Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar heeft volgend fraai record in zicht, maar moet rekening houden met Messi

Laatste update:

Neymar staat op het punt om geschiedenis te schrijven. De 31-jarige aanvaller kan tijdens de volgende interlandperiode in oktober bij Brazilië een fraai record van Landon Donovan overnemen. De inmiddels gestopte Amerikaan leverde bij de nationale ploeg maar liefst 58 assists.

De 41-jarige oud-prof kan uit de boeken worden geschoten door Neymar, die in de slotminuten van het WK-kwalificatieduel met Peru (0-1 winst) goed was voor een assist op Marquinhos. Het was de 57ste keer dat Neymar aangever was in het shirt van a Seleção. Brazilië speelt in oktober WK-kwalificatiewedstrijden tegen Venezuela en Uruguay. De kans dat Neymar op korte termijn de international met de meeste assists ooit wordt, is hierdoor vrij reëel.

Ook Lionel Messi maakt nog altijd kans om Donovan én Neymar voorbij te steken. De 36-jarige aanvoerder van Argentinië was in het shirt van de regerend wereldkampioen tot nog toe goed voor 53 assists. Kevin De Bruyne volgt op gepaste afstand. De middenvelder was 45 keer aangever namens de Rode Duivels.

Waar Neymar nog even geduld moet hebben om het record van Donovan over te nemen, kroonde hij zich vorige week vrijdag al wel tot topscorer aller tijden van Brazilië. Het land won het WK-kwalificatieduel van Bolivia met liefst 5-1. Neymar deelde tot deze wedstrijd het record met zijn legendarische landgenoot Pelé. Neymar scoorde echter twee keer en staat nu op 79 interlanddoelpunten, twee meer dan de eind vorig jaar op 82-jarige leeftijd overleden Pelé.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe irritant je hem ook mag vinden, blijft een van de beste Braziliaanse voetballers ooit dit.
Als hij net als de grote Brazilianen in een geweldig nationaal elftal had gespeeld had hij ook die WK gepakt maar helaas.. LEGEND!

13 september 2023 om 23:10

Vind dit dus niet. De beste voetballers hebben ook veel andere kwaliteiten en goede, uitdagende keuzes maken hoort daar ook bij imo.
Technisch is ie goed. Maar waren er ook betere.
Qua total package misschien net top 10 imo.

13 september 2023 om 23:44

"net top 10" is het andere uiterste van overdrijven. Neymar is kwalitatief zonder twijfel top 10 voor Brazilië. Misschien niet de allerbelangrijkste, en ja hij heeft gedurende zijn halve carriere gefeest en geharkt bij PSG.

14 september 2023 om 00:17

Het is moeilijk afwegen. Veel Braziliaanse toppers hebben maar halve carrières gehad door hun keuzes. Als international staat Neymar er echter gewoon altijd.

14 september 2023 om 01:19

Als je net top 10 staat is dat toch 1 vd grootste? En ik sla er een paar over maar: Pele, Zico, Ronaldinho, Ronaldo, Romario, Garrincha, Tostao, Falcao , Socrates, Carlos, als je tussen dat soort namen staat, en daar hoort hij ook, dan doe je het niet verkeerd.

14 september 2023 om 10:08

Neymar top10? Zonder een WK, Copa America (of goudenbal) stel je weinig voor voor een brazilian. Leuk al die records maar zonder Brazilië naar de top te brengen stel je daar weinig voor. Zo werd Rivaldo zwaar bekritiseerd, voor het wk2002. En die had toen al een goudenbal gewonnen.
Zonder de social media werd Neymar minder geliefd in Brazilië.

14 september 2023 om 10:21

Jij wil beweren dat spelers als Socrates en Falcao en Zico weinig voorstellen voor een Braziliaan? Ik denk dat je je een beetje vergist 1988

Wat is die Neymar toch een geweldenaar als die fit is, maar dat is hij helaas bijna nooit. wel mooi om te zien dat schittert voor brazille

14 september 2023 om 08:01

Los van fitness is hij vooral een soort Gareth Bale. Nul feeling met zijn club, maar geniaal voor zijn land omdat hij daar wel een passie voor heeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren