Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlanders kennen ups en downs in Liverpool: ‘Daarom is hij voorbijgestreefd’

Laatste update:

In aanloop naar de hervatting van de Premier League is het niet de vraag of Liverpool kampioen wordt, maar wanneer. De ploeg verdedigt een voorsprong van liefst 25 punten op Manchester City en kan zich opmaken voor de eerste landstitel in dertig jaar tijd. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zullen de boeken ingaan als sterkhouders van ‘misschien wel het beste Engelse team ooit’, terwijl Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg nog kunnen zorgen voor een extra oranje tintje. Waar staan de twee jonge talenten in hun ontwikkeling?

Door Thijs Verhaar

Beide verdedigers maken officieel deel uit van de hoofdmacht, maar ze speelden dit seizoen nog geen minuut in de Premier League. Wel maken ze veel minuten in de Onder-23, terwijl ze ook in de bekertoernooien hun opwachting mochten maken. Voor de achttienjarige Van den Berg is dat een uitstekende score in zijn debuutseizoen, nadat Liverpool in de zomer van 2019 twee miljoen euro neertelde om hem over te nemen van PEC Zwolle. De eveneens achttienjarige Hoever had wellicht op iets meer gehoopt nadat hij in januari 2019 als zestienjarige debuteerde in de hoofdmacht en dit seizoen diverse goede wedstrijden afwerkte in de beker.

Het artikel gaat verder onder de video
Agüero over lyrisch Virgil van Dijk: 'Daar kan ik van genieten'
Meer video's

Vooral in de FA Cup-wedstrijd tegen Shrewsbury Town maakte hij indruk. Liverpool besloot destijds een jeugdteam op te stellen toen de replay van het vierderondeduel werd gepland tijdens de ingelaste winterstop voor de vaste basisspelers. Hoever en Van den Berg speelden samen in het hart van de verdediging en slaagden met verve in hun missie om de tegenstander onschadelijk te maken. “Ze vielen op met hun agressiviteit, hun vermogen om vooruit te verdedigen en met hun uitstekende keuzes. Vooral dat is indrukwekkend voor spelers van die leeftijd”, meent Neil Jones, die the Reds namens Goal op de voet volgt.

Toch is het zeker niet alleen maar hosanna voor de Nederlandse talenten. Clubwatcher Jones heeft van diverse mensen rondom de club gehoord dat Van den Berg moeite heeft om te wennen aan zijn nieuwe werkelijkheid. Bij PEC Zwolle mocht hij als jongste debutant ooit al aan het grote werk in de Eredivisie ruiken en in Engeland moet hij zich tevreden stellen met wedstrijden bij de Onder-23 en Onder-19. “Het oogt soms alsof hij wat moeite heeft met die omschakeling en de werkwijze op zich. De speelstijl vraagt veel van hem en hij zal zich in fysiek opzicht moeten verbeteren, terwijl ook zijn reactiesnelheid nog wat extra aandacht behoeft.”

Ook voor Hoever zijn er verbeterpunten, hetgeen volgens Jones ‘natuurlijk geen schande' is. “Hij kende een kickstart met zijn debuut als zestienjarige, maar er zijn nu eenmaal niet veel jonge verdedigers die zo jong al in staat zijn om meteen volop mee te draaien bij zo’n grote club als Liverpool. Vooral in het hart van de verdediging is dit enorm moeilijk en dat is toch waar ze zich allebei op richten, al kan Hoever ook als rechtsback uitstekend uit de voeten.” Volgens de Goal-journalist staat de Nederlander daarom voor een lastige keuze. “Hij is erg goed aan de bal en technisch vaardig, maar hij komt geregeld in de problemen bij hoge ballen. Daar zal hij echt aan moeten werken en dat is ook de reden dat Neco Williams hem de afgelopen maanden voorbij is gestreefd.”

De negentienjarige Welshman wordt binnen de club nu gezien als beste jonge rechtsback achter de onomstreden Trent Alexander-Arnold, dus krijgt hij de voorkeur boven Hoever in de pikorde. Williams is daarom een vast onderdeel van de eerste selectie, terwijl de Nederlanders schipperen tussen de hoofdmacht en de jeugdopleiding in Kirkby. Voor volgend seizoen sluit Jones een verhuurperiode daarom allerminst uit. “Ik denk dat het voor hen allebei een goede optie is, al zijn er veel vragen door de coronacrisis. We weten niet of de lagere leagues weer van start zullen gaan, wanneer en of de transfermarkt überhaupt open gaat en ook de financiële staat van alle clubs is hoogst onduidelijk.”

Van een spoedige verkoop lijkt in ieder geval geen sprake. “Ik denk dat ze de komende jaren allebei de kans gaan krijgen om zich te bewijzen tegenover Klopp. Hij zet geen grote druk op jonge spelers – Alexander-Arnold is echt een uitzondering – en gelooft heel erg in geleidelijke ontwikkeling”, aldus Jones, die van mening is dat beide Nederlanders nog een grote groeimarge hebben en voldoende kansen zullen krijgen bij Liverpool. Mogelijk dat zij zelfs dit seizoen nog bij de wedstrijdselectie aan mogen sluiten als de landstitel binnen is, maar de clubwatcher verwacht niet dat zij dit seizoen hun debuut in de Premier League mogen maken. De kans lijkt daarom klein dat ze een officieel aandenken aan de aanstaande landstitel kunnen toevoegen aan hun prijzenkast.

De Engelse kampioen krijgt jaarlijks veertig medailles uitgereikt en die mogen naar eigen inzicht worden uitgedeeld. De enige voorwaarde is dat alle spelers die ten minste vijf competitiewedstrijden hebben gespeeld er een krijgen. Tot nu toe zijn er 21 selectiespelers die tot dat aantal kwamen en ook een deel van de technische staf zal worden gedecoreerd. Assistent-trainer Pepijn Lijnders en keeperstrainer John Achterberg krijgen dus wel een medaille uitgereikt, terwijl ook Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum vanwege hun grote aantal wedstrijden verzekerd zijn van eremetaal. Het is eveneens toegestaan om clubeigenaren en grote sponsors te vereren met een medaille, dus lijkt er niets over te schieten voor de jonge Nederlanders. Althans niet dit seizoen. “Maar wie weet wat er in de toekomst mogelijk is”, aldus Jones. “Ze zullen geduld moeten betrachten en hard blijven werken. Het talent is in ieder geval aanwezig.”

Gaan deze Nederlanders het maken bij Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk zou het mooi zijn als ze het daar gaan maken. Dat is natuurlijk verschrikkelijk lastig. Maar al zouden ze het niet redden. Malen redde het niet bij Arsenal en is nu de belangrijkste speler bij PSV. Ze gaan vast wel een mooie toekomst tegemoet. Als dat bij Liverpool is, is dat alleen maar mooi

3 juni 2020 om 12:38

Nou ja, Malen was 18 jaar toen hij bij Arsenal vertrok. Om dus te stellen dat hij het niet redde gaat wat ver. Hij was namelijk nog erg jong en volgens de geruchten wil Arsenal hem maar wat graag weer terugkopen.

3 juni 2020 om 12:48

Ja omdat hij nu zichzelf nu weer heeft laten zien willen ze hem. Maar hij wilde vertrekken bij Arsenal omdat hij te weinig perspectief zag voor zichzelf. Dus omdat hij van Arsenal kwam kon hij op een nog steeds hoog niveau terugvallen

3 juni 2020 om 13:41

In de Eredivisie kun je je ook makkelijker laten zien dan in de Premier League waar de kans op doorbreken sowieso geringer zijn. Als je in Engeland nog geen minuut hebt gespeeld en je ziet dat jouw leeftijdsgenoten in sommige gevallen zelfs basisplaatsen in de Eredivisie hebben, kan ik me voorstellen dat je geen heil ziet in een verder verblijf en het probeert in de Eredivisie.

3 juni 2020 om 14:01

Nee maar daar zeg ik ook dat als deze 2 het niet zouden redden bij Liverpool wat heel lastig is, ze altijd nog terug kunnen vallen op de Eredivisie dus wel goed terecht gaan komen

Hoever zou meer dan welkom zijn bij Ajax om zich verder te ontwikkelen. Heeft mooie dingen laten zien bij Liverpool en Oranje jeugd. Zeker een speler met veel potentie. Maar een rechtsback die op kopduels wordt afgeserveerd? Dan let je dus echt op de verkeerde dingen. Ik zou Dest daarom willen adviseren om zeker geen poging te wagen om naar Liverpool te gaan ;-)

3 juni 2020 om 14:43

Ik denk dat het probleem is dat Hoever bij Liverpool zich vooral toelegt op de positie van centrale verdediger. Maar als hij zo technisch is zou ik als ik hem was ook volledig gaan voor een carriere als rechtsback. Dat is met oog op een mogelijke toekomst in Oranje ook de beste optie.

3 juni 2020 om 15:47

Op het WK u17 was elke lange bal over die kant ook direct gevaarlijk, hij moet zich op RCV gaan richten lijkt me want zijn kwaliteiten sluiten niet aan bij positie als rechtsback. Het zijn niet de kopduels zelf maar juist de hoge ballen in ruimte achter hem als back, dat was bij Oranje naar mijn mening ook al vaak zo. Op het WK speelde hij ook zijn beste pot als rcv imo. Kan me niet voorstellen dat Ajax geïnteresseerd is in zijn terugkeer op dit moment, hoogstens als rechtsback voor Jong Ajax maar daar zit Hoever ook niet op te wachten.

3 juni 2020 om 17:59

@wolter Ben ik niet helemaal met je eens. Hij begon heel matig maar dat geldt voor de meeste spelers. Maar na die eerste drama wedstrijd was hij juist een van de dragende spelers van het team. Hij was rustig aan de bal en met zijn kracht en agressie gaf hij smoel aan de verdediging. Met zijn snelheid corrigeerde hij heel veel. Hij had uitstraling en duidelijk meer ervaring dan veel andere jongens. Denk dat het voor zijn ontwikkeling niet eens zo slecht is eerst op rechtsback veel vlieguren te maken en daarna mogelijk door naar CV. En als een speler als Hoever, met zijn talent, zich zou aandienen bij Ajax dan zou ik hem met de ogen dicht omarmen. Ajax heeft zijn talent gewoon niet goed ingeschat. Want als je die jongen op zijn leeftijd zo ziet spelen bij Liverpool (die paar keer) en tijdens het WK U17 dan kan elke scout zien dat dit een groot talent is. Waar het bij alle Cv's bij Ajax wel aan bepaalde essentiele kwaliteiten voor die positie ontbreekt (of het nu snelheid, dynamiek, bewegelijkheid of iets anders is), beschikt Hoever over alle kwaliteiten die je nodig hebt om uit te groeien tot een topper op de CV positie. Maar als je bedoelt dat hij nu niet meteen nodig is bij Ajax dan ben ik het natuurlijk wel met je eens. Als ze Schuurs dan maar eindelijk de kans gaan geven.

3 juni 2020 om 21:27

Hoever wordt al naar Ajax geschreven?!?!het gastje is 18.., Zullen we hem eerst maar eens zich verder laten ontwikkelen,speelminuten maken op een hoger niveau (hoofdselectie of verhuurperiode) ? Hij moet zichzelf nog zeker 3 jaar de tijd gunnen bij Lfc,als het dan niet gelukt is moet hij conclusies trekken,maar nu al kraaien om hem bij Ajax onder te brengen getuigt van weinig realiteitszin. Bovendien is de PL vele treden hoger dan de Eredivisie,op 18,19 of 20 jarige leeftijd ben je daar nog onervaren,in de eredivisie kun je spelers opstellen die net hun brommer rijbewijs hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren