Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mister Ajax’: ‘Als hij er niet bij is, heb je in dit Oranje een probleem’

Laatste update:

Voor Sjaak Swart kwam de afgang van het Nederlands elftal in Tsjechië niet als een verrassing. Na de oefennederlaag tegen Italië startte de ploeg van Guus Hiddink ook de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 met een nederlaag. De oud-aanvaller zag het al een beetje aankomen. “Op het WK waren de verwachtingen laaggespannen en stak één speler er met kop en schouders bovenuit: Arjen Robben”, vertelt hij donderdag aan De Telegraaf

/

“Hij was nog belangrijker voor Oranje dan Lionel Messi voor Argentinië”, oordeelt ‘Mister Ajax’, die Robben een voetballer vindt ‘die openingen kan forceren, voortdurend dreigend is en daardoor steeds twee of drie man aan zich bindt’. “Wesley Sneijder en Robin van Persie zijn ook goed en Memphis Depay komt eraan. Maar Robben is van wereldklasse en als die er niet bij is, heb je in dit Nederlands elftal een probleem.”

In de optiek van Swart had Hiddink met een 1-4-3-3-systeem moeten beginnen. “Maar ik vind wel dat we Guus even de tijd moeten geven. Een nieuwe coach is toch even wennen. En laten we eerlijk zijn, als Spanje de eerste wedstrijd voor rust twee of drie goals maakt, en dat had gemoeten, hè, dan lult niemand meer over het WK.”

Arjen Robben is de beste Nederlandse voetballer

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien moet er gekeken worden naar andere spelers die in aanmerking kunnen komen voor Oranje. Want dit kan niet al te lang door gaan. EK moet gehaald worden en Nederland heeft spelers zat om te selecteren. Gewoon beter rondkijken.

11 september 2014 om 08:18

Jij loopt wel heel hard van stapel. Is precies een kwalificatieduel verloren. Als je als trainer zo in paniek raakt dat je selectie die derde werd op het wk meteen op de schop moet omdat het ff niet loopt ben je wel heel slecht.

11 september 2014 om 10:56

@ feye88

Ik ben het wel met "doe4pro" eens, ik ben nu echt wel eens benieuwd hoe een centrum met Fdouglas en van Dijk zich staande houd. Martens India, de Vrij, Janmaat en Veltman zijn nog niet klaar voor het grote werk. Nu weet ik wel dat veel mensen graag naar het wereldkampioenschap verwijzen, alleen als je eerlijk bent lieten ze daar af en toe goede dingen zien. Alleen hield je meer je hart vast omdat er nog steeds grove fouten gemaakt werden die zij bij Feyenoord ook maakte maar ook nu nog maken. Zowel verdedigend als opbouwend is het te vaak te zwak, en dan heb ik het nog niet eens over de vele duels die ze verliezen omdat ze als kleine meisjes vaak simpel van de bal worden gezet.

Veltman is er denk ik ook nog niet klaar voor, en eerlijk gezegd ben ik het wel met de kritiek eens dat hij wel iets meer fysiek mag hebben. Als de verhalen kloppen dan doet van der Wiel het goed in Parijs dus dan zou ik hem opstellen omdat hij op een hoger niveau acteert en op het moment de beste "back" is die we hebben. Hij is ook zoveel meer ervaren dan Janmaat, die het voornamelijk nog steeds moet hebben van Eredivisie ervaring.

Het loopt al langer niet hoor, alleen een ander probleem van Ajax is ook dat de systemen teveel doorslaan. Wanneer we aanvallend spelen kosten naieve fouten en de slappe duels ons vaak de kop, maar wanneer Oranje meer controleren/verdedigend speelt word er amper iets gecreëerd.

Wat dat betreft moet er een beter evenwicht tussen aanvallen en controlerend/verdedigend voetbal gevonden worden. Alleen doorgaan met deze verdediging is gewoon vragen om problemen totdat de Vrij, Janmaat en Indi zich goed ontwikkelen in het buitenland maar ze zijn nog maar net verhuisd. De afgelopen twee wedstrijden lieten zien dat het nog steeds dezelfde spelers zijn als vorig seizoen bij Feyenoord, af en toe gaat het goed maar het gaat vaker fout of letterlijk met "hangen en wurgen". Uiteraard zijn we te afhankelijk van Robben en word Sneijder vaak niet gevonden en word hij gedwongen om de bal te komen halen, iets wat het spel ook niet ten goede komt.

Als enig lichtpuntje op het ogenblik vind ik met name Memphis, het is heerlijk om te zien hoe hij maling heeft aan alles en gewoon zoveel mogelijk vooruit denkt en daarbij ook graag de snelheid in het spelletje houd. Over Narshing was ik ook niet echt ontevreden, het lukte niet altijd maar ook hij heeft een echte drang naar voren en houd volgens mij ook liever de vaart in het spel.

11 september 2014 om 14:46

Martins indi, de Vrij en Janmaat spelen anders wel bij betere clubs/competities dan Douglas en van Dijk. Alle drie de heren hebben op hoog niveau (wk) dat ze zich staande kunnen houden. Douglas en van Dijk daarintegen niet. Ik zou anders Douglas en van dijk ook wel eens willen zien in Oranje. Maarja wie ben ik, de gewone sterveling, om deze keuze te maken.

11 september 2014 om 08:47

Gewoon beter rond kijken. Denk je dat ze zoiets niet doen? Als er betere spelers zijn dan het huidige worden ze opgesteld. Kijk Jong Oranje eens wat een zielig niveau daar. Ene Marco van Ginkel kan niet eens zijn stempel zetten. En dat is die speler die bij Milan in de basis moet? Zoveel jeugd die normaal gesproken niet eens zoveel besproken worden bijvoorbeeld 15 jaar geleden. We zijn tegenwoordig blij als iemand een bal op goal kan schieten.

11 september 2014 om 11:11

@ ahjacied

Ik wil niet beweren dat het meteen beter word door het volgende, maar ben jij nou niet een keer nieuwsgierig hoe Oranje functioneert met van der Wiel, Douglas en van Dijk ? Spelers zoals de Vrij, Janmaat, Martens Indi en Veltman zijn grotendeels nog dezelfde spelers die zij waren in de Eredivisie met alle wisselvalligheden als bonus. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik de eerste drie door mij genoemde spelers niet echt gevolgd heb, maar waarom niet die jongens het eens te laten proberen in een serieuze wedstrijd ? Wat er nu staat is alles behalve een zekerheidje en kun je die gok dan wel een keer nemen.

11 september 2014 om 08:56

Ik ben het met je eens dat we te veel lichtgewichten momenteel in de selectie hebben. O.a. Veltman, Narsingh vind ik spelers die nog niet het gewenste niveau hebben.

11 september 2014 om 08:57

Gewoon beter rondkijken in jong oranje? Hahahahahah.

11 september 2014 om 09:46

Misschien moeten we ons realiseren dat we een wat mindere generatie tegemoet gaan. Een generatie subtoppers. Robben is een fenomeen maar je merkt dat Sneijder, VDV en Van Persie hun beste jaren wel wat achter de rug hebben. De opvolgers zijn niet van hetzelfde niveau, al is het afwachten bij bijv Depay.
Maar een beetje realiteitszin zou niet verkeerd zijn. Die derde plek op het WK heeft bij heel veel mensen zand in de oogjes gestrooid.

Nederlands elftal stelt inderdaad weinig voor zonder Robben. Maar daar hoeven we ons ook niet voor te schamen denk. En zolang Robben er gewoon bij is, kunnen we zomaar een ek winnen straks. En over het wk heeft hij natuurlijk gelijk, maar dan kan je net zo goed beginnen over de misser van Robben van 4 jaar geleden of de wedstrijd tegen Denemarken op het EK. Als beide wedstrijden waren verlopen zoals je had verwacht (Spanje had toen ook kansen, maar die van Robben was de grootste) dan waren we nu al wereldkampioen en hadden we met een veel beter gevoel tegen Duitsland en Portugal gespeeld dus ja. Onzinnig praten achteraf vind ik

11 september 2014 om 08:29

Ik weet zeker dat als Robben er niet bij was geweest, dat we lang niet zo ver gekomen waren.
En dan was 1-5-3-2 ook ineens een slecht systeem geweest. Je bent toch afhankelijk van individuele klasse.

11 september 2014 om 08:51

Niemand lijkt ook verder te kijken. De Nederlandse competitie stelt ook niks voor. Er lopen amper echte potentiële toppers rond. Op dit moment alleen Depay. De rest is allemaal Sunderland materiaal qua potentie.

11 september 2014 om 08:33

En waarom wel niet? Jij onderbouwd je mening ook niet echt On: Wat Sjaakie zegt klopt helemaal, Robben en Vlaar hebben ons er doorheen gesleept.

11 september 2014 om 10:21

Omdat het hier over het nederlands elftal gaat? Overgins als ajacied ben ik het met je eens dat ie verl over Ajax zegt,maar dat lijkt me.logisch, net zoals dat Van Hanegem veel ovet Feyenoord zegt en bij PSV hebben ze de gebroeders Kerkhof o.i.d. dusja

Het feit dat we niet zonder Robben kunnen zegt al genoeg waar staan qua team en kwaliteit. Ook RvP is eigg een wereldster maar op hem kan je niet aan..

Ach,

als als als, Wat nu gewoon blijkt is dat de selectie de strenge onderwijzer nodig heeft met uitzondering van Nigel de Jong, Dirk Kuijt en Arjen Robben.

van Gaal mocht na EK 2012 beginnen op de puinhopen van van Marwijk en dat was 2-0 winst op Turkije en 4-1 winst op Hongarije.

De selectie was veel te slap, totaal niet scherp. Dan faal je als coach.
En van Swart en Cruijff wordt je niet veel wijzer meer, altijd hetzelfde refrein.
Nl. je moet 4-3-3 spelen en bij winst slaan ze zich op de borst vanwege hun visie en bij verlies hebben de spelers het systeem niet goed uitgevoerd.
4-3-3 is alleen uit te voeren met excellente buitenspelers en die zijn zeldzaam. Het Ajax van van Gaal speelde als laatste team het echte 4-3-3 waarbij een fenomeen als Finidi nodig was.

Robben had ook de aanvoerder moeten worden

11 september 2014 om 11:06

@ Gustavofring

Robben zou een goede kandidaat zijn inderdaad, in Brazilië nam hij zoals het erna uitzag vaak het voortouw. Al vind ik Sneijder ook nog steeds een goede aanvoerder omdat hij toch ook geen blad voor de mond neemt en over het algemeen zegt waar het op staat. Van Persie vind ik teveel verschuilen achter hetgeen wat de bondscoach wilt, daarnaast ook nooit echt kritisch is (of ik moet dat gemist hebben). Zoals de "snor" terecht aangeeft kan het niet zo zijn dat de aanvoerder alleen maar voor de vcamera´s verschijnt wanneer hij er zin in heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren