Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘NAC Breda valt dan niet direct om, maar het zou wel een ramp zijn’

Laatste update:

NAC Breda balanceert op de rand van de afgrond van de Eredivisie. De club kan niet meer vijftiende worden en zal dus via de nacompetitie het vege lijf moeten redden. Volgens algemeen directeur Justin Goetzee vindt er een ramp plaats als NAC komend seizoen in de Jupiler League moet spelen.

/

“NAC zal niet direct omvallen als we degraderen. Maar dat het heel moeilijk zal worden, is duidelijk. Een sluitende begroting voor elkaar boksen in de Jupiler League is onhaalbaar voor NAC”, legt Goetzee uit in Voetbal International. Degradatie is volgens de bestuurder ‘een ramp’. Hij vertelt dat NAC bijna weer een gezonde Eredivisie-club is, maar bij degradatie moet er weer geld bij.

Volgens trainer Robert Maaskant zou degradatie niet alleen een ramp zijn, maar ook bijzonder onnodig. “We zijn niet minder dan FC Utrecht of ADO Den Haag. NAC is een middenmoter, die ergens onderaan staat”, legt hij uit in het weekblad.

Hoop jij dat NAC Breda erin blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De laatste keer dat Nac een sluitende begroting had deed Jezus nog een krantenwijk. In Breda zijn letterlijk altijd finaciele problemen. Desalniettemin hoort Nac zeer zeker in de eredivisie thuis, prachtige club. Ben toch bang dat ze het nog heel erg moeilijk gaan krijgen.

14 mei 2015 om 08:56

Jammer is dat he? Zo lang op een grap zitten die nergens op gebaseerd is.
Vorig jaar heeft NAC (een bescheiden) winst gedraaid, en ook dit jaar gaat het boven verwachting.

Het is 2015, niet 2012.

Ergens zou het wel terecht zijn als ze een keer zouden degraderen na al dit jarenlange geploeter en geklooi, maar toch hoop ik het niet. Ik blijf het een mooie club vinden die in de eredivisie moet blijven (al is het alleen al om het stadion).

14 mei 2015 om 15:48

Het stadion? Dat stadion dat grote scheuren vertoont net als de club zelf?

weer maaskant met die grote bluf bek alleen daarom hoop ik al dat ze er uit gaan

14 mei 2015 om 11:10

Dankjewel Bert1 voor jouw diepte analyse

Als ze zouden degraderen dan is het gewoon terecht wat Maaskantje ook zegt. Iedereen krijgt uiteindelijk wat het verdient.

Voor/Door hun financiële wanbeleid al jarenlang mogen ze van mij er wel uit. Elk jaar komen er wel weer nieuwe lijken uit de kast.

14 mei 2015 om 09:05

Misschien moet jij je is wat meer inlezen, 2012 voor het laatst rode cijfers gedraaid.

14 mei 2015 om 11:31

Dankzij die externe financiers die jullie te hulp schieten ja ;-).. Nee even serieus ik vind het leuk dat ze nacompetitie spelen, maar zal toch blij zijn als ze er gewoon in blijven!

14 mei 2015 om 13:21

Ook alleen maar voor de derby of niet? Weet zeker dat je wel even juicht als ze toch degraderen

14 mei 2015 om 15:12

Dus omdat een paar man van het bestuur er een potje van maakt vind je het niet erg als de gigantische supportersgroep ernstig teleurgesteld wordt? Nogal kortzichtig!

Het is geen ramp als je afscheid neemt van alle overbetaalde voetballers, verkoopt waar restwaarde op zit en een nieuw team gaat bouwen van eigen talent, gemotiveerde talenten uit de Jupiler League en afvallers van de top. Kijk naar clubs als NEC, Willem II, etc. De supporters blijven voor het grootste deel toch komen, dus die inkomsten zakken minimaal. Aan de sponsorkant zal t misschien wat minder worden. Maar met het verkoop van spelers als Ten Rouwelaar, Tighadouini, Falkenburg, Matic, etc komt er niet alleen geld binnen, maar bespaar je ook nog eens salarissen.

Daarnaast moet NAC eerst nog maar degraderen. Aan de kwaliteit van de huidige selectie ligt het niet, die schat ik toch echt hoger in dan die van welke club dan ook in de play-offs. Alleen gaat het daarin niet alleen om kwaliteit, maar ook om strijd. Dus ben benieuwd tot hoever ze daarin gaan.

14 mei 2015 om 10:36

Bij ten rouwelaar moeten ze geld bij gaan geven. Die andere spelers kun je idd wel wat geld voor krijgen. Al is bij tighadouini een gelimiteerde transfersom van 1 mil volgens mij. Terwijl ik die toch wel iets meer waard vind.

14 mei 2015 om 18:22

Daarom heet het ook gelimiteerd he. ALs je een club bent in slechter weer ligt de macht wat meer bij de spelers/makelaars bij onderhandelingen. Zo moest NAC jaren achtereen transfervrije spelers halen. Mede daarom is 1 mio uit onderhandeld.

Hopelijk blijft NAC in de eredivisie. Horen ze ook thuis.

Ben alleen bang dat het zomaar eens een keer goed fout kan gaan.

Zat van de week bij Almere City - De Graafschap, dat leek me wel eens leuk, zo'n avondje play-offs....... Gezien het niveau van die wedstrijd zijn er sowieso al twee teams waar NAC zich geen zorgen om hoeft te maken.
Het was spannend hoor, daar niet van, maar om nou te zeggen dat ik twee Eredivisie waardige clubs heb gezien, absoluut niet.

NAC zal naar mijn bescheiden mening heus wel in de Eredivisie blijven en zal gewoon eens een paar seizoenen moeten gaan bouwen aan een leuk elftal. Afscheid nemen van spelers als Ten Rouwelaar etc want die kosten je geld en punten.
Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat er in de jeugd rondloopt bij Nac, maar er moeten toch wel een paar spelers goedkoop te halen zijn uit de JL die je verder op kan leiden.

14 mei 2015 om 10:23

Het is dat 1 van de 2 waarschijnlijk niet tegen NAC hoeft te voetballen.

14 mei 2015 om 10:37

Het play-offs niveau van promotie/degradatie is nooit een hoog niveau geweest. Het gaat daarbij altijd meer om strijd.

De organisatie eens 'resetten' zou voor de club NAC wel eens goed zijn. In de JL krijg je daarvoor alle ruimte en hoef je op transfergebied geen gekke dingen te doen om na één seizoen zonder al teveel moeite te kunnen promoveren. Kijk hoe ze het in Nijmegen hebben gedaan. Dure jongens laten lopen en met spelers komen die nog alles te bewijzen hebben. Vervolgens Maaskant een flinke schop onder de kont geven en de juiste trainer zoeken. Die ass van Cocu zou een goede optie zijn. Na één seizoen JL zal NAC als herboren terug komen, met een gezond huishoudboekje en talentvolle spelers die ze verder kunnen helpen in de eredivisie.

14 mei 2015 om 10:40

Buiten NEC,NAC en Willem II zijn er volgens mij maar weinig clubs die meteen na 1 seizoen weer promoveerden. Dus zo makkelijk is dat niet.

14 mei 2015 om 11:11

ADO promoveerde ook gelijk weer terug naar de Eredivisie in het jaar dat ze het nieuwe stadion betraden.

14 mei 2015 om 11:11

Maar als zulke clubs niet na 1 jaar promoveren hebben die clubs het heel lang heel moeilijk. Sparta VVV Venlo De Graafschap FC Den Bosch.

Ik hoop dat NAC erin blijft. In 2008 werden ze nog derde en kijk waar ze nu staan. Diep gedaald. Avondje NAC moet wel in de Eredivisie blijven. Maar bij de play offs voor degredatie hebben de Jupiler League ploegen alles te winnen en de Eredivisie ploegen alles te verliezen.

14 mei 2015 om 17:23

Als NAC een slim aankoop beleid gaat voeren en de juiste mensen 'in het veld' heeft die nu al een lijstje potentieële talenten kunnen presenteren, dan hebben ze met een begroting van zo'n € 8 miljoen nog altijd het meest te besteden van alle clubs in de JL. Alles wat ze meer binnen halen kunnen ze gebruiken om de schulden te saneren en uiteindelijk een gezonde toekomst in te gaan. Gezien de publieke belangstelling en de wijze zoals ze in Breda achter hun club blijven staan, verdient NAC en Breda eredivisie voetbal. Op basis van wat daar bestuurlijk is gebeurd en alles wat ze in het verleden verkloot hebben, verdienen ze nu even geen eredivisie voetbal.

Zowel Goetzee als Maaskant leven met hun hoofd in de wolken als ze niet beseffen dat NAC niet gelijk is aan Utrecht of Willem II. NAC staat gewoon waar het hoort staan.
In de winterstop is er wederom aan de korte termijn gedacht en zijn er veel spelers bij gehaald. Deze hebben meestal tijdelijke contracten. Maar dit kost wel weer extra salaris.

Goetzee had een plan moeten maken in de winterstop met meerdere scenario's, waaronder degradatie. Als hij van mening is dat NAC degradatie niet overleefd, heeft hij als bestuurder het ook niet goed gedaan.
Dan zou ik als Knvb die club gewoon opdoeken. Kleinere clubs zoals Haarlem, Veendam, RBC werden voor minder uit de competitie gehaald.

Als Jelle ten Rouwelaar dan eindelijk stopt is het het wel waard..

NAC heeft genoeg kwaliteit om erin te blijven maar hoe vaak zie je niet dat als je tegenstanders onderschat je ontzettend hard afgaat. De Jupiler League clubs hebben totaal geen druk en zullen er vol voor gaan. Ik denk dat als NAC geconcentreerd blijft dat ze het gaan redden maar zodra ze gek gemaakt worden kan het zomaar een dramatisch aflopen

NAC is een degradatiekandidaat en dat al jaren onderaan bivakkeert. Maaskant, de vergelijking met Utrecht en Den Haag gaat hier niet op! Ik zou er persoonlijk niet van wakker liggen als NAC degradeert, na al die jaren wanbeleid wordt het wel eens tijd om te degraderen.

Als NAC degradeert zal het lastig worden om de nu aanwezige 'kwaliteit' binnenboord te houden. Voor je het weet kom je in een negatieve spiraal terecht en wordt gelijk terug promoveren heel lastig wat weer financiele consequenties heeft voor het jaar daarna etc... Nee degradatie voor NAC is inderdaad een horrorscenario voor de club.

Het jaar met Ernie Brands zullen bij een paar Nac supporters nu wel door het hoofd flitsen wat een ellende hebben ze daar nu zeg ben echt benieuwt hoe het gaat aflopen. Tuurlijk hoort Nac in de eredivisie.

Als ze promoveren moeten ze creatief zijn en misschien mogen ze volgend jaar wel Sleegers en Hahn huren dan kunnen deze 2 nog een seizoen zich ontwikkelen en hebben hun twee meevallers misschien kunnen ze nog zelfs Basacikoglu huren als wij tighadouini kunnen kopen.

14 mei 2015 om 19:00

Promoveren...? uuhhh

Hahn zie ik erg graag komen! Heb vorig jaar al gemeld toen FC Zwolle Jelle TR wilden hebben, dat NAC dat altijd zou moeten doen. En dan Hahn halen; Had geld opgeleverd (volgens mij een ton of 5); Daarnaast kostenbesparing in salaris; En tel daarbij de blunders van Jtr; en het feit dat Hahn een keeper is met toekomst.

Alleen als telt niet;

Als wij niet via de NC in de ERE kunnen blijven, verdienen wij het niet. Simpel; NAC is wel fin. gezond aan het worden. Gelukkig maar. Wel zal een aftocht naar de JL dit weer erg vertroebelen. Ik zal als sponsor in ieder geval zeker aanblijven.

Ik zou wel gniffelen bij degradatie, hou doe en bedankt. Uiteindelijk zal ik de spanning van de derby missen. Wedstrijden, die niet aan te zien zijn maar waar wel strijd wordt gegeven. Liever 2 keer winnen van Bavel Noord dan dat ze in de jupiler league staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren