

Ajax heeft weer een stap gezet in de goede richting , de nul gehouden en er onstonden zowaar driehoekjes op het veld. Dat het geen spectakel stuk was ja dat kan een keer voor komen. Als commentatoor zit je er ook een beetje om de wedstrijd en jezelf een beetje te promoten.

Vind persoonlijk de meeste commentatoren werkelijk zo saai als een glas water. Zit geen smaak aan.

Grueter is altijd zon zuurpruim over Ajax, dat is dus niet echt een verrassing.

Ajax had, zeker in de eerste helft, een flink overwicht. En Utrecht kon daar niks tegenover stellen. Dan is het niet zo spannend, maar het was echt niet minder dan de gemiddelde Eredivisie wedstrijd.

Die Grueter doet elke wedstrijd verslag in zijn Feyenoord pyjama. Hij gaat altijd helemaal uit zijn dak als hij verslag doet van Feyenoord en vindt alles geweldig, vooral van Wieffer is hij een enorme fan en dit laat hij duidelijk merken. Waarschijnlijk baalde hij dat hij geen verslag mocht doen van zijn favoriete club, maar de wedstrijd van Ajax moest verslaan...

Grueter. Heeft gewoon gelijk. Ajax heeft de nul gehouden en 3 punten. Verder was er helemaal niks goed aan die wedstrijd. Totale offday van Utrecht. Ajax was net iets minder slecht. Dat zijn gewoon de feiten

4 maart 2024 om 07:27

De enige feiten die je noemt zijn de nul en de drie punten. De rest zijn meningen.

Just saying

Grueter moet niet zo zuur doen en gewoon zijn werk doen maar hij heeft wel gelijk. Doodsaai voetbal. 541 hoezee. 1 aanvaller. Het grote Ajax maakt zichzelf heel klein wederom. Ik zat er persoonlijk als ajacied net zo in als onze Jeroen. Maar ja we winnen wel.

3 maart 2024 om 23:39

Op dit moment heeft goed spel ook totaal geen prioriteit. Meest belangrijke is dat we zo veel mogelijk punten pakken en tenminste volgend seizoen Europees spelen. Ondertussen maar hopen dat de nieuwe beleidsmakers de pijnpunten hebben gevonden, een plan van aanpak hebben en een juist profiel voor een trainer en TD hebben opgesteld.

4 maart 2024 om 00:18

Oke, maar 541 is wel het andere uiterste dan 'goed spel heeft prioriteit'. Wat betreft de pijnpunten, wat denk jij? Ik denk: een td moet Ajax kennen en weten welk systeem we spelen (433 dus); een td en een coach moeten samen in overleg werken; een td moet een gebalanceerde selectie samenstellen waar ervaring en leiderschap samengaan met (jeugdige) kwaliteit; de rvc, td, ad, en de staf moeten een eenduidige visie hebben (de coach moet dan uberhaupt wel een visie hebben); er moet professionaliteit en mentaliteit in de selectie komen; in de jeugd moet aandacht komen voor topsportmentaliteit. Geen van deze dingen zie ik de afgelopen twee jaar nadat Overmars zijn piemel rondstuurde.

4 maart 2024 om 18:54

Het is maar een opstelling, echt niets meer bijzonders dan dat. Op langer termijn vind ik het zeker belangrijk, omdat het onderdeel is van je identiteit als club. Op korte termijn (zoals met de selectie die we nu hebben) vind ik het echt geen prioriteit.

Je RVC en AD bepalen je visie, je TD voert het uit in een strategie waar oa je staf, je coach etc van uitmaken. Ik ben het daar volledig mee eens.

Ik denk alleen dat je in je stuk over Overmars ongelijk hebt. Iets als topsportmentaliteit bij de jeugd is niet iets dat zomaar binnen 2 jaar verloren gaat. Dat probleem was er denk ik langer, ook onder Overmars. Ik denk dat het er nu pas in het nieuws uit komt, omdat de prestaties slecht zijn. Dan zie je vaak dat zulke problemen ook naar boven komen, terwijl als het sportief goed gaat ze wel eens met de mantel der liefde bedekt worden. Aka zolang het sportief voor de wind gaat, zulke dingen minder/geen aandacht krijgen. Daarmee stip ik ook gelijk het grootste probleem van Ajax aan: werk eens aan de duurzaamheid van de club.

Sinds een paar maanden heb ik eigenlijk ontdekt wat een perfecte wedstrijd voor mij is: geluid van de tv uit, muziek op de boxen aan en een biertje in de hand. Als ik bereid ben mijn ogen te pijnigen, hoeven tenminste mijn oren er niet onder te lijden.

4 maart 2024 om 00:30

This is the way. Al die commentatoren op ViaPlay enzo kunnen er niks van. Kennen geeneens de spelers. Ook NOS en ESPN zo slecht. Lekker muziekje en gewoon kijken

Net als Grueter, ben ik blij dat er mensen zijn die wel van deze wedstrijd hebben genoten. Zelf kan ik me daar geen voorstelling bij maken. Want ja het was gewoon tenenkrommend slecht. Mensen die vinden dat een verslaggever dat niet mag doen snappen het beroep "verslaggever" niet. Zet lekker het geluid uit of nog beter de hele tv want ja het was zo slecht dat ik het mijn tv niet eens meer aan kon doen om mij deze wedstrijd te laten zien.

Erg dom van jeroen , je weet toch dat ze daar alleen willen horen hoe goed en geweldig ze zijn en hoe ver ze boven de rest staan. Dat is op het moment helaas niet zo en dat frustreert. Je mag wel zeggen wat een k*'t spelers mislintat gehaald het maar het vervolgens niet zeggen als ze een k*'t wedstrijd spelen

Die Jeroen Grueter begrijpt zo weinig van voetbal. Die moet gewoon zwemestafettes van commentaar voorzien en ver weg blijven van voetbal. In alles wat hij zegt proef je gewoon dat hij nooit op een voetbalveld gestaan kan hebben. Zonder dat het leuk was om naar te kijken was dit letterlijk de eerste wedstrijd van het seizoen waarin de organisatie klopte bij Ajax. Dat kwam vooral door de betrouwbaarheid van het centrale blok van Hato, Kaplan en daarvoor Mannsverk en Henderson. Zo'n Gueter heeft natuurlijk ook gehoord dat Ajax er niet zoveel van kan en dat klopt dit seizoen natuurlijk ook. Ajax is dit seizoen hemeltergend slecht week in week uit. En het is niet dat Sosa, Rensch en Taylor in een week tijd ineens topvoetballers zijn maar gisteren was nou net een wedstrijd waar qua organisatie aanknopingspunten in zaten maar die man ziet dat niet.

4 maart 2024 om 11:19

Die opmerking over Sosa, Taylor en Rensch is iets met spijker en kop. Daar mag je Gooijer en Hlynsson ook aan toevoegen. Al zou ik die twee terugsturen naar Jong Ajax, wanneer er betere opties zijn. Want in beiden zie ik nog wel wat potentie. Die eerste 3 zijn al zo vaak door de mand gevallen, daar win je, ook in de toekomst, de oorlog niet mee…..

Tja, als je anti Ajax reporters loslaat op dit soort wedstrijden, vinden die er best wel genoegen in om de boel flink af te kraken. En als je, zoals gistermiddag, een tactisch steekspel krijgt voorgeschoteld waarin weinig spektakel is te beleven, is de kans schoon. Voortaan toch maar een professionele verslaggever bij de samenvattingen. En je kunt ook nog gaan inkorten. Het hoeft niet lang, als er weinig hoogtepunten zijn te beleven. Met daarbij neutraal verslag.

4 maart 2024 om 11:54

Tegenwoordig is alles wat negatief/kritisch is ook maar meteen 'anti'. En bij een tactisch steekspel denk ik toch echt aan hele andere wedstrijden. Dit was gewoon complete onkunde over en weer; dat heeft niks met een 'tactisch' steekspel te maken.

Enige pluspuntje voor onze Amsterdamse vrienden is wellicht dat het voor het eerst sinds 6 maanden geen compleet open huis was achterin.

4 maart 2024 om 14:43

Onzin. Het was geen complete onkunde over en weer. Deze keer zeker niet van Ajax. Eindelijk eens goed georganiseerd tegen een tegenstander die al 15 wedstrijden ongeslagen was. En weinig weggegeven. Zo slecht was het niet. Maar tegenwoordig is voor velen alles wat Ajax op het veld laat zien bagger. Dat klopt voor het overgrote deel. Maar niet gistermiddag. Dat was zeker niet slecht. Een beetje nuance is ook hier op zijn plaats. Was het een leuk kijkspel? Nee. Maar ook geen complete onkunde....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren