Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC zet ambities kracht bij met binnenhalen ‘man van vier miljoen euro’

Laatste update:

NEC slaat opnieuw een slag op de transfermarkt. De Nijmegenaren huren Mikkel Duelund een seizoen van Dynamo Kiev, zo wordt bekendgemaakt via de officiële kanalen. NEC heeft bovendien een optie tot koop bedongen op de 23-jarige aanvaller, voor wie de Oekraïense topclub in 2018 nog vier miljoen euro betaalde.

Duelund is een tweebenige vleugelspits, die op jonge leeftijd doorbrak bij FC Midtjylland en veel indruk maakte in de Deense competitie. Dynamo Kiev telde een miljoenensom neer voor de aanvaller, die in Oekraïne vervolgens niet aan de verwachtingen kon voldoen. Mede door een enkeloperatie, een voetblessure en een coronabesmetting kwam hij in drie seizoenen slechts tot 26 optredens in de hoofdmacht, waarin hij 3 keer scoorde en 1 assist leverde. Duelund is veelvoudig jeugdinternational voor Denemarken, maar maakte nog niet zijn debuut in de hoofdmacht.

Technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC werkte in Denemarken voor Esbjerg fB en kent Duelund uit die tijd. "In het geweldige elftal van FC Midtjylland was Mikkel Duelund al opmerkelijk goed", zegt Van Leeuwen op de clubsite. "Hij is technisch uiterst vaardig, snel, heeft een hoge handelingssnelheid en kan makkelijk scoren. Hij was pas 18 jaar, maar speelde als een routinier. Een attractie voor het publiek."

Volgens Van Leeuwen in het begrijpelijk dat Duelund niet meer aan de bak kwam in Oekraïne. "Tijdens zijn revalidatie ontwikkelde Dynamo Kiev zich tot de ongenaakbare kampioen van Oekraïne. Het is dan moeilijk om terug te keren in die sterrenploeg. Daar lag onze kans om Mikkel te huren. Hier kan hij spelritme opdoen en zich weer in de kijker spelen." Duelund is de vierde aanwinst van NEC, dat eerder middenvelder Lasse Schöne (sc Heerenveen), rechtsback Ilias Bronkhorst (Telstar) en doelman Danny Vukovic (clubloos) aantrok.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker hoor! Geweldige speler, hopelijk krijgt hij na al zijn blessureleed de vorm weer te pakken die hij bij Mydtjylland had.

Ik ken de speler niet, maar laat me graag verrassen. Hrb wel vertrouwen in het beoordelingsvermogen van Ted moet ik zeggen.

22 juni 2021 om 15:45

Als ik dan lees dat Cambuur Tom Boere haalt dan krijg ik er steeds meer vertrouwen in.

Prima aanwinst voor op de flank. Van wat ik weet is ‘ie tweebenig en gold het als een aardig talent in Denemarken. Met Romeney, Tavsan en Duellund hebben we nu de flanken aardig bezet.

Met aankopen als Schone en Duellund maak je wel behoorlijk de ambities duidelijk, als je dan ziet dat Cambuur met Boere aankomt, ga je er toch vanuit dat NEC niet degradatie kandidaat nummer 1 volgend seizoen.

22 juni 2021 om 16:02

Uiteindelijk moet het allemaal wel draaien he. Willem2 had ook een fantastische selectie maar liep ook voor geen meter afgelopen seizoen.

22 juni 2021 om 17:41

Fantastisch wil ik nou ook niet zeggen, maar dat ze hebben ondergepresteerd is duidelijk. Seizoen daarvoor was boven verwachting.

22 juni 2021 om 19:12

Nouja voor zo'n club wel fantastisch natuurlijk. Veel spelers bij Willem2 zouden zo bij een Vitesse mee kunnen.

22 juni 2021 om 16:12

Ach.. Schöne heeft nou niet bepaald een onuitwisbare indruk achtergelaten bij Sc Heerenveen, dus vooralsnog zijn het grote namen die ze binnenhalen, maar je moet altijd zien hoe het uitpakt. Cambuur is er vaak goed in om met minder materiaal bovengemiddeld te presteren. Ze willen ook weer een paar spelers huren van de topclubs, omdat ze niet heel veel spelers kunnen kopen. In 2013 hebben ze Lukoki, Ritzmaier en Manu gehuurd en dat liep als een tierelier in het eerste seizoen. Het is alleen even afwachten welke spelers de topclubs voor één seizoen kwijt willen.

22 juni 2021 om 16:17

Nee, Tom Boere heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten.

22 juni 2021 om 16:47

Dat is wel erg simpel gezegd. De selectie van Cambuur was sowieso al véél beter in de KKD dan Nec, die niet eens om het kampioenschap mee deden.

22 juni 2021 om 17:16

En wat zegt dat over aankomend seizoen in de Eredivisie? Ted is een aardige selectie aan het samenstellen, ik heb er alle vertrouwen in dat NEC in een rap tempo de andere promovendi voorbijstreeft.

22 juni 2021 om 17:23

En ze staan beide in de ED en NEC heeft hun smaakmakers tot noch toe wel binnenboord weten te houden. Nieuw seizoen, nieuwe kansen.

22 juni 2021 om 19:50

Aangaande de promovendi steekt Cambuur gewoon goed in elkaar. Goede trainer, duidelijke speelwijze en voetballend dik in orde. Zoals die afgelopen seizoen speelden waren ze m.i. aantoonbaar sterker dan de onderste 3/4 ploegen uit de Eredivisie. Puur qua voetballend vermogen zouden die zich relatief eenvoudig moeten kunnen handhaven in het rechterrijtje. Serieus probleem is natuurlijk wel het vertrek van topscorer Mühren, zeker als je daar Hendriks en Boere voor terughaalt. Wat dat betreft zal Cambuur zich daar echt nog moeten versterken, want anders kan je zomaar veel wedstrijden aardig tot goed spelen maar niet de beloning pakken.

Eagles vind ik een ander verhaal. Die had ik persoonlijk voorafgaand aan het seizoen niet bij de eerste vijf van de KKD ingeschat qua financiële mogelijkheden en spelersmateriaal. Stonden in december volgens mij ook ergens bovenin het rechterrijtje. Maar wat daarna gebeurde is echt razend knap, alles viel daar perfect in elkaar en ze waren praktisch onverslaanbaar. Wat dat betreft heeft Kees Van Wonderen echt een uitmuntende prestatie geleverd, misschien wel de beste prestatie van de competitie als je het afzet tegen het materiaal. Echter hebben die met het vertrek van aanvoerder Veldmate en met name Gorter en Beukema toch wel een flinke jas uitgedaan. Die zullen er echt 5 a 6 serieuze versterkingen bij moeten nemen, maar daar moet je ook maar net de middelen voor hebben. Die gaan het heel zwaar krijgen zoals het er nu voorstaat.

Wat NEC betreft moe(s)t er natuurlijk ook veel gebeuren gezien de 7e plaats in de Kkd. Wat wel positief is, is dat de club het momentum mee lijkt te hebben. Sinds de promotie is het een en al euforie en hebben negativiteit en verdeeldheid plaatsgemaakt voor euforie en eensgezindheid. Belangrijkste daarbij is natuurlijk de groeiende bemoeienis van Marcel Boekhoorn, hetgeen ervoor zorgt dat Nec, i.i.g. op paper, in een hogere categorie spelers kan vissen dan de concurrenten. Er is overduidelijk ambitie en dat is natuurlijk enerzijds harstikke prima, maar anderzijds zou het nergens op slaan om nu hoog van de toren te blazen. Gewoon zorgen dat je je handhaaft, dat zal al zwaar zat worden.

'Man van 4 miljoen'. Dacht even dat het om Berghuis ging... 😜

Ik verwacht dat NEC de beste promovendus gaat worden dit jaar. Cambuur haalt Boere. GA Eagles halen kleintjes. Ted van Leeuwen laat weer zien dat hij een uitstekende td is.

22 juni 2021 om 19:55

Even vooropgesteld dat ik Van Leeuwen ook absoluut een kundig man vind, ervaren en heeft een breed netwerk (zo valt deze transfer natuurlijk direct te linken aan zijn tijd in Denemarken bij Esjberg). Maar het helpt natuurlijk dat NEC middels Boekhoorn extra financiã«le middelen heeft t.o.v. de concurrentie. Zonder die impulsen kan Van Leeuwen nog zo'n breed netwerk hebben, maar dan kan hij gewoon bij het tweede van Kopenhagen gaan scouten. Paul Bosvelt en Foeke Booy zouden denk ik ook maar wat graag een wisselspeler van Kiev willen hebben, maar die kunnen dat gewoon niet betalen en dat zie je terug in de transfers die zij doen. Nu moet ik wel zeggen dat ik van iemand als Booy wel iets meer inventiviteit had verwacht dan Sam Hendriks en Tom Boere. Die maken samen nog niet eens de helft van wat Robert Mã¼hren zou doen. Wat dat betreft had hij misschien wat langer de tijd moeten nemen om te kijken wat er na verloop van tijd afvalt bij grotere clubs in plaats van nu al toe te happen (het is nog niet eens juli). Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

23 juni 2021 om 00:14

Ik ben het helemaal met jou eens

NEC is keurig bezig op de transfermarkt. Dit lijkt me een fantastische aanwinst voor hen. Las ook dat ze bezig zijn met Mattsson, die aan de lopende band scoorde bij Silkeborg in Denemarken. Ted van Leeuwen is lekker bezig!

Ik ken hem niet, maar het klinkt goed. Is nog een jonge speler die zich na zijn periode in Kiev weer zal willen bewijzen en in de kijker wil spelen. Jaar huur met optie tot koop is altijd goed, als hij zich waarmaakt kun je hem overnemen en zo niet dan zit je niet aan hem vast.

In het algemeen ziet het er goed uit met de versterkingen tot nu toe bij Nec, maar de hoogste prioriteit wat mij betreft ligt bij een goede centrumspits want dat ontbreekt wel bij NEC en was in de KKD al een van de zwakst bezette positities.

Gaat de goede kant op! Volgens mij zijn ze met nog een Deen bezig. Matsson ofzo. Maar als De kampioen van Oekraïne 4.000.000 voor hem heeft betaald moet hij wel wat kunnen.

Las net dat Berghuis een gelimiteerde transfersom van 4 miljoen in zijn contract heeft. Dus ik werd met deze kop (nec zet ambities kracht bij met binnenhalen ‘man van vier miljoen euro’) even op een dwaalspoor gebracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren