Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meijers neemt uitspraken niet terug: ‘De rol van de Gelderlander zat me hoog’

Laatste update:

De trailer van de documentaire Voetbal is Oorlog, waarin Achilles ’29 een seizoen lang werd gevolgd, ging viraal over het internet door de woede-uitbarsting van trainer Eric Meijers. Nadat hij zijn doelman meerdere keren achter elkaar ‘kutkeeper’ noemde, zette hij na een wedstrijd een verslaggever van de Gelderlander op zijn plaats. Meijers bood reeds zijn excuses aan voor de manier waarop hij tekeerging over de keeper, maar spijt van zijn uitspraken over het regionale dagblad heeft hij niet, zo laat hij weten in gesprek met de Volkskrant.

De club uit Groesbeek kende een rampseizoen, wat leidde tot een terugkeer naar de amateurs. Meijers had het idee dat de krant een heksenjacht voerde. "De rol van de Gelderlander zat me hoog", laat Meijers weten. "Wij hadden niet het gevoel dat de krant het leuk vond dat er naast NEC een Jupiler-ploeg was bijgekomen was in de regio. Nee, dat hoeven ze inderdaad niet te vinden. Het was de toon."

Meijers komt met enkele voorbeelden: "Als we gelijkspeelden, was het altijd: Achilles laat twee punten liggen. Nooit was er een aai over de bol, een duwtje in de rug”, aldus Meijers. “Het gesprek met de verslaggever is eerst nog redelijk rustig. Maar dan maant een speler me tot kalmte, hij voelt dat het de verkeerde kant op gaat. Dat werkte bij mij averechts. Ik dacht: nu ga ik hem zijn verdiende loon geven ook.”

Een gesprek tussen Meijers en de Gelderlander leverde niets op. “Uiteindelijk konden we elkaar niet vinden. Ik hou het gevoel dat ze het ons niet gunden”, besluit de trainer, die sinds zijn vertrek bij Achilles zonder club zit. Hij verwacht dat hij ooit nog wel weer aan de bak komt als coach. “Het zal even een plekje moeten krijgen. Maar ik ben er niet zo bang voor. Dick Advocaat gaat ook nog op zijn zeventigste naar FC Utrecht.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht !! Gelderlander heeft ook schuld, eigenlijk al vanaf augustus. Mag verder ook iedereen gewoon weten, maak van je hart geen moordkuil.

heb de trailer gezien van de documentaire, wat zijn reactie betreft merk je dat het vrij hoog zit bij Meijers.
Moet wel zeggen dat de gelderlander een nare krant is die vaker (op het gebied van gezondheidszorg bv) een te negatief beeld schetst van zaken waar ze de werkelijkheid en het belang van zon krant in de regio een beetje uit het oog verliezen

28 september 2018 om 14:23

De Gelderlander is allang niet meer de regionale krant die het ooit geweest is helaas. Tegenwoordig vooral de krant die inspeelt op de onderbuikgevoelens.

Ik ben benieuwd hoe hij als trainer gereageerd had als 1 van zijn spelers hem publiekelijk voor "kut trainer" had uitgemaakt. Waarschijnlijk was de des betreffende spelers gelijk uit de selectie gezet...

28 september 2018 om 12:24

Maar het is een trainer die een oordeel geeft over de prestaties van z'n keeper. Het is niet aan de keeper om een oordeel te geven over z'n trainer. Als jij je baas een kutbaas noemt mag je ook wieberen terwijl een baas over jouw werk echt wel mag zeggen dat je kutwerk heb geleverd.

28 september 2018 om 13:25

Dat klopt waarschijnlijk maar ik ben meer van de dialoog dan van het ordinair schelden.
Het probleem hier is natuurlijk dat de trainer de keuze heeft en niet deze keeper hoeft op te stellen. Als de keeper een keer een slechte dag heb is dat vervelend maar die dingen gebeuren. Als je daar niet tegen kan moet je misschien geen trainer worden...

28 september 2018 om 13:25

De trainer bepaalt zelf de opstelling en dus ook wie er in het doel staat, dus....

Momenteel zit deze trainer thuis en ik kan hem nu al vertellen dat dit ene filmpje er wel eens voor zou kunnen zorgen dat zijn vrouw nog een hele tijd van hem kan genieten. Zoals zo velen onderschat deze man de impact van de media en met name de impact van ongenuanceerde beeldvorming. Voor de paar mensen die hem echt kennen is het een keurige meneer die een keer uit zijn slof geschoten is, voor duizenden is het de manische ruziemaker met een slechte beheersing van zijn taalgebruik.
Carrières zijn voor minder door het putje gegaan.

28 september 2018 om 12:35

Je kan 99 dingen uitstekend doen, maar men herinnert alleen die ene foute.

De beste man heeft het jarenlang uitstekend gedaan bij Achilles, geholpen door het vele geld. Daar verdient hij ook de credits voor. Maar Achilles als club is een typisch gevalletje van 'hoogmoed komt voor de val'. Meijers moet nu niet gaan doen alsof een krant alles heeft verpest. Een opeenstapeling van mismanagement, vreemde keuze, rare constructies met leningen en het belangrijkste: de Jupiler League past niet bij Achilles.
Achilles komt uit een dorp met 6 andere voetbalclubs. Achilles is niet eens de grootste club van het dorp en heeft naar de buitenwereld toe ook geen aanzien. Het is een koopclub, om het maar even populair uit te drukken. Daar red je het mee tot in de top van de amateurs, maar niet daarboven.

28 september 2018 om 13:08

Familie Derks had het veel te hoog in de bol. Hadden een paar keer gezorgd voor geweldige verrassingen in de beker, en dachten daardoor dat ze wel even mee zouden kunnen in de eerste divisie.

28 september 2018 om 15:00

Absoluut. Maar... het is een beetje een Munstermanverhaal aan het worden. De Familie Derks heeft ook geweldige dingen bereikt met Achilles, eerlijk is eerlijk. Van zo'n klein clubje Nederlands beste amateurclub maken (op basis van resultaten van het eerste elftal) is fenomenaal.

Ik ben zelf jeugdtrainer in de regio en ben de afgelopen jaren geregeld bij Achilles en De Treffers (de buurman) op bezoek geweest. De Treffers heeft veel meer de uitstraling (en faciliteiten). Wat dat betreft maakt dat het verhaal Achilles nog knapper.

Ik moet zeggen dat ik er geen moeite mee heb dat de media ook eens wat push back krijgt, maar dan volgende keer in een wat nettere vorm. Veel van die journalisten hebben het verslagleggen van de feiten al lang verlaten voor het zelfgenoegzaam verkondigen van hun eigen mening. Maar laten we eerlijk zijn, zij hebben er net zoveel verstand van als wij hier. Geef mij maar de feiten dan vorm ik zelf wel een mening, wel zo gezond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren