Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC-directeur geëmotioneerd door Dost: ‘Hij wilde iets tegen de spelers zeggen’

Laatste update:

Wilco van Schaik heeft gereageerd op het in elkaar storten van Bas Dost in de slotfase van het duel tussen AZ en NEC. Vlak voor tijd ging de aanvaller uit het niets naar de grond. Dost kreeg snel de benodigde hulp en werd bij kennis per brancard naar de kleedkamer. Van Schaik laat weten dat de vader van Dost bij hem was en dat hij rechtop ging zitten in zijn aanwezigheid.

"Ik zat boven en ik zag het. Ik zei tegen Carlos (Aalbers, technisch directeur, red.) dat we gelijk naar beneden moesten. We zijn met Robert Eenhoorn (algemeen directeur AZ, red.) naar beneden gerend. Niemand wist wat en toen gaf scheidsrechter Jeroen Manschot aan dat hij een teken van leven gaf. Gelukkig toen hij hier binnenkwam was zijn vader er ook bij. Hij is er nu ook bij. We hebben hem gelijk zijn vrouw laten bellen." Van Schaik is lovend over de medische voorzieningen in de Eredivisie. "We zijn er wel goed op ingesteld. We hebben het eerder ook gezien bij RKC (met Etienne Vaessen, red.) en nu ook weer. Het redt levens, alleen het gebeurt nu steeds vaker."

Van Schaik heeft contact gehad met Dost. "Hij ging rechtop zitten toen zijn vader erbij was en hij wilde ook wat tegen de spelers zeggen." Van Schaik is zijn emoties vervolgens niet meer de baas. "Het is voor ons wel... Het is wel heftig als je hem neer ziet gaan. Het was wel goed, ook voor de jongens. Het heeft veel indruk gemaakt op de staf en de spelers. Dan zie je maar weer hoe betrekkelijk het allemaal is."

Over het besluit om het duel definitief te staken hoefde niet te worden nagedacht, stelt Van Schaik. "Het was muisstil in de kleedkamer. Als je die jongens ziet zitten en ook de mensen van de staf... Dan kun je niet meer voetballen." AZ had er alle begrip voor om het duel definitief te laten staken. "Super hoe zij erin staan. Ook met de mensen van hun medisch team. Hier hoef je ook geen discussie over te hebben. Ik denk dat dat wel klaar is. We hebben gehad dat de medici er snel bij waren. Ook mooi hoe het stadion reageerde. Dat is ook wel het mooie aan voetbal."

Supporters van AZ en NEC bleven applaudisseren toen bekend werd dat het duel definitief gestaakt werd. "Laten we hopen dat-ie weer aansterkt. Dit is echt onwerkelijk. Voetbal is nu niet belangrijk, natuurlijk. En dat had nu ook niet meer gekund. Het heeft te veel indruk gemaakt op de jongens. Morgen gaan we het maar eens een keer over voetbal hebben. Bas is onderweg en in goede handen. Dat is het allerbelangrijkste voor hem en zijn gezin."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren