Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Napoli wil capaciteit van San Paolo met een derde omlaag brengen

Laatste update:

Napoli speelt al jaren in Stadio San Paolo, dat plaats biedt aan 60.240 toeschouwers. De thuishaven van de Serie A-club zit echter nooit vol en is toe aan een flinke renovatie. Voorzitter Aurelio De Laurentiis zegt dat de club plannen heeft om de boel aan te pakken en dat daarbij ook fors gesneden zal worden in het aantal zitplaatsen. Een derde deel van de capaciteit gaat eraf, zo is de planning nu.

/

“We willen het San Paolo een nieuwe ziel geven”, verklaart De Laurentiis in gesprek met Radio Kiss Kiss Napoli. “De komende weken zullen we stappen zetten in de prolongatie van het huurcontract. We hebben wat punten te bespreken en gaan voor een stadion voor 40.000 man, dezelfde capaciteit als het Juventus Stadium. We hebben wel wat specifieke plannen, die we zullen gaan ontwikkelen.”

Al jaren wordt er in Italië door diverse kopstukken geroepen dat de Serie A hard zal moeten werken om weer echt populair te worden in Europa. De vele verouderde stadions moeten nodig aangepakt worden, zo is meer dan eens gezegd door onder meer Paolo Maldini en Ruud Gullit. De Laurentiis gaat mee in de kritiek en hoopt dat het ‘nieuwe San Paolo’ tweewekelijks vol zal zitten wanneer Napoli een thuiswedstrijd heeft.

“Ik weet zeker dat het aantal mensen dat een duel bezoekt de komende jaren drastisch afneemt, vanwege de online wereld. Online wordt belangrijker dan het stadion zelf, dat gebeurt al in de filmindustrie. We openen een stadion voor het juiste aantal supporters, binnen twee jaar zullen we klaar zijn. En dan is het daarna twintig jaar lang geen lege tombe, maar een goed gevuld stadion,” aldus de excentrieke baas van de Napolitanen.

Het Stadio San Paolo: al sinds 1959 de thuisbasis van Napoli! #calcio #seriea #italia #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Meer Italiaanse clubs zouden moeten werken aan hun stadion

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het zonde dat er bij veel Italiaanse clubs de stadions nooit vol zit

3 augustus 2015 om 19:54

Tja die stadions zijn soms gewoon echt te groot. Neem het Marc'Antonio Bentegodi in Verona. Een stad met 270.000 inwoners en een dorpje Chievo die samen een stadion met 40.000 (!) plekken delen. Stadion zit ongeveer half vol als Hellas speelt, maar wel met een geweldige sfeer onder de supporters die er wel zitten. Maar ja Chievo, hoe moeten die in Gods naam een stadion met 40.000 plekken vullen? Maar wat moeten ze anders, een eigen stadion bouwen?

Ik denk dat veel clubs in Italië nu realiseren dat de stadions kleiner moeten. Er komen nou eenmaal geen 60.000 toeschouwers om in een aftakelend stadion vol spinnenwebben vanachter een atletiekbaan een wedstrijd tegen de nummer laatst te kijken. 18 in plaats van 20 teams is trouwens ook al een begin.

Gaat gelukkig de goede kant op, in navolging van juve zijn as roma, ac milan en nu dus napoli al concreet bezig met nieuwe stadia. Ik neem aan dat stadsgenoten lazio en inter dan ook snel zullen volgen!

3 augustus 2015 om 17:07

Lazio had ook al plannen voor een nieuw stadion als ik me niet vergis.

3 augustus 2015 om 17:39

Lazio en Inter? Ik veronderstel dat je Milan en Inter bedoelde?

3 augustus 2015 om 17:41

Roma en Milan zijn bezig. Mogelijk dat de stadsgenoten van deze clubs, Lazio en Inter, dan ook meegaan!

3 augustus 2015 om 18:23

Waarom niet in de oude stadions blijven als je ze niet meer hoeft te delen?

3 augustus 2015 om 18:32

Die spelen in dezelfde stadions?

3 augustus 2015 om 19:57

Milan en Inter delen San Siro, Roma en Lazio het Olimpico.

3 augustus 2015 om 18:22

Even nsb'en. Stadium, stadia. Stadion, stadions. Ik hoop dat ze in de nieuwe stadions geen sintelbanen meer aanleggen.

3 augustus 2015 om 20:36

Weer wat geleerd! En Glory, het probleem is niet het delen van het stadion maar de grootte/leeftijd van de stadiONS, dit ziet er voor fans en kijkers niet aantrekkelijk uit en brengt hoge onderhouds/vernieuwkosten met zich mee. Ook van de sintelbanen wil men veelal af inderdaad.

3 augustus 2015 om 21:13

Hmm ja je hebt gelijk. Tijd voor allemaal nieuwe stadions. Zal commercieel vele maten interessanter zijn.

Goede poll VZ! ... Meeste clubs zijn hier al bezig mee of hebben plannen om dit binnenkort te doen.

3 augustus 2015 om 17:20

Als de uitslag van een poll ongeveer 90% tegen 10% is, vind ik het niet echt een goede poll. Dan geef je de bezoekers een open deur die zij in mogen trappen. Een poll moet juist een originele, overzichtelijke peiling van de meningen zijn en omdat dit werkt vind ik het fijn en een toevoeging aan de site dat VZ dit doet. Ik snap echter dat het vreselijk lastig is om bij elk artikel een poll te verzinnen waar de uitslag 50-50 of zoiets is.

On: Interessant om je stadioncapaciteit te verlagen, maar misschien is dit wel het beste bij Napoli. Bij clubs als Tottenham, PSV en Juventus zie je echter dat een volgepakt stadion van tussen de 35000 en 40000 man ook heel mooi kan zijn.

Heb altijd het idee dat het vooral de 1e ring is die leeg is en de 2e ring meestal wel vol zit.

Stadions zijn (momenteel) een groot probleem in de Serie A. Veel stadions zijn vaak oud, (te) groot en vervallen, op enkelen na. Altijd zijn er afgesloten delen of lege tribunes. Het is vaak niet eens zo dat er weinig fans zitten, alleen doet het grote stadion het wel zo lijken. Ze moeten de stadions snel renoveren en verbeteren, inclusief de infrastructuur.

3 augustus 2015 om 17:17

En die sintelbanen moeten verdwijnen

Net als in de filmindustrie: als het entertainment maar voldoende is trek je volle zalen! Kosten daargelaten

Italiaanse clubs hebben flink wat jaren niet geïnvesteerd en wat dat betreft heeft Juventus een goede stap gezet.

Zo'n sintelbaan om het veld nodigt dan ook niet uit om lekker in het stadion een potje voetbal te gaan kijken, dat ziet er zo armoedig uit.

Geef mij maar die oude Italiaanse stadions die , in de jaren 80/90 tot 2005 ongeveer wekelijks bomvol zaten met 70.000 a 80.000 gemiddeld, dat was pas echt passie ,vuur , emotie.

Het doet me als Seria A liefhebber echt pijn dat alles zo achter uit gaat i, ook de Voetbal Shirts zijn meer zo mooi als vroeger.in de Serie A, zoveel mooie filmpjes over de sfeer in de Serie A.
Het thuislied van AS Roma , of Lazio man man echt kippevel daar kunnen we hier alleen maar van dromen.

Jammer dat men niet zoals in Duitsland gewoon de prijzen veel meer verlaagt om genoeg mensen te hebben in grote stadions,. het geeft toch veel meer sfeer, passie.

Wat een onzin wat die vent verkondigd, dat het komt door de online industrie. In Nedrland, Duitsland en Engeland zitten de stadions iedere week helemaal vol en worden de stadions zelfs uitgebreid om meer plaatsen te creeeren. De stadions in Italie zitten gewoon nooit vol, weet niet wat de reden is maar dit was ook al het geval voordat we de hele online wereld hadden dus die man praat onzin.

Ongelofelijk dat ajax en feyenoord meer toeschouwers trekken dan welke Italiaanse club dan ook.
Hadden we in de 80er jaren niet van kunnen dromen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren