Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milos Kerkez mag het bij Bournemouth laten zien in topcompetitie

Laatste update:

Milos Kerkez is voortaan in de Premier League te bewonderen. Bij de medische keuring bij Bournemouth kwamen geen problemen aan het licht, waardoor de linksback (19) met een gerust hart een meerjarig contract kon tekenen in het Vitality Stadium. AZ houdt omgerekend circa achttien miljoen euro over voor Kerkez, die in Alkmaar nog drie seizoenen onder contract stond.

Bournemouth toonde zich slagvaardig en bereikte zondag al een persoonlijk akkoord met Kerkez. De situatie was vorige week nog heel anders, toen Lazio tot een mondelijke overeenkomst was gekomen met de jonge vleugelverdediger. Kerkez kiest met Bournemouth echter voor de Premier League, waarin hij op 12 augustus kan debuteren in de thuiswedstrijd tegen West Ham United. Hij krijgt bij the Cherries onder meer te maken met Justin Kluivert.

AZ ontvangt met de transfer van de linksback een veelvoud van wat het in januari 2022 overmaakte aan AC Milan. Kerkez kwam destijds voor ruim één miljoen euro over van i Rossoneri. De Hongaar groeide in anderhalf jaar tijd uit tot een van de beste spelers in de Eredivisie en die ontwikkeling wordt nu dus beloond met een transfer naar een Europese topcompetitie.

Kerkez speelde in totaal 57 wedstrijden voor de Alkmaarders. Daarin maakte hij vijf doelpunten en gaf hij acht assists. Hij was afgelopen seizoen een belangrijke spil in het team van trainer Pascal Jansen, zowel in competitie- als beker- en Europees verband. Met name in de Conference League, waar AZ uiteindelijk in de halve finale strandde, wekte Kerkez de interesse van Lazio en Bournemouth. AZ heeft met David Møller Wolfe al een vervanger in huis gehaald.

Zie jij Milos Kerkez slagen in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stap, had wel gehoopt dat het bedrag iets hoger had gelegen maar goed AZ bankt alsnog lekker voor een erg jonge speler. Benieuwd wat voor stappen hij verder gaat maken

20 juli 2023 om 09:39

En mensen maar de ConfL uitlachen....blijkt toch een podium te zijn dat je je kan laten zien.

20 juli 2023 om 09:46

Denk dat het niet veel met de Confl te maken heeft, al zal het wel meespelen. Reijnders speelde gewoon een goed seizoen, verder gaat er steeds meer geld om in voetbal, 20 miljoen is niet meer de 20 miljoen van 5 jaar terug. Klein voorbeeld is 20 miljoen voor Bassey, die 20 miljoen is veel geld, maar is in de top 5 competitie ook een gemiddelde transferwaarde geworden. Ook ziet iedereen dat Kerkez gewoon potentie heeft om de wereldtop te halen, meer dan elke verkochte speler van Az in mijn optiek tot nu.

Verder is het wel mooi dat een club als Az hopelijk nu iets grotere contracten kan gaan uitdelen, waardoor ze in de toekomst nog meer geld kunnen vragen voor spelers. Mochten ze deze stap maken dan zouden ze structureel mee kunnen gaan spelen om het kampioenschap. Die laatste stap van 4e naar top 4 plus kampioenschap structureel aanvallen is het lastigste.

Meteen wijndal terug halen

20 juli 2023 om 09:45

Haha, dat is een beetje wensdenken…. Denk dat AZ zo dom niet is 😬

20 juli 2023 om 09:46

Ja, doe ons dat plezier ajb!

20 juli 2023 om 09:49

Ik heb hem zien spelen, ik vraag mij af welke transfersom jij in gedachten had, want volgens mij is zijn waarde toch behoorlijk gedaald. Ik denk dat 1 miljoen nog steeds veel te veel is.

20 juli 2023 om 13:03

Mees de Wit is een prima vervanger. Als ajax supporter zou ik ook zeggen, haal Wijndal.

Wow wat ben ik toch trots op ons Az.
Wat een beleid zetten we toch al structureel neer waarbij we echte parels ontdekken en deze voor vele miljoenen worden verkocht. Je ziet ook steeds minder jongens naar de 'traditionele NL top 3' een overstap maken maar meteen naar het buitenland gaan, dat geeft heel wat aan.

Uiteraard ben ik benieuwd wie er voor terug komt maar ik heb vertrouwen in onze club! Forza AZ!

20 juli 2023 om 09:15

AZ is toch wel hét voorbeeld voor de subtop inderdaad. Als ze dit vasthouden de komende jaren dan kunnen we de top 3 wel eens gaan hernoemen naar de 'traditionele top 4'. Ben benieuwd of AZ net dat extra stapje kunnen zetten om daadwerkelijk mee te gaan doen voor de titels.

20 juli 2023 om 09:30

Sorry maar het heet toch niet voor niks 'traditionele top 3'? Als we het dan gaan hernoemen naar traditionele top 4 dan is dat toch niks traditioneels meer maar juist iets nieuws? Overigens niet mee eens, AZ voert topbeleid en laat zien met gelimiteerde middelen ontzettend goed te presteren. Maar de achterban + druk + alles om de club heen is niet te vergelijken met de rest van de top 3.

20 juli 2023 om 09:32

AZ voert een geweldig beleid inderdaad. Toch denk ik niet dat ze zich ooit echt structureel tussen de traditionele top 3 clubs kunnen mengen, daarvoor hebben ze een te kleine achterban. Wel is duidelijk dat ze momenteel echt een stuk verder zijn dan alle andere clubs. AZ schijnt de laatste 5 jaar lang gemiddeld 20 miljoen op te halen aan spelersverkoop, dat is echt heel netjes en daar kunnen clubs als Utrecht en Twente niet aan tippen.

20 juli 2023 om 09:49

Hoorde het Bruggink zeggen in de podcast. Het is echt heel knap hoe Az dat weet te doen. Stel dat ze Karlsson en Pavlidis ook nog (weten te) verkopen hebben ze een fantastische transferzomer. En het mooiste is, voor hen staan de opvolgers ook al klaar. Heel knap beleid daar in Alkmaar.

20 juli 2023 om 10:25

Top 3 is er niet voor niets. Dat komt omdat die alle 3 op alle vlakken ver boven de rest uit steekt. Of dat jou prestaties, achterban of druk is. Daarom zal Az nooit bij die clubs horen.

20 juli 2023 om 09:18

Ik snap je enerzijds anderzijds kijkt het me ook doordat de prijs van binnenlandse spelers zo omhoog is gegaan. Ik snap dat ze bij de top drie die hoge transfersommen niet meer voor az spelers willen betalen omdat ze qua prijs kwaliteitsverhouding niet leveren wat je ervan zou mogen verwachten. Kijk naar de spelers die van az naar ajax zijn gegaan. Ik denk dat het salaris de spelers aantrekt en de hoge transfersom de club aanspreekt. @prem “Je ziet ook steeds minder jongens naar de 'traditionele NL top 3' een overstap maken maar meteen naar het buitenland gaan, dat geeft heel wat aan.” in mijn ogen geeft dit aan dat het een drietal factoren betreft. Hoge salaris-hogere buitenlandse transfersommen en matige resultaten van spelers door top drie gekocht.

Had niet verwacht dat Bournemouth uiteindelijk met ons pareltje aan de haal zou gaan maar het is denk ik wel een prima stap. Had net als bij Reijnders gehoopt op nog een jaartje maar Milos was echt onhoudbaar. Twee pijnlijke dagen voor mijn AZ hart, zowel op als naast het veld twee topgozers verloren, maar prachtige en verdiende stap voor allebei de jongens.

20 juli 2023 om 13:08

Ze zullen toch bij Kerkez ook wel een doorverkooppercentage hebben bedongen?
Die is bij geweldig presteren zo weer weg voor het dubbele.

18 miljoen voor een back is heel goed en volgens mij is mees de wit een betere vervanger. Ik vind dat hij minimaal net zo goed is. Hoewel ik hem liever in de centrum zie

20 juli 2023 om 09:50

Mees de Wit net zo goed ? Waarom speelde hij afgelopen seizoen dan niet of nauwelijks. Maar het is wel mooi om te zien dat ze de ene back verkopen en dat de andere alweer klaar staat.

20 juli 2023 om 10:08

Dit is een grapje toch? Mees de Wit komt niet eens in de buurt van de kwaliteiten van Kerkez. Centraal komt hij fysiek veel te kort en op de flank mist hij snelheid en een goede voorzet. Hij is een acceptabel noodverband mocht de eerste keus een wedstrijdje missen door schorsing of iets dergelijks maar is zeker geen basismateriaal. Denk dat Moller Wolfe vrij gemakkelijk de strijd gaat winnen op links dit seizoen, zoals Kerkez dat al met gemak deed vorig jaar.

Safe to say dat AZ de best gerunde club in Nederland is.

20 juli 2023 om 11:04

Rust in de tent kan je een hoop brengen. Het AZ-bestuur doet geen gekke dingen. Zelfs bij zo een “AZ-West Ham incident” hoor je ons bestuur geen rare dingen roepen. Geen vage investeerders, 3 trainers per seizoen of gasten voor 10 miljoen halen. Maar vertrouwen op jeugd en scouts

Ja gestemd op de poll. Kerkez lijkt me een speler die perfect is voor de Premier League. Het is echt een klein krachtpatsertje met een enorme drive.

Ik ken op Koopmeiners na maar weinig spelers die zijn geslaagd in het buitenland die direct de stap maakten vanuit Az. De bedragen die ze binnen blijven halen zijn gigantisch, mijn credits voor het beleid dat ze daar uitvoeren jaar in jaar uit.

20 juli 2023 om 09:55

Weghorst is bij Wolfsburg toch ook vrij aardig geslaagd. Iets verder terug heeft ook Dembélé het heel aardig gedaan.

Daarnaast is Demy de Zeeuw absoluut geslaagd bij Ajax en speelt Gudelj na wat omzwervingen nu ook gewoon bij Europa League winnaar Sevilla.

Natuurlijk zijn er spelers die het niet gered hebben. De bekendste voorbeelden zijn Janssen, Jahanbaksh, Idrissi, Boadu en Stengs. Al moet dat voor die laatste twee nog blijken. Stengs was dit jaar gewoon goed bij FC Antwerp. Ondanks dat een aantal van deze jongens van AZ natuurlijk wel gewoon een hele behoorlijk carrière hebben gehad en nog steeds hebben. Maar dit geldt denk ik voor een hele hoop spelers die vanuit de Eredivisie vertrekken.

18 miljoen is echt veel te weinig voor dit talent met meerjarig contract. Bournemouth is ook geen topclub. Ik hoop dat ze een doorverkoop regeling hebben getroffen want dit wordt 1 van de beste linksbacks ter wereld.
Jammer dat Kerkez niet wilde blijven bij AZ.

Az vangt toch ook wel behoorlijke bedragen. Goed beleid wordt daar gevoerd. Nu zien hoe en met wie ze dit gaan opvangen, maar dat komt vast wel goed.

Gewoon een supertalent, die gaat slagen. Wel veel te vroeg weggegaan. Bijzonder dat AZ nog steeds zoveel vangt voor hun spelers terwijl die eigenlijk gegarandeerd floppen. Bij Kerkez heb ik een ander gevoel, echter.

20 juli 2023 om 10:03

Ach, wat is floppen? De meeste spelers die vanuit de Eredivisie de stap maken zien we na een aantal jaar weer terug op een vergelijkbaar niveau of iets hoger niveau. De meeste redden het uiteindelijk toch niet in de absolute top. De echte toppers zoals De Jong, De Ligt, Depay, Lozano etc. uitgezonderd.

Als je kijkt naar het lijstje van recordverkopen van Az:
Janssen - Uiteindelijk niet helemaal geworden wat er van verwacht werd, maar wel een prima carrière gehad. Dit jaar zelfs uitstekend bij FC Antwerp.
Jahanbaksh - Niet gered bij Brighton, maar wel onderdeel van een team bij Feyenoord wat de EL finale haalt en met overmacht kampioen wordt.
Guus Til - Niet gered bij Spartak, maar vorig jaar bizar goed bij Feyenoord en speelt nu ook gewoon in de top van de eredivisie.
Boadu - Geflopt
Stengs - Moet nog blijken, ziet er niet heel goed uit. Was dit jaar bij FC Antwerp prima.
Koopmeiners - Absoluut geslaagd bij Atalanta
Idrissi - Ook niet gebracht wat er van verwacht werd, maar ook onderdeel van een kampioensteam van Feyenoord.
Weghorst - Absoluut geslaagd bij Wolfsburg

20 juli 2023 om 10:52

Dit is wel heel positief bekeken zeg. Janssen heeft er niets van gebakken en speelde voornamelijk zijn carrière ver weg in Mexico.
Alireza totaal geflopt hij Brighton. Bij Feyenoord op half jaartje na toch veelal bankzitten, wel belangrijk maar niet goed genoeg.
Til bizar goed? Ook heel erg overdreven. Eveneens spelen in de top. Voornamelijk bankzitter.

20 juli 2023 om 11:16

Til voornamelijk bankzitter? Heeft afgelopen seizoen 30 vd 34 potten in de Eredivisie gespeeld.

Mooi bedrag voor hem. Ik heb niet echt gelet op de inkomende transfers van AZ maar wie hebben ze al binnengehaald of hebben ze veel interesse in?

20 juli 2023 om 11:18

Ene Moller Wolfe is gehaald als linksback, verder nog geen bevestigde aankopen geloof ik. Wel interesse in Tiago Dantas, de aanvoerder van de o21 ploeg van Portugal, speelt bij Benfica. Zou een hele goede kunnen worden.

20 juli 2023 om 11:41

Lijkt me inderdaad een goede aankoop, maar zou az niet nog wat extra spelers kunnen gebruiken?

20 juli 2023 om 11:46

Vorig jaar Mees De Wit gehaald als toekomstig back-up van Kerkez, dus ik verwacht dat hij het nu met Wolfe mag uitvechten.

20 juli 2023 om 13:02

Mwah, vooralsnog is er weinig interesse in Pavlidis. Als vervanger voor Karlsson heb je nu VBrederode, Kerkez wordt vervangen door Wolfe en De Wit, Beukema wordt opgevangen door Goes en Dekker, en het gerucht ga dat een nieuwe cv momenteel prio 1 is bij Huiberts, en voor Reijnders wordt dus deze Tiago Dantas gehaald, die het mag uitvechten met Mijnans en Mihailovic voor de 3e plek op het middenveld. Lang verhaal kort, als Dantas komt en Pavlidis blijft hebben we alleen nog een nieuwe cv nodig met het oog op de blessure van Goes. We hebben natuurlijk ook nog Kasius gehaald, was ik alweer helemaal vergeten.

Geef het 2 jaar en hij speelt bij een absolute topclub. Vind hem echt ontzettend goed voor zijn leeftijd, Bournemouth is ook een mooie stap!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren