Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi en Argentinië lijden na jaar eerste nederlaag als wereldkampioen

Laatste update:

Argentinië heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zijn eerste nederlaag geleden in de WK-kwalificatiecyclus. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni was in het eigen La Bombonera niet opgewassen tegen Uruguay: 0-2. Ronald Araújo en Darwin Núñez zorgden voor de doelpuntenproductie.

Argentinië trad op volle oorlogssterkte aan, dus met onder meer Lionel Messi, Julián Álvarez, Cristian Romero, Alexis Mac Allister en Enzo Fernández. Zij zagen dat het eerste gevaar van de wedstrijd van de voet van Maximiliano Araújo kwam. De buitenspeler van Uruguay vond Emiliano Martínez op zijn weg.

De eerste keer dat Messi van zich liet horen was na ruim tien minuten spelen. De linkspoot probeerde het met een schot van een meter of twintig, maar wist voormalig AZ-goalie Sergio Rochet niet te verrassen.

Op slag van rust waren het de bezoekers die brutaal de leiding grepen. Na goed doorgaan aan de linkerkant van Matías Viña stond Araújo klaar bij de tweede paal om af te ronden. De sliding van Nicolas Gonzalez kwam te laat om de openingstreffer te voorkomen.

Ook in het tweede bedrijf golfde het spel op en neer, zonder dat dat meteen tot grote kansen leidde. De beste mogelijkheid was voor Messi, die na een klein uur spelen vanaf de hoek van het strafschopgebied een vrije trap op de lat schoot.

Uruguay besloot de duimschroeven daarop iets aan te draaien en kroop meer uit de schulp, wat een kwartier voor tijd de 0-2 opleverde. Núñez troefde Nicolas Otamendi af op snelheid en bleef koel oog in oog met Martínez.

Voor Argentinië is het de eerste nederlaag als wereldkampioen. De laatste keer dat de ploeg van Scaloni punten verspeelde was op het WK, toen in het eerste groepsduel werd verloren van Saudi-Arabië. La Albiceleste blijft wel aan kop in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie met twaalf punten uit vijf duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dinsdag treffen ze Brazilië las ik vanmorgen, dat zijn toch wedstrijden waar we naar uit kunnen kijken. Enzo zal er niet bij zijn vanwege een schorsing, hopelijk komt hij dan zo snel mogelijk terug naar Londen.

17 november 2023 om 07:52

Brazilië is niet goed hoor? Hebben geen eens een echte coach volgens mij. Die wachten nog op ancelotti. Die hebben in de laatste wedstrijden vaak verloren.

17 november 2023 om 08:00

Qua passie en inzet zijn die wedstrijden een zege tijdens de flauwe interlandbreak. Ik heb een hekel aan interlands en als je dan zo'n stukje Zuid-Amerikaans theater kunt meepikken is dat een zege.

17 november 2023 om 08:22

Heb je gelijk in, maar zag liever een Brazilie in vorm tegen een Argentinië in vorm.

17 november 2023 om 10:10

Brazilië is niet goed? Zag ze als grootste kanshebber afgelopen wk. Zeer sterke en uitgelanceerde selectie!

17 november 2023 om 10:46

Sinds de coach is ontslagen hebben ze veel moeite hoor.

Jammer dat Argentinie heeft verloren, wel leuk dat Ronald Araujo heeft gescoord hij is echt een verdediger die veel leiderschap heeft wat een baas.

Trouwens ook terecht dat Messi ruzie kreeg met zo’n speler van Uruguay, ze moeten leren respect te hebben voor de ouderen en vooral voor Messi🐐

17 november 2023 om 07:53

Wat gebeurde er dan dat Messi ruzie kreeg?

17 november 2023 om 07:58

@VoetbalNoob

Hij kreeg het aan de stok met een van de spelers van Uruguay, geen idee hoe die speler heet maar Messi was enorm woedend wat ik ook helemaal begrijp.

17 november 2023 om 10:01

Hij stompte Ugarte,gaf hem een elleboog en greep hem toen bij de keel. Omdat Ugarte een ongepast gebaar maakte naar Rodrigo de Paul. De Paul was 1 van zeker 4 Argentijnen die er zelfs voor Zuid-Amerikaanse begrippen met rood af had gemoeten.

17 november 2023 om 10:12

RM lekker overdrijven, viel reuze mee. Maarja snap dat Messi nog steeds als een rode lap voor een stier voor je werkt.

17 november 2023 om 10:20

Ik weet niet waar jij last van hebt, de beelden zijn nog gewoon na te zien hoor. Misschien even kijken en dan nog wen keer lezen wat ik heb geschreven voordat je hier onzin komt uitkramen. Fanboys zijn altijd zo snel van de kaart als je hun god niet ook adoreert.

17 november 2023 om 12:15

Vermoeiende types die Messi/Ronaldo fanboys. Keel grijpen is normaal gesproken gewoon rood. Maar volgens dit soort gasten zou de rode waarschijnlijk moeten naar degene wiens keel gegrepen werd

17 november 2023 om 13:12

Clubs/landen waar Messi voor speelt worden eigenlijk altijd wel bevoordeeld in mijn oven.

Messi is een geweldige speler hoor, maar vind dat toch wel altijd een beetje een smet.

17 november 2023 om 13:59

RM begrijp me niet verkeerd is gewoon rood. Hoe ik je eerdere bericht interpreteer lijkt het alsof Messi veranderde in een UFC vechter. Vind het daarnaast ook kansloos gedrag van Messi, die helaas de laatste tijd meer van die incidenten heeft gehad.

17 november 2023 om 07:54

Ik hoop dat je cynisch bent in je laatste zin. Als iemand mij bij m’n hals grijpt zal ik alles behalve respect hebben voor diegene. Verder was het een vermakelijke pot net als Colombia - Brazilië.

17 november 2023 om 08:18

@Liverpool-038,

Lees zijn naam even. Dan weet je genoeg

17 november 2023 om 09:39

@messi_123 - hij pakte iemand bij de nek en liet zich gewoon weer kennen als de rat die hij is. En dan praat je Messi nog na, waar hij zei dat ze respect voor ouderen moeten hebben.

Fantastische voetballer maar een hypocriet mannetje. Respect voor hem als voetballer maar als persoon, waarom? Had hij respect voor Weghorst? Of gisteren? Hij werd getreiterd, maar fysiek geweld mag niet en hij had rood verdiend.

17 november 2023 om 10:02

Als de rat die hij is, mijn god het niveau hier. Dat je spelers als Antony en Tadic die keer op keer wangedrag vertonen nou zo zou noemen, wat ik overigens alsnog raar zou vinden. Maar goed, de afgunst jegens Messi is zoals bekend enorm hier op VZ

17 november 2023 om 10:33

Weer iemand die praat over afgunst. Weet je de betekenis van het woord wel?

Ik zeg niets negatiefs over zijn voetbalkwaliteiten. De nare trekjes van Messi komen bovendrijven als hij verliest of aan het verliezen is. Gelukkig voor hem verliest hij minder vaak dan de gemiddelde voetballer, anders zag je deze nare eigenschappen van hem veel vaker.

En waarom zou ik het hebben over Antony of Tadic? Het gaat hier over Messi die zich misdragen heeft, en waar fanboys weer totaal niet objectief naar de situatie kunnen kijken.

17 november 2023 om 09:44

Misschien boos op zichzelf nadat die de bal kinderlijk verliest bij de 0-2 en geen scheidsrechter heeft die hem een handje kan helpen?

17 november 2023 om 11:14

messi_123 respect hebben voor ouderen en vooral voor Messi? Tegen welke boom ben jij aangelopen? Respect heb je voor de scheids op het veld en voor niemand anders.

Deze potjes maken toch niet zo veel uit. Van de poule van 10 deelnemers gaan er 7 door. Een paar keer verliezen kan dus prima.

Tja, serieuze tegenstanders. Daar hebben ze er op het WK, buiten Frankrijk, ook niet veel van gehad.

17 november 2023 om 09:37

Tja dat Duitsland, Brazilie, Spanje en andere toplanden slecht presteerden kan Argentinie vrij weinig aan doen.

17 november 2023 om 09:44

@kaka2007

Euhm, Kroatië? Nederland? Hoewel Nederland niet meer absolute top is, is het nog steeds een top 10 land.

17 november 2023 om 10:15

Duitsland die er al snel uitlag? Spanje eerste ko-fase, Brazilië die verliest van Kroatië? Australië-Nederland-Kroatie-Frankrijk is toch best gemiddeld?

17 november 2023 om 11:04

@sociomasia

Mexico is anders ook geen zwak team. Dat Duitsland , Spanje en Brazilië eruit gaat kan Argentinië niets aan doen he. Brazilië verliest van Kroatië, dat daaropvolgend van Argentinië verliest. Kroatië is al sinds 2016 gewoon top 5 van de wereld hé?

17 november 2023 om 13:34

Als je de wedstrijd gezien hebt, en ik denk wel dat je dat gedaan hebt dan weet jij ook dat Brazilie die wedstrijd tegen Kroatie nooit had mogen verliezen. In 120 minuten tijd 1 schot op doel wat nog veranderd werd van richting versus een zee van kansen. Kroatie was helemaal niet zo goed op het afgelopen WK, Modric wel, maar Kroatie als ploeg was echt niet bijzonder, ook in de poule fase niet.

Dus wat dat betreft was de route naar de finale niet ongunstig voor Argentinie. Je moet zelf winnen en dat hebben zij steeds knap gedaan maar er waren al redelijk wat top landen uit, dat is het pnt wat Sociamasia maakt.uiteindelijk ben je altijd terecht wereldkampioen als je wint en zo ook Argentinie, maar het zat gewoon niet tegen in de route naar de finale toe. Nederland is helaas ook niet meer zoals wij het gewend zijn maar nog steeds een hele stugge tegenstander natuurlijk.

On; Heb de wedstrijd niet gezien, maar vind het wel bewonderingswaardig dat Messi nog steeds gewoon interlands blijft spelen, zelfs na het gewonnen WK.

Funny hoe het ook altijd dezelfde mensen zijn die de WK-winst van Argentinië en vooral Messi's prestatie proberen te bagatelliseren, meerendeels triestige Real-fans die het niet kunnen verkroppen dat hun CR7 het onderspit moest delven.

Argentinië is momenteel gewoon het sterkste land ter wereld, een verlies tegen een sterk en potig Uruguay verandert daar niets aan. Die beginnen overigens wel een lekker team te krijgen met onder andere Araujo, Bentancur, Gimenez, Darwin Nunez, Valverde... Voeg daar een Marcelo Bielsa aan toe en je hebt een uitstekende mix.

17 november 2023 om 10:13

@FCBInsider1899

Ja eens wat een niveau is het hier soms ook, blijkbaar doet sommige ook gewoon nog pijn dat Messi het WK heeft gewonnen laat ze maar lekker toekijken 😁

17 november 2023 om 10:23

Wat een generaliserende onzin in je eerste zin, ik ben beter van je gewend....

17 november 2023 om 11:00

@rm1335

Bwa, het is misschien generaliserend maar aan de andere kant de Real-fans die wel objectief kunnen reageren moeten zich niet aangesproken voelen. Het zijn altijd dezelfde namen die een hekel aan Messi hebben (niets mis mee) maar dan alle objectiviteit daaromtrent verliezen. Ik mocht CR7 10 jaar geleden ook absoluut niet maar kon altijd wel objectief naar zijn prestaties kijken . Als de objectiviteit uit een discussie gehaald wordt, dan heeft het geen nut om erover te discussiëren.

Het is geen aanval naar alle Real-fans laat dat duidelijk zijn.

17 november 2023 om 11:03

Tot nu toe drie uitgesproken Real fans hier: yassinwest, Kaka en ik en geen van ons heeft tot op het moment dat ik dit schrijf iets over Messi gezegd dat niet waar is of de WK winst gebagatelliseerd.

17 november 2023 om 11:33

@rm1335 voor mensen als Fcbinsider, Iniestafcb en vooral Ericvanloo ben je al gauw slecht bezig / een ''hater'' als je Messi niet als een god aanbidt, haast eng om te lezen soms. En dan spreken over objectiviteit.

@fcbinsider Ik heb overigens aan geen enkele speler een hekel, het is een spelletje en aan iemand een hekel hebben is wel heel extreem.

17 november 2023 om 14:09

@rm1335

Elfaraondcamas is ook zo iemand, ik denk dat zijn reactie verwijderd is. Er zijn nog wat reacties verwijderd zie ik. Kaka zegt anders wel dat ze sinds Frankrijk geen deftige tegenstander zijn tegen gekomen, ook dat is niet waar en een poging om het WK winst te bagatelliseren. Even toch melden dat Argentinië het vrij makkelijk had volgens hem. Het is niet de koningsroute, dat klopt maar je kan niet zeggen dat het WK gestolen is.

17 november 2023 om 14:13

@kaka2007

Haha, hier ga ik niet eens deftig op in gaan. Ik vind Messi de Goat, ben hem enorm dankbaar voor wat hij Barcelona heeft gegeven. Hem aanbidden als een God, funny. Ik volg hem eigenlijk niet echt meer sinds hij Barcelona heeft verlaten. De wedstrijden van PSG boeiden me niet, en van Miami keek ik vooral in het begin gewoon de highlights om te zien hoe hij het deed.

Het zou je sieren mocht je zelf ook toegeven dat je niet geheel objectief kan blijven als het gaat om Barcelona of ex-Barça spelers. Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik dat wel kan als het over Real Madrid gaat.

17 november 2023 om 10:36

"funny" hoe weer iemand met een plaatje en naam van Barcelona Messi moet verdedigen.

En dan nog Madrid erbij betrekken, terwijl het merendeel gewoon objectief kan kijken naar de actie van Messi en het veroordelen. Keel grijpen is rood voor die slechte verliezer.

17 november 2023 om 10:44

Keel grijpen is minimaal gele kaart inderdaad. Maar bij deze scheids kon je van alles doen en je kreeg niks. In het eerste halfuur zijn er veel opstootjes geweest, waarbij er geduwd, getrokken en geschopt werd door beide partijen. Niemand kreeg op z’n minst geel. Dan trek je geen grens als scheids. Het was echt drama. Vervolgens geeft ie wel geel bij een kleine overtreding..

17 november 2023 om 11:02

@riddle

Het gaat mij om het WK, niet om deze wedstrijd. Ik heb het vergrijp niet gezien, maar als hij daadwerkelijk iemand fysiek aanvalt dan dient hij ook gewoon de rode kaart te krijgen.

Reacties als, "het is de eerste serieuze tegenstander" en zaken als "hij heeft geen penalty gekregen" zijn toch onnodig als het om iemand ga die de geschiedenisboeken in gaat als één van de beste (zoniet de allerbeste, die discussie mag gehouden worden) die het spelletje ooit gespeeld heeft.

Sommige hebben gewoon blinde haat en dat is waar ik op doel.

17 november 2023 om 13:47

@FCBInsider1899

Ach sinds het WK is afgelopen van vorig jaar en zodra er een artikel is online komt over Messi, komt er gelijk haat zonder dat ze hebben gelezen waar het over gaat

Wat een vuile schoppers waren dat zeg. De Paul, Romero, Messi, Molina en Tagliafico hadden allemaal rood moeen hebben voor die smerige overtredingen die ze maakten. Het is gewoon niet te geloven dat ze zo beschermd worden. Valverde en Araujo waren overigens heel goed deze wedstrijd. Valverde moet wel ongeschonden terugkeren naar Madrid, want nu is Camavinga er ook 2 maanden uit.

17 november 2023 om 10:37

Ik heb de wedstrijd ook gezien en het waren van beide kanten vuile schoppers. Het was een verschrikkelijke scheids die pas na een half uur en 10 opstootjes de eerste gele kaart gaf aan een speler van Uruguay. Het waren net kinderen in de brugklas met al die ruzies. Er zijn twee aan t ruziën, komt er vervolgens een vriend van de ene partij bij, daarna weer een vriend van de andere partij… en zo verder. Toen kwam Messi nog iemand in z’n keel grijpen. In dat opstootje hadden minimaal 5 spelers gele kaart moeten krijgen, maar niemand kreeg wat. Los van de opstootjes hadden veel fouls met geel gestraft moeten worden, van Argentinië maar ook Uruguay. Drama scheidsrechter

Uruguay heeft weer geweldige generatie hoor. Zeker met spelers zoals Valverde, Nunez, Araujo en Ugarte. Mooi na al die jaren dat ze een fatsoenlijke generatie weer hebben. Toch knap hoe zo'n klein land nog steeds van die geweldige spelers kan voortbrengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren