Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nijland kijkt in spiegel: 'Jezelf vraag stellen of je wel goed genoeg was'

Laatste update:
/

Stef Nijland raakte de voorbije jaren in de vergetelheid, maar de spits is vastberaden om zich komend seizoen weer te doen gelden op het hoogste niveau. PEC Zwolle, dat wordt getraind door oude bekende Ron Jans, bood de 24-jarige spits een herkansing. De jongeling zegt vooral op zoek te zijn naar stabiliteit.

Sinds Nijland in 2008 vertrok bij FC Groningen, is zijn carrière in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Bij PSV wist hij niet te overtuigen en ook verhuurperiodes bij Willem II, NEC en het Australische Brisbane Roar boden geen soelaas. De zoon van Groningen-directeur Hans Nijland wil in Zwolle zijn belofte alsnog inlossen.

“Ik heb de laatste vijf jaar bij PSV onder contract gestaan”, zegt hij in Voetbal International. In Eindhoven bleek dat hij tekort schoot voor de absolute top. “Dan kan ik het hebben over mijn blessures of mijn gebrek aan kansen, maar als het in zo'n lange tijd niet lukt bij een topclub, moet je jezelf ook de vraag stellen of je in die tijd wel goed genoeg was.”

Stef Nijland gaat alsnog zijn belofte inlossen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

was een best aardige jeugspeler destijds bij Groningen maar heb nooit begrepen dat PSV daar ff 4 miljoen voor aftikte, blijft wel een staaltje handelsgeest van die Pa Nijland en stel blinde kippen in de scouting van Psv

30 juni 2013 om 12:15

Wel realistisch in ieder geval, zoals hij denkt! Hij kijkt eerst naar zichzelf!

30 juni 2013 om 12:59

Toch, op z'n blessures na, een leuke carrière gehad. Hij is pas 24 en heeft ook in Australie gespeeld, dat lijkt me toch een mooi avontuur.

Met en bij Zwolle goed presteren en dan kan hij wellicht nog een stapje omhoog. Of nog een mooi avontuur in het buitenland.

30 juni 2013 om 13:36

Eerst 5 jaar lang niet naar een andere club willen gaan, omdat het salaris voor gaat (er was genoeg interesse). En dan als het contract is uitgediend jezelf afvragen of je 'in die tijd' wel goed genoeg was. Oftewel hij vraagt zich af: heb ik toen wel alles gegeven?

Ik gun hem helemaal niks. Slappe zak.

30 juni 2013 om 13:46

Euhm hoezo niet naar andere clubs willen gaan?:

verhuurperiodes bij Willem II, NEC en het Australische Brisbane Roar boden geen soelaas.

En ben jij nou serieus verbaast dat hij zijn goede contract niet zomaar weg wil gooien? Lijkt me niet zo heel gek hoor. Een man moet toch eten he

Gun hem alle succes bij Zwolle! Realistische jongen, hou ik wel van.

30 juni 2013 om 15:27

Wt kunnen mensen uit frustratie toch een onzin posten in een schrijven. Gio69. Even een voor een je stukje bijlanges:
1- Niet naar andere club willen gaan: Heeft bij Willem II, NEC en in Australië gezeten. Hijwerd niet verkocht, maar dat komt niet door Nijland maar door Psv.
2- Zou jij voor 1/5 van je hudiige salaris willen werken? Ook die fout ligt echt bij PSV die een timide gast die alleen in de provincie wat heeft bewezen een dik salaris biedt. Daarmee heeft PSV zelf een precedent geschapen en niet Nijland.
3- Niet goed genoeg zijn of niet alles willen geven, is een wereld van verschil. Zelfs op de normale werkvloer.

Alle punten van je, als ze al hout snijden, zijn op het cnto van PSV en niet op het conto van de toen 19-jarige Nijland. Maar wel stoer,. even op internet uithalen!

30 juni 2013 om 15:53

Jij moet leren lezen. Ik snap ook wel dat hij het doet, maar dan is het nog wel een slappe zak.

1. Door Psv? Jij wil niet weten hoe graag PSV van hem af wou. Nijland vond de club waar hij naar toe ging niet goed genoeg. Dat mag, maar ga dan niet achteraf zeggen dat je eigenlijk het niveau helemaal niet aan kon.

2. Nee, maar daar gaat het hier niet om. Het gaat erom dat hij zichzelf overschat en als vijf jaar erop zitten hij pas tot de conclusie komt dat hij misschien toch niet goed genoeg was 'in die tijd'.

3. Hij heeft het over 'in die tijd'. Oftewel hij leeft nog steeds in de illusie dat hij er nog kan komen. Dat is anders dan wat jij zegt.

Maar goed ik begrijp jou reactie wel. Jij hebt hem waarschijnlijk nooit bij PSV zien voetballen. Waar hij dacht een soort Bergkamp te zijn en alles mooi wilde doen en 'vergat' te werken. Sorry dat ik dan zo reageer als hij daarna doodleuk aangeeft dat hij misschien toch niet goed genoeg was.

30 juni 2013 om 17:52

Het heeft niks te maken gehad met pa Nijland, hij liet zich bewust op de vlakte bij de onderhandelingen om belangenverstrengeling tegen te gaan (zou die misschien vaker moeten doen, want dit was een van de beste deals die Groningen ooit gemaakt heeft). Daarnaast denk ik dat Hans Nijland liever wil dat zijn zoon slaagt, dan 4 miljoen voor FC Groningen.

Nooit begrepen waarom PSV in der tijd rond de 4 miljoen voor hem heeft betaald. En tijdens verhuur periodes heeft hij ook weinig laten zien.. Hoop voor hem dat hij komend seizoen veel speeltijd krijgt, en dat hij zich kan laten zien!

Gezonde instelling van hem. Heb hem wel eens geweldige dingen zien doen op de trainer, dus het talent is er wel. Nu nog presteren onder druk en misschien wordt het dan nog wat.

30 juni 2013 om 12:54

Dus daarom wil de trainer hem terug...

On:
In potentie is Nijland een versterking.
Hij is transfervrij maar niet in de positie om veel tekengeld te vragen, dus dit lijkt me een risicoloze deal voor Zwolle.

30 juni 2013 om 13:01

Hahaha! Ik begrijp z'n typefout maar dacht hetzelfde als jij.

Scheelt wel dat de trainer hem redelijk goed kent.

30 juni 2013 om 13:18

Noem dat maar "redelijk goed"

Misschien geen maatstaaf voor andere voetballers gezien zijn beperkte kwaliteiten, maar van zijn zelfkennis zou menig speler nog een hoop kunnen leren!

Hij zal toch wel een bruikbare speler zijn voor Zwolle denk ik, op de counter kan hij met zijn snelheid altijd gevaar stichten.

Hij is weer samen bij PEC met Ron Jans. Zie daar wel een mooie samenwerking ontstaan. Stef zie ik echt nog wel opbloeien en dan via een omweg ergens bij een subtopper in Duitsland terecht komen. Hij kan best goed voetballen. Heeft alleen beetje pech gehad.

30 juni 2013 om 15:54

Hier sluit ik mij helemaal bij aan! Nijland deed bij Groningen heel leuk mee en had wat mij betreft mogen blijven, maar 4 miljoen was op dat moment gewoon te veel geld.

Nijland was niet eens basisspeler bij Groningen en vertrok naar Psv.
Hij was gewoon niet goed genoeg.
Verkeerde keuze gemaakt en nu mmoet ik nog zien of hij niveau PEC Zwolle nog aan kan, want de laatste jaren is hij behoorlijk teruggezakt in Australie en bij NEC heeft hij het ook niet waargemaakt.
Laatste kans zou ik zeggen..

niet te veel gaan nadenken stef,gewoon lekker ballen bij pec en dan komt het wel weer goed met hem.

Stef is gewoon een beetje timide en dat heeft hem niet geholpen. Hij had beter bij Groningen kunnen blijven als die zich goed wilde ontwikkelen. Onder Ron Jans kan die wel weer vertrouwen krijgen en misschien toch nog iets van zijn belofte inlossen. Meer voor hemzelf dan voor anderen.
Ik denk dat hij best nog wel kan groeien met de juiste begeleiding, want begeleiding heeft deze jongen echt nodig en zeker wat meer vertrouwen. Hij kan nog wel eens gaan verassen aankomend seizoen, ik zou er iig niet van opkijken.

Inderdaad. We moeten nou ook niet doen alsof die jongen geen talent heeft. Sterker nog, iedereen weet dat hij in 2007/08 een sensatie was bij Groningen. Die 4 miljoen voor Nijland waren dan ook op dat moment niet onterecht. Het heeft niet te maken met zijn kwaliteiten dat hij niet uitgegroeid is tot een topper, maar met zijn karakter. Deze jongen kan geweldig voetballen, Zwolle gaat hier veel plezier aan beleven.

Voor de absolute top bij PSV lijkt hij me inderdaad te kort komen. Maar in zijn half jaar bij Willem II vond ik het toch een hele aardige speler die in dat half jaar toch een aantal doelpunten en assissts meepikte. Ik denk dat Zwolle nog wel plezier aan hem gaat beleven.

Nu hopen dat hij bij PEC wel belangerijk zal zijn. ik gun het hem van harte!

Ik vond hem ook bij NEC en Willem ll weinig toevoegen. Waarom zal hij dan wel slagen bij Pec? Deze jongen komt gewoon te kort voor de Eredivisie en zijn aankoop door PSV voor 4 miljoen is achteraf wel een dure grap geweest.

30 juni 2013 om 15:06

misschien omdat hij nu ouder ( en misschien wel wijzer ) is, en meer ervaring heeft? je weet het maar nooit! kijk naar Dante van bayern munchen, is ook al 30 en is vorig seizoen pas doorgebroken!

30 juni 2013 om 15:27

Heb stef nu een aantal keren op trainingen en wedstrijdje gezien, en wat een techniek heeft die jongen! Oogt ook al aardig fit, en erg gretig zal daar niet aan liggen hopelijk pikt hij gauw een goal mee en gaat t zwolse publiek heb ondersteunen dan kan hij zeer bruikzaam zijn.

30 juni 2013 om 21:27

misschien omdat PEC wel vaker spelers, die het net niet redden, weer op de goede weg helpt?
Boerigter, Joey van den Berg, ,wildschut, Mohktar, Moisander

PEC is natuurlijk een stapje terug maar speelt toch al jaren alleraardigst en aanvallend.. Een prima club om je carrière weer een goede wending te geven.

ik denk dat zijn vraag wel beantwoord is na 5 jaar

Dit blijf ik jammer vinden. Hij was zo'n veelbelovende, jonge speler. Bij PSV is hij eigenlijk flink achteruit gegaan, jammer natuurlijk. Maar wat ik mij maar blijf afvragen is: als het twee jaar niet lukt bij een topclub, waarom verkas je dan niet gelijk? Je moet het toch nooit zover laten komen dat je compleet in de vergetelheid raakt. Desnoods ga je spelen bij een club die ontzettend laag voetbalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren