Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle-verdediger wordt aangevallen door bende en belandt in straatgevecht

Laatste update:

Jamaal Lascelles is in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 augustus verzeild geraakt in een straatgevecht. De verdediger van Newcastle United dook na de met 1-0 verloren uitwedstrijd bij Manchester City de stad in met zijn broer en een vriend, toen zij werden aangevallen door een bende van zo'n zes tot acht mannen. Lascelles, die handelde uit zelfverdediging, kreeg enkele rake klappen, maar kwam er niet zo slecht vanaf als zijn gezelschap.

Videobeelden laten zien dat de Lascelles tijdens een avond stappen rond 04:00 uur op straat wordt aangevallen met zijn broer. Beweerd wordt dat de groep dreigde de voetballer en zijn broer 'neer te schieten'. Het voorval gebeurde op Westgate Road in Newcastle. Lascelles was net teruggekeerd van de uitwedstrijd bij City, toen hij besloot om met zijn vriend en broer de stad in te gaan. Manager Eddie Howe had zijn ploeg twee dagen vrij gegeven.

De Daily Mail schrijft dat de drie nachtclub Chinawhite hadden verlaten, toen de negentienjarige broer van de verdediger bij de keel werd gegrepen door een onbekende man. Volgens omstanders kwam Lascelles vervolgens tussenbeide om de boel te sussen, waarna het uitliep op een handgemeen. Ook zou een fles Vodka het hoofd van de Engelse profvoetballer op een haar na hebben gemist.

Ooggetuigen melden dat Lascelles de mannen van zich af wist te houden. Zijn broer liep een hoofdwond op nadat hij in zijn gezicht was geslagen. Hun vriend werd tegen het hoofd getrapt en lag zeker een kwartier bewusteloos op straat. Bronnen zeggen dat de in Nottingham geboren voetballer tijdens het incident uit zelfverdediging handelde en zijn tienerbroer probeerde te beschermen. De bende rende weg toen de hulpdiensten arriveerden.

Newcastle United is op de hoogte van het voorval en heeft de beelden gezien. De club laat weten dat de zaak intern wordt afgehandeld. De politie heeft nog niet gereageerd op het incident. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht. Lascelles, die sinds 2014 onder contract staat bij Newcastle, bleef de voorbije weken negentig minuten op de bank. Hij kwam tot dusver 225 keer uit voor the Magpies en is sinds 2016 een van de aanvoerders van de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Gestoord.. hopelijk komt dit juist wel naar buiten en wordt zelfverdediging eens wat meer aangemoedigd.

30 augustus 2023 om 16:01

Eens. Persoonlijk vind ik ook zeker als man dat je een gevechtssport moet volgen of toch tenminste af en toe naar de gym gaan. Je moet je eigen maar vooral je geliefden kunnen beschermen als het ooit nodig is. Zeker als man hoe hard je het ook probeert te vermijden, je bent altijd een groot doelwit voor zo een bendes die uit zijn op vechten. Zeker in het nachtleven, jammer genoeg.

Ondanks dat ik niet weet wat er precies aan voorafgegaan is lijkt het er toch steeds meer op dat je je als bekend persoon niet meer tussen het normale volk kan begeven zonder bang te hoeven zijn voor je veiligheid.

Zeker rond 4 uur snachts als er op een feestje lekker gedronken is moet je als bekend persoon en zeker als topsporter je niet in zulke kringen willen begeven

30 augustus 2023 om 10:25

Wellicht heb je een punt hoor, maar het is toch absurd dat het zo zou moeten zijn?

30 augustus 2023 om 10:41

Ik mag dit niet zeggen, maar misschien moeten we alcohol eens in de ban doen. Los je een hoop gezeik mee op.

30 augustus 2023 om 10:47

En dan nog meer criminele activiteiten krijgen, omdat veel mensen alsnog alcohol blijven drinken? liever "gecontroleerd" in kroegen et cetera. Weet je ook direct wat en hoeveel je binnen krijgt.

30 augustus 2023 om 11:52

Goed plan die drooglegging!
Ik begin meteen misbruik van de situaties om mijn eigen big business van te maken!

"The Boom boom room"....quote van Eddie Murphy in de film Life.

30 augustus 2023 om 13:02

Dit is werkelijk een van de allerdomste opmerkingen die ik ooit op Voetbalzone ben tegengekomen. Nooit gelezen over wat er gebeurde tijdens de drooglegging in de VS? Dit is werkelijk het allerlaatste wat je zou moeten willen.

30 augustus 2023 om 13:04

Inderdaad Canniggia, ik begrijp echt niet dat mensen zulke zaken nog steeds voorstellen. Lees is een boek, kijk eens naar de geschiedenis denk ik dan. Sterker nog; Je ziet in een filmpje uitvergrote emoties door alcohol en je besluit vervolgens om een door emotie doordrenkte reactie te plaatsen door te roepen dat alcohol in de ban moet. Ik begrijp daar echt helemaal niets van

30 augustus 2023 om 15:13

@robjones en Grasnaaier: Het ironische is dat wanneer je 'alcohol' vervangt door 'drugs' iedereen het opeens een heel erg briljant idee en de enige juiste oplossing vindt. Ook al floreert de drugscriminaliteit daardoor als nooit te voren.

Maar dat is een andere discussie. Van mij hoeft alcohol niet in de ban. Maar misschien moeten we wel eens iets doen met dit soort figuren dat de straten onveilig maakt. Pak die gasten op en geef ze een paar jaartje aan de special forces of zo

30 augustus 2023 om 10:43

We weten inderdaad niet wat er precies aan de hand was, maar dit klinkt toch wat anders dan normaal. Deze gozers waren op geweld uit, niet op buit. En daarnaast werd "de broer van" aangevallen, niet de speler zelf.

30 augustus 2023 om 12:04

Fy9vvk. Je tussen het normale volk begeven zal geen problemen opleveren lijkt me.

Je begeven in de buurt van debielen zou je beter kunnen laten, of je nou bekend of onbekend bent.

30 augustus 2023 om 17:09

@ft9vvk

Bekend of onbekend, het lijkt overal wel raak. Er is gewoon veel mis in het brein bij bepaalde personen.

Treurig. Doet denken aan mensen die iemand anders niets gunnen. Je bent namelijk behoorlijk sneu als je met 8 man een groep van 3 aanvalt.

En nu wachten tot we meer te weten komen over waarom ze buiten aangevallen zijn. Wat is er binnen gebeurd? Heeft Benjamin Lascelles zich met wat bakkies op arrogant gedragen omdat hij het 'broertje van' is? Of zijn het echt een stel jaloerse knapen geweest?

30 augustus 2023 om 10:30

Wat denk jij? Je bericht laat niet duidelijk genoeg zien wat jij denkt dat de oorzaak is.

30 augustus 2023 om 10:38

Ik heb geen idee, daarom staat het er ook niet in.

30 augustus 2023 om 10:39

Lees zijn eerste zin nog een keer

30 augustus 2023 om 11:31

Het kan aan mij liggen, maar het kwam op mij over (door de gekozen woorden) dat je het realistischer acht dat het broertje arrogant is geweest. Maar nogmaals, kan uiteraard gewoon aan mij liggen. Het zou heel goed kunnen dat Benjamin een grote bek heeft gehad. Mocht duidelijk worden dat dat het geval is geweest, zal ik er zeker op terug komen.

30 augustus 2023 om 11:55

Was niet mijn intentie, gewoon speculeren.

30 augustus 2023 om 15:58

Dan heb ik niks gezegd haha. We zullen het horen, kom je hier dan wel weer tegen!

30 augustus 2023 om 17:13

@samcro

"was niet mijn intentie, gewoon speculeren."

Precies wat er mis is met deze samenleving, imho

30 augustus 2023 om 10:37

Moet dat dan per se een van deze opties geweest zijn? Ik heb tal van feesten gezien waar geweld ontstaat uit niets meer dan een dronken persoon wat zichzelf niet meer in de hand heeft en zonder reden agressief wordt. Het kan gewoon dat ze effectief slachtoffer zijn geworden zonder dat er iets anders in het spel was. Dat de britse media gaat speculeren hierover valt niet te voorkomen, of je het daarom moet gaan geloven zoals de rest van de grijze menigte is een ander.

30 augustus 2023 om 10:38

Daarom stel ik toch juist die vragen?

Denk niet dat dit zozeer te maken heeft dat hij een bekende voetballer is. Niet om het goed te praten, maar dit soort incidenten heb je doorgaans bij elke gemiddelde stapavond waar sommige weer een te hoog testeron gehalte hebben die ze nergens kwijt kunnen en het dan zo moeten afreageren.

Vooral die poging om het hoofd te schoppen, net nadat de persoon valt is even schrikken. Als die schop raak is, kunnen de gevolgen dodelijk zijn.

Indien hij de persoon zou raken, zou dat gezien kunnen worden als poging tot moord? Of hangt dat volledig af van de gevolgen?

Stappen, zeker als bekend persoon, is ook geen lol meer aan te beleven. Mensen zijn meer bezig met stoer overkomen dan daadwerkelijk een feestje bouwen.

30 augustus 2023 om 10:49

Kopschoppen is een van de meest vieze en laffe streken wat er is. Poging tot moord is lastig, omdat het bewezen moet worden dat het met voorbedachte rade is, maar minimaal poging tot doodslag is het wel in mijn ogen.

30 augustus 2023 om 13:59

Ik weet wel zeker dat het geen poging tot moord is. Dan hadden ze tijdens de voorbereiding namelijk wel een iets effectiever als moordwapen uitgekozen dan hun voet, en zouden ze ervoor zorgen dat ze nuchter genoeg waren om te raken.

30 augustus 2023 om 14:11

Als er van tevoren gesproken is door de jongens dat ze hem gaan kopschoppen dan kan het wel zeker als poging tot moord beschouwd worden in mijn optiek. Of dit voor de wet ook zo is heb ik geen idee van. Maar precies wat Drl80 hieronder aangeeft, dit mag strafrechtelijk best aangepast worden naar poging tot moord.

30 augustus 2023 om 10:52

Die vriend is tegen z’n hoofd geschopt en was een kwartier bewusteloos. Kopschopper is het laagste wat er bestaat in een gevecht. Ongeacht de uitkomst van zo’n schip dient die altijd als poging tot moord beschouwd te worden.Met als enige uitzondering als het uit zelfverdediging is, als je iemand die jou of een ander helemaal lam geslagen heeft eindelijk naar de grond gewerkt hebt, om te zorgen dat zo iemand geen gevaar meer is. In elk ander geval is het wat mij betreft altijd poging tot moord. Lafbekken die het zijn. In reactie op Ceejah; Intentie doet er wat mij betreft niet toe. Iedereen en z’n moeder kan bedenken wat de gevolgen kunnen zijn. Bovendien ligt je “tegenstander” al op de grond. Ik snap wat je zegt, strafrechtelijk is dit lastig maar dan passen ze het maar aan.

30 augustus 2023 om 11:05

Als uitzondering als het uit zelfverdediging is? Zelfs dan niet in mijn ogen, maar kan het in jou context nog enigszins begrijpen. Ik ben het wel ermee eens dat kopschoppen beschouwd mag worden als poging tot moord, maar het is gewoon lastig te bewijzen. Kan er geen referendum komen om dit aan te laten passen? Ik stem in.

Vooral lekker blijven filmen op afstand ipv helpen

30 augustus 2023 om 10:57

Ingrijpen heeft alleen zin als je met heel veel mensen tegelijk ingrijpt. En dan nog. Voor hetzelfde geld trekt dan zo’n sneuneus een wapen. En informatievergaring en bewijs filmen is ook belangrijk. Ik snap wat je zegt hoor. Maar mensen helpen kan op allerlei manieren. En helaas kiezen de meeste mensen om te filmen. Als er 1 video is dan vind ik het wat anders dan dat er 30 video’s zijn. Dan zouden in principe 29 mensen die groep van 8 kunnen neutraliseren.

30 augustus 2023 om 13:48

Als het een 1 op 1 gevecht is zou ik nog mogelijk ingrijpen, maar 8 tegen 3 ga ik echt NOOIT tussenstaan en wachten op de politie

Werkelijk sneu om te beseffen dat er volwassen mannen zijn die zich zo als pubertjes weten te gedragen. Des te meer redenen om lekker introvert te zijn en meer te genieten van mijn eigen vier muren thuis dan de drukte op te zoeken tussen allemaal kansloze figuren die leuk met tig man een groepje van drie aanvallen.

Als kind had ik de ijdele hoop dat met de komst van het internet en vrije toegang tot informatie de mensheid een ander pad in zou slaan, wat was ik naief destijds zeg.

Bij een bende stel ik het mij wel iets anders voor.
Dit lijkt mij meer ‘normaal’ uitgaansgeweld.

Beide treurig natuurlijk.

kijk ik praat het niet goed hoor, maar iets met, laat je door de achteruitgang in een taxi zetten ofzo!? Dat broertje zal wel iets tegen de verkeerde gezegd hebben, of ze zullen wel op zijn/hun rolexen uit geweest zijn.. dom dom dom

Die filmert zal wel wat telefoontjes gehad hebben, filmpje zo met telefoonnummer en al op internet zetten. Het is helaas de wereld waar we in leven tegenwoordig. Harder optreden tegen dit soort gasten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren