Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mijn Nederlands is niet goed, begrijp me niet verkeerd, maar ik houd van Ajax’

Laatste update:

Ajax verraste acht jaar geleden met de komst van Hyun-Jun Suk. De Zuid-Koreaanse aanvaller speelde slechts zes wedstrijden voor de Amsterdammers en kwam daarin niet tot scoren, maar groeide er wel uit tot cultheld. Suk heeft via social media de tijd genomen om terug te blikken op zijn periode bij Ajax.

Nadat een oefenstage bij Crystal Palace op niets uitliep, besloot Suk in 2009 een aantal trainingen van Ajax te bezoeken. Hij kreeg van Martin Jol, die destijds de scepter zwaaide in Amsterdam, de kans om een contract af te dwingen. "Ik zal dit nooit vergeten en altijd onthouden dat Ajax mij de kans heeft gegeven in Europa te spelen", toont de spits van het Franse Troyes zich dankbaar via Facebook.

Na een halfjaar bij Ajax vertrok Suk naar FC Groningen, maar zijn dienstverband in de Euroborg werd ook geen doorslaand succes. Toch wist hij in januari 2016 bij FC Porto terecht te komen. Na zijn vertrek uit Groningen speelde de Zuid-Koreaan voor Marítimo, Al-Ahli, Nacional en Vitória Sétubal. "Mijn Nederlands is niet zo goed, begrijp me niet verkeerd, maar ik houd veel van Ajax."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Suk is echt zo lekkere cult held waar je alleen maar van kan houden. Alles wat hij heeft doormaakt zal een echte fan met voetbal kwaliteiten ook kunnen meemaken. Het is echt geen slechte spits mist misschien wel de kwaliteiten voor een Ajax spits. Maar wellicht een goede back-up zal niet verkeerd zijn. Iemand die voor je club alles geeft en met ze hart speelt moet je altijd aannemen.

8 oktober 2017 om 10:45

Het verhaal van suk is natuurlijk geweldig. Heel mooi hoe die jongen een kans heeft gekregen. Ik zag toenstraks ook een foto voorbijkomen van hem. En de spelers met wie hij toen samenspeelde waren niet de minste. onder andere Luis Suarez, Eriksen, Vertonghen, Alderweireld zaten toen bij Ajax. En deze spelers hebben allemaal Europese top bereikt. Zou wat zijn als ze een keer afspreken om met ze alle de enige echte cultheld op te zoeken!

8 oktober 2017 om 20:32

Ik geef ook alles voor mijn club en speel met mijn hart en ziel. maar ik zou mezelf niet aannemen

In het geval van Suk alleen maar respect, door lef durf en doen veel meer bereikt dan iemand ooit had durven denken!

Hij kreeg alleen maar de kans omdat Suk als een marketingstunt gezien werd. Heel Zuid-Korea in één klap bereikt. Ik vind dat Jol dan ook jongens in Nederland een kans had moeten geven die bij amateurclubs spelen. Bah, smerig spelletje.

8 oktober 2017 om 10:26

Suk was gewoon jeugdinternational van Zuid Korea, maar speelde nog niet in Europa wat zijn droom was

8 oktober 2017 om 10:32

Suk heeft ook gewoon bij Porto gespeeld je doet net alsof zijn niveau het plaatselijke bier team is.

8 oktober 2017 om 10:45

Het gaat mij om de reden waarom hij die kans krijgt. Hij gewoon een paar keer in zijn voetbalkleertjes langs de kant staan hopend dat Jol hem een keer zou vragen om mee te trainen. En onze jongens moeten allerlei complexe talentendagen en stages afwerken. Het ging Ajax hier enkel om publiciteit

8 oktober 2017 om 10:54

En wat maakt dat uit als dat zo is? Ajax blij met de extra publiciteit en de droom van Suk werd werkelijkheid. Dat je hier nog iets negatiefs bij kan bedenken zeg. Ben je soms een beetje jaloers? Ontopic: fantastische gozer! Zou graag zien dat hij ooit nog een rol krijgt binnen ajax als jeugdtrainer, scout of iets anders. Iemand met zo'n hart voor de club moet je koesteren.

8 oktober 2017 om 11:02

Tsja dan had suk blijkbaar wat te bieden wat die Nederlandse jongens niet hadden, dan neem je m aan. Zo gaat dat bij elke werkgever vrind.

8 oktober 2017 om 11:46

Lucasandersen, dat had hij ook wel. Hij scoorde voor mijn cluppie (grunn) 2 maal tegen PSV in 1 wedstrijd. In mijn herinnering is het dan ook een uiterst bescheiden en vriendelijke jongen die in Groningen ook een soort van cultstatus had. Alleen hadden wij de domme pech dat wij een malloot van een nieuwe trainer (maaskant) kregen en verdween Suk op de achtergrond.

8 oktober 2017 om 11:19

Wat is je bron voor deze informatie?

8 oktober 2017 om 11:27

Google even op de woorden ‘Suk’ en ‘Training’. De eerste resultaten stellen niet teleur

8 oktober 2017 om 22:27

Denk je nou serieus dat Ajax hem 'zomaar' liet meetrainen? Ja hij stond vast langs de zijlijn en heeft letterlijk gevraagd of hij mocht meetrainen, maar ze hebben ongetwijfeld informatie en/of beelden ingewonnen, met mensen gepraat die hem kenden, of bij Crystal Palace geinformeerd.

Suk kelde helaas vaak met blessures. Jammer, had een grote kunnen worden.

Had nog een aantal jaartjes moeten blijven bij Vitoria Setubal. Liet daar echt goede dingen zien, hij had stabiliteit en kon rekenen op de vertrouwen van de coach. Zonde om gelijk die stap te maken naar Porto, want hij was gewoon nog niet goed genoeg voor dat niveau.

Die jongen had een balcontrole waar Zlatan nog jaloers op zou zijn. Als Ajax wat meer tijd in hem had geinvesteerd had hij wel een leuk spelertje kunnen worden denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren