Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moreno Rutten keert na buitenlands avontuur terug op Nederlandse velden

Laatste update:

Moreno Rutten keert terug op de Nederlandse velden. NAC Breda maakt maandag via de officiële kanalen namelijk bekend de verdediger annex middenvelder voor drie jaar vastgelegd te hebben. Rutten komt transfervrij over van het Italiaanse Crotone, waar zijn contract onlangs was ontbonden.

Rutten verkaste vorig jaar van VVV-Venlo naar Crotone, maar beleefde uiteindelijk geen succesvolle periode in Italië. Hij speelde de voorbije voetbaljaargang slechts vier wedstrijden in de Serie B, telkens als invaller en in totaal slechts 26 minuten, en werd uiteindelijk uit zijn sportieve lijden verlost doordat zijn contract werd ontbonden.

‘Ik merkte dat de fysio in paniek was, dat we aangehouden zouden worden’

Voetbalzone sprak in maart met Moreno Rutten, vlak voordat zijn contract bij Crotone werd ontbonden. Lees artikel

Rutten gaat bij NAC samenwerken met Maurice Steijn, tussen 2015 en 2019 ook al zijn trainer bij VVV-Venlo. "Onlangs werd ik gebeld door Maurice Steijn of ik interesse had om naar NAC te komen. NAC is een fantastische club. Ik kom zelf uit Brabant, dus ik ken NAC goed. Ik heb met Anthony Lurling gespeeld en heb bij zijn afscheidswedstrijd mogen spelen in het stadion, dat heeft wel een beetje de doorslag gegeven", zegt de 27-jarige Rutten op de website van de Keuken Kampioen Divisie-club.

Rutten, die verder in Nederland voor FC Den Bosch speelde, noemt zichzelf 'een moderne back die graag opkomt, maar ook op het middenveld kan spelen'. Dat wordt onderschreven door Steijn. "Hij is een multifunctionele speler, die zowel links- als rechtsback kan spelen. Maar hij is ook op het middenveld inzetbaar. Hij weet hoe het is om in de Eerste Divisie te spelen en om kampioen te worden. Daarnaast heeft hij de nodige Eredivisie-wedstrijden gespeeld. Hij neemt dus een heel wat ervaring met zich mee", aldus de oefenmeester.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima stap voor hem. Hij heeft het buitenland geprobeerd, maar dat is helaas niets geworden. Goed om dan op tijd je conclusie te trekken, en weer voor (ongetwijfeld) speelminuten te kiezen.

Dit lijkt me nou een uitstekende aanwinst. NAC is tot nu toe nog niet zeer actief op de transfermarkt. Maar de spelers die ze vast hebben gelegd, Haye en Rutten, zijn wel meteen spelers die de ploeg sterker maken en geen breedteversterkingen. Dus ik ben zeker optimistisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren