Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Newcastle United vergeet De Boer en richt zich op Arsenal-icoon’

Laatste update:

Newcastle United lijkt een nieuwe naam te hebben gespot voor de baan van hoofdtrainer, vanaf het nieuwe seizoen. The Magpies namen begin januari afscheid van Alan Pardew en stelden vervolgens John Carver aan als interim-trainer voor de rest van het seizoen. Het lijkt niet de bedoeling door te gaan met Carver en ter opvolging zijn al de nodige namen genoemd. Sky Sports weet dat de club inmiddels aan Patrick Vieira denkt.

/

Sinds de positie van Carver meer en meer onder druk is komen te staan, werden verschillende namen al gelinkt aan Newcastle United: Frank de Boer, Steve McClaren, Jimmy Floyd Hasselbaink en ook Ronald Koeman werden genoemd of zelfs officieel benaderd. De naam van Vieira is nieuw in het rijtje kandidaten en de komende tijd moet duidelijk worden, of de Fransman te porren is voor de uitdaging die er ligt op St James’ Park.

De 38-jarige Vieira groeide tussen 1996 en 2005 uit tot een legende bij Arsenal. Hij was jarenlang aanvoerder en gold als boegbeeld van the Invincibles, het team dat zonder een nederlaag kampioen van Engeland werd in het seizoen 2003/04. Vieira spendeerde de laatste anderhalf jaar van zijn loopbaan bij Manchester City en trad daarna in dienst bij die club als Football Development Executive. In mei 2013 veranderde hij van functie en werd hij Elite Development manager bij the Citizens. Newcastle United zou hem nu dus een kans willen geven als hoofdtrainer.

Denk je dat Patrick Vieira trainer wil worden van Newcastle United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Boer zou niet eens willen. Het is daar een puinhoop.

31 mei 2015 om 00:16

Bij Ajax ook helaas.

31 mei 2015 om 00:34

Dat valt toch wel mee.. Vergeleken met Newcastle vergaat Ajax nog prima.

Patrick V. verdient een kans als hoofd coach. Ik hoor alleen goede dingen over hem bij de jeugdopleiding van Man City.

En eindelijk eens een zwarte coach die een eerlijke kans krijgt

30 mei 2015 om 23:50

Je bedoelt een *donker gekleurde* coach neem ik aan.

30 mei 2015 om 23:54

Ja misschien op de werkplaats

30 mei 2015 om 23:55

' En eindelijk eens een zwarte coach die een eerlijke kans krijgt ' wat bedoel je? noem eens een voorbeeld van een donkere coach die de kans niet heeft gekregen? Als een er een donkere coach is met veel kwaliteiten, heeft die naar mij inziens net zoveel kans als een blanke coach.

31 mei 2015 om 00:01

Ja waarom is die coach van Qpr pas coach gemaakt na de Januari transfer window? Mocht ie eem vreemdelegioen, samengesteld door Redknapp, coachen die gegarandeerd gingen degraden.

Een aantal jaar geleden werd een zwarte coach voor de groep gezet nadat Wolves Mick Mcarthy hadden ontslagen. Hij had alleen 7 wrdstrijden de kans om de nummer laatst van degradatie te ontlopen. Dat lukte natuurlijk niet en ook hij was ontslagen.

Dat bedoel ik met geen eerlijke kans kerel

31 mei 2015 om 00:14

Chris Ramsey kon de klus van QPR ook afzeggen. Hij zag van te voren dat het een slechte selectie was met spelers die veel te veel verdienen en die allemaal voor zichzelf spelen. Hij heeft het geprobeerd en heeft nu zelfs een contract voor 2 jaar getekend. Die andere situatie ken ik niet, maar zijn allemaal situaties die je niet kan vergelijken met donker zijn. Het hadden net zo goed blanke kunnen zijn dus dat heeft daar niks mee te maken.

Paul Ince, Chris Hughton, Chris Powel. zijn donkere trainers en allemaal een kans gekregen.

31 mei 2015 om 00:26

Paul Ince mocht het seizoen niet eens afmaken. Overigens ook de eerste zwarte britse coach en dat was in 2009 (??!)

Hughton was goed bezig en werd mysterieus ontslagen..
Powell heb ik nooit gezien in de PL als coach. Alleen als een PL hustler tijdens zijn Charlton dagen

@ anzhi / chelsea 4 ever niemand zit te wachten op jou achterlopende oost europa mentaliteit

31 mei 2015 om 00:36

Simpel gezegd: in de laatste jaren is ongeveer 5 procent van de mensen die een diploma halen op een trainingscursus in Engeland gekleurd. Dan is het toch niet gek dat er veel meer niet-gekleurde managers zijn?

31 mei 2015 om 00:58

john barnes,paul ince kregen maar 1x een kans...

31 mei 2015 om 01:00

Want ze zijn nu klaar? Er zijn ook genoeg witte mensen die maar een kans krijgen en dan lang moeten wachten, alleen vallen die niet op omdat er veel meer witte coaches zijn.

31 mei 2015 om 10:38

Jawel want hoe komt het dat ze geen trainingscursus halen? Vaak wordt de cursus gedaan door beginnende coaches die bij de lagere elftallen zitten, wat als je die kans niet krijgt? Ik haat het zoeken baar racisme maar in deze is het wel waar. Heb in een ander topic een paar maanden terug alles uitgezocht dus ff uit mijn hoofd: geloof dat er 3 donkere coaches op alle hoogste niveaus van engeland trainen, de grootste visvijver voor trainers is de voetballerij waar 30% (weet niet zeker of dit klopt maar het was een groot percentage, google en gij vind) donker is. Dan zijn er natuurlijk culturele verschillen maar die verklaren het verschil niet.. sorry hoor maar hier is wel iets aan de hand..

31 mei 2015 om 11:53

tubby, er is maar een heel klein deel van de mensen die aan zo'n cursus begint gekleurd. Dan is het haast niet mogelijk dat er een groot deel van de mensen die slaagt donker is. De slagingspercentages van gekleurde en niet gekleurde mensen ontlopen elkaar nauwelijks, dus dat is het ook niet.

31 mei 2015 om 00:16

Ga a.u.b niet beginnen met ''donkere coaches die geen kans krijgen'' onzin. Niemand zit daarop te wachten.

31 mei 2015 om 01:30

Als het jou niks kan schelen dan reageer je er gewoon niet op toch.

Heel veel geld maar totaal geen voetbal visie daar hebben veel Engelse clubs mee te kampen en gelukkig maar want anders zullen alles winnen wat er te winnen viel.

30 mei 2015 om 23:53

Lekker lachen toch. Ze kopen alles wat los en vast zit voor de(overrated)hoofdprijs en betalen de meest idiote salarissen. Laten we hopen dat over een pak hem beet de BPL niet meer zal beschikken over de absurde bedragen waar zij ten hede over beschikken. Dan zakt alles in elkaar.

31 mei 2015 om 09:03

Wordt komend seizoen alleen nog maar erger.

Denk dat een ervaren trainer voor Newcastle beter is. Viera geweldige carrière gehad maar geen ervaring als hoofdcoach. Het is een grote puinzooi bij Newcastle en ik denk dat het niet makkelijk is om als beginnend trainer bij zo;n club te beginnen. Kan je beter als Hasselbaink bij kleinere club beginnen en het vak beginnen te leren.

30 mei 2015 om 23:56

Ja dat wat ze willen voor alle zwarte coaches maar Pep mag meteen beginnem bij Barca en van Basten hebben ze zelfs meteen voor de nationale trots gezet.
Dan mag Vieira toch wel een Newcastletje coachen?

31 mei 2015 om 00:05

Dat waren grootheden voor hun Club en Land. En dat waren wel uitzonderingen, bij Guardiola heeft het uitstekend uitgepakt en voor Van Basten veel minder. Iedereen verdient een kans maar bijna elke trainer begint te leren bij een kleinere club. Tuurlijk zijn er altijd uitzonderingen maar dat heet meestal te maken met dat die gene een verleden heeft bij die club en ik zie het verband tussen Viera en Newcastle niet.

31 mei 2015 om 00:08

Drenthe, Rijkaard werd in 2000 zonder enige ervaring benoemd tot bondscoach.

31 mei 2015 om 00:16

Ja leuk een voorbeeld. Dat is een 'token gesture' van de achterlopende voetbal gemeenschap.

Ik heb nog geen zwarte coach een eerlijke kans zien krijgen in de PL. Misschien Tigana maar dat is het dan ook wel

31 mei 2015 om 00:34

Hughton, Ramsey, en er zijn er nog meer. En nog een detail: in 2012 waren er 578 mensen die in Engeland een trainersdiploma hebben gehaald. En daarvan zijn er welgeteld 29 gekleurd. Dan is het toch niet gek dat er weinig donkere managers zijn? Het is net zoals vrouwen in de technische sector. Ongeveer 5 procent van de mensen die engineering studeren is vrouw. Dan zul je in die sector ook nooit een gelijk aantal mannen en vrouwen krijgen. Mensen aannemen gebeurt bij voetbalclubs op kwaliteit. Of denk je dat Wenger, Mourinho en Van Gaal enkel gehaald worden omdat ze wit zijn? Maar de racismekaart spelen is gewoon veel te makkelijk, want iedereen is tegen de donkere mensen.

31 mei 2015 om 00:45

Goed uitgelegd stravven!

31 mei 2015 om 00:46

stravven, je slaat de spijker op de kop. Ik ben benieuwd naar de reactie van Drenthe.

31 mei 2015 om 00:47

Een schoon verhaal straven, maar niet echt relevant.

Ten eerste heb ik het over een eerlijke kans in de PL. Die hebben alle coaches die jij opnoemt niet gekregen.

En waarom is alleen 5 % zwart? Het kan zo zijn dat er structureel is mis is met het voetbal in England ivm zwarte kansen.
Volgens mij had Sol Campbell daar al eens openlijk over gesproken.

Overigens neem ik geen krediet weg van witte coaches die succesvol zijn/waren.
Alleen hadden zij een eerlijke kans gekregen

31 mei 2015 om 00:54

Jij praat hier een gigantische hoop stierenmest. Echt. Waarom 5 procent van de mensen met het diploma zwart is is simpel. Omdat er niet meer mensen zijn die dat diploma halen. Dat is hetzelfde als een gewone opleiding, het is niet zo dat er bij examens verschil word gemaakt op huidskleur. Echt, gebruik dat verstand wat je hebt eens. Het word heel lastig om als er 100 mensen zijn en er daarvan 5 donker zijn om meer dan 5 donkere mensen te laten slagen. De enige manier is om witte mensen donker te verven, maar of iemand daar op zit te wachten? Want daar is ieder jaar al genoeg gezeur over in Nederland. En als je het zo gaat bekijken is de 100 meter sprint ook racistisch, daar doen amper witte mensen mee, die krijgen daar ook geen kansen. Komop zeg....

En hoezo niet relevant trouwens, ik geef een logische verklaring voor iets wat jij noemt, maar het is niet relevant? Gewoon omdat de waarheid jou niet goed uitkomt?

Er zijn gewoon verschillen. Huidk*** komt bij donkere mensen veel minder voor, om maar iets te noemen. Donkere mensen kunnen over het algemeen beter dansen. Sommige medicijnen werken beter bij witte dan bij donkere mensen en omgekeerd. Dat is niet racistisch, dat zijn gewoon feiten.

31 mei 2015 om 01:19

Alle eerst straven is dit mijn kijk op de zaak. Ik ben er niet van gediend dat jij het BS noemt. Ik kan ook zien dat jij een boekhouding typetje bent. Ok hier zijn een paar stats:

12/13 568 spelers in de PL en daarvan zijn 191 zwart. Dus zeg maar 1/3.

Waarom zijn dan alleen 5% zwart die de cursus volgen? Volgens jouw redenatie zouden er dus pakweg 6 zwarte coaches moeten zijn in de PL.

En zeg niet dat ze geen interesse hebben. Want mannen zoals Sol Campbell en Jason Roberts willen ook coach zijn.


Voor mijn gevoel is er een block op zwarte coaches, opgestart door die ouwe FA bobo's. Er was ook iets soortgelijks in Frankrijk maar voor spelers in plaats van coaches. Als die generatie eenmaal weg (of overleden) is zie ik wel meer kansen voor zwarte coaches.

Als ik luister naar een Jason Roberts of een Clark Carlisle hebben hun net zoveel voetbalverstand als een Allan Shearer en Greame Souness.

Ik vind het gewoon merkwaardig dat ze geen coaches zijn

31 mei 2015 om 01:38

Stravven wat probeer jij te zeggen 'donkere mensen kunnen beter dansen'.

Probeer jij te zeggen dat de witte man slimmer is en dus een betere coach is dan een zwarte man.

Jij komt mischien weg met zulke dingen te zeggen in Poland met Aze/che 4 ever of waar jij ook vandaan komt maar niet hier hoor.

Te belachelijk voor woorden de niveau hier soms, simpel mens

31 mei 2015 om 01:45

Drenthe, je kraamt de grootst mogelijke onzin uit. Hoeveel gekleurde spelers hebben zich aangemeld voor de cursus trainer betaald voetbal? stravven komt met een uitstekende analyse en jij baseert jouw uitspraken op een gevoel dat je onmogelijk hard kunt maken. Hoeveel gekleurde coaches lopen er rond in Duitsland, Spanje, Italië enzovoort? Ga je nu ook beweren dat er in de meeste Europese landen een voorkeur bestaat voor een witte trainer en dat onze gekleurde medemens stelselmatig wordt gediscrimineerd?

31 mei 2015 om 01:55

Dat stukje had ik nog niet gezien.

Zolang er mensen zoals straven in wereld zijn zal Drogba nooit coach worden. Dit zijn de mensen die meestal ook in leidinggevende rollen zitten.

Weetjewat straven jij mag die dance skills hebben als ik jouw bevoor rechten mag hebben. Deal?

31 mei 2015 om 01:57

Polen? Hahahaha. Ik woon in de voetbalstad van West-Europa. London. Dus nee.

En dat zeg ik niet smalling, ik zeg simpelweg dat sommige dingen mensen met een bepaalde huidskleur beter liggen. Kijk ook eens naar de clubs in de PL, de meeste leiders in de team zijn niet de donkere spelers. Is dat ook racisme? Het is gewoon een feit dat er in de lichtgekleurde landen, om ze zo maar te noemen, weinig donkere leiders zijn. Welke westerse landen hebben een donker staatshoofd? Ik kan Obama noemen, en verder?

En beste drenthe, er zijn meer lichte mensen hier (in Engeland, niet per se in London) dan donkere. Dat is een feit. En er zijn ook genoeg oud-spelers die geen baan in het voetbal willen hebben, of toch niet als coach. Lineker, Beckham, Campbell, allemaal geen coach. Er zijn ook genoeg voetballers waarvan je weet dat ze nooit een coach zullen gaan worden, gewoon omdat ze dat zelf niet zien zitten of omdat ze daar de kwaliteiten niet voor hebben. Ik verwacht bijvoorbeeld niet dat een Theo Walcott ooit coach gaat worden. Same goes for Bellerin, en nog veel meer spelers.

En drenthe, welke voorrechten? Wat heb ik waar ik zelf niet voor gewerkt heb? Jij bent nu in principe de racist, jij behandeld mij anders vanwege het feit dat ik volgens jou blank ben. Zoals vaker plaatsen mensen zich te makkelijk in een slachtofferrol. Feiten kunnen niet racistisch zijn.

En wiskunde is niet je sterkste kant. 5 procent van 20 is bij mij toch echt 1. En kijk eens, dat is Ramsey. Dus volgens mij klopt het wel aardig. Hoe kom jij op 5 procent van 20 = 6?

31 mei 2015 om 01:58

Smalling, donkere mensen kunnen inderdaad beter dansen dan witte mensen, Ik heb nergens kunnen lezen dat stravven beweerde dat witte mensen slimmer zijn dan donkere mensen. Het is te belachelijk voor woorden dat jij stravven woorden in de mond legt die hij niet heeft gezegd. Je zet jezelf compleet voor schut met jouw reactie. Gullit kon redelijk goed dansen en zingen maar bakte er als coach niets van.

31 mei 2015 om 02:04

petterson, over sommige onderwerpen zijn mensen nou eenmaal sneller op hun tenen getrapt, dat heeft iedereen.

Lijkt me niet ideaal... Newcastle is een bende en de kans is groot dat Vieira daardoor een valse start als manager maakt.

31 mei 2015 om 00:11

Newcastle heeft voor PL begrippen toch wel een bovengemiddelde selectie. Die Carver is gewoon waardeloos. Ook veel Franse spelers.

Er is al veel druk op Mike Ashley dus hij zal investeren voor de nieuwe coach. Paar goede aankopen ala Ba, Cisse, Sissoko en je weet maar nooit.

Off topic: Pardew verdiende het om coach van het jaar te worden. Hij heeft 2 teams gehandhaafd in de PL.

De Boer zou het echt niet kunnen bij newcastle, het lukt amper in holland.

adana? 4x achter elkaar landstitel???
alleen dit seiz. was et niet zo goed.
heb je wel verstand van voetbal?
net zag ik ook domme reacties van jou.
dat real iemand moest halen en dan zijn ze dodelijk maar ik heb nog nooit gehoord van hem-.-.......

De boer heeft het gewoon goed gedaan met Ajax, dat het dit seizoen minder is en matig ligt niet alleen aan de boer maar vooral aan de mensen die de selectie samenstellen en scouten. Iedereen kan wel blijven roepen dat ze financieel heel gezond zijn en daar is dan ook alles mee gezegd. Aankoopbeleid van Ajax is sowieso 1 van hun zwakheden en ook scouting dat is gewoon een feit. Als je een Botteghin bij Groningen ziet lopen fysiek, lengte, bal afpakker, en aan dezelfde kleur geven is allemaal niet zo moeilijk, alleen bij Ajax heeft men de eigenschap hogere wiskunde ervan te maken. Maar goed het zal wel aan mij liggen, als je Dijks al binnen hebt en Botteghin heb je twee sterke spelers met lengte je zou nog een lange centrum verdediger moeten hebben en je wordt kampioen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren