Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlandse verdedigers leveren miljoenen op: ‘Er zit geen Jaap Stam bij’

Laatste update:

Rick Karsdorp, Terence Kongolo en Nathan Aké wisselden deze zomer al van werkgever en ook Virgil van Dijk van Southampton en Stefan de Vrij van Lazio worden hevig in verband gebracht met een transfer. Voetbalmakelaar Rob Jansen vindt het opmerkelijk dat Nederlandse verdedigers zo in trek zijn bij de grote buitenlandse clubs.

"Hoe dit kan? Goede vraag", zegt Jansen desgevraagd in gesprek met de Volkskrant. "Er zit nog geen Jaap Stam bij." De makelaar kan echter wel begrijpen dat AS Monaco naar verluidt vijftien miljoen euro op tafel legde om Kongolo van Feyenoord naar Frankrijk te halen. "Ze zochten een opvolger voor linksback Benjamin Mendy, die vermoedelijk naar Manchester City vertrekt."

Jansen geeft aan dat Kongolo en de 22-jarige Mendy dezelfde speelstijl hanteren en dat trainer Leonardo Jardim graag op dezelfde voet verder zou gaan bij de Franse landskampioen. "Mendy is een speler die telkens opkomt langs de zijlijn. Dat deed Kongolo ook bij Feyenoord. Hij past perfect in de Franse competitie. Maar hij moet het allemaal nog bewijzen", aldus Jansen.

Kongolo is echter niet de enige die het nog moet bewijzen, stelt de makelaar. Ook Van Dijk en De Vrij, die in de belangstelling staan bij topclubs zoals Internazionale, Juventus, Chelsea en Liverpool, moeten nog beter worden om de stap naar de absolute top te maken. "Van Dijk staat op de nominatie om records te breken, maar hij speelt nu nog gewoon bij Southampton. De Vrij en Wesley Hoedt vormen geregeld het centrale duo bij Lazio, maar ze zijn niet de belangrijkste spelers van het elftal."

Wie is de beste Nederlandse verdediger die deze zomer transfereerde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch gewoon mooi dat er een hele goeie generatie van verdedigers zijn nu. Er waren wel is tijden dat dat niet zo was.

6 juli 2017 om 13:29

Volgens mij valt dat juist wel mee. Het is geen goede generatie verdedigers maar om een of andere rare reden zijn er clubs die veel betalen (over hebben) voor de Nederlandse verdedigers. Maar het zal in perspectief met alle andere transfers ook wel weer meevallen.

6 juli 2017 om 13:32

Nou, als jij een paar jaar geleden had verteld dat vDijk de duurste verdediger aller tijden kan worden dan hadden velen je denk ik voor gek verklaard.

6 juli 2017 om 13:46

Noem dan maar eens een tijd op waarin de generatie verdedigers meer talent hadden dan nu. Het is niet alleen dat we nu een enkele leeftijdscategorie aan verdedigers hebben. Nu hebben we een mengelmoes van 17 tot 27 jaar met allemaal veel potentie. Daarmee kunnen we qua verdediging nog jaren mee door. Ik kan me in ieder geval geen tijd herinneren waarin we zoveel opties hadden achterin.

6 juli 2017 om 14:02

Jansen, Israël. Rijkaard, Koeman. Stam, F de Boer. Boularouz, Matthijssen, vanBronckhorst.

6 juli 2017 om 14:15

van Dijk speelt weekelijk zeer goede wedstrijden bij Southampton. de Vrij voor zijn blessure was een van de sterk houders bij Lazio. Martins Indi doet het ook goed in Engeland. De Rhoon die dit seizoen zeer verdienstelijk speelde in de Serie A, daar waar verdedigen tot kunst in verheven.
En dan nog potentiële toppers in spe, Kongolo, Karsdorp, de Ligt, Haps, St Juste, ake, van Aanholt, Willems.

6 juli 2017 om 14:28

boularouz en mathijssen zijn echt niet beter dan van dijk en de vrij.

6 juli 2017 om 14:33

Maar inderdaad ze overtreffen Krol, israel, Suurbier niet, de generatie Koeman en Rijkaard en eind jaren '90 begin 2000 met Reiziger, Stam, De Boer en bronckhorst. Wel de talentvolste lichting verdedigers die door breekt sinds de jaren '90, want Heitinga, matthijssen, boularouz, Van der Wiel, etc. waren het allemaal net niet.

6 juli 2017 om 14:42

Van Dijk, De Vrij en Karsdorp hebben alle 3 de potentie om op kort of lang termijn absolute wereldtop te worden op hun positie. Linksachter zie ik Kongolo, Willems of Ake dat niet halen, maar ik laat me graag verrassen.

6 juli 2017 om 15:44

Volgens mij zegt iedereen het hier goed. Ze hebben eventueel de potentie maar zijn nog een topverdedigers. We hebben geen verdedigers bij de echte topclubs spelen. Met een beetje geluk kan dat gebeuren met de Vrij of van Dijk maar ook dat is nog maar de vraag hoe dat gaat. In potentie heeft Nederland heel veel goede voetballers, maar dan moet het allemaal wel net even mee zitten.

6 juli 2017 om 19:37

Zijn spelers uit allemaal verschillende generaties.

7 juli 2017 om 09:38

@rkallan

De spelers die je daar opnoemt komen allemaal uit een andere generatie. Bovendien wordt het kaf veel meer van het koren gescheiden dan vroeger betreft talent. Ik denk niet dat spelers uit de jaren '70 vergelijken met nu echt handig is in dat geval.

7 juli 2017 om 09:45

@elpistolero16

Je noemt Reiziger, Stam, De Boer en Van Bronckhorst, maar op Van Bronckhorst na waren ze eind jaren '90 allemaal al achter in de twintig. Van Dijk en De Vrij zijn allebei nog maar 25 jaar, terwijl jongens als Karsdorp, Kongolo, Hoedt enzovoort nog niet eens de leeftijd hebben die Van Bronckhorst toen als jonge speler had.

Verder is de tijd dat dat soort spelers bij Barcelona komen voorbij. Als we nu al een type Van Bronckhorst, De Boer of Reiziger hadden, zouden ze niet bij Barcelona spelen, maar waarschijnlijk bij clubs waar de huidige Nederlanders ook spelen. Het transferbeleid is volledig anders dan pakweg 20 jaar geleden. De oude generaties worden ook wel een beetje geromantiseerd.

6 juli 2017 om 13:35

De tijden dat jongens als Mathijsen de dienst uitmaakten achterin zijn inderdaad voorbij, net als de tijden dat vPersie, Robben, Sneijder op topniveau rondliepen.

6 juli 2017 om 16:39

Mathijsen was niet eens zo talentvol als de jongens van nu, maar wat was hij in een belangrijk puzzelstuk in een heel goed team. We kunnen zeggen wat we willen, maar in teamverband bakken we er gewoon weinig van.

Vind ik dus wel. We hebben nog nooit zo'n talentvolle lichting verdedigers gehad. De Vrij, van dijk en wellicht akeake en kongolo hebben het allemaal in zich om internationale toppers te worden

6 juli 2017 om 13:32

Klopt. En dan hebben we ook nog een 17-jarige die in de finale van de EL Rashford in z'n zak had. Toekomst ziet er weer wat rooskleuriger uit. Een verdediging met Kongolo (monaco), De Vrij (stel transfer naar Chelsea of wat dan ook), Van Dijk (liverpool) en Karsdorp (roma) ziet er toch niet verkeerd uit

6 juli 2017 om 13:35

Helemaal mee eens! Ik blijf het apart vinden dat jonge jongens, zoals Kongolo, vergeleken worden met gearriveerde sterren, zoals Jaap Stam. Zo'n vergelijking loopt natuurlijk per definitie mank. Daarnaast werd Jaap Stam in de tijd dat hij nog speelde, ook niet altijd gewaardeerd...

6 juli 2017 om 14:21

Men vergeet dat die spelers ook ooit ergens zijn begonnen en zijn door gegroeid.
In zekere zin heb je dat ook met van Dijk en van Rhoon. Zijn spelers die vaker de beuk er in gooien, de bal de 2de ring of des noods stadion uit rammen. Zal je zelden betrappen op veel cross passes of ff aanvaller uitspelen.
En vergelijken is niet erg, maar dan wel vergelijken op basis van zelfde periode / leeftijd. Dan zijn de huidige verdedigers verder, maar kunnen ze die ontwikkeling volhouden?

6 juli 2017 om 14:22

Sterker nog Rody, ik heb het even opgezocht. en toen Jaap 22 was speelde hij nog bij Cambuur...

6 juli 2017 om 16:40

Ach ja mensen onthouden alleen de prime tijden, ze vergeten dat ze niet zo kant en klaar uit de magnetron zijn gekomen.

6 juli 2017 om 14:30

Probleem is alleen dat Rob Jansen, en wellicht wel meer criticasters, de huidige verdedigers vergelijken met de Jaap Stam in de bloei van zijn carriere. In plaats daarvan zouden ze een Kongolo, Karsdorp, De Vrij of Van Dijk vergelijken met het niveau dat Stam op dezelfde leeftijd had.

Karsdorp is 22 bv 22 jaar, Stam speelde toen nog bij Cambuur. Kongolo is 23 jaar (stam: Willem II) en De Vrij en Van Dijk zijn 25 (stam zat toen bij Psv). Dus eigenlijk lopen ze qua ontwikkeling zelfs allemaal voor op Stam. Of ze hetzelfde topniveau halen, moeten we natuurlijk nog zien. Maar ze zijn iig wel degelijk heel goed op weg.

6 juli 2017 om 14:37

Helemaal correct. Het probleem in Nederland is op dit moment niet het gebrek aan goede talentvolle verdedigers. We missen de nieuwe Robben, de nieuwe Sneijder en de nieuwe Van Persie.

Laten we eerlijk zijn deze man zegt niks raars. Allen hebben hun potentie msar hebben, buiten van dijk, nog niks bewezen. Hoedt en de vrij komen aanbod door gebrek aan beter en Kongolo is nog een groentje ect ect.

Maar omdat dit nederlanders zijn maken we ze wel is groter dan ze daadwerkelijk zijn

6 juli 2017 om 14:08

De vrij heeft nog niks bewezen? Speelde een goed WK en is belangrijk voor Lazio. Het is jammer dat hij zo lang last had van blessures anders had ik hem wel naar een top club zien gaan.

6 juli 2017 om 14:23

@maurootje:
Van Dijk heeft het bewezen maar de Vrij niet.....

Geloof dat de Vrij meer heeft bewezen juist dan van Dijk! Dat er zo veel voor hem "geboden" word is puur omdat hij binnen Engeland speelt. (zie Ake).
Zo mooie dooddoener spelen door gebrek aanbeter... Ja zelfs een Bonucci en Ramos spelen bij gebrek aanbeter. Als er beter was zouden ze ook niet spelen!

Maar de vrij is de onbetwiste leider achterinbij Lazio en heel de top zit achterhem aan. We hebben het ook over voor Nederlandse begrippen dat er ineens een hele goede lichting is. En dat is ook zo Veltman is van het niveau Heitinga en Mathijsen en die zien we nu al als 1 van onze minderen.

6 juli 2017 om 14:25

De Vrij niks bewezen? Behoorde tot een van de beste verdedigers van wk2014. Speelde bij Lazio voor zijn blessure wekelijks in de basis. En groeide daar uit tot de sensatie.
Hoed pakte afgelopen seizoen zijn kans bij Lazio en daar zijn ze ook tevreden over.

Deze man doet ook alsof jaap stam met een leeftijd van 20 jaar al een hele grote was! Stam heeft zijn carrière gewoon rustig opgebouwd via Willem 2, psv en daarna pas de echt grote clubs! Ik zie niet in waarom een van dijk niet een even grote carrière voor sich zou kunnen hebben aangezien die nog vele jaren mee kan en nu ook met grootmachten in verband wordt gebracht

6 juli 2017 om 13:41

Stam was qua clubs wel een laatbloeier, maar in Oranje was hij altijd wel de onbetwiste nummer 1 centraal achterin en speelde bij zijn clubs altijd. De generatie Heitinga, Matthijsen, Boulahrouz enzovoort hadden vaak geen basisplaats bij hun clubs in het buitenland, maar speelden wel in Oranje.

6 juli 2017 om 14:35

Matthijssen speelde altijd bij zijn clubs. Was de spil bij HSV in de verdediging. Ook bij Malaga speelde die altijd.
Bij Feyenoord heeft ook goed gedaan. Werd niet gek, begeleide juist de jonge verdedigers. En de momenten dat ie er moest staan stond die er ook. Toen bekent werd stond iedereen te juichen. Tot die Europese avond wedstrijd. Waar Martins Indi links centraal stond. Vanaf dat moment was die de kop van jut. Vriendje van van Geel, te oud, traag etc etc.
Matthijssen was juist een verdediger die altijd een 7 speelde.

7 juli 2017 om 09:34

Mathijsen was gewoon een redelijke verdediger. Niet meer en ook niet minder. De huidige generatie is met De Vrij en Van Dijk een stuk beter en de jongere spelers zijn een stuk getalenteerder. Bovendien is een CV met Willem II, AZ, Hsv, Malaga en Feyenoord nou niet bepaald indrukwekkend te noemen.

Ik heb niets meegekregen van de kritiek op Mathijsen bij Feyenoord, maar ik heb het nooit een indrukwekkende speler gevonden. Het was altijd maar een povere verdediger die niet echt iets uitstraalde. Bovendien vond ik hem in Oranje bij lange na niet altijd een 7 spelen.

Nederland heeft wel een sterke achterhoede, zeker met oog voor de toekomst mochten ze het WK halen. Met jongens als de Vrij, vDijk, Hoedt, Karsdorp, Kongolo etc. staat de verdediging wel goed. Het middenveld is denk ik ook wel redelijk bezet. Voorin en op 10 mis je denk ik wat creativiteit, en een echte 9 heeft Nederland momenteel ook niet.

6 juli 2017 om 14:50

Wat zie jij als echte 9?
Er loopt in Portugal een spits die aan de lopende band scoort. Maar dan moeten er wel voorzetten komen vanaf de zeikant. En moet je niet een rechts voor hebben die liever zelf de actie maakt dan voor te geven.
Vincent Janssen, die moet in een ploeg spelen waar hij het vertrouwen krijgt. Kijk maar bij AZ. in het begin miste die kansen, echt niet normaal. Maar bleef staan, mede omdat el Hamdoui vertrok in de winter. En dat betaalde die dubbel en dwars terug het vertrouwen.
Schiet me van Wolfswinkel in eens te binnen. Zijn buitenlands avontuur is niet geworden wat die gehoopt had. Bees afgelopen seizoen wel dat die zijn torinstinct niet verloren is.
Er staat nog geen toekomstige Kluivert, Makaay of een van Persie, die overigens pas later in zijn carrière diepe spits is gaan spelen.




Zoals modricmagic hierboven al aangeeft, hebben we voor Nederlandse begrippen ook wel een uitermate getalenteerde groep verdedigers. Jongens als Van Dijk, De Vrij, Martins Indi, Blind, Karsdorp, Hoedt, Kongolo, Tete, Van Aanholt, Ake, maar ook jongens als Bruma, Pieters, Veltman enzovoort zijn voor Nederlandse begrippen gewoon goed.

Ik snap dus wel waarom Nederlandse verdedigers tegenwoordig gewild zijn. De meesten doen het gewoon goed in het buitenland en dan hebben we met Van Dijk en De Vrij nog twee uitschieters die ongetwijfeld het centrale duo gaan vormen in de komende jaren als er geen gekke dingen gebeuren.

Verder is het probleem ook niet het gebrek aan talent bij bijvoorbeeld Oranje, maar een gebrek aan een tactiek waarin spelers het beste renderen. We hebben op Robben en Sneijder geen (ex-)topspelers, maar bijna elke speler is gewoon van een stabiel niveau waarmee je makkelijk een eindronde zou moeten kunnen halen. Ook hebben we de afgelopen jaren geen geluk gehad met de fitheid van een aantal spelers. Zie bijvoorbeeld de blessures van Strootman, De Vrij en Van Dijk en dan nog de fysieke gesteldheid van Arjen Robben.

Jaap Stam? Die speelde op zijn 22e nog bij Willem II nadat hij jaren lang bij Kampen voetbalde.... Pas daarna maakte hij de stap naar PSV en 3 jaar later zat hij bij United. Dat vergeten mensen wel eens. Frank de Boer was op zijn 22e echt nog niet zover als hij was op zijn 27e. Ook hij maakte pas latere leeftijd de stap naar het buitenland. Maar goed, toen stelde de Eredivisie ook echt iets voor aangezien PSV in 1987 de CL won, ajax in 1992 de UEFA-cup, later in 1995 de CL en in 1996 nogmaals in de finale van de CL stond. Dat duurde nog tot begin 2000 waarin Feyenoord nog de UEFA-cup won. Nadien is het niveau steeds verder gezakt. En ook nu gaan de beste spelers weg: Kongolo, Karsdorp, Guardado, Moreno, Klaassen en straks misschien nog Arias of Jorgenson.

6 juli 2017 om 15:09

Guardado vond ik afgelopen seizoen niet best hoor. Arias is me eigenlijk ook niet opgevallen .
Je vergelijkt eind 80 en begin 90 met hedendaags voetbal.
In die tijd leverde een speler bij een transfer altijd geld op, ook als zijn contract verlopen was.
Daarnaast werd het maximum aantal buitenlanders met Europees paspoort in geheel Europa afgeschaft. Het was in die tijd maximaal 3 buitenlandse spelers in het veld.
Dat zorgde er dus voor dat echt alleen de absolute top spelers vertrokken/ aangetrokken.
De UEFA trachte door minimaal aantal homegrown spelers in te stellen het gedrag te verminderen, maar juist daardoor worden spelers op jonge leeftijd (16 voor Europese spelers) aangetrokken. 2 of 3 seizoenen onder contract en hij is homegrown / eigen jeugd.

Ik weet zeker dat het Nederlands voetbal hoger op de ladder zou staan, durf wel te beweren tot de top landen zou behoren. Als de regelgeving weer terug gedraaid zou worden.
Nederland heeft 2CL en 1vCL gehad. En dan nog 3 of 4 EL plaatsen. En die EL plaatsen heeft de das omgedaan. Want de ploegen die el speelden namen het niet zo serieus. En de sterke opkomst van het Russisch en Oekraiensche voetbal. Die juist wel presteerden in de EL dan ga flink stappen achteruit maken.

En dan moet Tete nog worden verkocht. Ben benieuwd wat zo'n supertalent op gaat brengen, als een matige verdediger als Karsdorp en redelijke verdediger als Kongolo al zoveel op hebben gebracht.

De vrij en van Dijk komen echt wel in de buurt van Jaap Stam. Ze zijn er nog niet maar als ze een goede vervolg stap kunnen maken zie ik ze zeker zijn niveau halen, misschien zelfs een hoger niveau. We moeten niet altijd onze spelers onderschatten omdat ze niet bij een Europese topclub spelen. De voetbalwereld is flink veranderd en ook het spelletje zelf is veranderd.

Tsja, Jaap Stam speelde op de leeftijd dat de Vrij, van Dijk of Kongolo naar het buitenland gingen nog gewoon z'n potjes bij Willem II. Dus geen idee waar deze jongens spelen als ze 28 zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren