Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC heeft nieuws over Van Gastel, met directe gevolgen voor Van Bronckhorst

Laatste update:

Jean Paul van Gastel blijft aan als hoofdtrainer van NAC Breda. De geboren Bredanaar werd de afgelopen dagen hevig gelinkt aan Besiktas, waar hij dan als assistent van Giovanni van Bronckhorst aan de slag zou kunnen. Uiteindelijk besloot NAC het contact te verbreken, waardoor Besiktas is afgehaakt. Welke invloed het afketsen van de overgang van Van Gastel op een dienstverband van Van Bronckhorst bij de Turkse club heeft, is vooralsnog niet bekend.

Dinsdag kwam het nieuws door dat Van Bronckhorst dicht bij een deal met Besiktas is. De voormalig Feyenoord-trainer wilde Van Gastel graag meenemen als zijn assistent, maar dan moest hij wel los worden geweekt bij NAC. Bij die club is hij sinds september hoofdtrainer, na het vertrek van Peter Hyballa. Besiktas zou volgens Voetbal International een forse afkoopsom hebben willen betalen voor Van Gastel, aangezien Van Bronckhorst de uitdaging in Turkije zonder hem niet zou willen aangaan.

De zaakwaarnemer van Van Gastel liet daarop aan de clubleiding van NAC weten dat de oefenmeester graag als assistent van Van Bronckhorst aan de slag gaat bij Besiktas. Van Gastel bereikte zelfs al een akkoord met Besiktas, waar hij er financieel flink op vooruit zou gaan.

NAC wilde Van Gastel, die tot komende zomer vastligt in het Rat Verlegh Stadion, echter niet laten gaan. Ook in de afgelopen dagen heeft Besiktas de clubleiding van De Parel van het Zuiden niet weten te overtuigen. Zelf maakt NAC zaterdag bekend dat een vertrek van Van Gastel niet meer aan de orde is.

De directie van de Brabantse club besloot namelijk het contact met Besiktas te verbreken, waarna de Turkse club afhaakte. “Dat beoogden we precies’’, aldus de clubleiding van NAC op de eigen website. “We willen dit seizoen zo lang mogelijk in de race om promotie naar de Eredivisie blijven, daar werken we als club in alle geledingen hard voor. In dat streven willen we niet meer afgeleid worden door getouwtrek om onze trainer.”

Van Gastel steunt de beslissing van het bestuur. “De club is bij vertrek naar Spanje (vanwege een trainingskamp, red.) duidelijk geweest in haar standpunt en dan is het back to business. We beleven hier een strak en zinvol trainingskamp en werken bij NAC toe naar een ferme inhaalrace met hopelijk een mooi slot.”

Sinds de aanstelling van Van Gastel heeft NAC de weg omhoog gevonden: de Bredanaars wonnen zeven wedstrijden. Inmiddels vinden ze zichzelf terug op plek negen in de Keuken Kampioen Divisie.

Leon Vlemmings
Van Bronckhorst heeft als alternatief Leon Vlemmings benaderd om assistent te worden, heeft laatstgenoemde bevestigd aan RTV Rijnmond. De twee werkten eerder al samen bij Feyenoord. Vlemmings, momenteel actief als innovatiemanager bij FC Dordrecht, heeft echter laten weten het niet te doen, daar hij Dordrecht trouw wil blijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet de reden wel denk ik, van Gastel heeft gisteren Besiktas - Kasimpasa gekeken en is tot de conclusie gekomen dat zijn carriere kapot kan gaan in Turkije, als Kasimpasa je compleet van de mat speelt wil je je vingers er niet aan branden, het is een chaos daar, bijna geen fans op de tribunes, nieuwe bestuur die nog zoekende is, beste spelers die uit de selectie zijn gezet en weggestuurd gaan worden, er is geen eer meer te behalen voor dit seizoen.

6 januari 2024 om 13:22

Dat stap je vanuit NAC toch gewoon rechtstreeks dezelfde chaos in?

6 januari 2024 om 17:20

Ik begrijp niet wat je nu wilt zeggen? Ik geef toch aan dat het een chaos is bij Besiktas dat hij daarom waarschijnlijk er niet op in is gegaan?

Volgens diverse Turkse bronnen gaat Van Bronckhorst niet meer naar Besiktas.

6 januari 2024 om 12:47

Klopt, v Bronckhorst, Hansi Flick, Bruno Genesio hebben allen Besiktas afgewezen.

V bronckhorst wilde toch alleen trainer worden van besiktas als v gastel mee zou gaan? Anders wilde die toch niet? Of was dit gewoon een spel om v gastel los te krijgen? Ben benieuwd of die ook zn woorden na komt. Zal wel mee roepen zijn als wat anders tot die dadelijk gewoon tekent zonder v gastel

6 januari 2024 om 12:45

Aannames voor niks, van Bronckhorst is het niet geworden, is al afgeketst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren