Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuw FIFA-schandaal op komst: 'Marokko had meer stemmen dan Zuid-Afrika'

Laatste update:
/

Niet Zuid-Afrika, maar Marokko had het WK van 2010 moeten organiseren. Volgens Ismaïl Bhamjee, die het Marokkaanse bid overzag, werd zijn land tijdens het FIFA-congres waar de organisator werd gekozen onterecht afgeserveerd. Bhamjee doet die onthullingen in de Sunday Times. De official baseert dat overigens op zijn eigen rapportage.

Na de toewijzing van het toernooi aan Zuid-Afrika, maakte Bhamjee hoogstpersoonlijk een rondje langs alle stemgerechtigden. Hij sloeg aan het tellen en kwam tot de conclusie dat er iets niet in de haak was. Er moet volgens hem zijn gelogen, of iets misgegaan zijn bij het tellen van de stemmen. "Waar zijn die stemmen gebleven?", vroeg ik me af. "We zijn collega's hè. Het was vreemd. We kwamen erachter dat we hadden moeten winnen."

Bhamjee geldt zelf ook als controversieel. De official werd eerder verbannen door de FIFA, nadat aan het licht kwam dat hij eigenhandig wedstrijdkaarten voor het WK in Duitsland had verkocht. De prijs voor de tickets ging daarbij drie keer over de kop. Overigens beweert Bhamjee ook dat Qatar het eindtoernooi van 2022 heeft gekregen door diverse FIFA-leden uit Afrika om te kopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij deed zelf een rondje... Goh wat een verrassing dat de uitkomst anders was. Mensen hebben gewoon tegen hem gezegd dat ze op Marokko hebben gestemd om vriendjes te blijven.

7 juni 2015 om 11:25

Wat een onderbouwing van deze man.... Van Praag deed ook zijn rondjes en meende in Azie ook stemmen te krijgen omdat ze hem dat "toevertrouwde" maar uiteindelijk stemde die mensen gewoon op Blatter. Tussen wat iemand tegen je zegt en daadwerkelijk doet kan een wereld van verschil zitten.

7 juni 2015 om 11:52

Verschil is, deze Bhamjee destijds lid was van het uitvoerend comité dat mocht beslissen (stemmen) over de toewijzing van het WK. Daarna vroeg hij aan de andere leden wat hun stem geweest was en kwam hij toe de conclusie dat het niet klopte met de stemmingsuitslag.
Van Praag deed zijn rondje vooraf bij alle aangesloten FIFA-bonden over de verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter, maar kwam er bedrogen uit na de stemming.
Natuurlijk heb je gelijk dat het allebei liegen en bedriegen is, maar de strekking en het belang is totaal verschillend.

7 juni 2015 om 13:22

Tja, ik las ook dat Marokko het wk had willen kopen.

Als dit waar zo zijn kan Marokko een aardige rechtzaak starten lijkt me, eerst maar eens horen wat anderen er over zeggen.

7 juni 2015 om 10:41

Die schijnen de stemmen gekocht te hebben..

7 juni 2015 om 11:09

In 1998

7 juni 2015 om 11:11

Wie niet?
Elke land doet dat.
Iedereen wist toch dat de FIFA corrupt was.

7 juni 2015 om 12:49

Precies! Nu Blatter weg is beginnen alle schandalen ineens naar buiten te komen. Dat hadden ze toen gelijk moeten. Nu lijkt het erop dat ze allemaal hun straatje schoon proberen te vegen voordat de FBI ze op het spoor komt.

7 juni 2015 om 14:37

@allen
Dit staat los van Blatter. Als er zoveel belangen op het spel staan, dan is het nooit een faire afweging op basis van de beste bid. Daar heeft geen enkele bond wat aan. Ze willen op hun manier achter komen wat hun stem waard is.

Duitsland verkocht in wapens aan Saoedie Arabie om de stem van de Saoediers voor het organiseren van het wk te winnen. Net voor de stemronde. ZA verloor met 1 stem te weinig. Dit is al decennia lang zo.

Dit is niet alleen bij de Fifa, maar ook bij de VN en overal waar machtsspelletjes en geld een belangrijke rol spelen. Als we Blatter blijven aanwijzen dan willen we de wereld gewoon niet begrijpen zoals die is.

De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet, dus.

7 juni 2015 om 10:28

Dat hij zelf controversieel is veranderd niets aan dat de stemming ( blijkbaar ) vals is verlopen

7 juni 2015 om 12:33

Bjelica ook dat is nog niet zeker want hij is de enige die dat claimt. Hij is ontslagen omdat hij kaarten door heeft verkocht dus ik kan begrijpen dat hij nogal wat rancune heeft.

Zoals m1ch43ll het hieronder verteld is het denk ik precies zo gegaan. Hij heeft aan iedereen gevraagd waar ze op hebben gestemd en een aantal hebben waarschijnlijk tegen hem gelogen zoals hij zelf ook aangaf dat het tot de mogelijkheden behoorde.

Wij van WC-Eend....
Tot nu toe vooral corruptie rondom stemmen voor toewijzing van eindrondes. Blijft het hierbij of komt er meer? Manipulatie van de loting. Beïnvloeden van wedstrijdverloop en uitslagen. Kan wel wat vreemde uitslagen herinneren bijvoorbeeld Zuid Korea - Italië

7 juni 2015 om 12:10

Omtrent dat laatste: begin eens aan het repertoire van VI en dan in het bijzonder van Knipping en Van Duren. Zij hebben jaren onderzoek gedaan naar matchfixing en alle zaken daaromtrent. Echter, na het lezen van deze boeken zie je ineens overal matchfixing. Zuid Korea - Italië, en overigens nog vele andere wedstrijden op het WK 2002, werd geleid door een corrupte scheidsrechter!

On: natuurlijk niet een beresterk verhaal. Al zou het me ook niet eens meer verbazen ook!

En waarom is dit nieuws?

Deze man heeft geen bewijzen behalve zijn eigen "rondje".
De stemmingen zijn anoniem. Ik kan dus makkelijk op Zuid-Afrika stemmen en vervolgens tegen de vertegenwoordiger van Marokko zeggen dat ik hem steun.

Tegen de vertegenwoordiger van Zuid-Afrika zeg je hetzelfde (wat dan wel waar is) en je hebt 2 vrienden gemaakt. (zolang het niet uit komt )

ik had ook liever wk in marokko gezien...maarja wat deze man nu allemaal roept is ook niet echt bewijs.

7 juni 2015 om 11:06

er zijn 'tapes' als bewijs naar voren gekomen.

7 juni 2015 om 11:43

Je hebt niks aan die tapes. Deze man heeft zijn eigen rapportage zonder enige vorm van bewijs gemaakt. Lees deze zin hieronder van een andere Britse nieuwspagina.

"in de tape, die is opgenomen door twee undercover-journalisten van de Britse krant, zegt Bhamjee dat hij wist dat Marokko met 2 stemmen had gewonnen."

7 juni 2015 om 12:29

Brazzer er is niks op de tapes te zien behalve een interview van de beste man waarop hij dus claimt dat Marokko had moeten winnen.

Deze man zweet voor niks, de hele wereld afreizen en je hebt nog steeds geen (fatsoenlijk) of helemaal geen bewijs. Dat is hetzelfde als ik zeg ik stem op partij A, maar eigenlijk had ik op Partij B gestemd.

Misschien regelen dat Marokko 2022 gaat organiseren. Veel beter dan een Qatar.

De tapes zijn in handen van FBI volgens de bron.

Als dat zo is dan moet Marokko het Wk van Qatar krijgen als compensatie.
Marokko is ook veel aantrekkelijker dan Qatar of Zuid Afrika.
Marokko kent 2 gedeeltes de moderne Europese Marokko steden als Casablanca en Rabat.
En de traditionele Marokko steden als Marrakesch Tetouane en Tanger.
Nachtclubs in Marokko behoren tot de beste nachtclubs ter wereld.
En de hotels zijn in handen van de joden en west Europeanen dus die zijn luxe.
Niet voor niks wonen Amerikaanse sterren zoals Brad Pitt en Puff daddy en Beckham in Marokko.
Hala Maroc.

7 juni 2015 om 11:11

Wat heeft een nachtclub te maken met het organiseren vam een wk?

7 juni 2015 om 11:14

lol hou je mond aub, wat hebben nachtclubs nou te maken met een WK organiseren .

Marokko en Zuid Afrika hebben beiden stemmen gekocht. Maar het schijnt dat Marokko meer stemmen had dan Zuid Afrika, maar achter de schermen is Zuid-Afrika naar voren gekomen als winnaar.

7 juni 2015 om 11:22

Nachtclubs en cafes zijn belangrijk om een Wk te houden.
Je krijgt namelijk fans van over de hele wereld.
Die willen drank en ergens kunnen zitten voor de wedstrijd begint.

Raar dat je daar nu pas meekomt als het al waar is
Lijkt mij dat ie dit allang wist

7 juni 2015 om 11:16

is niet raar, want ze waren allemaal corrupt. Maar dat wist niemand natuurlijk. Nu pas gaat de beerput open en komt alles naar voren.

Rusland en Qatar hebben beiden stemmen gekocht. ik zeg opnieuw stemmen wie er gaat organiseren.

7 juni 2015 om 11:18

Inderdaad. Is allemaal gal spugen en mosterd na de maaltijd.

Zo iemand geloof je toch niet? Geval pot verwijt de ketel dat die zwart ziet

Waarom zijn die stemmen eigenlijk anoniem? Zo werk je corruptie toch eigenlijk ook in de hand?

7 juni 2015 om 11:25

Haha bedenk me nu meteen dat ik mijn eigen vraag beantwoord in de zin er na.

7 juni 2015 om 11:44

Alles goed verder?

7 juni 2015 om 12:00

Inderdaad gewoon openbaar maken.

7 juni 2015 om 20:17

stemmen worden geanonimiseerd om politiek tegen te gaan. De Europese Commissie doet dat ook, zodat er vanuit eigen land geen onnodige druk op stemmers/officials gelegd wordt. Stel dat een official van Saudi Arabië de bid van Zuid-Afrika beter vind, maar vanwege (arabische) banden wil iedereen dat hij voor Marokko stemt. Dit ga je tot op zekere hoogte tegen door de officials te beschermen met geanonimiseerde stemmen.

Populisme is de grootste vijand van de Democratie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren