Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milan-icoon verbaasd over aankopen: ‘Dit zijn impulsieve beslissingen’

Laatste update:

AC Milan heeft flink gespendeerd deze zomer en begroette reeds tien nieuwe spelers. De Italianen hebben meer dan tweehonderd miljoen euro geïnvesteerd in de selectie, maar Andriy Shevchenko vindt dit aan de hoge kant. Hij noemt het beleid van Milan 'chaotisch'.

Shevchenko scoorde in zijn tijd bij i Rossoneri 175 doelpunten in 322 officiële duels en won met de club onder meer de Champions League in 2003. De Milan-icoon zag reeds Leonardo Bonucci, André Silva, Lucas Biglia, Franck Kessié, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Ricardo Rodríguez, Mateo Musacchio, Fabio Borini en Antonio Donnarumma bij de club aansluiten.

"Ik weet niet meer wat ik kan verwachten", zegt de oud-spits verbaasd over het aankoopbeleid van Milan tegenover Football. "Er zijn twee manieren om resultaten te halen: de geplande manier en de spontane of impulsieve manier. Naar mijn mening vinden er bij Milan chaotische taferelen plaats, er is geen duidelijk plan."

"Er zijn zoveel nieuwe spelers. Ze kopen een speler voor een bepaalde positie en een maand later komt er nog een persoon voor diezelfde positie. Dit zijn impulsieve beslissingen. Ik kan niet voorzien wat er me ze gaat gebeuren. Ik wens de club alle succes toe, want ik zie het nog steeds als mijn club", besluit Shevchenko.

Ben jij het eens met Andriy Shevchenko?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wees blij, ze hebben eigenlijk wat Barca nu heeft achter de rug, hadden een heel leuk en sterk team met Silva en Ibra etc. en zijn daarna zwaar afgegleden, ze moeten wel kopen om bij te blijven met Juve.

17 augustus 2017 om 14:04

Precies en het aankoopbeleid van Milan is 10x beter als dat van Barcelona. Als Milan nog een goede spits haalt zoals een Belotti is het samen met Juve gewoon de grootste titelkandidaat op papier. Daarnaast zijn er veel spelers gehaald met nog een enorme toekomst voor zich. Ik had mij zorgen gemaakt als Milan allemaal volgevreten dure vedettes had gehaald. Maar Milan heeft winnaar in huis gehaald. En met Bonucci een fantastische capo! Shevchenko moet niet zeuren maar juist dankbaar zijn als Milanista.

17 augustus 2017 om 14:45

Ben het met jou eens heb alleen twijfels over Biglia, hij is geen wereld top en is ook bijna 30 toch?

17 augustus 2017 om 14:58

Hij is al 31 zelfs. 20 miljoen voor moeten neerleggen. Maar ik denk dat hij onze belangrijkste speler kan worden volgend jaar. Misschien nog wel meer impact dan Bonucci. Hij was de captain van een team dat hoger dan ons is geeindigd. Dus logisch dat Lazio geld wilde zien. Hij was mogelijk de beste Regista in de Serie A vorig jaar. Als er iemand is waar ik over twijfel dan is het Conti. 25m en heeft vorig jaar met name als Wingback/rechtsmidden gespeeld, en niet als rechtsback. Daar moet hij zich nog op gaan aanpassen.

17 augustus 2017 om 14:21

Barca is daar nog niet maar als ze zo doorgaan komen ze daar wel. Alle goede spelers zijn in de 30 en de aankopen die ze doen zijn niet het niveau dat bij barca hoort.

Doodzonde dat het op deze manier moet natuurlijk, ik denk echter wel dat er in het hedendaagse voetbal geen andere weg is.

17 augustus 2017 om 14:01

Al is je jeugd absurd goed zoals Barca, er rolt gewoon niet elk jaar een Iniesta of Xavi uit. Dan moet je wel kopen, geen ene echte topploeg is geen koopclub meer.

17 augustus 2017 om 14:05

Daarnaast waren Iniesta en Xavi ook niet opeens de sterren uit de jeugd. Die hebben tijd nodig en kansen. Maar het Barcelona dat niet of amper in zijn defensie investeert en enkel blijft hopen op zijn aanvallende impulsen. Zal nooit een geoliede machine kunnen worden waarin talenten kunnen meedraaien.

17 augustus 2017 om 14:42

Er is wel een andere manier, gewoon goed beleid voeren.
Als je elk jaar alleen maar transfervrije spelers haalt en daarmee een godsvermogen aan salaris betaald, en dat aanvult met een heel arsenaal aan huurlingen kom je nooit ergens. Als je ook nog eens elke zes maanden de trainer eruit gooit omdat die geen kampioen wordt houdt het natuurlijk snel op.
Qua begroting zou Milan ook in de afgelopen jaren nooit achter clubs als Atalanta horen te eindigen.

17 augustus 2017 om 15:38

Het beleid van Monaco is natuurlijk prachtig. Maar inderdaad, ook dan heb je een flink startkapitaal nodig. En natuurlijk een flink potje voor de salarissen.

Werkelijk waar, als er éã©n ding is wat je niet kan zeggen over de manier waarop Milan de transfer markt heeft aangepakt, is dat het chaotisch is. Alles was volledig gepland, en op het moment dat een buitenkansje als Bonucci zich voordeed is er meteen gehandeld. Is er een risico genomen? Ja. Allemaal nieuwe spelers. Dit gaat een enorme uitdaging voor Montella worden. Waarbij gezegd moet worden dat top 4 het doel is. Meer wordt er niet verwacht. Shevchenko is een legende voor ons, maar hij zit er toch wel heel flink naast.

Wat betreft spelers op dezelfde positie? Dat geldt eigenlijk alleen voor de centrale verdedigers. Na Musacchio stond het in principe al goed met Romagnoli - Musacchio en Zapata, Paletta en Gustavo Gomez als back ups. Maar zoals ik al zei was Bonucci een buitenkansje die je gewoon niet kan laten lopen als je ambitie hebt. Gevolg is dan ook dat nu waarschijnlijk Paletta gaat vertrekken, en er is ook interesse in Gomez. Dus dat is ook geen probleem. Voor de rest zijn alle spelers die gehaald zijn directe versterkingen.

17 augustus 2017 om 14:25

10 nieuwe spelers kopen in een zomer en nog op zoek zijn naar meer is altijd chaotisch. Maar ik heb een paar x gelezen dat ze het eerste jaar na de overname straffeloos kunnen shoppen zonder dat ffp in de weg zit. Als dat klopt is het wel enigszins begrijpelijk. Maar het was imo better geweest om nu 3-4 absolute topspelers te halen en volgend jaar weer.

17 augustus 2017 om 14:44

Daar ben ik het op zekere hoogte mee eens, maar daar zijn wel twee problemen mee. Het eerste probleem is de inflatie op de transfermarkt. Er zijn op dit moment twee plekken waar dat vooral heerst. Bij de spelers die een waarde hebben van 70+ miljoen (de topspelers van jouw post) en spelers uit de Premier League. Met name binnen de Premier League zelf. Voor ons is dat eerste relevant. Met het geld wat er ingestoken wordt kunnen we gewoon veel minder kopen dan een jaar, of zelfs 2 maanden geleden als we naar die topspelers kijken. Calhanoglu voor 22. Musacchio voor 18. Rodriguez voor 18. Ze maken ons allemaal beter en kosten echt een pak minder. Als je als club slim bent probeer je op de toekomst te kopen in die categorie onder de topspelers, maar wel spelers die de potentie hebben om een stapje hoger te spelen. Daar zit op het moment veel meer waar voor je geld.

Het tweede: Wie is er beschikbaar. Ozil en Alexis wellicht. Ze gaan het laatste jaar van hun contract in. Arsenal wil ze niet kwijt, maar misschien met een mooi bod? Cavani misschien. PSG wil Mbappe, wellicht willen ze Cavani verkopen. Maar willen die spelers naar ons komen? Bonucci komt alleen omdat er echt unieke omstandigheden zijn die samenwerkten om het mogelijk te maken. De enige manier zou zijn als we echt absurde salarissen gaan bieden, en daar kunnen we gewoon niet aan beginnen. Dan zou Shevchenko namelijk gelijk gaan krijgen. Dus al met al is dit eigenlijk de enige optie.

Vind de aankopen persoonlijk wel logisch. Alle posities die eerst zwak bezet waren zijn allemaal vervangen. Alleen de spits nu nog. Maar hier komt kalinic voor. Middenveld was zwak. Daar zijn nu nieuwe voor. En de lb en rb waren zwak. En Bonucci was een buitenkans. Kan geen rare aankoop benoemen.

17 augustus 2017 om 14:34

Alleen de aankoop van Borini is misschien twijfelachtig. En Antonio Donnarumma, maar dat is om zijn broertje tevreden te houden, zodat hij bij zou tekenen.
Verder zijn we inderdaad gewoon op elke positie duidelijk versterkt.

17 augustus 2017 om 16:24

Borini is een prima breedte versterking. En Antonio is inderdaad om zijn broer bij te laten tekenen. Vind ik allemaal best logisch.

Zo kun je het zien. Ik zie het meer als jaren van middelmatigheid goedmaken nu er wel geld is. Milan hoort historisch gezien in de top 5 van Europa thuis. Mede door het gedoe met Berlusconi hebben ze jaren de vinger op de knip moeten houden en met de Chinese investeerders hoeft dat nu niet meer. Is het teveel in een transferperiode? Ja, zeker om een goed team te bouwen wat er vanaf dag 1 staat. Maar dat heeft te maken met de FFP en die eenmalige investering van een nieuwe eigenaar. Nu is het te hopen dat ze de CL halen en dan kunnen ze weer verder bouwen, want pas dan is Milan weer even aantrekkelijk als het voorheen was.

Als AC Milan-fan ben ik wel blij dat er nu eindelijk weer goed geã¯nvesteerd wordt door Milan en tuurlijk is het aan de hoge kant, maar dat is de markt van tegenwoordig en Milan heeft momenteel buiten Bonucci natuurlijk niet echt een wereldtopper binnengehaald, maar dat komt doordat Milan de afgelopen jaren qua niveau achteruit is gegaan, door matige (vooral transfervrije) spelers binnen te halen, die een te hoog salaris kregen en totaal niet van het juiste niveau waren en daardoor kwamen ze ook in de schulden terecht, die inmiddels door de nieuwe eigenaar allemaal zijn afbetaald, want hij nam het volledige schuldenpakket ook over.

Maar doordat Milan de afgelopen jaren dus zo ver is afgegleden, kiezen topspelers niet zo gauw voor Milan, ondanks dat ze een geweldige historie hebben. Toen PSG en Manchester City werden overgenomen door hun nieuwe eigenaren, toen haalden ze ook niet direct topspelers: ze bouwden eerst alles op en uiteindelijk kwamen de toppers en dat doet Milan momenteel ook.

Dit is pas de 1ste transferperiode van Milan onder de nieuwe eigenaar en als je dat vergelijkt met de 1ste transferperiode van PSG en City, dan halen ze qua niveau ongeveer dezelfde spelers binnen als City en PSG destijds deden, toen ze pas waren overgenomen:

Psg, eerste transferperiode onder de nieuwe eigenaar, seizoen 11-12:

- Javier Pastore, werd voor 42 miljoen van Palermo gekocht.
- Thiago Motta (winterstop), werd voor 11,5 miljoen van Inter Milan gekocht.
- Kã©vin Gameiro, werd voor 11 miljoen van FC Lorient gekocht.
- Jã©rã©my Mã©nez, werd voor 8 miljoen van AS Roma gekocht.
- Blaise Matuidi, werd voor 8 miljoen van Saint Étienne gekocht.
- Alex (winterstop), werd voor 5 miljoen van Chelsea gekocht.
- Salvatore Sirigu, werd voor 3,9 miljoen van Palermo gekocht.
- Maxwell (winterstop), werd voor 3,5 miljoen van FC Barcelona gekocht.
- Milan Bisevac, werd voor 3,2 miljoen van Valenciennes gekocht.
- Diego Lugano, werd voor 3 miljoen van Fenerbahce gekocht.
- Nicolas Douchez, werd transfervrij van Stade Rennes overgenomen.

Totale uitgave 1ste transferperiode onder de nieuwe eigenaar: 99,1 miljoen voor 11 spelers in het eerste seizoen onder de nieuwe eigenaar en de absolute topaankoop van dat moment, was Pastore.

Pas het seizoen daarna begonnen de echte toppers pas echt te komen, zoals Zlatan, Thiago Silva, Lavezzi, Beckham, Verratti, Lucas Moura, en in de jaren daarna werden er nog meer topspelers gehaald.

Manchester City, eerste transferperiode onder de nieuwe eigenaar, seizoen 08-09:

- Robinho, werd voor 43 miljoen van Real Madrid gekocht.
- Jo, werd voor 24 miljoen van Cska Moskou gekocht.
- Nigel de Jong (winterstop), werd voor 18 miljoen van Hamburger SV gekocht.
- Craig Bellamy (winterstop), werd voor 15,5 miljoen van West Ham United gekocht.
- Wayne Bridge (winterstop), werd voor 13 miljoen van Chelsea gekocht.
- Shaun Wright Philipps, werd voor 11,2 miljoen van Chelsea gekocht.
- Shay Given (winterstop), werd voor 9 miljoen van Newcastle United gekocht.
- Pablo Zabaleta, werd voor 8,7 miljoen van Espanyol gekocht.
- Vincent Kompany, werd voor 8,5 miljoen van Hamburger SV gekocht.
- Tal Ben Haim, werd voor 6,4 miljoen van Chelsea gekocht.
- Gunnar Nielsen (winterstop), werd transfervrij van Blackburn Rovers overgenomen.
- Glã¡uber, werd transfervrij van FC Nã¼rnberg overgenomen.

Totale uitgave 1ste transferperiode onder de nieuwe eigenaar: 148,8 miljoen voor 12 spelers in het eerste seizoen onder de nieuwe eigenaar en de absolute topaankoop, was eigenlijk Robinho op dat moment.

Ook bij City kwamen het seizoen daarna eigenlijk pas de betere spelers/toppers, zoals Adebayor, Tã©vez en Kolo Tourã© en in de jaren daarna werden er dus ook daar steeds meer topspelers aangetrokken.

AC Milan, eerste transferperiode onder de nieuwe eigenaar, seizoen 17-18:

- Leonardo Bonucci, werd voor 42 miljoen van Juventus overgenomen.
- Andrã© Silva, werd voor 38 miljoen van FC Porto overgenomen.
- Andrea Conti, werd voor 25 miljoen van Atalanta overgenomen.
- Hakan Calhanoglu, werd voor 22 miljoen van Bayer Leverkusen overgenomen.
- Mateo Musacchio, werd voor 18 miljoen van Villarreal overgenomen.
- Ricardo Rodriguez, werd voor 18 miljoen van VFL Wolfsburg overgenomen.
- Lucas Biglia, werd voor 17 miljoen van Lazio Roma overgenomen.
- Franck Kessiã©, werd voor 8 miljoen van Atalanta overgenomen *.
- Antonio Donnarumma, werd voor 1,5 miljoen van Asteras Tripoli overgenomen.
- Fabio Borini, werd gehuurd van Sunderland.

Bij Kessiã© heb ik een sterretje geplaatst, maar dat is om dat Milan hem dit seizoen 'huurt' om het zo maar even te noemen voor 8 miljoen en dat ze een verplichte optie tot koop hebben en volgend seizoen dus verplicht nog 9 miljoen moeten overmaken en dat maakt het totaal 17 miljoen, maar die 9 miljoen is dus uitgaven voor volgend seizoen.

Totale uitgaven van Milan 1ste transferperiode onder de nieuwe eigenaar: 189,5 miljoen voor 10 nieuwe spelers. Een heel stuk meer als PSG en City destijds, maar toen waren de bedragen een stuk beter als momenteel bij Milan en de absolute topaankoop tot nu toe, is eigenlijk Bonucci.

Dus dat Milan nog niet echt in nieuwe toppers heeft geã¯nvesteerd, is niet raar. Zo begonnen City en PSG destijds ook en dat moet Milan nu ook doen, ondanks dat ze toch een rijke historie hebben.

Het nieuwe bestuur heeft net heel gestructureerd en ordelijk gehandeld, Bij de meeste clubs die overgenomen worden gaat er 90% van het budget uit naar 2-3 wereldtoppers aangevuld met een paar 'kleinere' spelers. Milan heeft ervoor gekozen om een goed team te bouwen door een grote groep spelers te kopen die ervaring, talent en kwaliteit brengen om zo verder te groeien naar een topclub zonder echt (bonucci buiten beschouwing gelaten) gigantisch grote bedragen te betalen voor spelers. Dit heb ik veel liever dan enkele wereldtoppers die het team moeten dragen, nu wordt de last verdeeld en hebben de spelers tijd om zich aan te passen zonder dat er extreem veel druk op hun staat. Ook het feit dat de meeste aankopen heel vroeg (juni) gedaan zijn zodat ze genoeg tijd hadden om zich in te werken spreekt alleen maar van de nauwkeurige planning van het management. Ik begrijp ook niet goed de kritiek dat Milan een koopclub zou zijn geworden in de hedendaagse zin van het woord, ze hebben spelers gekocht op de zwakke posities van vorig seizoen en hebben een hele boel spelers verkocht die niet voldeden aan het gewenste niveau in plaats van alles te kopen wat los en vast staat en daar ook nog is veel te veel voor te betalen. Natuurlijk zie je als trouwe supporter je club liever niet veranderen in een speeltje van een rijke eigenaar maar dit lijkt niet het geval te zijn. De nieuwe chinese investeerders hebben direct een italiaans duo aangesteld (fassone en Mirabelli) en een plan voorgesteld dat Milan binnen enkele jaren financieel terug zou brengen tot de top van europa om zo de investeringen die nu gedaan zijn terug te vergoeden (hetgene wat de FFP voor instaat). Dus ja Milan geeft veel geld uit op een korte periode maar er is wel degelijk een duidelijk plan aanwezig om zowel financiële als sportieve successen te behalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren