Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Met hen ga ik ontslaggesprekken voeren, dat kan ik bijna niet uitleggen’

Laatste update:
/

Door twee nederlagen tegen Sparta Rotterdam degradeert NEC richting de Jupiler League. Voor het eerst sinds vele jaren zullen de Nijmegenaren straks afwezig zijn bij de aftrap van het nieuwe seizoen in de Eredivisie en dat doet pijn in De Goffert. De begroting zal omlaaggaan en diverse spelers zullen vrijwillig, dan wel gedwongen vertrekken bij de club. Algemeen directeur Bart van Ingen moet bovendien met verschillende medewerkers van de vereniging praten over hun toekomst.

Die gesprekken zullen niet aangenaam zijn, weet ook Van Ingen. In gesprek met de Gelderlander zegt hij er flink tegenop te zien. “Onze commerciële inkomsten zijn met 12 procent gegroeid. En juist met die mensen, met wie ik de afgelopen 25 maanden schouder aan schouder stond, ga ik dus ontslaggesprekken voeren”, treurt Van Ingen maandag in de krant.

“Dat kan ik bijna niet uitleggen. Er klopt gewoon iets niet in het fundament. En daar moeten we heel snel iets aan gaan doen. Ons kompas moet een andere richting op”, benadrukt de algemeen directeur. Maandag zou er een persconferentie gegeven worden om uit te leggen wat de gevolgen van de afzakking uit de Eredivisie zijn. Die werd echter afgezegd: de Gelderlander stelt dat NEC eigenlijk niets nieuws naar buiten kon brengen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt verschrikkelijk mensen op kantoor die op straat worden gezet met een gezin en hypotheek alleen omdat het bestuur/spelers er een puinhoop van hebben gemaakt!

12 mei 2014 om 15:00

Is ook verschrikkelijk, alleen is dit simpelweg het risico wanneer je besluit bij een voetbalclub te gaan werken. Het kan in het voetbal allemaal enorm snel veranderen.

12 mei 2014 om 15:04

Ben ik niet helemaal met je eens dit zijn gewoon commerciële medewerkers die in dienst zijn bij de firma NEC en geen bizarre salarissen krijgen zoals voetballers en bestuurders. Daarnaast kunnen ze bijna geen ontslag procedure starten er is een groei van 12% gemaakt het UWV zal nooit accepteren dat je in deze situatie mensen de laan uit stuurt.

12 mei 2014 om 15:06

Soms 'besluit' je het niet. Soms rol je daar vanzelf in. Nu zeg ik niet dat die mensen die nu ontslagen worden erin zijn gerold, maar zo werkt het af en toe wel

In ieder geval sluit ik me wel aan bij Karlsson. De mensen achter de schermen werken keihard om die spelers het zo aangenaam mogelijk te maken en uiteindelijk zijn zij degene die de hele club in de steek laten. En we kunnen zeker wel stellen dat door wanbeleid de club kapot is gemaakt. Een club als NEC is niet slechter dan andere ploegen die daar omheen stonden, maar andere clubs kochten beter in. RKC bijvoorbeeld heeft een mooie balans en haalden (met een klein risico) Castelen terug. Geweldige beslissing geweest. Sno en Duits op het middenveld, zouden beide versterkingen zijn voor Nec.

NEC haalde middelmatige spelers, Higdon waar niemand van had gehoord. Scoorde weliswaar nog wel een paar goals, maar miste ook genoeg. Achterin was het gênant om te zien hoe sommigen verdedigden. Vermijl die na een paar goede wedstrijden geen aanwinst meer was. Leiwakabessy die als enige de longen uit zijn lijf liep. Koolwijk die als een verwaande vedette over het veld liep en als het minder ging de eerste was die zijn hoofd verloor. Rieks die het moest hebben van bevliegingen, Jahanbaksch die niet voldoende de kans kreeg in mijn optiek. Ik vind trainer en spelers absoluut verantwoordelijk voor deze degradatie.

12 mei 2014 om 15:10

@karlsson

Zo gaat dat bij andere grote bedrijven ook hoor. Als bestuurders er een puinhoop van maken worden ze zelf ontslagen, maar er kan dan ook een reorganisatie plaatsvinden (door een nieuw bestuur) waardoor er alsnog andere 'onschuldige' mensen worden ontslagen. Zo is het nou eenmaal.

Neemt niet weg dat het voor deze medewerkers een drama is.

12 mei 2014 om 15:11

En toch weet deze Van Ingen al te vertellen dat ca de helft van het personeel bij NEC ontslagen zal worden en dan voornamelijk het kantoorpersoneel. En dan moet je nog maar hopen dat je de dure jongens op het veld kan verkopen..

12 mei 2014 om 16:07

@Karlsson: dat is niet waar. De conmerciele inkomsten kunnen dan wel zijn gestegen, de begroting gaat wel drastisch omlaag. Ook is het nog maar afwachten hoe het zit met de commerciele inkomsten als ze eenmaal in de Jupiler League spelen. Van die 12% zal niks meer over blijven. Dat is natuurlijk ontzettend zuur voor die mensen want die hebben blijkbaar wel goed werk geleverd.

12 mei 2014 om 16:24

Hou toch op. Sno hebben wij ook gehad en leverde alleen maar problemen op.
En Duits is een zelfde soort speler als Conboy of Palsson en zeker niet beter dan hen.

12 mei 2014 om 15:02

Precies, vooral als je ziet dat jouw afdeling het juist erg goed heeft gedaan door een groei van 12 te realiseren. Volgens mij staan die mensen echter wel vrij sterk vanwege het goede werk e.d.

Geen idee hoelang die van Ingen er zelf al zit, maar anders moet hij met zichzelf misschien ook maar eens een ontslaggesprek gaan regelen. Wanbeleid...

12 mei 2014 om 15:12

Oftewel een normaal bedrijf dus... Wanbeleid zoals bij 'normale' bedrijven, de fabrieken sluiten ook het eerst en die productiemensen zijn toch ook niet degene die er een puinhoop van hebben gemaakt?

Profclubs zijn gewoon bedrijven die winst moeten maken, en voetballers zijn gewoon normale mensen met emoties.

13 mei 2014 om 00:01

Natuurlijk is dit het risico carlson. Ook al voerden alle 18 clubs in de eredivisie een perfect beleid dan nog degradeert er eentje. Dat risico is bekend onder elke club en dus kan dit niet als excuus gebruikt worden. Ieder jaar degradeert er een club en dit risico kent elke werknemer van een voetbalclub, vooral als je bij dit soort clubs werkt. Daarom vindt ik dit soort argumenten vrij zwak die je benoemd.

Ik kan het me voorstellen dat het erg vervelend is. Helaas hoort het er wel bij...

NEC moet gaan reorganiseren, saneren denk ik zelfs en alles weer opnieuw opbouwen zodat ze er volgend jaar of het jaar daarna weer helemaal tegen aan kunnen in de Eredivisie.

Nou ik vraag me af hoe de investeerders, de mensen die zo'n enorme interne chaos hebben gecreëerd, zich nu moeten voelen. Dankzij hen staan er nu gewoon mensen op straat en gaat de club naar de klote. Echt ongelofelijk hoe het zover heeft kunnen komen.

Het is natuurlijk erg zuur dat ze nu een niveau lager moeten spelen. Maar misschien ook maar goed. Er is daar zo'n enorme wanbeleid gevoerd. Het word tijd dat de verantwoordelijken die de vreemdelingen legioen heeft aangeschaft daar word gestraft. Als je de wedstrijd formulier van Nec wekelijks zag dacht je echt van wie zijn dat? Terwijl Nec juist zo'n mooie club was met een goed beleid.

Reorganiseren en weer doorgaan. Het technisch beleid klopt gewoon niet. Anders zou een club als NEC nooit degraderen. Genoeg potentie voor een stabiele Eredivisionist.

12 mei 2014 om 15:17

van elke club die al geruime tijd op het hoogste niveau speelt en plots degradeert klopt het fundament niet.

zie een bijvoorbeeld in Engeland met een Fulham of in Kerkrade met Roda jc zijn beide ook gedegradeerd door wanbeleid.

Alles staat en valt met het lange termijn beleid ( fundament) van een club. Mensen die je aanneemt moeten daar in passen, zowel bestuurders als trainers en spelers. Blijkbaar heeft NEC niet of nauwelijks iets, gezien het vreemdelingenlegioen op het veld. Als Boekhoorn iets wil met NEC moet hij eens met Scheringa en AZ praten. Scheringa heeft veel fout gedaan, maar AZ heeft een hele heldere lange termijn visie die duidelijk werkt.

Bart van Ingen is de laatste jaren voornamelijk verantwoordelijk voor het commerciële resultaten en dat gaat naar mijn mening niet zo heel slecht. Sinds kort is hij ook directeur algemene zaken, maar wat mij betreft hoeft hij niet weg.

Het wanbeleid zit aan de technische en bestuurlijke kant. Aalbers is volgens mij met name weggestuurd omdat hij Pastoor te lang de hand boven het hoofd bleef houden, maar als je kijkt wat hij de afgelopen jaren heeft betekend voor NEC met transferopbrengsten dan heeft hij het helemaal niet zo slecht gedaan. Edo Ophof is voor mij primair verantwoordelijk voor de huidige malaise. Eerst als bestuurslid technische zaken waarin hij uiteindelijk verantwoordelijk was voor het technisch beleid en ook voor het ontslag van Aalbers als TD. En sinds dit seizoen zelf als TD waarin hij flink wat heeft gespendeerd aan transfersommen voor spelers die totaal niet brachten wat je zou mogen verwachten op basis van hun transfersommen en salarissen. Dus Edo Ophof is wat mij betreft het eerste slachtoffer van de reorganisatie.

Maar daarnaast moet er ook op bestuurlijk vlak gekeken worden hoe nu verder te gaan. De investeerders krijgen steeds meer macht bij NEC en zij zijn ook degene die Ophof naar voren hebben geschoven. Op zich is het logisch dat de investeerders macht krijgen, maar er moet wel één duidelijk beleid komen met één sterke leider die de boel neerzet, zoals Hans van Delft vroeger. Er zijn nu veel teveel meningen binnen de investeerdersgroep en dat leidt uiteindelijk alleen maar tot chaos.

Het verlengen van de seizoenskaarten loopt in ieder geval storm bij Nec. Zowel online als bij het stadion zelf worden ze verlengd. Op dit moment staat de hal van het stadion vol van NEC om volgend jaar weer in de Goffert te komen.

12 mei 2014 om 19:23

Dacht te lezen dat alle kantoren om 1 uur dicht gingen vandaag...

Heel benieuwd hoe ze dit gaan verkopen richting het uwv aangezien hij zelf aangeeft dat de commerciele inkomsten 12% gestegen zijn. Hoe dan ook een hele zware domper, niet alleen.vr de supporters, maar ook voor de mensen achter de schermen.

Als ik zo lees dat de seizoenskaarten stormlopen om te verlengen vind ik dan wel weer prachtig. Zo hoort het. Ondanks terechte boosheid gewoon achter je.club blijven staan!

12 mei 2014 om 17:12

// Heel benieuwd hoe ze dit gaan verkopen richting het uwv aangezien hij zelf aangeeft dat de commerciele inkomsten 12 gestegen zijn. \\

Dat lijkt me niet zo moeilijk. Dat de inkomsten zijn gestegen is iets uit het (recente) verleden. Dat er nu mensen uit moeten is omdat het komende jaar de inkomsten juist hard omlaag gaan in verband met het voetbal in de JL. Dat is richting het UWV heel aannemelijk te maken.

12 mei 2014 om 17:40

Volgend jaar ja, als de inkomsten daadwerkelijk gedaald zijn. Op dit moment (al is het wel zeker dat het gaat gebeuren) kan je niet op basis van verwachtingen mensen gaan ontslaan. Of werkt dat zo in NL? Continuïteit is momenteel nog niet in gevaar lijkt me.

Edit: anders gesteld, mag je op basis van een begroting mensen ontslaan? Of moet je aan kunnen tonen dat de inkomsten dalende zijn en daarom de continuïteit in gevaar komt?

Net even opgezocht. slechte financiële situatie is idd voldoende. Specifieke eisen staan er niet.

Part of the voetbalbussiness

ik verwacht dat het voltallige bestuur op zal stappen en dat marcel boekhoorn er in komt en gelijk wat eurotjes meeneemt om nec zo snel mogelijk weer in de eredivisie te krijgen

Ik vind het zeer triest voor de voetbalclub NEC en de medewerkers die hier gevolgen van ondervinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren