Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moisander: 'Als Pellè scoort, krijgt hij geen berichtje op Facebook'

Laatste update:

Feyenoords nieuwe fenomeen Graziano Pellè is de speler waar de verdedigers van Ajax zondag in de Klassieker rekening mee moeten houden. Als de Italiaan in de Amsterdam ArenA scoort, is dat voor het vijfde Eredivisieduel op rij. De laatste Feyenoorder die daarin slaagde, was Roy Makaay, in 2008. "De 2-2 in de slotminuut van Feyenoord-Ajax was een voorbeeld hoe het niet moet. Al was het een prachtige goal", vertelt Niklas Moisander vrijdag in De Telegraaf.

/

"Toby en ik moeten hem kort dekken en ervoor zorgen dat er iemand van ons altijd voor en de ander achter hem staat, zodat de aanvoer wordt afgesneden", legt Moisander, die Pellè kent uit hun gezamenlijke AZ-periode, uit in het dagblad. De Fins international heeft de Italiaan altijd een goede spits gevonden. "Graziano was altijd aanspeelbaar, loeisterk, een goede kaatser en gevaarlijk voor het doel. Dat hij behalve zijn eerste jaar nooit onomstreden was, knaagde aan hem en zorgde ervoor dat de fans veel te weinig de echte Pellè zagen."

Moisander en Pellè waren in Alkmaar geen vrienden, maar 'gewoon goede collega's'. "We waren eigenlijk elkaars tegengestelden: hij de extraverte Italiaan en ik die rustige Fin. Graziano was een echte levensgenieter in de positieve zin van het woord, trok veel met de Spaanstaligen Romero en Hector Moreno op, terwijl ik veel in gezelschap van de Scandinaviërs was." Via Facebook hielden zij contact. "Als Graziano scoort, stuur ik hem een berichtje op Facebook om te feliciteren. Nu moet ik helaas voorkomen dat hij Makaay evenaart. En als hij toch scoort? Dan krijgt hij een keer geen berichtje op Facebook. Dat heb ik na het gelijkspel in De Kuip ook niet gedaan…"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De ex Azters van Ajax hebben al ooit met Pelle gespeeld natuurlijk,
die weten wel ongeveer hoe hij speelt, en hoe je dat moet verdedigen.

Toch vind ik dat er niet al te veel rekening met hem gehouden moet worden,
Ajax is Ajax, en Ajax hoort zijn systeem niet aan te passen voor 1 team of nog erger voor 1 speler.

ik ga ervan uit dat het een hele mooie en spannende pot wordt!

18 januari 2013 om 08:52

Als Ajax zich niet aanpast, dan gaan ze het moeilijk krijgen. Feyenoord kan dan altijd de bal kwijt bij Pelle

18 januari 2013 om 09:01

Ajax moet gewoon zijn eigen spel spelen, dan zijn ze het beste.
Als Ajax zich gaat aanpassen dan werk je het Feyenoord alleen maar in de hand.
Ze moeten hooguit rekening met Pelle houden.

18 januari 2013 om 09:27

@certina: als Ajax zorgt dat de bal niet naar Pelle kan dan kan hij ook niet het gevaar stichten. Pelle stoppen door Feyenoord ver van de goal te houden en zorgen dat de bal aan Pelle niet gegeven kan worden.

18 januari 2013 om 09:48

Ajax past zich aan niemand aan. De laatste keer dat dat gebeurde was tegen real Madrid. In de competitie moet Ajax zws altijd zijn eigen spel spelen. En dat doen ze gelukkig ook. Pelle is wel een spits die je in de gaten moet houden, maar ik ga er vanuit dat onze verdedigers dat bij iedere spits doen!

18 januari 2013 om 09:57

dat is dus precies wat ik zeg Fraxxz en curacao01

18 januari 2013 om 11:03

Ik weet niet waar jij de afgelopen 2 jaar hebt doorgebracht, maar sinds Frank de Boer speelt Ajax altijd hun eigen spelletje. Aanpassen aan de tegenstander doet Frank niet aan en al helemaal niet als we thuis spelen. Dus juist eigen spelletje spelen, dat beheersen we het beste!

18 januari 2013 om 12:36

Dat is dus niet precies wat je zegt, dat is wat je er misschien mee wilt zeggen..

Als Ajax zich niet aanpast, bestrijden ze Pelle al op de beste manier, ver van de goal af!

18 januari 2013 om 08:54

Ligt eraan als je tegen Madrid of in de Europa leauge misschien tegen Chelsea speelt.
Is het geen schande met 11 man voor de goal te gaan hangen.

18 januari 2013 om 08:58

Ik denk dat als Alderweireld al tegenover Pelle word gezet dan krijgt pelle het al lastig beide goed in koppen dus met corners moet Alderweireld ook bij Pelle worden gezet. toch denk ik dat Ajax gewoon met 2-0 wint.

18 januari 2013 om 09:00

Zo heeft Pelle ooka l tegen die jongens gespeeld en weet hij dus ook wat hun zwakke punten zijn .

En ik denk dat op dit moment iedereen wel weet wat de sterke en zwakke punten zijn van Pelle.
Alleen het verdedigen is en blijft dan toch lastig.

18 januari 2013 om 09:01

Een spits als Pelle kun je alleen tactisch verslaan fysiek als ie zijn lichaam gebruikt bijna niet te verslaan.

18 januari 2013 om 09:17

Klopt, maar daarom is het altijd zo'n onzin van ja kent die spits al langer makkelijker te verdedigen.

Net als Robben iedereenw eet wat hij gaat doen, maar toch lukt het altijd weer.

Maar goed ook anders werd voetbal zo saai haha

18 januari 2013 om 09:34

Ajax gaat het systeem echt niet aanpassen hoor.
Hij zegt alleen dat ze rekening moeten houden met Pelle.
Dit zegt hij omdat Pelle de man in vorm is. Maar uiteraard geldt dit voor
iedere tegenstander.

Denk dat het een spannende match gaat worden! Met pelle zouden ze wel rekening moeten houden, hij is echt in top vorm nu en is altijd een dreiging. Aan de andere kant moet Ajax ook niet te veel zijn spel aanpassen, dat is niets voor hun.

Toch wel weer opmerkelijk om te lezen , hoe Finnen, met Finnen omgaan, en Zuidelijke types elkaar opzoeken en de cultuurverschillen worden opgemerk. Ik kies toch voor het Zuidelijke temperament, soms nuchter zijn is ok zoals de Noordelingen zijn. Echter moet er ook af en toe gedanst en lol gemaakt kunnen worden.

18 januari 2013 om 09:26

ik vind het niet heel opmerkelijk hoor, dat zie je veel vaker. een italiaan lijkt qua karakter en dergelijke veel meer op een spanjaard, dan op een fin (natuurlijk). ook is het praten met een spanjaard voor pelle makkelijker dan met een fin, omdat italiaans natuurlijk meer op spaans lijkt dan op fins, natuurlijk. maar dat scandinaviërs met elkaar omgaan is ook logisch, precies hetzelfde verhaal. maar verder zie je dat pelle volgens mij met bijna iedereen wel goed op kan schieten, denk ik. verder vind ik het 'temperamento' ook veel mooier dan de nuchterheid, al heeft nuchterheid soms ook wel wat. maar ik herken mezelf er wel in, in het temperament en passie van bijvoorbeeld pelle. van mij part mogen er wel meer zuid-amerikanen of zuid-europeanen naar de eredivisie komen. ik kijk persoonlijk toch vele malen liever naar een argentijnse spits, dan naar platje..

18 januari 2013 om 09:46

Dat klopt ik me genoeg van dat soort spelers herrineren, van vroeger of van nu
zoals Batistuta,claudio Caniggia met lang haar, Cavani, Suarez,squilachi,del Piero,falcoa, niet alleen klasse spelers ook een en al temperament die passie emotie. Dat mis je vaak wel hier.
Ook spelers als Romario,maradonna hadden dat temperamentvolle.

Probleem is niet Pelle maar de aanvoer; Feyenoord speelt altijd lange ballen naar Pelle. Dus geef de Feyenoord achterlinie geen gelegenheid om de bal naar Pelle te spelen. Ajax is meer dreigend met beweeglijke spelers dus moeilijk te verdedigen. Als Ajax conditioneel fit is, dan heeft Ajax grotere kans om te winnen.

Blijf het top vinden om te zien hoe die gasten onderling met elkaar om gaan. Gezonde rivaliteit. Ik prijs me ook gelukkig dat ik zowel hardcore Feyenoorders als Ajacieden, Hagenezen en zelfs wat verdwaalde Psv-ers tot mijn vriendenkring mag rekenen. Elkaar lekker een beetje gek maken en elkaar afzeiken, het hoort erbij. Maar wel na afloop (en eigenlijk ook al tijdens) van de wedstrijd gewoon gezellig samen een biertje drinken. Zo hoort dat!

Ik b en verrast dat de quoteringen (weliswaar in een ander bericht maar ik begin er even mee) op 4.70 liggen voor Feyenoord! Gezien de vorm van Feyenoord, de laatste resultaten in de klassiekers etc zou je eigenlijk best een gokje kunnen wagen met deze quotering!

Hoewel Pelle absoluut op dreef is en dit seizoen bewijst meer te kunnen doen dan een bal hoog te houden, ben ik niet echt bang voor hem. Je moet gewoon zorgen dat hij nauwelijks ballen krijgt. Vroeg een ruime voorsprong boeken zodat als Feyenoord voor lange ballen in de 16 pompen gaat (vorige klassieker eind), je marge hebt!

Nogmaals, ik ben niet bang voor Pelle, ben zelfs verrast blij dat Feyenoord het beter doet dan eerder! Het begint weer een beetje te leven daar. Nou hoeven ze denk ik niet aan het kampioenschap te denken, maar ze doen het leuk!

Ik ben "bang" voor de inzet en smerige overtredingen van Feyenoord. In de vorige klassieker was Ajax voetballend beter, maar liet het zich afbluffen door Feyenoord, die er 500 % motivatie in gooide. Soms is de betere niet degene die een baltovenaar is, maar degene die continu inzet toont. Hoewel Ajax dat de laatste 2 seizoenen heeft verbeterd, ligt Feyenoord daar nu nog voorop.

Al met al denk ik wel dat Ajax wint. Heeft misschien licht mee te maken dat ik een Ajacied ben, maar dat betekent alsnog niet dat ik niet neutraal kan kijken naar de verwachtingen.

Het enige waar Ajax op moet letten is Pelle. Als je hem onzichtbaar maakt dan heeft Feyenoord een heel groot probleem.
Ajax moet ook veel zorguldiger met de bal om. Je kan wel lekker domineren maar als je geen bal erin krijgt heb je er niks aan.

Ajax moet zich niet zozeer met Pelle ansich gaan bezig houden maar met de toevoer...de slag moet op het middenveld gewonnen worden na mijn mening...zal een pracht van een pot worden

'als Graziano scoort stuur ik hem via Facebook een berichtje om te feliciteren'
Ajax-verdediger Niklas Moisander vindt het leuk dat zijn voormalige ploeggenoot (bij AZ) Graziano Pellè het nu goed doet bij Feyenoord. (telegraaf)

Maar goed. Ik verwacht dat Pelle er wel eentje inschiet. Toch is het niet genoeg voor de overwinnning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren