Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nathan Aké, Tyrell Malacia en Wout Weghorst op de bank in de FA Cup-finale

Laatste update:

Erik ten Hag en Josep Guardiola hebben de opstellingen van hun respectievelijke teams voor de FA Cup-finale bekendgemaakt. Tyrell Malacia en Wout Weghorst zitten op de bank bij Manchester United, dat Antony, Anthony Martial en Marcel Sabitzer moet missen wegens blessures. Nathan Aké, die pas net hersteld is van een hamstringblessure, heeft de wedstrijdselectie van Manchester City gehaald en kan eventueel invallen. De wedstrijd op Wembley begint om 16.00 uur Nederlandse tijd en is te zien op Ziggo Sport Select.

Het doel van United wordt verdedigd door David De Gea. Ten Hag kiest er dit seizoen, in tegenstelling tot Guardiola, niet voor om een andere keeper te kiezen in het bekertoernooi. De Spaanse sluitpost ziet de verdediging voor hem bestaan uit Aaron Wan-Bissaka, Raphaël Varane, Victor Lindelöf en Luke Shaw. Malacia moet het daarom doen met een plek op de bank. Ook op het middenveld, dat bestaat uit Casemiro, Christian Eriksen en Fred, zijn geen verrassingen te ontdekken. Bruno Fernandes, die op papier op de rechtsbuitenpositie staat geposteerd, moet samen met Marcus Rashford en Jadon Sancho voor de doelpunten gaan zorgen.

Aan de kant van City staat Stefan Ortega onder de lat. Guardiola koos dit hele seizoen al om de Duitser te laten keepen in de FA Cup-duels, en dat is in de finale dus niet anders. Ederson begint daardoor op de bank. Verder is de opstelling van the Citizens weinig verrassend te noemen: Kyle Walker, John Stones, Rúben Dias en Manuel Akanji vormen de achterhoede, terwijl Rodri, Ilkay Gündogan en Kevin De Bruyne op het middenveld staan. De voorhoede wordt gevormd door Bernardo Silva, Jack Grealish en Erling Braut Haaland.

Met de Engelse landstitel reeds op zak heeft City één van de drie gewenste prijzen binnen. Om kans te blijven houden op een historische Treble moet zaterdag de FA Cup gewonnen wonnen. Uitgerekend Man United, het enige Engelse team dat de Treble wist te winnen, moet dan verslagen zien te worden. Guardiola zag zijn ploeg eerder dit seizoen met 6-3 winnen en 2-1 verliezen van United. Geen onbelangrijk feitje: City won al zijn nationale finales onder Guardiola. De Catalaan heeft de beschikking over een fitte selectie, al was het nog de vraag welke elf hij aan de aftrap zou laten verschijnen met het oog op de Champions League-finale over precies een week. Wel was al bekend dat Stefan Ortega onder de lat zou staan.

United weet sinds enige tijd dat het volgend seizoen de Champions League ingaat, waardoor het woensdag zonder druk speelde tijdens de thuiswedstrijd tegen Fulham (2-1). United won eerder dit seizoen op Wembley de EFL Cup en staat voor een mogelijke unicum: nog nooit won United beide nationale bekertoernooien in hetzelfde seizoen. United won de FA Cup tot op heden twaalf keer en is daarmee twee eindzeges verwijderd van recordhouder Arsenal. In de laatste achttien jaar won United het toonaangevende bekertoernooi van Engeland echter slechts eenmaal. Ten Hag kan niet beschikken over Lisandro Martínez, Marcel Sabitzer, Donny van de Beek en Martial, terwijl ook Antony niet helemaal fit is.

Opstelling Manchester City: Ortega Moreno; Walker, Stones, Dias, Akanji; Rodri, De Bruyne, Gündogan, Bernardo Silva, Haaland, Grealish

Opstelling Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw; Casemiro, Eriksen, Fred; Fernandes, Rashford, Sancho

Welke club wint de FA Cup?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dat malacia en weghorst niet spelen snap ik vanuit een kwalitatief oogpunt, in het geval van Ake neem ik aan dat gurdiola hem spaart voor de champions league finale!

3 juni 2023 om 15:10

Als enige van het hele elftal inderdaad!

3 juni 2023 om 15:15

Je snapt zelf ook wel dat het sparen vanwege zijn recente blessure zou zijn.

3 juni 2023 om 15:16

Kan zeker. Al denk ik dat Akanji en Aké gewoon vrij gelijkwaardig zijn in Peps geest.

3 juni 2023 om 15:10

Vraag ik mij af. Die is namelijk pas over een week. Zou hem wel ritme blijven geven

3 juni 2023 om 15:13

Ake is een tijd geblesseerd geweest toch? Komt net terug van blessure

3 juni 2023 om 15:17

Why? De andere 3 presteren gewoon goed. Vooral Akanji verbaast me.

3 juni 2023 om 15:28

Kan je lezen of niet? Hij is net fit genoeg om bij de selectie te zitten

3 juni 2023 om 15:32

Tegen Brentford was hij nog fit genoeg om te starten, dus “net fit genoeg” lijkt me wat overdreven.

Het zou wel gewoon kunnen dat hij nog niet helemaal klaar is voor de 90 minuten, wat een plek op de bank logischer maakt.

3 juni 2023 om 15:53

Malacia en Weghorst ontbreekt kwaliteit. Tyrel zal een ideale teamspeler zijn die zich kan ontwikkelen 12/13e man. Wout gaat weg.

Met Varane weer achterin en Casemiro voor de verdediging is er nog enigszins een kansje voor United

Wat is de rede dat mahrez vaak bankzitter is?is hij minder geworden of zijn ze concurrenten vooral in vorm?

3 juni 2023 om 15:18

De rest verzet veel meer verdedigende arbeid, en kunnen dat fysiek ook aan. Tegen een team dat de bus parkeert is Mahrez leuk, maar tegen topteams komt hij te kort.

3 juni 2023 om 15:22

Oke klinkt wel logisch,wel jammer is wel een leuke speler om naar te kijken

Malacia is toch wel vreselijk door de mand gevallen. Als ik de reacties hier zag na zijn transfer zou hij Shaw er zo even uitspelen. Ondertussen kiest ten Hag vaak zelfs rechtsback Dalot nog eerder voor de linksback positie dan Malacia. Hoop dat het een leerjaar was voor Malacia en dat hij volgend seizoen wel kan aanhaken.

3 juni 2023 om 15:23

Door de mand gevallen vind ik nog relatief overdreven te noemen. Het was toch gewoon wat je er van kon verwachten niet? Een leuke back-up met een goede ingesteldheid.

3 juni 2023 om 15:27

Het komt voor mij niet als een verrassing. Maar heb me behoorlijk gestoord aan de blabla die er rond zijn transfer was. Komt absoluut tekort voor de top.

3 juni 2023 om 16:23

Welke blablablabla? Als er iemand door de mand is gevallen is het Anthony. Dat was de grote aankoop en heeft niets laten zien. Malacia is gehaald voor de breedte.

3 juni 2023 om 15:33

Mhua, kan je door de mand vallen als de verwachtingen niet zo hoog waren? Malacia heeft goede wedstrijden gespeeld maar is gewoonweg niet van het niveau dat United zou moeten nastreven, maar daar is ook helemaal niets mis mee!

Malacia heeft de gunfactor en deed het bij Feyenoord vrij goed, maar ook daar was hij niet elke week even constant. Dat hij een stap wilde maken is logisch en als United komt stap je op die trein, maar het is echt geen ramp als hij het niet redt.

3 juni 2023 om 15:43

Misschien gewoon een jaar nodig om aan de hogere intensiteit te wennen?

3 juni 2023 om 15:48

Door de mand gevallen? Ik vind juist dat hij zich heel knap staande heeft gehouden, van Feyenoord naar United is een enorme stap. Zowel qua club als qua competitie. Natuurlijk heeft hij niet het niveau wat United moet/wil nastreven, maar hij is een heel degelijke back-up gebleken. Bij onvoldoende speeltijd kan hij altijd nog een stapje terug doen, naar een subtopper in een grote competitie. Wat denk ik meer bij zijn kwaliteiten past.

3 juni 2023 om 19:19

Ik snap dit soort reacties nooit zo goed. Geen enkel serieus persoon dacht dat Malacia zich zo even in de basis zou spelen en een vaste waarde zou worden bij United, dus je reacties beginnen met zo'n zelf bedachte stelling maakt de rest totaal niet serieus te nemen.

Ik vind persoonlijk dat ie het iets beter heeft gedaan en wat meer heeft gespeeld dan ik dacht. Ik denk namelijk niet dat ie het niveau wat United nastreeft zal halen.

Jammer, maar begrijpelijk met de recente blessure van Aké. Ik ga er even lekker voor zitten.

De wedstrijd is trouwens ook gewoon op BBC 1, voor mensen die dat Nederlandse commentaar net als ik een beetje zat zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren