Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mogen wij kapsones hebben bij Ajax? Er staan drie sterren op ons shirt!’

Laatste update:

Simon Tahamata heeft na afloop van de benefietwedstrijd tussen de BIF All Stars en de Ajax Legends (2-4) nog een keer teruggeblikt op zijn vertrek bij de Amsterdammers. De 67-jarige Vughtenaar vertrok eerder dit jaar bij Ajax, na ruim tien jaar actief te zijn geweest als techniektrainer in de jeugdopleiding.

Het vertrek van Tahamata, die aan het einde van de jaren zeventig ook als voetballer actief was voor Ajax, is inmiddels alweer anderhalve maand geleden. In gesprek met SBS blikt hij terug op de afgelopen maanden.

“Ik mis de club niet, om eerlijk te zijn”, begint hij. “Maar ik mis wel de vrijwilligers die er werken, de mensen van het restaurant. Die mis ik eigenlijk het meest. De club is niet meer de club waar ik begonnen ben, denk ik. Ik heb het net over dna gehad, en wij worden te gemakkelijk opzijgeschoven door mensen die dat niet hebben.”

Ajax draait een moeizaam seizoen. De club stond een half jaar geleden zelfs even laatste, maar is nu opgeklommen naar plek vijf. Dat veel mensen genieten van de malaise bij Ajax, is ook bij Tahamata niet onopgemerkt gebleven.

“Wij hebben het (voetbal, red.) niet uitgevonden, maar wij willen wel altijd de beste zijn”, doelt hij op iedereen die Ajax een warm hard toedraagt. “Dat heeft niks met kapsones te maken, want ik weet ook dat er heel veel mensen blij waren toen wij achttiende stonden.”

“Maar mogen wij kapsones hebben of niet?”, gaat hij verder. “Er staan drie sterren op ons shirt. Dus mogen wij dan kapsones hebben, of niet?”

“Als het eerste slecht draait, voelen we dat allemaal. Als je een beetje Ajacied bent, voel je dat. Dan krijg je de wind van voren. Maar als het goed gaat hoor je ze niet, natuurlijk niet. Vind je het gek?”, besluit Tahamata.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou niet weten waarom 3 sterren op je shirt hebben het rechtvaardigt dat je kapsones hebt. Er is überhaupt geen reden om kapsones te hebben,voor niemand niet. Je bent niet meer of minder dan een ander persoon omdat je zogenaamd iets bereikt hebt. Maar terugkomend op die 3 sterren: er is niemand bij Ajax die in al die 3 sterren een aandeel heeft gehad, dus eigenlijk is het een beetje pronken met prestaties van anderen

21 april 2024 om 16:39

Amen, perfect verwoord

21 april 2024 om 16:39

Niemand? Dan zou ik nog maar eens kijken welke mensen er nu zitten, en de geschiedenis er nog maar eens bij pakken, als ik jou was

21 april 2024 om 16:41

Bizar dat ze daar zo trots op zijn. De eerste jaren was dit een competitie van 5 clubs. Echt super knap. 😂

21 april 2024 om 16:46

Leer je geschiedenis voordat je slim wilt overkomen.

21 april 2024 om 16:59

Ajax, Feyenoord, PSV: allemaal wonnen ze al meerdere titels in een ver verleden, voordat er überhaupt profvoetbal bestond. En nee, dat waren geen competities van 5 clubs, djdano. Je lult echt gewoon uit je nek.. De kampioensronde bestond uit 5 teams inderdaad (nummers 1 van de regios zuid, oost, noord, west I en west II). In totaal deden dus 50 ploegen mee op het hoogste niveau destijds. Ook na de oprichting van de Eredivisie (invoering profvoetbal in Nederland in 1956) heeft Ajax de meeste landstitels gewonnen, dat lijkt me absoluut iets waar je als club en supporters trots op bent. Dat is niet zo gek toch? Kapsones daarentegen is nergens voor nodig, wat dat betreft ben ik het dus oneens met Tahamata. Je mag trots op je eigen club zijn maar neerbuigend naar andere clubs doen slaat nergens op.

21 april 2024 om 19:13

@inkemontana: want er is iemand die een aandeel heeft gehad in 30 landstitels en nu nog op het veld staat?

21 april 2024 om 16:41

Wat een populair gelul. Met dezelfde redenen zijn mensen trots om een Rotterdammer of Turk te zijn, werkzaam in een beroepsgroep met een verleden. Dat je ergens trots op bent of je verbonden mee voelt wil niet zeggen dat je tegelijkertijd op anderen neerkijkt.

21 april 2024 om 16:45

Dank je, scheelt me een hoop tekst!

21 april 2024 om 16:47

Hij geeft letterlijk aan dat hij het terecht vind dat ze kapsones hebben. 😂

21 april 2024 om 17:26

Ach je moet kapsones zien in hoe ze het beleven maar dat kan tegenwoordig niet. Simon voelt zich niet beter maar heeft een bepaalde trots. Voor sommige moeilijk te begrijpen maar ik weet dat de meerderheid deze uitleg niet behoeft en dit snapt. Daarom blij dat zo n fijne kerel als Simon dit zegt.

21 april 2024 om 18:27

Kapsones betekend letterlijk het neerkijken op anderen. 😅

21 april 2024 om 18:40

Ok, jij begrijpt het dus werkelijk niet. Ik geef aan dat je dat niet letterlijk moet zien en wat doe jij meneer snugger?

21 april 2024 om 19:15

Als je het niet letterlijk moet zien moet hij gewoon zeggen wat hij wil zeggen ipv iets anders zeggen wat je vervolgens weer niet letterlijk moet nemen

21 april 2024 om 22:36

Haha jij verzint zelf een verhaal en dan durf je anderen nog snugger te noemen. 😂

21 april 2024 om 16:42

Die drie sterren -hoe knap ook- zegt iets over het verleden... niet over het heden en de toekomst.

21 april 2024 om 19:22

Toch is belangrijk je verleden te weten waar je vandaan komt. Zodat je dit kan gebruiken in het heden en de toekomst?

21 april 2024 om 18:05

Als supporter

Laat ik voorop stellen dat Ajax ook mijn Cluppie is. Al heb ik niet altijd een Rood-witte bril op en bekijk ik het altijd realistisch. Kapsones is al helemaal uit den boze vind ik.

Neem nou dat WZAWZDB - geneuzel…. Als je kijkt naar de laatste 50 jaar (competitie)dan is PSV de beste…. Ik heb er niets mee.

Laten we gewoon teruggaan naar de Basis: 4-3-3 met snel technisch combinatie voetbal!

21 april 2024 om 17:08

Helemaal mee eens Vukie.
Om voorop te stellen: ik hoop dat Ajax snel weer op een hoger niveau gaat voetballen, dat is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal. Voor wat betreft dat Wzawzdb, dat heeft toch wel wat treurigs. Hoe bedoelen ze 'wij'? Speel je in het eerste? Ben je direct betrokken bij de organisatie?

21 april 2024 om 21:18

Wil hier alleen aan toevoegen dat het vanaf 1973/74 gelijk staat, maar dit jaar zal psv er dan voorbij gaan. Over de afgelopen 50 jaar…

Ik heb geen fan van Ajax maar dit lijkt me wel echt een mooie gast met de hart op de goede plek. Dit zijn geen types die je naar buiten moet werken. Dit zijn types die je een vrijbrief moet geven om op vrijwillige basis te doen wat ze willen. Waarom? Omdat dit soort warme persoonlijkheden ervoor zorgen dat die kleine jochie binding met Ajax krijgt. En dat mensen in de organisatie warmte en liefde voelen. Dat zo iemand nu in Berlijn zit en zich nu op deze manier uitspreekt doet mij zelfs wat. Buiten de organisatie, selectie en financiën moet Ajax ook grote stappen gaan zetten in het weer worden van een mooie, grote, warme club. Een Tahamata, Akpom, Mikaukatze hadden nooit in de gelegenheid mogen komen om zich zo uit te spreken.

Mensen gaan weer reageren op een click-bait titeltje en een artikel. Ik ben zelf ook niet van de kapsones maar het is duidelijk wat meneer Simon bedoelde te zeggen. Maar dat maakt niet uit, Ajax is een rode lap en alles wat een Ajacied zegt wordt negatief op gereageerd door jaloerse types die meer met Ajax bezig zijn dan met hun eigen club. Jammer dat de zielloze figuren binnen de club hem en mensen zoals hem naar buiten gewerkt hebben. Die mensen dienen zelf op te zouten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren