Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Nathan Aké en Denzel Dumfries starten in Champions League-finale

Laatste update:

Nathan Aké mag zich opmaken voor een basisplaats in de Champions League-finale tegen Internazionale. De Nederlander begint als linksback in de 4-3-3-formatie van Manchester City-trainer Josep Guardiola. Aan de kant van Internazionale staat Denzel Dumfries aan de aftrap. Stefan de Vrij moet het doen met een reserverol. De wedstrijd begint om 21.00 uur en is te zien op en RTL 7 en Ziggo Sport Select.

Ederson is de doelman van the Citizens. De verdediging, van rechts naar links, bestaat uit Manuel Akanji, John Stones, Rúben Dias en Aké. Het middenveld wordt gevormd door Rodri, Ilkay Gündogan en Kevin De Bruyne. Bernardo Silva is de rechtsbuiten van dienst, terwijl Jack Grealish op links de ballen moet aangeven voor spits Erling Braut Haaland. Aan de kant van Inter verdedigt André Onana het doel. De Kameroener ziet de centrale verdediging gevormd worden door Matteo Darmian, Francesco Acerbi en Alessandro Bastoni. Dumfries (rechts) en Federico Dimarco (links) staan aan de zijkanten op het middenveld. Nicolò Barella, Marcelo Brozovic en Hakan Calhanoglu staan in die linie centraal. Edin Dzeko en Lautaro Martínez zijn de spitsen.

Na het winnen van de Premier League en FA Cup is City één wedstrijd verwijderd van een historische treble. Tot op heden is het Manchester United uit het seizoen 1998/99 de enige Engelse club die dat voor elkaar kreeg. Het wordt voor de ploeg van Guardiola bovendien de kans om voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League te winnen. Afgezien van de nederlaag op de laatste speeldag van de Premier League tegen Brentford (1-0) zijn the Citizens sinds begin februari ongeslagen gebleven (W:21, G:5). Bovendien kent Guardiola amper blessurezorgen. Over Kyle Walker bestonden er wegens rugklachten nog wel wat twijfels wegens een rugblessure, maar de rechtsback is meegereisd naar Istanbul.

Voor Inter wordt het zijn eerste finale in de Champions League sinds 2010. Destijds wonnen de Italianen de finale in Madrid met 2-0 van Bayern München. Na een ietwat stroeve fase in maart en april verkeert Inter nu in uitstekende vorm. I Nerazzurri verloren in hun laatste dertien wedstrijden alleen van kampioen Napoli en bovendien kwam er vlak voor de finale tegen City uitstekend nieuws uit de ziekenboeg. Milan Skriniar, die wegens een rugblessure sinds 14 maart niet meer in actie kwam, is fit verklaard. Bovendien hervatte Joaquín Correa deze week de training na zijn kuitblessure. Net als City kan ook Inter zijn derde prijs van het seizoen winnen. Eerder veroverden de manschappen van Inzaghi al de Supercoppa en Coppa Italia.

Opstelling Manchester City: Ederson; Akanji, Stones, Dias, Aké; Rodrigo, Gündogan, De Bruyne; Silva, Grealish, Haaland.

Opstelling Internazionale: Onana; Dumfries, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dimarco; Barella, Brozovic, Calhanoglu; Dzeko, Martínez.

Welke club wint de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een achterlijke beslissing om Lukaku op de bank te zetten. Gewoon de man in vorm de laatste weken. En Dzeko was een topper, maar de verleden tijd zegt alles.

Ik hoop gigantisch dat ik ongelijk krijg (vorige keer dat ik over Dzeko mopperde scoorde hij na 7 minuten tegen Milan) maar ik vrees er gigantisch voor.

10 juni 2023 om 19:47

Ik vind het ook raar, ook omdat Lukaku veel beter is op de counter vanwege zijn snelheid.

10 juni 2023 om 19:48

Er zal wel het idee achter zitten dat Dzeko zich 60/70 minuten moet leeglopen om dan Lukaku te gebruiken als pinchitter maar dan speel je gewoon 60/70 minuten om geen tegengoal te krijgen. Als je daarnaast achter staat tegen dat moment heb je ook gewoon minder aan zijn snelheid.

10 juni 2023 om 19:54

Je speelt 60/70 minuten om geen tegengoal te krijgen? Dzeko meer dan 400 goals gemaakt grote vriend.

10 juni 2023 om 19:57

En in zijn laatste 17 wedstrijden in de Serie A heeft hij 2 goals gemaakt (beiden tegen het op degraderen staande Hellas Verona) en 1 assist gegeven tegen Cremonese, het team dat laatste werd. Echt een garantie op goals en assists inderdaad.

10 juni 2023 om 20:01

Competitiewedstrijden laat die mooi over aan B-keus Lukaku, kan die weer wat penalty's inschieten zodat zn statistieken er een beetje leuk uitzien.

10 juni 2023 om 20:04

Denk dat dit ook het plan van Inter gaat zijn, zo lang mogelijk geen tegengoals. Indien ze alsnog achterkomen heb je Lukaku nog achter de hand, anders komt ie sowieso voor moegestreden Dzeko

10 juni 2023 om 20:10

In de CL knock-outs heeft Lukaku ook betere statistieken dan Dzeko met zijn 1 goal en 0 assists.

Er is maar 1 statistiek waar Dzeko beter in is dit seizoen: minuten nodig hebben per goal.

10 juni 2023 om 20:21

Lukaku heeft minder gespeeld en viel steeds ergens in de tweede helft in. Het is makkelijker om te scoren wanneer de verdedigers vermoeid zijn. Kan je wel interessant doen met je statistieken, maar als je niet weet hoe je statistieken moet interpreteren, kun je ze beter achterwege laten.

10 juni 2023 om 19:47

Heel opvallend ook dat Akanji start en niet walker. Al is dat op zich wel te begrijpen door het gebrek aan snelheid dat Inter heeft voorin (buiten Lukaku en Dumfries is er eigenlijk niemand snel).

10 juni 2023 om 19:49

Ik had Walker ook verwacht, maar dit is geen hele gekke beslissing. Hoe gaat Inter deze wedstrijd aanvliegen denk je? Bus parkeren? Denk dat je dan je eigen graf graaft.

10 juni 2023 om 19:54

Inter zal niet veel te kiezen hebben denk ik. Ze zullen naar achter gedrukt worden en door het posteren van Dzeko is er dan een gebrek aan snelheid vrees ik voor een counter.

Het is voor Inter te hopen dat City speelt zoals tegen Man U en blij lijkt te zijn met een 1-0 voorsprong waarna ze op veilig spelen. Dan kan 1 situatie genoeg zijn om het recht te trekken.

10 juni 2023 om 19:52

Achterlijke reactie. Dzeko speelt al het hele seizoen de belangrijkste wedstrijden en zo heeft Inter ook de finale van de CL gehaald. Zelfs op 37-jarige leeftijd beter dan Lukaku.

10 juni 2023 om 19:53

Nee dat is hij niet. Gewoon echt objectief niet.

10 juni 2023 om 19:55

Jawel dat is hij wel. Daarom speelt die dus altijd in de belangrijkste wedstrijden. Inzaghi staat elke dag op het veld met die gasten, dus die zal het wel iets objectiever kunnen inschatten dan jij.

10 juni 2023 om 20:07

Lukaku heeft in de serie A in 1664 minuten 10 goals en 6 assists. Dzeko heeft in 1724 minuten 9 goals en 4 assists. Daarnaast 2 goals en 1 assist in zijn laatste 17 Serie A wedstrijden (allemaal tegen de nummer 18 en 20 en die 2 goals in een 6-0 overwinning).

In de CL heeft Lukaku 3 goals en een assist in 144 minuten. Dzeko 4 goals en een assists in 775. Lukaku maakte trouwens de enige treffer in het tweeluik tegen porto en was dus vitaal voor de kwalificatie.

Even samengevat. Dzeko in zijn sinds januari, 23 matchen (CL en competitie): 3 goals en 1 assist. Lukaku sinds januari, 27 matchen: 11 goals en 6 assists.

Ga aub geen seconde doen alsof er ook maar 1 seconde twijfel moet zijn wie de beste spits is en wie er in de basis had moeten staan.

10 juni 2023 om 20:17

Geen 1 seconde twijfel haha. En toch kiest de trainer altijd voor Dzeko als het erom gaat. Die trainer is volgens jou dus knettergek. Statistieken zeggen niet alles, bovendien zijn die statistieken enorm vertekenend, aangezien Lukaku tegen mindere tegenstanders speelt en ook nog penalty's neemt. Als je dan toch zo van de statistieken bent: Dzeko heeft meer dan 400 goals gemaakt, is kampioen geworden met City en Wolfsburg, 2x achter elkaar de beste speler van de Bundesliga etc. Uiteraard is Dzeko een beter speler dan de overschatte Lukaku, daar hoef ik geen seconde over na te denken.

10 juni 2023 om 20:33

Dzeko: 864 wedstrijden en 387 goals.

Lukaku: 705 wedstrijden en 360 goals.

Cijfers: transfermarkt.

Het begint wel een beetje triest te worden hoor. Nu ga je al de carriã¨re van een 37-jarige gelijk stellen aan die van een 30-jarige.

10 juni 2023 om 20:41

Grappig om discussie te lezen tussen een Bosnische lid die vindt dat Dzeko beter is en een Belgische lid die Lukaku beter vindt

Maar objectief gezien (heb met beiden even veel of weinig) is Lukaku nu natuurlijk veel beter en gevaarlijker.

10 juni 2023 om 20:51

Dzeko heeft meer dan 400 goals gemaakt, niet slechts 387. Is inderdaad niet eerlijk om een 37-jarige Dzeko te vergelijken met Lukaku. Wellicht als Dzeko boven de 40 is dat Lukaku een keer kans maakt om de concurrentiestrijd te winnen. Laat Lukaku eerst maar eens Wolfsburg kampioen te maken voordat die zich kan meten met Dzeko. Inmiddels al 2x mislukt bij Chelsea.

Kom op Inter, maak me gek. Het zou echt geweldig zijn mochten ze vanavond voor een enorme stunt gaan zorgen.

10 juni 2023 om 20:04

Ja zou wat zijn maar laten we eerlijk zijn. Dit wordt een makkie voor City

Ik kan me niet voorstellen dat deze wedsrijd lang spannend zal zijn. Ik zeg 4-1 voor City.

10 juni 2023 om 20:15

Nee, het is CL finale maar he? City staat natuurlijk tegen een prutsteam?

10 juni 2023 om 20:39

Als je het team van Inter naast dat van City zet, is inter idd een prutsteam. Het kwaliteitsverschil is gigantisch. En dan ook nog eens de manier van spelen. City zal deze wedstrijd compleet domineren en Inter zal de bus parkeren, zodra de eerste goal valt van City is het klaar.

Ik gun Italiaanse clubs alles in CL, maar nou net onze rivaal mag natuurlijk geen CL winnen; hup City, Haaland hattrick en daarbij verdiend city het wel een keertje. Spelen in tegenstelling tot andere big spenders a la PSG en Chelsea, WEL Fantastisch voetbal

10 juni 2023 om 20:01

Mocht City winnen hoop ik wel op een spannende pot.

10 juni 2023 om 20:43

Verdienen het ja na 2.5 miljard uit gegeven te hebben...

Vooraf het seizoen had ik ook gegokt op City. Team is nu wel monsterlijk qua namen.

Zie Inter dit ook eerlijk gezegd niet winnen.

Ik ben in tweestrijd. Ik hoop altijd op een underdog scenario. Maar pot 1 voor feyenoord is ook wel erg lekker.

Wordt een draak van een wedstrijd. Inter kan niets anders dan bussen parkeren en hopen op een zeldzame uitbraak en City loopt zich stuk op de verdediging. Enige hoop is op een snel doelpunt van City zodat Inter moet komen.

Dan zorgt Pep toch weer voor een verassing. Ik had Akanji wel in de basis verwacht. Hij speelt gewoon een fantastisch seizoen en heeft zich zonder moeite in de ploeg gespeeld. Maar ik had Walker ook verwacht. Met zijn snelheid en diepgang is dat een wapen. Nu lever je achterin veel snelheid in. Ik had Ake dan op de bank gezet in plaats van Akanji

10 juni 2023 om 20:09

De diepgang is sinds Walker terug in de basis staat stevig uit zijn spel verdwenen. Die blijft achterin hangen om met zijn snelheid mogelijke counters er uit te halen.

Ergens ben ik bang dat dit de saaiste finale sinds jaren gaat worden en dan bedoel ik dat er 1 van de 2 ploegen zoveel beter is, dat het bijna oneerlijk is. City lijkt mij op dit moment echt onverslaanbaar. Echter laat ik mij graag verrassen!

2 Nederlanders in de CL finale, vind het wel mooi. Vreemd dat er zo weinig aandacht aan besteed is de afgelopen weken. Weet zeker als het Frenkie of De ligt waren, er minimaal 10 artikelen waren of hun jeugd en hoe ze groot zijn geworden enz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren