Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC op 101 punten, De Graafschap haalt play-offs

Laatste update:

NEC was al zeker van het kampioenschap van de Jupiler League en met nog twee duels te spelen mikte de ploeg van coach Ruud Brood op de barrière van honderd punten en honderd competitiegoals. De eerste barrière werd vrijdag tegen Jong Ajax (2-1) geslecht, de tweede niet: NEC staat nu op 101 punten en 99 competitiegoals. Een andere wedstrijd die de aandacht trok was die tussen FC Oss en Sparta Rotterdam (1-5). In drie minuten tijd vielen er drie rode kaarten. De Graafschap plaatste zich mede door een gelijkspel van concurrent VVV-Venlo voor de nacompetitie.

/

NEC - Jong Ajax 2-1
NEC heeft de titel al lang en breed binnen, maar de ongenaakbare ploeg uit Nijmegen wilde nog door de grens van honderd punten en honderd doelpunten breken. Dat eerste lukte: door een overwinning op Jong Ajax kwam de teller, met nog een duel te gaan, op 101 punten. Dat lukte nog nooit eerder een ploeg op het tweede niveau van Nederland. Christian Santos kopte op aangeven van Marcel Appiah de 1-0 binnen en tekende daarmee voor competitiegoal 98. Anthony Limbombe miste vervolgens een dot van een kans op 2-0, een score Navarone Foor even later wel verzorgde. Dat deed hij met een heerlijke omhaal. Na rust kreeg NEC dotten van kansen op de 3-0 en dus de honderdste competitietreffer, maar het mocht niet zo zijn. Ajax kwam via Tom Noordhoff zelfs nog terug tot 2-1. NEC heeft nog een wedstrijd voor een goal, uit bij VVV-Venlo.

/

Jong FC Twente - FC Eindhoven 0-1
FC Eindhoven kan zich al richten op de nacompetitie, want de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong staat vast op de tweede plek. Men zal echter met een goed gevoel richting de nacompetitie willen gaan en met name via Joey Sleegers en Branco van den Boomen, de twee die al het hele seizoen uitblinken bij FC Eindhoven, stichtten de bezoekers gevaar. Laatstgenoemde raakte met een vrije trap de lat. Na de pauze kwam het eerste belangrijke moment op naam van Sleegers, die de bal in de handen van Jong FC Twente-keeper Timo Plattel werkte. Aan de andere kant kreeg Ryo Miyaichi een kans op de 1-0, maar de Japanner vond Chiel Kramer op zijn pad. In de blessuretijd was het alsnog raak voor de bezoekers: wie anders dan Sleegers.

/

Almere City - Roda JC Kerkrade 0-1
Almere City moest het in eigen huis doen zonder de felbegeerde topscorer Vincent Janssen: de man van negentien competitiegoals zat een schorsing uit. Norair Mamedov nam de honneurs waar in de aanval en hij kreeg na een minuut of twintig spelen drie flinke kansen. Met name zijn eerste mogelijkheid was haast niet te missen, maar geheel vrijstaand werkte hij de bal over het doel van de bezoekers. Op dat moment was het al wel 0-1 voor Roda JC, dat door een steekbal van Hicham Faik en afronding van Mitchel Paulissen op voorsprong was gekomen. Na rust kregen beide ploegen kansen op doelpunten. Zo werd een kopbal van Tom Van Hyfte (Roda JC) van de lijn gehaald, terwijl Mamedov rakelings over kopte.

/

FC Emmen - Telstar 4-0
Voor FC Emmen stond er tegen Telstar veel op het spel, want de ploeg van Joop Gall kon zich plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie. Bij een overwinning zou FC Emmen vrijgeloot zijn voor de eerste ronde van het ‘toetje’. De club uit Drenthe slaagde in die opzet en dat gebeurde na rust. Alexander Bannink gleed de bal even na de pauze binnen voor de 1-0 en zijn twaalfde van het seizoen. Niet lang daarna werkte Boy Deul de 2-0 en de 3-0 binnen voor de nummer vier van de rangschikking van de Jupiler League; met name de 3-0 was een pracht van een treffer met heerlijk combinatiespel. Ook de 4-0, een fantastische stift van Leandro Resida, mocht er zijn.

/

FC Volendam - VVV-Venlo 1-1
In een duel tussen twee subtoppers, belangrijk voor de plekken die recht geven op deelname aan de nacompetitie, had het in het blauw gestoken VVV-Venlo in de eerste fase het beste van het spel. Grote kansen creëerden de Limburgers aanvankelijk echter niet, tot Jerold Promes een inzet gekeerd zag worden door FC Volendam-keeper Theo Zwarthoed. Na de onderbreking zorgde ex-Volendammer Melvin Platje met een prima kopbal, op aangeven van Quin Kruijsen, voor de belangrijke 0-1 voor VVV. Een kwartier voor tijd kwam FC Volendam weer op gelijke hoogte, toen Kruijsen een overtreding beging in het strafschopgebied. Kevin Brands benutte de toegekende penalty.

/

De Graafschap - Fortuna Sittard 3-0
De Graafschap klom dankzij de derde zege op rij dichter naar FC Volendam toe en treedt de play-offs binnen. Krizstopher Vida tekende op aangeven van Vlatko Lazic na een kwartier voor de 1-0 en daarna bepaalde Vincent Vermeij de ruststand op 2-0, met alweer doelpunt nummer zeventien van dit seizoen. Een kwartier na rust tekende diezelfde Vermeij met een snoeihard schot voor zijn tweede van de avond en was het verzet van Fortuna echt gebroken. Er kwamen nog de nodige kansen voor de Superboeren, maar geen daarvan vloog erin. Donny de Groot verzuimde op zijn beurt zijn oude club pijn te doen, door een prima kans onbenut te laten.

/

FC Oss - Sparta Rotterdam 1-5
Een heet avondje in Oss leverde zes goals en drie rode kaarten op. Halverwege de eerste helft maakte Paul Gladon de 0-1 voor de bezoekers uit Rotterdam, waarna het vlak voor rust uit de klauwen liep. Doelman Luuk Koopmans (die in de zomer naar PSV gaat) kreeg rood voor het neerhalen van een tegenstander en reservekeeper Nick Hengelman kwam er vervolgens in, maar kon de penalty van Gladon niet keren en dus werd het 0-2. Er volgde een opstootje, waarbij zowel Justin Mathieu als Roy Kortsmit rood kreeg. Daardoor begon de tweede helft met negen tegen tien. In die tweede helft tekende Gladon voor zijn hattrick en leek FC Oss nog even terug te komen via Jorzolinho Falkenstein (1-3). Denis Mahmudov (1-4) en Thomas Verhaar (1-5) zorgden echter voor een forse uitslag in Sparta’s voordeel.

/

MVV Maastricht - FC Den Bosch 3-0
De geweldige reeks van MVV wordt verlengd. De Maastrichtenaren pakten vijftien punten uit de laatste vijf duels en maakten er nu zelfs achttien uit zes van, door FC Den Bosch met 3-0 te kloppen: alle goals vielen in de laatste twintig minuten. Niels Vorthoren kopte vroeg naast en stuitte later op doelman Bruno Appels, terwijl ook Davy Brouwers zijn kans niet afmaakte. Bij de bezoekers had Anthony Lurling geen geluk met een schot en maakte ook Darren Maatsen geen gebruik van de ruimte bij een vrije schietkans. Na een uur trad Appels reddend op bij een kopbal van Vorthoren, die amper houdbaar leek.

Mark Veldmate was wél trefzeker en maakte de sfeer opperbest in Maastricht. FC Den Bosch kwam slechts tot een schot op de paal en raakte Barry Maguire kwijt met een rode kaart. MVV’er Bryan Smeets schoot de strafschop die volgde over. Een paar minuten later maakte hij die fout alsnog goed, door op mooie wijze de 2-0 binnen te volleren. Vorthoren pikte ook nog zijn goal mee en kreeg zo een beloning voor zijn harde werken. MVV stond recent nog zeventiende, maar passeert nu Jong Ajax en Almere City FC en is opgemarcheerd naar een knappe tiende plaats in de rangschikking.

/

RKC Waalwijk - Jong PSV 2-2
Het seizoen 2014/15 lijkt niet met een hoge noot te eindigen voor RKC. Na de overwinningen op Almere City FC en Achilles’29 werd de stemming weer wat positiever, maar vrijdagavond zat er voor het team van Peter van den Berg geen zege op de talenten van PSV in. François Marquet, die gehuurd wordt van Standard Luik, schoot na dik tien minuten van grote afstand raak: het was zijn eerste doelpunt dit seizoen voor het beloftenelftal. Na een uur spelen verdubbelde Steven Bergwijn de voorsprong en liet ook RKC van zich horen, met de aansluitingstreffer van Simon van Zeelst. Vlak voor tijd redde Frank van Mosselveld, bezig aan zijn laatste weken in Waalwijk, toch nog een punt.

/

Helmond Sport - Achilles’29 3-1
In november hield Achilles’29 de punten nog knap in Groesbeek, maar ditmaal ging het kopje onder tegen Helmond Sport. Clubtopscorer Stanley Elbers maakte allereerst het verschil in Helmond. De man die er tot vrijdag al twaalf had gemaakt, tekende nu voor nummer dertien. In de tweede helft kopte hij bij de tweede paal een voorzet binnen. Daarna leek de thuisclub pas echt het ritme te hebben gevonden en Oumar Diouck (’85) en Kevin Visser (’86) maakten snel de tweede en derde goal van de avond. Als pleister op de wonde verzorgde Steven Edwards nog wel de eretreffer. In punten komt Helmond Sport gelijk met FC Den Bosch.

Gaat NEC in de laatste speelronde de 100 goals aantikken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerste divisie of niet; ik vind het knap! Ook gewoon blijven winnen ondanks dat het kampioenschap al binnen is.

Het leek na een tijdje wel een amateurwedstrijd waar iedereen wou scoren. Mooi om te zien hoe geil sjoerd ars is op goals. Je zag hem balen en gebaren bij elke bal die hij niet kreeg.

Geweldige prestatie. Alle 19 thuiswedstrijden gewonnen, meer dan 100 punten en inmiddels al 17 overwinningen op rij. Nu alleen nog dat 100e doelpunt volgende week en dan is het droomseizoen helemaal compleet.

1 mei 2015 om 22:49

Nou niets dan lof voor jullie mooie prestatie!
Wat ik beschamend vind is dat Roda op zulke grote achterstand 3e wordt.

Dat kan echt niet!
S6 in de Eredivisie NEC

1 mei 2015 om 23:37

Dat verbaast mij inderdaad nog steeds.

2 mei 2015 om 00:08

De voorsprong van NEC is inderdaad vrij verbazingwekkend, echter verbaasd het puntenaantal van Roda me niet ontzettend, in ieder geval niet na de eerste 3 wedstrijden gezien te hebben. Toen was het eigenlijk al een beetje duidelijk aan het worden dat dit Roda zelfs voor de Jupiler League teveel zwakke plekken heeft(te weinig scorend vermogen, verdediging die totaal niet wendbaar is, te kleine keeper) om echt een goede kans te maken op de titel. In de nacompetitie zullen ze net als in de beker boven zichzelf uit moeten stijgen.

Emmen weer lekkere pot gespeeld...
Gelukkig verspeeld Volendam punten....nu plek 4!

1 mei 2015 om 23:23

Zie je het voor je... Emmen in de eredivisie :P
Dan koop ik sws een seizoenskaart :D

Volgens derksen wordt nec geadviseerd door een derde partij. Beetje vreemde constructie.

1 mei 2015 om 22:30

Nee je hebt het volledig verkeerd opgenomen. NEC heeft een contract met FFC en dat is een bedrijf die NEC adviseert met spelers. NEC bepaald gewoon of ze gehaald worden, FFC geeft adviezen en opties die binnen het kader vallen waar NEC naar zoekt.

1 mei 2015 om 22:42

en deze spelers zijn na aankoop niet voor een bepaald percentage van deze partij? Of geven ze alleen advies?

1 mei 2015 om 22:44

Nee word gewoon ingehuurd voor een bedrag.

1 mei 2015 om 22:46

Nee, je moet Futaralis eigenlijk gewoon zien als een technisch directeur, maar de eindbeslissing om iets te doen ligt volledig bij Nec. En voor een technisch directeur is het lijkt het me niet legitiem om een aandeel in een speler te hebben die je haalt(weet dat alleen niet zeker, dus pin me er niet op vast). Ze krijgen net als een normale td een gewoon een 'salaris' in de vorm van een vergoeding.

1 mei 2015 om 22:43

Dan zit ie er gewoon verkeerd naast, opvallend slecht ingevoerd blijkbaar voor iemand met zo'n grote man. Futuralis, het bedrijf in kwestie, fungeert als een soort technisch directeur/adviseur, maar dan met een groter netwerk dan de gemiddelde td. Hebben veel scoutingsrapporten over verschillende speler. Zo'n Limbombe komt bijvoorbeeld uit de koker van Futuralis, net als Santos. Maar de eindbeslissing voor het aantrekken van spelers ligt bij Nec.

Knap dat je zo weinig punten laat liggen. In de huidige periode hebben ze alle 9 wedstrijden gewonnen. Respect.

1 mei 2015 om 22:31

Na de winterstop de eerste wedstrijd verloren en ddaarna alles gewonnen, dus een stuk meer dan 9 op rij

1 mei 2015 om 22:36

Hij heeft het over de huidige periode..

1 mei 2015 om 22:43

Ja ik wil daar nog wat aan toevoegen mag dat?

1 mei 2015 om 23:06

Deze selectie had vorig jaar in de Eredivisie niet voor de laatste plaatsen gespeeld.

Zivkovic wederom laten zien dat ie niet klaar is voor Ajax 1. Hij gedraagt zich als een grote man maar was vandaag in geen velden of wegen te bekennen. Miskoop van Ajax tot dusverre.

1 mei 2015 om 22:30

Ze moeten hem nog een jaartje verhuren. Kijken of hij zich kan herpakken. Zo niet, afscheid van hem nemen.

2 mei 2015 om 00:15

Zivkovic kan toch ook niks klaarmaken bij jong Ajax.. Alles wat om hem heen loopt komt nooit in Ajax 1. Af en toe een goede actie vandaag. kan beter verhuurd worden aan een club in de eredivisie

Dat NEC niet thuis hoorde in de Jupiler League, was naar mijn mening al voor de start van het seizoen bekend. Dat ze het zo duidelijk zouden aftekenen had ik echter niet verwacht! Maar schenk ook even aandacht aan Mvv. Hebben al het hele seizoen een heel leuk elftal, maar lieten het steeds bij de afwerking afweten. Dat lijkt voorlopig voorbij en kijk die winning streak van 6 wedstrijden! Hoezo, de Jupiler League is saai?!

Mooi zo! Nec hoort gewoon in de Eredivie. Jammer dat ze vorig jaar gedegradeerd waren, Gelukkig zijn ze na een jaar weer terug. Trouwens, is 101 punten een record?

1 mei 2015 om 23:14

Ja oude puntenrecord was (omgerekend) 96 punten dacht ik.

Paul Gladon 3x bij Sparta goh worden ze wakker daar.
Speelde vorige seizoen de sterren van de hemel bij Dordt.
Alleen ja dat hij het winnende goal maakte tegen Sparta is normaal hij voetbalde voor Dordt.
Maar miss schiet hij dit jaar Sparta wel naar de eredivisie.
Want het lijk me sterk dat ze hem nu buiten de basis houden.

1 mei 2015 om 22:56

Houd beter je mond als je er niks van weet. Deze man was vorig jaar geweldig bij Dordt. Beeyje jammet dat hij dit jaar nog vrij wrinig heeft laten zien behalve dan enkele doelpunten.

Heeft de nummer 7 recht op play offs?

knap dat nec dat seizoen van RKC destijds overtreft, maar ze hebben er natuurlijk wel 4 wedstrijden extra de tijd voor gehad

1 mei 2015 om 23:04

RKC speelde dat seizoen 36 wedstrijden, geen 34 wedstrijden.

Zeer trots, hopelijk kunnen we in de play-offs laten zien dat we Superboeren zijn.

1 mei 2015 om 23:37

Zou leuk zijn om nog een Gelderse club te zien in de Eredivisie

Vervelende van zo'n uitslag is dat sommige nog de indruk zullen hebben dat het krap was en dat Jong Ajax enigszins meekon, terwijl ik niet weet of ik dit seizoen zo'n armoedig elftal in Nijmegen heb gezien als Jong Ajax. Had van geen enkele speler op Zivkovic na de indruk dat dat ooit spelers voor Ajax 1 worden.

Jammer dat de 100e niet viel, terwijl je met een beetje scherpte gewoon richting de 105 gaat. Limbombe die vanaf een meter of 6 op de keeper schiet, Santos die vanaf een meter of 10 vrij kan in schieten, Ars op de baal, Foor die geen pingel krijgt(moest er geblesseerd af notabene), Ars die een 3 tegen 1(!) verkloot.... Het onprofessioneel noemen gaat misschien iets te ver, maar jammer en onnodig is het absoluut. Want ik moet nog maar zien of er volgende week, misschien zonder Foor en bij een Vvv, dat thuis sterk is en moet winnen, de 100e wordt gemaakt.

Verder ook nog zat positieve dingen gezien, best een prima 1e helft, een prima 1e goal, een geweldige Foor die een met een omhaal een prachtige goal maakte. Alle thuiswedstrijden gewonnen, de 100 punten overtroffen. Top.

1 mei 2015 om 23:44

De meeste spelers bij Jong Ajax zijn afdankertjes. De grote talenten die het eerste moeten halen spelen in de A1. Verder is het bij Jong Ajax altijd afwachten wie er spelen. Soms Jong Ajax, soms spelers uit de het eerste elftal en af en toe zelfs jongens uit de B1.

@pietverdriet NEC stond voor deze speelronde na 36 wedstrijden op 98 punten, RKC stond toendertijd, omgerekend van 2 ptn systeen naar 3ptn systeem na 36 wedstrijden op 96 punten. NEC heeft gewoon fair dat record verbroken! Op naar de 100 goals

Kan sparta nog de playoffs bereiken? Anybody?

1 mei 2015 om 23:42

Jaaa als we winnen van graafschap worden we 6 de , bij elke ander resultaat ligt het aan VVV .

1 mei 2015 om 23:45

Ja, spelen volgende week thuis tegen De Graafschap en zijn zeker van een plek in de play offs als ze winnen. VVV Venlo heeft namelijk net zoveel punten maar een slechter doelsaldo, zoveel slechter dat niet meer goed te maken is (in de praktijk).

Als Sparta wint klimt het zelfs over de graafschap heen. Bij een gelijkspel of verlies is Sparta dus afhankelijk van VVV

2 mei 2015 om 00:17

Ja, alleen speelt VVV tegen NEC volgend weekend, dus die hebben een veel lastiger programma. Zeker omdat De Graafschap nu ook al zeker is van play-offs.

2 mei 2015 om 15:02

Maar nu vergeet je dat als De Graafschap wint het kan klimmen naar plek 5, die je vvrij stelt van de 1ste ronde play-offs. Dus wij gaan ons zeker niet inhouden tegen Sparta. Daarnaast keren er diverse belangrijke spelers terug.

2 mei 2015 om 17:54

Klopt, alleen moet Volendam dan verliezen en die gaan op bezoek bij Jong PSV die nergens om spelen. Acht de kans dus niet heel groot dat zij daar punten laten liggen. Zo wel mooi zijn.

De rust keert langzaam terug in Doetinchem, zou mooi zijn als ze weten te promoveren.

Die eindigen volgend jaar boven twente en vitesse, dat is zeker

2 mei 2015 om 09:55

Die worden gewoon kampioen volgend jaar en het jaar erop winnen ze de Champions League, toppers!

2 mei 2015 om 18:00

ze gaan ziezo europa in, moeten ze wel dit team bijkleur houden

Best voetballende ploeg van Limburg, helaas kwam dat pas laat tot uiting.. eerste seizoenshelft waren we uit slecht, en thuis speelde we goed, maar helaas gingen de kansen er niet in. Tweede seizoenshelft stukken beter, en vooral de overwinning op Roda is uitermate belangrijk geweest!

Als we dit elftal voor een groot deel bij elkaar kunnen houden, zie ik ons volgend jaar zeker meedoen om de play-offs!

Een schandalige vertoning van de scheidsrechter en de grensrechters bij TOP Oss vs Sparta. Dit lonkt toch zeer zeker naar matchfixing. Een rode kaart voor Koopnans wat ten eerste buitenspel en ten tweede heel licht contact was. De volgende 2 rode kaarten (voor top en sparta) sloegen ook nergens op. Scheidsrechter had op het middenveld al moeten fluiten voor een overtreding van sparta.
Verder alles in het voordeel van sparta gefloten.

Eerste helft was een leuke gelijkopgaande wedstrijd. Sparta kan hier ook niks aan doen, maar ow wat zijn ze gematst door de scheids..

Jammer van de mooie wedstrijd.

Sleegers weer gescoord, hij blijft het top doen

VVV gaat zeker alles geven vrijdag.

Als het VVV niet lukt moet Roda JC promoveren zodat er naar een jaar afwezigheid weer een Limburgse club in de Eredivisie speelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren