Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC schakelt FIFA in om droomtransfer nog te realiseren

Laatste update:

NEC hoopt dat het er nog in slaagt Rens van Eijden over te doen aan Dynamo Moskou. De Russen zijn al langere tijd officieel akkoord met de Nijmeegse club en Van Eijden zelf heeft ook zijn jawoord gegeven. Door ‘onverwachte complicaties’, naar alle waarschijnlijkheid een oogprobleem gedurende de medische keuring, is de transfer nog altijd niet doorgegaan. NEC zegt nu de FIFA in te schakelen.

/

De transfer is eigenlijk al zo’n drie weken rond, legt NEC uit. Het haalde zelf ook al twee nieuwe namen achterin nadat er een akkoord gesloten werd met de Moskovieten en kan het dus niet gebruiken dat Van Eijden toch blijft. “Bij de afwikkeling van de formaliteiten traden onverwachts complicaties op. Om de impasse in het transferproces te doorbreken, besloot NEC daarom de FBO en FIFA in te schakelen.”

“De Russische transfermarkt is nog open tot 15 februari. NEC blijft in nauw contact met zowel Dynamo Moskou en Van Eijden en hoopt dat de transfer doorgang zal vinden”, laat de Gelderse club donderdag weten in een communiqué. Van Eijden wacht ook af of zijn droomtransfer doorgaat. Maandag meldde Omroep Gelderland dat de 27-jarige verdediger zijn oog had laten laseren om het oogprobleem op te lossen.

Denk je dat de overstap van Rens van Eijden doorgaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had bij deze jongen altijd al het idee dat hij iets aan zijn ogen had.

Prachtige stap om te zetten natuurlijk, zeker financieel zal dit heel aantrekkelijk zijn. Hoop voor hem dat het alsnog door gaat.

Dus als tegenwoordig iets word gevonden bij de medische keuring moet je de fifa maar inschakelen.

4 februari 2016 om 07:59

Hij is medisch gewoon goedgekeurd. Die Russen spelen (zoals verwacht) gewoon een vies spelletje, wachten totdat na de 'europese' transferdeadline en dan met aanvullende eisen(lagere transfersom natuurlijk) komen. Eikeltjes.

4 februari 2016 om 09:33

Hij is toch gewoon afgekeurd? Er is althans niet getekend. Sowieso dus dom van NEC om al geld uit te gaan geven aan vervangers terwijl die deal nog niet officieel rond is.

4 februari 2016 om 10:19

hij is wel door de medische keuring gekomen...

4 februari 2016 om 11:33

Bron? Moskou beweert van niet en er is niet officieel afgerond. Er is ook geen presentatie geweest.

4 februari 2016 om 11:51

Een Russische sportsite meldde dat en dat is vervolgens overgenomen. Door NEC is dat tegengesproken en de club meldt ook dat Van Eijden medisch is goed gekeurd.

4 februari 2016 om 12:33

Hij is in de eerste medische keuring een oog afwijking ontdekt, dit is natuurlijk makkelijk te verhelpen met een laser behandeling. Dit is (volgens onbevestigde bronnen) gebeurt, door de 2e medische keuring is hij wel gekomen. Aangezien er een akkoord is moeten ook de russen zich daar aan houden.

4 februari 2016 om 08:33

Dit gebeurde ook bij Matavz toen. Alles was rond en hij was door de medische keuring gekomen. Echter zagen ze van hem af omdat ie geloof ik een knieblessure zou hebben.

Als deze transfer doorgaat, waar is dan een medische keuring nog voor?

4 februari 2016 om 08:14

Ik snap je vraag niet. De transfer is rond, maar aan het eind van een transfer wordt er toch gewoon altijd een medische keuring gedaan? Daar komt nu wat aan het licht waardoor de transfer nog niet door is gegaan.

4 februari 2016 om 09:34

Dat is wat hij ook bedoelt. Als de FIFA deze transfer goedkeurt dan kan je dus nooit meer iemand afkeuren na een akkoord.

4 februari 2016 om 10:28

Inderdaad Azalkmaar2, dat ik bedoel.

4 februari 2016 om 08:34

Hij is niet afgekeurd. Dus als deze transfer niet doorgaat, waar is de medische keuring dan voor?

4 februari 2016 om 10:27

Mocht het zo zijn dat hij niet is afgekeurd (wat niet uit de test te herleiden is), dan vraag ik me alsnog af waar die medische keuring voor is. Ik neem toch aan dat je een contract afsluit met als voorwaarde dat de speler medisch niets mankeerd?

4 februari 2016 om 14:26

Inderdaad, maar die Russen doen het wel vaker. Zo ook Rubin Kazan bij Matavz toentertijd. Die had net een knieoperatie ondergaan en werd afgekeurd door de eerste arts, maar goedgekeurd door de tweede. Rubin kwam niet over de brug, ook al was er een akkoord met PSV en Matavz en beiden stapten vervolgens naar de Uefa en Matavz zelfs naar de rechter, omdat hij het verschil in salaris tussen PSV en Rubin van Rubin wilde krijgen.

4 februari 2016 om 10:21

Omdat hij niet echt is afgekeurd natuurlijk. Dit is een spelletje dat die russen spelen. Denk je dat het nec niet eerder was opgevallen, als hij echt iets had waardoor hij niet meer kon spelen ?

4 februari 2016 om 10:30

Dan nogmaals: waar is de medische keuring dan voor?
Je keurt iemand die wel gewoon speelt, en er komt iets aan het licht... dan neem ik toch aan dat een transfer niet door hoeft te gaan? Anders is zo'n keuring geheel zinloos.

4 februari 2016 om 23:23

Hij heeft nog een tweede keer een keuring gehad nadat hij zijn oog had laten laseren en is daar doorheen gekomen.

Los van dit alles, transfereer dus nooit een speler wanneer de medische keuring van jou verkopende speler nog niet rond is.
Wel raar dat ze er nu achter komen dat zijn visus niet goed is.
Dit was dan ook wel bekend bij Nec.

Maar goed, misschien is dat wel het probleem van elke Nederlandse verdediger

4 februari 2016 om 08:34

Maar hij is gewoon door de keuring gekomen.

4 februari 2016 om 09:35

Ooh ja? Bron? Ik zie namelijk overal dat hij gewoon is afgekeurd. De transfer was in ieder geval niet 100% rond.

4 februari 2016 om 09:49

"de Brabander is in die tussentijd medisch goedgekeurd en de transferovereenkomst is door de clubs juridisch ook geaccordeerd." Bron: de Gelderlander 4-2-2016

4 februari 2016 om 14:32

Een oogprobleem dat verholpen kan worden is geen probleem bij een medische keuring. Dat wordt door de club misschien als 'complicatie' gezien, maar dat houdt niet in dat ie niet door de keuring komt. De keuring gaat om problemen waardoor spelers mogelijk niet meer kunnen voetballen of hun niveau niet kunnen halen (knieblessures die nog niet aan het licht kwamen of afwijkingen in de gewrichten en zelfs hart en longziekten kunnen daarvoor zorgen, maar een licht oogprobleem dat weggelaserd kan worden niet). Anders kun je net na een knieoperatie nooit een transfer maken, omdat je nog moet revalideren en de knie dus nog niet op volle kracht is. Vaak wordt dan echter wel een tweede keuring gedaan om zeker te zijn dat het te verhelpen is en de eerste keuring niet fout zit. Dan wordt de tweede keuring als bindende factor gebruikt.

4 februari 2016 om 20:13

In dat geval hoeft NEC zich ja totaal geen zorgen te maken.
Dan staan ze in hun recht,.

Hoe mooi het ook is en hoeveel geld hij ook kan gaan verdienen, doe het alsjeblieft niet! Je merkt nu dat ze je daar niet willen hebben voor wat je waard bent. Als je daar geforceerd binnen komt zal je niet gek staan te kijken als je genoegen moet nemen met een tribune plaats.

Dit is kansloos. Als een van de grootste transfers van afgelopen zomer niet mocht doorgaan omdat het papierwerk 12 minuten te laat was gearriveerd bij de club in kwestie, waarom zou de Fifa dan 3 dagen na het sluiten van de transferwindow nog overwegen om deze twee (met alle respect) clubbies een handje te helpen? Ik hoop het voor ze, maar ik zou nergens op rekenen.

4 februari 2016 om 08:55

Het sluiten van onze transfermarkt is irrelevant, zoals in het artikel staat gaat deze in rusland nog even door dus mogen ze aantrekken wie ze maar willen.

4 februari 2016 om 12:34

De transfermarkt sluit in Rusland pas 15 Feb

Wat ik me afvraag is als de clubs en speler het met elkaar eens zijn, laten ze dan de keuring uitvoeren en ondertekenen ze dan pas alle papieren? Of wordt er eerst getekend en dan pas die keuring uitvoeren?
In het tweede geval is dan de vraag of er een clausule inzit dat je bij afkeur de koop niet doorgaat.
Als dat niet zo is heeft NEC gewoon alle recht op die transfer en lijkt me de stap naar de FIFA logisch.
Als het het tweede is dan is NEC dom bezig geweest om er al vanuit te gaan dat hij weg is en nieuwe aankopen te doen terwijl de speler in kwestie helemaal nog niet weg is.

4 februari 2016 om 10:32

Het lijkt mij heel normaal dat er voorwaarden in een contract staan. Dus er kan vooraf getekend worden, op voorwaarde dat er bij de medische keuring niets aan het licht komt.

Russen doen altijd moeilijk bij transfers. Ze willen een speler, halen hem naar Rusland de speler ondergaat en medische keuring de club komt er achter dat ze de speler eigenlijk toch niet willen en dan vervolgens de arts in schakelen om toch 1 foutje bij de speler te ontdekken zodat de transfer alsnog afgeblazen kan worden. En zo gaat van Eijden alsnog nergens heen. Ja dan zal hij het seizoen vol moeten maken in Scandinavie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren