Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sven Mislintat richt pijlen op spits die hij vorig jaar bij Ajax al wilde hebben

Laatste update:

Borussia Dortmund zet vol in voor Bundesliga-sensatie Serhou Guirassy, zo laat transferexpert Fabrizio Romano op vrijdagmiddag weten via X.

De 28-jarige Guirassy is dit seizoen een absolute sensatie bij stuntploeg VfB Stuttgart. De Guinees international liep in deze Bundesliga-jaargang één-op-één. In 28 wedstrijden scoorde de goaltjesdief even vaak en was hij driemaal de aangever.

Mede door de prestaties van Guirassy zijn die Schwaben dit seizoen op de tweede plaats geëindigd, wat recht geeft op Champions League-voetbal. Voor het eerst sinds 2009/10 komt de club daarmee weer uit in het miljardenbal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het gerenommeerde Transfermarkt geeft goed weer hoe de waarde van Guirassy als een komeet omhoog is geschoten. Begin dit seizoen vertegenwoordigde de spits nog een waarde van veertien miljoen euro, inmiddels schat de website zijn waarde op veertig miljoen euro.

Gelukkig voor Borussia Dortmund, en helaas voor Stuttgart, zit er in het contract van de Guinees een ontslagclausule tussen de 17,5 en 18 miljoen euro. Dat maakt de transfer voor die Borussen nog aantrekkelijker.

De Duitse grootmacht is echter niet de enige met concrete interesse voor de goaltjesdief. Eerder werden AC Milan en Tottenham Hotspur in de wandelgangen genoemd. Misschien dat Borussia Dortmund hier het voordeel heeft, daar Sven Mislintat sinds eind april weer een technische functie bekleedt bij BVB. De voormalig technisch directeur van Ajax helpt sportief directeur Lars Ricken bij het plannen van de selectie. Vorige zomer toonden de Amsterdammers ook kortstondig interesse in de diensten van Guirassy.

Guirassy speelt sinds het seizoen 2022/23 bij Stuttgart. Destijds huurde de Zuid-Duitse club hem van zijn eigenlijke werkgever Stade Rennes, waarna hij afgelopen zomer definitief werd overgenomen door Stuttgart voor een bedrag van negen miljoen euro. Eerder speelde de Guinees voor Amiens SC, FC Köln, OSC Lille, AJ Auxerre en Stade Lavallois.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja hoor, typisch Dortmund, de concurrenten leeg kopen.

25 mei 2024 om 00:35

Wat is dat gejank toch steeds van mensen op clubs als Dortmund of Bayern over ''concurrenten leeg kopen''? Nog even en je gaat zeuren dat de basis 11 niet uit eigen jeugd komt. Schei toch uit met dat ''typisch Dortmund'' omdat zij spelers uit dezelfde competitie halen.

25 mei 2024 om 01:51

Het waren juist altijd de Dortmund fans die liepen te zeuren over Bayern daarover.

25 mei 2024 om 08:52

En als BVB t doet hoor je natuurlijk niemand! Dit hebben ze afgelopen seizoenen gedaan

25 mei 2024 om 18:18

Het waren meerdere mensen die dat zeiden over Bayern dan alleen Dortmund fans. Dortmund fans of niet, het blijft een kinderachtige gedoe. Zeker met de hele whataboutism, ''zij deden dit dus nu wil ik ook mij gelijk halen''. Hou a.u.b toch op met dat kinderachtige gedoe.

25 mei 2024 om 18:20

@kimmich32

Hoe oud zijn jullie? Dit lijkt wel op zo een Ronaldo vs Messi social media discussie tussen kinderen die alleen maar hun gelijk willen halen. Als zij dat afgelopen seizoen hebben gedaan is dat net zo kinderachtig. Ik ben geen fan van Bayern of Dortmund. Het is gewoon zielig om te zien waar mensen zich druk om maken om een club zwart te maken.

Als ik Mislintat was zou ik voor geweldige spelers Mikautadze, Forbs, Tahirovic en Gaai gaan.

24 mei 2024 om 17:37

Mikautadze lijkt me niet eens zo’n hele slechte optie. Paste totaal niet bij Ajax, maar laat het toch zien in de Ligue 1.

Dat heeft Diamantenauge weer goed gezien. Sensationele speler.

Niet eens bij Akpom?

Leuk die reacties op Mislintat, Dortmund heeft een grotere aantrekkingskracht en financiële mogelijkheden dan Ajax. Die gaat de spelers halen die “te duur” zijn gebleken of simpelweg geen trek hadden in onze geweldige ED.

24 mei 2024 om 19:05

Laat onverlet dat die Duitser een ramp heeft aangericht bij Ajax door zijn misdadige werkwijze. Geen van de spelers is van het niveau wat Ajax hoort na te streven, niet één.

24 mei 2024 om 19:45

Absoluut mee eens! Werkelijk waar schandalig, maar nu Mislintat al 9 maanden weg is gaat het niet bepaald beter met Ajax.
Mislintet heeft kunnen doen wat hij heeft gedaan door bestuurlijke chaos, de focus lijkt volledig te liggen op interne politiek bedrijven. Het resultaat is dat dit zich begint te manifesteren op de voetbalvelden, maar het lijkt er niet op dat het die bestuursleden ook maar iets doet. Die gaan doodleuk verder op dezelfde voet, zo zie je dat een BV of NV zijn als voetbalclub niet altijd even slim is.

25 mei 2024 om 12:25

Tja, we hebben het wel 9 maanden met dezelfde spelers moeten volbrengen. Enkel Henderson gehaald wat ook niet je van het is. Maar de bestuurlijke chaos irriteert mij ook mateloos. Allerlei foute mensen werpen zich op. Het zal jaren duren voor je hopelijk wat rust in de tent krijgt en er sportief weer wat te juichen valt.

25 mei 2024 om 13:18

Dat is dus het meest zorgwekkende..een selectie die niet goed genoeg is of niet in balans is, kun je relatief snel corrigeren.
Wanneer het bestuur schommelt, is dat echter verder weg dan ooit. Die poppetjes lijken meer bezig met de stoelen van de firma Ajax dan de sportclub Ajax. Moeilijke tijden voor Ajacieden dit.

Deze Guirassy is niet beter dan wat er bij Dortmund nu rondloopt, maar hij zal wel weer lijntjes binnen stuttgart hebben uit zijn tijd daar.

Bij Duitsers heerst wel een ander cultuur binnen clubs, die gaan hem Dortmund niet naar de t*fus laten helpen.

24 mei 2024 om 20:14

Heeft er toch 28 in liggen voor VFB, zo slecht kan ie niet zijn toch? En als je als Dortmund mee wil blijven draaien heb je aan één goede spits niet genoeg, plus moet je als je kan je concurrenten verzwakken.

Dat heeft Mislintat toch weer goed gezien top speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren