Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mina kopt Colombia naar volgende ronde en bezegelt lot Senegal

Laatste update:

Colombia heeft zich dankzij een 0-1 zege op Senegal geplaatst voor de achtste finales van het WK. Yerry Mina bezorgde los Cafeteros een kwartier voor tijd met een kopbal de overwinning en bezegelde daarmee het lot van Senegal. Het Afrikaanse land eindigt op basis van gele kaarten onder Japan in Groep H. Colombia kroont zich met zes punten tot groepswinnaar.

Senegal hield dankzij een overwinning op Polen (1-2) en een gelijkspel tegen Japan (2-2) vier punten over aan de eerste twee wedstrijden, terwijl Colombia op drie punten stond na de eerste duels met Japan (1-2 nederlaag) en Polen (0-3 zege). De winnaar van het treffen in Samara zou zich dus sowieso kwalificeren voor de volgende ronde van het WK. In de eerste helft bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste mogelijkheid voor Colombia kwam vanuit een vrije trap.

De Senegalese doelman Khadim N'Diaye moest reddend optreden na een inzet van Juan Quintero. Vervolgens leek Senegal na achttien minuten spelen een strafschop te krijgen, nadat Sadio Mané naar de grond ging door een tackle van Davinson Sánchez en scheidsrechter Milorad Mazic naar de stip wees. Na inmenging van de videoscheidsrechter werd de penalty echter geannuleerd. Na een half uur spelen kreeg Colombia een flinke tik te verwerken na het uitvallen van James Rodríguez, die met een blessure het veld moest verlaten.

Na rust begon Colombia met de nadrukkelijke zoektocht naar de openingstreffer. Tien minuten na rust leek een voorzet bij Juan Cuadrado terecht te komen, maar Salif Sané hielp de missende doelman N’Diaye een handje. Invaller Luis Muriel kreeg vervolgens nog een mogelijkheid, alvorens Mina de score een kwartier voor tijd wist te openen. De verdediger van Barcelona kopte vanuit een hoekschop van Quintero zijn tweede treffer van het toernooi tegen de touwen. Bij de 0-1 stand was Senegal virtueel uitgeschakeld, waardoor de ploeg van bondscoach Aliou Cissé na de openingstreffer alles op alles zette om de gelijkmaker te forceren.

Mbaye Niang kreeg al snel een grote kans, maar zijn poging van dichtbij werd gekeerd door de Colombiaanse doelman David Ospina. Vervolgens verschalkte Mina bijna zijn eigen sluitpost, maar Ospina wist een eigen treffer te voorkomen. In de slotfase zette Senegal nog wel nadrukkelijk aan, maar tot grote kansen wist men niet meer te komen. Daardoor eindigt Colombia met zes punten als groepswinnaar, terwijl Senegal op vier punten blijft steken. Op basis van gele kaarten eindigen de Afrikanen onder Japan, omdat het doelsaldo gelijk is.

Zie jij Colombia ver komen op dit WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig nieuws voor de wedstrijd van vanavond dit. Ondanks het erg slechte spel van Colombia vandaag zullen Engeland en België niet graag tegen ze spelen. Kunnen op een goede piekdag ook ineens een heel hoog niveau halen en hebben een aantal sterspelers.

Kortom, vanavond wordt een open wedstrijd in plaats van 2 teams die willen verliezen.

28 juni 2018 om 17:54

Is James weer fit tegen Belgie of Engeland in 8ste finale? Vooral dat zal enorm schelen.

28 juni 2018 om 17:55

Dat maakt zeker uit. Is nog niet bekend.

28 juni 2018 om 17:59

Maar dan hebben ze wel Colombia maar zitten wel in de makkelijkste helft van het schema. Zo overtuigend is Colombia nog niet dus ik zou lekker 2e worden

28 juni 2018 om 18:29

Buiten dat was Colombia niet zo super sterk in de kwalificaties ook. Team zit in mijn ogen minder in elkaar dan vorig WK. Ondanks de aanwezigheid vsn Falcao en Sanchez.

28 juni 2018 om 18:00

Ja om vervolgens in de kwartfinale tegen Brazilie te spelen. Die willen nogsteeds tweede worden denk ik

28 juni 2018 om 18:06

Precies. België speelt met 10 (!) andere spelers vanavond. Intenties zijn dus bekend..

28 juni 2018 om 18:15

In dat geval tegen zo een spelbederf zou ik als Engeland zijnde gewoon in de laatste minuut een eigen goal maken.

Jammer dat Senegal is uitgeschakeld. Japan is door omdat ze 2 gele kaarten minder hebben gekregen. Ik vind dat wel echt zielig.

Mane speelde een zeer zwakke wedstrijd en columbia heeft gewonnen zonder iets te doen.

28 juni 2018 om 17:58

Ook wel een beetje eigen schuld, waarom gingen ze na het doelpunt van Japan opeens voor een gelijkspel terwijl ze in de eerste helft gewoon voor de winst speelden.

28 juni 2018 om 19:44

Columbia heeft niet gespeeld hoor.

28 juni 2018 om 20:13

Totaal niet met jouw eens. Wat ben ik blij dat de Afrikaanse landen eruit zijn. Dat gekke ge-ren en gevlieg van hen zonder enig tactisch benul... Het is dat het een WK is en dat elk continent landen moet afvaardigen, maar anders hadden we gerust zonder Afrika kunnen doen.

Heerlijk man de achtste finales voor de deur. Bijna alleen nog Europese en Zuid-Amerikaanse landen over, het echte voetbal kan beginnen!

Jammer dat Senegal niet door gaat. Hadden enkele goede spelers maar hadden hier toch meer kunnen halen. Ben wel blij dat Colombia gewoon de groep heeft gewonnen.

28 juni 2018 om 18:00

Ja ben ook blij dat Colombia door is maar het is erg zuur dat Senegal eruit gaat door Gele kaarten!! Colombia moet trouwens beter spelen willen ze kans maken tegen Belgie of Engeland.

Eigen schuld Senegal, jammer maar helaas.

28 juni 2018 om 18:04

Zijn veel te laat begonnen met aanvallen, begonnen aan de wedstrijd met nul aanvallende intenties. Deksel op de neus, hebben dit toernooi sowieso niet veel indruk gemaakt imo.

28 juni 2018 om 18:05

De eerste helft was Senegal toch behoorlijk aanvallend?

28 juni 2018 om 18:18

Je hebt de verkeerde wedstrijd zitten kijken want in de eerste helft was Senegal gewoon beter dan Colombia. Colombia begon in de 2e helft beter te spelen en toen de goal viel raakte Senegal in paniek. Maar overal hebben ze het in alle 3 de wedstrijden wel goed gedaan.

28 juni 2018 om 19:05

Het was meer reactie voetbal van Senegal, niet echt de intentie om aan te vallen hoor.. Vaak ook nog proberen wat tijd te rekken, en ineens na de goal aanstalten maken. Wel jammer, ze waren aanvallend beter dan dat ze vandaag hebben laten zien zou het mooier vinden als Senegal en Colombia door waren gegaan.

Senegal wordt hier de dupe van twee enorm zielige ploegen die door de stand van 1-0 van Colombia niet meer wilden voetballen en dat ook niet deden. Colombia verdiend door, maar jammer dat een sneue en saaie ploeg als Japan hier ook doorgaat op basis van gele kaarten.

28 juni 2018 om 17:59

Japan is gewoon verdiend door zeurpiet!

28 juni 2018 om 18:05

Verdiend door op basis van gele kaarten.. Kijken we naar mannenvoetbal waar hard spel bij hoort of ballet?? Manmanman

28 juni 2018 om 18:07

Ik heb het nergens over verdiend of onverdiend. Enkel dat Senegal de dupe wordt van het zomeravondvoetbal van Polen-Japan. En ja, ze hebben zelf ook invloed op het wel of niet doorgaan. Dat doet niks eraan af dat hetgeen wat Polen en Japan hebben laten zien tegen het schandalige aan zit.

28 juni 2018 om 18:00

Senegal kan toch gewoon zelf scoren. Hadden alles in eigen hand

28 juni 2018 om 18:04

Toen Polen scoorde wilde Senegal ook niet meer voetballen omdat ze met 0-0 door zouden gaan, dus waarom is het een probleem als Japan dat ook doet?

4 minutes of extra time what a joke.

Misschien moeten dit soort landen als Senegal eens gaan kijken om de techniek een beetje bij te schaven. Zoveel momenten dit hele toernooi waarbij ze met iets meer techniek tot grote kansen zouden kunnen komen. Elke keer maar weer een bal te hard of over de lijn of in de handen van de keeper. Het is om je dood aan te ergeren.

Mina ze waarde is wss veel omhoog gegaan, heeft meer dan Messi en Lewandowski bij elkaar gescoord😅

Wat ben ik blij dat het onsportiefste team op dit WK eruitligt, en nog op basis van gele kaarten ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren