Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Met alle respect hoor, maar je gaat natuurlijk van Arsenal naar Telstar’

Laatste update:

Charlie Gilmour maakte enkele jaren deel uit van de jeugdopleiding van Arsenal. Een doorbraak in de hoofdmacht bleef echter uit en the Gunners besloten vorig jaar zomer om geen nieuw contract te geven aan de middenvelder. Het naar de Premier League gepromoveerde Norwich City bood Gilmour een nieuwe kans als profvoetballer. Zijn debuut in het eerste elftal laat nog even op zich wachten, want de jonge Engelsman werd al snel uitgeleend aan SC Telstar.

"Ik kreeg geen nieuw contract bij Arsenal, dus ik had verder ook geen keuze", verklaart Gilmour in gesprek met The Sun. "Het was moeilijk om te accepteren. Ik heb veertien jaar bij Arsenal gespeeld, daar bestond mijn hele wereld uit. Ik kende letterlijk niets anders dan Arsenal. Ik werd gedwongen om de echte wereld binnen te stappen. Dat leek als twintigjarige een lastige kwestie te worden, maar gelukkig kwam Norwich om de hoek kijken."

Gilmour wilde hoe dan ook aan spelen toekomen en nam daardoor contact op met Andries Jonker, die bij Arsenal enige tijd werkte als hoofd opleidingen. Laatstgenoemde werd korte tijd later aangesteld als trainer annex technisch directeur van Telstar. Eén van zijn eerste daden was het binnenhalen van de middenvelder. "Hij vertelde me dat hij het rond zou maken", aldus Gilmour, die duidelijk moest wennen aan zijn nieuwe werkomgeving. "Ik heb me zeker somber gevoeld. Met alle respect hoor, maar je gaat natuurlijk van Arsenal naar hier. Het was echter zaak om gefocust te blijven en geduld te bewaren. Voor iedere speler is een route uitgestippeld."

De huurling kwam in Nederland in eerste instantie op een vakantiepark terecht. Hij heeft er in de afgelopen maanden alles aan gedaan om zich aan te passen. "Ik volg het Nederlandse voetbal zo goed als mogelijk. Of het nu voetbal op amateurniveau is of AZ, wat in de buurt is." Gilmour is goed te spreken over de samenwerking met Jonker. "Hij is eerlijk en oprecht. Andries neemt geen genoegen met onzin. Dat bevalt mij zeker wel, want eerlijkheid staat ook bij mij hoog in het vaandel. Andries beschikt over ontzettend veel kennis. Zijn CV en achtergrond zijn indrukwekkend. Je leert van iemand die bij de beste clubs ter wereld heeft gewerkt."

Generatiegenoten als Eddie Nketiah, Joe Willock en Reiss Nelson maken inmiddels deel uit van de A-selectie van Arsenal. Desondanks kijkt Gilmour niet met jaloezie naar zijn voormalig ploeggenoten. "Helemaal niet zelfs. Ik heb ook nergens spijt van en heb altijd het uiterste van mijzelf gegeven bij Arsenal. Misschien was ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats." De Telstar-middenvelder koestert de mooie herinneringen. "Mijn debuut was speciaal, al was het toen vijftien graden onder nul (tegen Vorskla Poltava in de Europa League, red.). Niet de beste plek om te debuteren, maar oké. Mijn tweede optreden was in het Emirates Stadium, toen ik Mesut Özil verving. Dat was erg speciaal. Er waren uiteindelijk meer hoogte- dan dieptepunten."

Zie jij Charlie Gilmour ooit doorbreken bij Norwich City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap hem vollledig. Het is een extreme verandering die je door maakt. Maar kan me er toch niet aan onttrekken dat de zin 'met alle respect hoor ...' moeilijk vind om te accepteren. Je bent nog steeds een profvoetballer bij een premiere league club. Een tiener die genoeg kans heeft om in de PL te voetballen. Om nu al dit te roepen, geeft mij niet het gevoel van veel weerstand tegen teleurstellingen te hebben. Een Kane is 4x zonder succes uitgeleend tot hij op z'n 21ste ineens bij Bolton als 2e spits in het Championschip begon te scoren

29 maart 2020 om 15:10

Je kunt nog zo hard roepen dat iemand nederig moet zijn, maar van Arsenal naar Telstar is gewoon hetzelfde van de Malediven naar een achterstandswijk verhuizen. Ik kan het me wel voorstellen. Daarbij heb ik liever dit dan iemand die zo’n standaard verhaaltje oprakelt dat het allemaal fantastisch is.

29 maart 2020 om 15:51

Dat is geen goede vergelijking. Natuurlijk mag deze jongen zich wat nederiger opstellen. Je komt niet met 21 jaar bij Telstar terecht als je een toptalent bent of enigszins van het niveau wat de Premier League en Arsenal nastreven. Zo'n "met alle respect hoor..." leest dan niet echt lekker weg, want er voetballen meer dan genoeg voetballers in Nederland die aanzienlijk beter zijn dan deze Charlie Gilmour.

29 maart 2020 om 18:18

Ik zit er dus echt een beetje tussen. Ik begrijp dat het echt een schok is om ineens het complex van Telstar te zien. Als je de faciliteiten voor het Emirates gewend bent,... maargoed op 21 jarige leeftijd moet je toch snappen dat Arsenal niet de norm is. En dat je maar beter nu alles op alles kunt gaan zetten om nog tenminste iets van je carriere te maken. Je kan beter zeggen 'ik ga er alles maar dan ook alles aan doen om in zo'n mooi stadion terug te keren' dan dat je eigenlijk aangeeft dat je je te groot voelt voor een relatief klein stadion van Telstar

29 maart 2020 om 19:31

@zinedane, Kane heeft nooit bij Bolton gespeeld, heeft nooit veel gescoord in de championship en was op zijn 20e al terug bij Spurs

29 maart 2020 om 23:27

Haha ik zie het. Het was Milwall en hij was 18. Scoorde daar 10 keer. 7 in de League en 3 in de beker. Was best netjes voor laagvlieger Milwall. De statistieken kloppen helaas niet, maar wat ik ermee bedoelde blijf ik bij. Kane speelde zonder succes bij Watfort en werd uitgeleend aan Leyton en Milwall als speler waar niet echt iets van verwacht werd. Ook toen hij terugkeerde daarna na Norwich en Leicester leek het nog steeds geen gigantisch talent. Wat ik bedoelde is dat je als 20 jarige een stap terug moet doen dat je dan beter op een nieuwe kans kan focusen aangezien die nog wel komt

Ik heb in het verleden niet veel goeds te zeggen gehad over Jonker, maar hij is toch best een uithangbord voor de club geworden! Hij beschikt over, zeker voor Telstar begrippen, ongekende connecties en lijntjes naar de grootste clubs van Europa en is gewoon een hele fijne en vriendelijke man. Met hem vind ik dat Telstar als club al 10x meer karakter en professionaliteit uitstraalt dan in de voorgaande jaren. Hij maakt me toch enthousiast om zo nu en dan eens een potje live in het stadion te gaan kijken ipv op tv naar het schakel kanaal kijken. Ik heb echt bijzonder veel respect voor hem gekregen dit seizoen en hoop hem nog lang bij Telstar aan de gang te mogen zien. Met Jonker zijn er zelfs weer plannen voor een jeugdopleiding, iets wat ik na de scheiding van Stormvogels en Telstar niet snel meer zag gebeuren!

29 maart 2020 om 18:19

Erg leuk om te horen dat Jonker zo'n positieve invloed heeft op Telstar

Tja, met alle respect hoor, maar je komt niet voor niets vanuit Arsenal bij Telstar terecht. Uiteindelijk kom je over het algemeen terecht waar het niveau zo'n beetje ligt en in het geval van deze Charlie Gilmour is dat op dit moment schijnbaar Telstar en de Keuken Kampioen Divisie. De Nederlandse clubs in hun geheel verdienen minder per jaar aan tv centen dan Arsenal alleen en ik denk dat Nederlandse clubs een stuk beter met hun geld om kunnen gaan.

29 maart 2020 om 16:49

Dat iedereen uiteindelijk terecht komt waar die hoort slaat natuurlijk nergens op. Alsof onze here jezus die weg al heeft uitgestippeld voor iedereen. Er zijn genoeg potentiele topvoetballende jongens die er niks van hebben gebakken om wat voor reden dan ook. En soms zitten er zelfs profvoetballers tussen waarvan je denkt, het is een godswonder dat je uberhaupt je geld met voetbal mag verdienen, zo slecht zijn ze. Denk dat er honderden amateurs nooit gescout die makkelijk het niveau aan zouden kunnen, maar nooit de kans hebben gekregen.

30 maart 2020 om 01:08

Als je met 21 jaar bij de nummer 10 van de Keuken Kampioen Divisie (vorig jaar zelfs de nummer 15) terechtkomt, kun je best het gokje wagen dat het waarschijnlijk niet bepaald een groot talent is. Natuurlijk is niet alles zeker en zijn er uitzonderingen, maar als je op dat moment geen betere club kunt krijgen dan Telstar, kun je beter gewoon nederig blijven en keihard je best doen.

29 maart 2020 om 17:06

Veel geld maakt gewoon lui hoor, dat zie je aan de hele PL. Als de Nederlandse clubs dergelijke bedragen te spenderen hadden, zouden ze gewoon hetzelfde doen.

30 maart 2020 om 01:11

Wellicht, maar die hebben die bedragen niet te spenderen en met een beetje pech die Engelse clubs dit jaar ook niet. Die kunnen niet terugvallen op een goed technisch beleid. Daar zullen een aantal clubs flink de dupe van gaan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren